Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja 06.10
  2019-06-10 11:42:31, hétfő
 
  Ennek az emléknapnak (pünkösdvasárnap utáni hétfő) saját olvasmányai vannak.
........



.......



OLVASMÁNY a Teremtés könyvéből
,,Ellenségeskedést vetek közéd és az asszony közé, a te ivadékod és az ő ivadéka közé."
Az (első) ember és felesége a bűn elkövetése után elrejtőztek az Édenkert fái között. De az Úristen hívta az embert, és így szólt hozzá: ,,Hol vagy?"
Ő így válaszolt: ,,Hallottam lépteidet a kertben, s féltem, mert mezítelen vagyok, tehát elrejtőztem."
De Isten így szólt: ,,Ki adta tudtodra, hogy mezítelen vagy? Talán ettél a fáról, amelyről megtiltottam, hogy egyél?"
Az ember így válaszolt: ,,Az asszony, akit mellém rendeltél, ő adott nekem a fáról, ezért ettem."
Az Úristen megkérdezte az asszonyt: ,,Mit tettél?" Az asszony így felelt: ,,A kígyó vezetett félre, azért ettem."
Az Úristen így szólt a kígyóhoz: ,,Mivel ezt tetted, átkozott leszel minden állat és a mező minden vadja között. Hasadon csúszol, és a föld porát eszed életed minden napján. Ellenkezést vetek közéd és az asszony közé, a te ivadékod és az ő ivadéka közé. Az (ő ivadéka) széttiporja fejedet, te pedig a sarkát mardosod."
Az ember Évának nevezte feleségét, mert ő lett minden élő anyja.
Ez az Isten igéje. Ter 3,9-15.20

SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Mindannyian egy szívvel, egy lélekkel, állhatatosan imádkoztak Máriával, Jézus anyjával együtt.
Miután Jézus fölvétetett a mennybe, az apostolok az Olajfák hegyéről, amely Jeruzsálemtől egy szombat napi járásra van, visszatértek Jeruzsálembe. Amint megérkeztek, fölmentek az emeleti terembe, ahol együtt szoktak lenni: Péter és János, Jakab és András, Fülöp és Tamás, Bertalan és Máté, Alfeus fia Jakab, a buzgó Simon és Jakab testvére, Júdás. Mindannyian egy szívvel, egy lélekkel, állhatatosan imádkoztak az asszonyokkal, Máriával, Jézus anyjával és testvéreivel együtt.
Ez az Isten igéje. ApCsel 1,12-14

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
,,Íme, a te fiad!"
,,Íme, a te anyád!"
Nagypénteken: Jézus keresztje mellett ott állt anyja, anyjának nővére, Mária: Kleofás felesége, és Mária Magdolna.
Amikor Jézus látta, hogy ott áll anyja és a tanítvány, akit szeretett, így szólt anyjához: ,,Asszony, íme, a te fiad!" Azután a tanítványhoz szólt: ,,Íme, a te anyád!" Attól az órától fogva házába fogadta őt a tanítvány.
Ezek az evangélium igéi. Jn 19,25-27
*
2019. június 10. - Hétfő
Abban az időben, Jézus látva a tömeget, fölment a hegyre, leült, tanítványai pedig köréje gyűltek. Akkor szólásra nyitotta ajkát, és így tanította őket:
,,Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa.
Boldogok, akik sírnak, mert ők vigasztalást nyernek.
Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet.
Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert ők kielégítést nyernek.
Boldogok az irgalmasok, mert nekik is irgalmaznak.
Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent.
Boldogok a békességszerzők, mert őket Isten fiainak fogják hívni.
Boldogok, akiket üldöznek az igazságért, mert övék a mennyek országa.
Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak titeket és üldöznek, ha hazudozva mindenféle gonoszsággal vádolnak titeket. Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a ti jutalmatok az égben" Mt 5,1-12

Könyörgés:a Boldogságos Szűz Mária
Pap: Imádkozzunk, testvéreim, a Boldogságos Szűzanyával együtt, mert ha ő velünk imádkozik, szent Fia bizonnyal meghallgatja kéréseinket!
Lektor: 1. Urunk, te Szűz Anyádat rendelted Egyházad anyjává. Az ő közbenjárására tartsd meg a szent hitben N. pápánkat, N. főpásztorunkat, a püspökök testületét, papjainkat és az egész hívő népet!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Urunk, Szűz Anyád a világ királynője. Az ő közbenjárására add meg, hogy az emberek békében és boldogságban éljenek!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
3. Urunk, Szűz Anyád a mi nagyasszonyunk és patrónánk. Az ő közbenjárására add meg, hogy nemzetünk békében és egyetértésben gyarapodjék és boldoguljon!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
4. Urunk, Szűz Anyád a mi édes reménységünk. Az ő közbenjárására nyerjen védelmet az erőtlen és az elhagyott, találjon rá az igazságra a tévelygő, és térjen hozzád a bűnös!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
5. Urunk, Szűz Anyád a mennyország ajtaja. Az ő közbenjárására engedd el (N. testvérünk és összes) elhunyt testvéreink hátralevő büntetését, és vezesd be őket az örök életre!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
Pap: Urunk, szálljon fel imádságunk dicsőséges trónusodhoz, és ne engedd, hogy csalódottan, üres kézzel távozzunk! Szűz Anyádnak, mennyei édesanyánknak közbenjárására hallgasd meg kéréseinket! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.

Imádság
Hozzád fordulok, Atyám, mindenható Isten: őszinte szívvel és kicsinységem tudatában hálát adok neked, s egész lelkemmel kérlek, rendkívüli jóságodban fogadd jóakarattal könyörgésemet: hatalmaddal űzd el az ellenséget tetteimtől és cselekedeteimtől, erősíts engem a hitben, kormányozd értelmem, adj nekem bensőséges gondolatokat, és vezess el engem boldogságod birtoklására! Vezess el engem arra, hogy téged mindenkinél és mindennél jobban szeresselek!


 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: ellenségeskedést, cselekedeteimtől, cselekedeteiből, pünkösdvasárnap, békességszerzők, közbenjárására, nagyasszonyunk, főpásztorunkat, édesanyánknak, egyetértésben, könyörgésemet, jeruzsálemtől, vigasztalást, boldogságban, gonoszsággal, tanítványhoz, kicsinységem, asszonyokkal, gondolatokat, visszatértek, birtoklására, állhatatosan, jeruzsálembe, megtiltottam, testvéreivel, meghallgatja, reménységünk, nagypénteken, elrejtőztem, boldoguljon, gyarapodjék, kielégítést, mindannyian, ellenkezést, megérkeztek, fölvétetett, asszony közé, kígyó vezetett, mező minden, föld porát, sarkát mardosod, ember Évának, szombat napi, emeleti terembe, buzgó Simon, tanítványhoz szólt, órától fogva, evangélium igéi, lélekben szegények, mennyek országa, tiszta szívűek, szent hitben, Boldogságos Szűz Mária, Egyház Anyja, Apostolok Cselekedeteiből, Miután Jézus, EVANGÉLIUM Szent János, Mária Magdolna, Amikor Jézus, Boldogságos Szűzanyával, Szűz Anyádat, Szűz Anyád, Szűz Anyádnak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esterházy Péterre emlékezünk  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A hagyma antibakteriális hatás...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Különleges  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Ott van  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Pitypang szökőkút  40 felett  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  A pitypang legendája  Azért kaptad  A sorsod  Facebookon kaptam  Vidámság  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Töröld le  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  A Magyar Költészet napja alkal...  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Az ember  Borzasztó  Isten hűségének mértéke  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Pitypang szökőkút  Csend  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  A felvilágosodás...  Pitypang szökőkút  Tanmese  képre írva  Alvó kislány  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Otthon  Egy tavasz  Jó éjszakát  Kertem  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Magyar költészet napja  Szép estét kedves látogatóimn...  Esterházy Péterre emlékezünk  Az ember  Ady Endre - Mindegy átka  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  IGEN így  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Jan Twardowski - Siessünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Ma van a magyar költészet napj...  Emlékezz  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam Krisztinától  Van néhány kérdés, amin gondol...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Isten hűségének mértéke  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Walter Chrysler mondta  Baranyi Ferenc - N i n c s  Annyira tisztelem a szabadságo...  Robert Merle tollából  Különleges  Az ókori görögök sebkezelésre ...  IGEN így  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Sorsunk miatt...  Robin Wight pitypang szobra  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
asszony közé, kígyó vezetett, mező minden, föld porát, sarkát mardosod, ember Évának, szombat napi, emeleti terembe, buzgó Simon, tanítványhoz szólt, órától fogva, evangélium igéi, lélekben szegények, mennyek országa, tiszta szívűek, szent hitben, püspökök testületét, egész hívő, világ királynője, emberek békében, mennyország ajtaja, örök életre, ellenséget tetteimtől, ellenségeskedést, cselekedeteimtől, cselekedeteiből, pünkösdvasárnap, békességszerzők, közbenjárására, nagyasszonyunk, főpásztorunkat, édesanyánknak, egyetértésben, könyörgésemet, jeruzsálemtől, vigasztalást, boldogságban, gonoszsággal, tanítványhoz, kicsinységem, asszonyokkal, gondolatokat, visszatértek, birtoklására, állhatatosan, jeruzsálembe, megtiltottam, testvéreivel, meghallgatja, reménységünk, nagypénteken, elrejtőztem, boldoguljon, gyarapodjék, kielégítést, mindannyian, ellenkezést, megérkeztek, fölvétetett, széttiporja, tanítványai, irgalmaznak, imádkozzunk, boldogságos, ujjongjatok, megkérdezte, szűzanyával, kéréseinket, csalódottan, trónusodhoz, olvasmányai, mindenkinél, elrejtőztek, jóakarattal, hatalmaddal, mindörökkön, testvéreink, boldogságod, szeresselek, mennyország, emléknapnak, mindenható, ellenséget, rendkívüli, dicsőséges, tetteimtől, imádkoztak, testvéreim, elkövetése, jutalmatok, szomjazzák, kormányozd, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1399
  • e Hét: 3169
  • e Hónap: 15845
  • e Év: 249592
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.