Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Veri az éket a sztrájkolók közé a minisztérium
  2016-04-19 20:56:09, kedd
 
  Kedves Szülők, Drága Nagyszülők!
Ha most nem álltok ki a gyermekeiteket nevelő, oktató pedagógusok mellett, jobbos-balosságot mellőzve, néhány év múlva késő lesz helyre hozni ennek a korosztálynak a szellemi, mentális sérüléseit.

**********

Veri az éket a sztrájkolók közé a minisztérium
ma, 14:41

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) azt javasolja, hogy az állami köznevelési intézményekben a nevelési-oktatási munkát segítő, nem pedagógus végzettségű dolgozók számára az idén két alkalommal 35 ezer forintos pluszjuttatás járjon - közölte Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár a köznevelési kerekasztal keddi budapesti ülése után.

Sipos Imre az MTI kérdésére azt mondta: ezek a dolgozók július 15-i és december 15-i dátummal számíthatnak majd a pluszjuttatásra.

A helyettes államtitkár hozzátette: azt is javasolják, hogy ez a kör 2017. január 1-jével 10 százalékos béremelést kapjon. Ebből 7 százalék általános emelés lenne mindenki számára, a fennmaradó 3 százalékról pedig az intézményvezetők döntenének.

A tárca javaslata legalább 15 ezer embert érint - közölte. Az előterjesztést a köznevelési kerekasztal résztvevői támogatták - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy azt kérik, ezt az emelést biztosítsák a többi, más fenntartású köznevelési intézményben.

Sipos Imre a kerekasztal üléséről szólva elmondta: elemezték a Pedagógusok Szakszervezetének 25 pontját. A gyermekekkel és tanulókkal foglalkozó felvetéseket két munkacsoport is tárgyalja, és minden szakmai szervezet javaslatát várják - közölte. A fenntartással összefüggésben megerősítették a fenntartói munkacsoport álláspontját, azaz hogy a fenntartás és működtetés területén egyértelmű lehatárolás szükséges. Kitért arra, hogy támogatják, a pótlékok differenciálásánál az intézményvezetőknek nagyobb mozgástere legyen.

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára jelezte: a jövő évi költségvetésben várhatóan csaknem 100 milliárdos többlettel számolhat a köznevelés.

A köznevelési kerekasztalon ennek a 23 százalékos bővülésnek az ideális felosztásáról is meg kívánják kérdezni az intézményvezetőket, fenntartókat és a diákok képviselőit - jelezte.

A mostani, hatodik ülés témái közül kiemelte még a délutáni iskolai benntartózkodás adminisztrációs terheinek mérséklését. Általános elvként megfogalmazódott, hogy ha a diák nem szeretne bentmaradni, és a szülők ezt kérik, akkor az igazgatónak csak azt kell írásban rögzíteni, ha ezt elutasítja.

Fontos napirendi pont volt, ami a Pedagógusok Szakszervezetével folyó tárgyalások részét is képezte, hogy az új tankönyvek elbírálásánál minimálisra csökkentsék a hibák lehetőségét. Fontos, hogy minél több pedagógust vonjanak be a tankönyvek elkészítésébe, és azok minél jobb minőségűek legyenek - közölte.

Kitért arra is, hogy bár most is meghívták, az ülésen nem vett részt sem a Pedagógusok Szakszervezete, sem a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, sem a civil közoktatási platform képviselője. Bíznak benne, hogy előbb-utóbb ezek a szervezetek is bekapcsolódnak a köznevelési kerekasztal munkájába - mondta Rétvári Bence.

Kérdésre a szerdai országos pedagógussztrájkról azt mondta: a kerekasztalon ez nem került szóba. A sztrájktörvény alapján annak, aki nem dolgozik e napon, nem jár fizetés, az erre a napra járó bért pedig a sztrájkalapból igényelhetik azok, akik a munkabeszüntetés mellett döntenek - közölte az államtitkár.

A pedagógus munkacsoport képviseletében Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Főiskola rektora, a Magyar Rektori Konferencia alelnöke az egységes tanárképzés bevezetése mellett foglalt állást. Fontosnak tartják, hogy a pedagógiai-pszichológiai tárgyakat erőteljes súllyal kezeljék. A rektor a speciális doktori képzés mellett érvelt a pedagógusképzésben, és szólt arról is, hogy a pályaalkalmassági vizsga során az egyszeri megméretés nem elegendő, fokozatos pályaorientációt kell végezni. Hozzátette: a pedagógus-továbbképzés fontos része a szakmának, speciálisan a felsőoktatáshoz kellene kötni.

Kerekes Miklós, Ajak polgármestere, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége képviseletében elmondta: egyetértenek azzal, hogy a fenntartás "a legjobb kezekben" az államnál van, itt a pedagógusok életpályamodellje biztosított. Az üzemeltetést illetően már változnak a vélemények, más az aspektus a megyei jogú városok és a vidéki kistelepülési önkormányzatok részéről. Szavai szerint a helyi problémákat helyben lehet a legjobban megoldani.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint "komoly előrelépés" történt a fenntartás és a pedagógusok foglalkoztatása területén. Hozzátette, a költségvetésben és a döntéshozatal iskolákhoz való közelítésében egyaránt előreléptek. Fontosnak tartaná ugyanakkor, hogy pedagógusok munkaterhei csökkenjenek, és azt szeretnék, ha a 22 óra alapján számolnák ki az iskolai státuszokat. A 32 órás kötött munkaidő a mostani formájában életszerűtlen, ebben is közeledtek az álláspontok - tette hozzá.

Az elnök üdvözölte, hogy a pótlékoknál "tól-ig határon" belül lehetőség lesz differenciálni. Vitás és rendezendő kérdésnek tartotta ugyanakkor a nyugdíjas álláshelyek betöltését.


http://propeller.hu/itthon/3210550-veri-eket-sztrajkolok-koze-miniszterium
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: pályaorientációt, intézményvezetők, megfogalmazódott, munkabeszüntetés, adminisztrációs, foglalkoztatása, költségvetésben, pluszjuttatásra, benntartózkodás, felsőoktatáshoz, önkormányzatok, szakszervezete, előterjesztést, megerősítették, összefüggésben, bekapcsolódnak, intézményekben, képviseletében, differenciálni, sztrájkalapból, gyermekeiteket, sztrájktörvény, minisztériuma, közelítésében, kistelepülési, pluszjuttatás, polgármestere, döntéshozatal, pszichológiai, felosztásáról, életszerűtlen, kerekasztalon, elbírálásánál, elkészítésébe, korosztálynak, fenntartással, gyermekeiteket nevelő, sztrájkolók közé, állami köznevelési, nevelési-oktatási munkát, köznevelési kerekasztal, dolgozók július, helyettes államtitkár, intézményvezetők döntenének, tárca javaslata, emelést biztosítsák, kerekasztal üléséről, fenntartással összefüggésben, fenntartói munkacsoport, köznevelési kerekasztalon, ideális felosztásáról, diákok képviselőit, Kedves Szülők, Drága Nagyszülők, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sipos Imre, Pedagógusok Szakszervezetének, Rétvári Bence, Pedagógusok Szakszervezetével, Pedagógusok Szakszervezete, Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, Liptai Kálmán, Eszterházy Károly Főiskola, Magyar Rektori Konferencia, Kerekes Miklós, Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, Horváth Péter, Nemzeti Pedagógus Kar,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Krisztinától  A Megváltó szolgálatában  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét  210 éve született a SZÓZAT meg...  Albert Einstein gondolata  Próbálj meg ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Fehér virág  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png kislány  Egy lelki imádság  Png kutya  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Png férfi  Akarat  Hazára minden embernek szükség...  Bertolt Brecht -től idézet  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Próbálj meg ...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nem tudhatod  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Adakozás  Png lepke  Facebookon kaptam  képre írva  Alázat  Paul David Tripp Április 20  Kaffka_Margit  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Szívem tiéd  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Nagyi telefonál  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fekete István - Akác  Az engedelmesség miért nem vál...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  képre írva  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Alázat  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Julian Brass gondolata  Egy hatékony szolga 
Bejegyzés Címkék
gyermekeiteket nevelő, sztrájkolók közé, állami köznevelési, nevelési-oktatási munkát, köznevelési kerekasztal, dolgozók július, helyettes államtitkár, intézményvezetők döntenének, tárca javaslata, emelést biztosítsák, kerekasztal üléséről, fenntartással összefüggésben, fenntartói munkacsoport, köznevelési kerekasztalon, ideális felosztásáról, diákok képviselőit, délutáni iskolai, igazgatónak csak, hibák lehetőségét, tankönyvek elkészítésébe, civil közoktatási, szerdai országos, sztrájktörvény alapján, napra járó, sztrájkalapból igényelhetik, munkabeszüntetés mellett, pedagógus munkacsoport, egységes tanárképzés, speciális doktori, pályaalkalmassági vizsga, egyszeri megméretés, felsőoktatáshoz kellene, legjobb kezekben, pedagógusok életpályamodellje, üzemeltetést illetően, megyei jogú, vidéki kistelepülési, helyi problémákat, legjobban megoldani, pedagógusok foglalkoztatása, döntéshozatal iskolákhoz, iskolai státuszokat, mostani formájában, álláspontok &#8211, elnök üdvözölte, nyugdíjas álláshelyek, pályaorientációt, intézményvezetők, megfogalmazódott, munkabeszüntetés, adminisztrációs, foglalkoztatása, költségvetésben, pluszjuttatásra, benntartózkodás, felsőoktatáshoz, önkormányzatok, szakszervezete, előterjesztést, megerősítették, összefüggésben, bekapcsolódnak, intézményekben, képviseletében, differenciálni, sztrájkalapból, gyermekeiteket, sztrájktörvény, minisztériuma, közelítésében, kistelepülési, pluszjuttatás, polgármestere, döntéshozatal, pszichológiai, felosztásáról, életszerűtlen, kerekasztalon, elbírálásánál, elkészítésébe, korosztálynak, fenntartással, számíthatnak, igényelhetik, továbbképzés, demokratikus, felvetéseket, munkacsoport, fenntartókat, álláspontját, gyermekekkel, egyetértenek, üzemeltetést, államtitkára, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 849
  • e Hét: 2336
  • e Hónap: 13447
  • e Év: 166943
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.