Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Milyen szitok illene erre az árulásra? Ezért vág bele az élő
  2016-04-22 21:22:47, péntek
 
  2016. 04. 22. 18:45

Milyen szitok illene erre az árulásra? Ezért vág bele az élőfába a nagykoalíció

Az sajnos várható volt, hogy a végtelenségig nem folytatható az a tündérmese (értsd: erdő), amelyet a Városligetben kezdtek megírni a krónikások. A hatalommal csak ideig-óráig lehet packázni, éppen ezért lesz kiemelten fontos a civilek vasárnapi megmozdulása, ahol a Ligetvédői egyszer s mindenkorra a kezükbe vennék a Városliget jövőjét.

Ahogy arról beszámoltunk, csütörtök este a Zuglói Önkormányzat alkalmi(?) nagykoalíciója határozatban állt ki a Liget Budapest projekt mellett és együttműködne a Városliget Zrt.-vel a beruházás részleteinek megismerése, "pozitív befolyásolása érdekében".

A fideszes alpolgármester, Rozgonyi Zoltán javaslatát párttárasain (9 képviselő) kívül a teljes szocialista blokk (7 képviselő) is megszavazta. Nemmel csak a jobbikos Czeglédi János, az LMP-s Barta János, valamint Várnai László Sándor (CivilZugló), illetve Szabó Rebeka és a polgármester Karácsony Gergely (mindkettő PM) voksolt.

"Ami csütörtökön történt a zuglói önkormányzatban, arra a derék, fafűrészekkel szembeni ligetvédők még legrosszabb városligeti rémálmukban sem gondoltak"

- fogalmazott lapunknak Czeglédi János.

Egész hihetetlen, de egy zsíros bevétellel kecsegtető háttéralku érdekében beáldozták a Ligetet, ha tetszik az állampolgárok jogát az egészséges környezethez.

Megdöbbentő, de azt a 11 pontot, amelyet a szocialisták tűztek hozzá a javaslathoz, és amelynek - úgymond - befogadása fejében együtt szavaztak a kormánypárttal, sebtiben a közgyűlést megszakító frakciószünetben kreálták.

"Olyan egyoldalú együttműködési megállapodást kötöttek a Városliget Zrt.-vel, amelyet a Városliget Zrt. nem is látott; a megállapodásban többek között a Városligettől több kilométerre levő zuglói tereket, játszótereket, parkokat kívánnak felújítani"

- idézte fel az ellenzéki képviselő a csütörtökön történteket.

De vajon miért szúrták hátba a baloldali összefogást a szocialisták?

Most kivételesen jól jött nekik is a Ligettel kapcsolatos botrány, ugyanis elfedte a nap további szavazásainak eredményeit.
Amiről nem beszélünk

A nagykoalíció ugyanis nemcsak a világ első közparkját, Budapest meghatározó zöldfelületét tüntetné el együttesen, de módosította a közbeszerzési eljárás szabályzatát is. Mivel "a rossz, nem egyértelmű szabályozás miatt hosszú hónapok munkájával előkészített közbeszerzési eljárások visszavonásra kerültek a Hivatal megbízásából". Abban állapodtak meg, hogy nettó 100 millió forintra emelik azt az értéket, ameddig a közbeszerzések nem nyíltak, hanem meghívásosak. A Hivatalnak három cég meghívására lesz lehetősége. Így azért könnyebb a BVSC-pálya körüli munkálatokat is menedzselni. A paktum részét képezte Szathmáryné Jahl Angéla kinevezése is. A hölgy annak a Szathmáry Kristófnak az édesanyja, aki egyébként a Fidesz országgyűlési frakcióvezető-helyettese. A nagykoalíció döntése alapján Szathmáryné csütörtöktől a Zuglói Társasházkezelő és Közterület-fenntartó Kft. ügyvezetője lett. Taps!

"A Jobbik a kezdetektől fellépett a Liget Projekt ellen, amiről látni kell, több mint szimpla környezetpusztítás"

- magyarázta Czeglédi János, aki egyben támogatásáról biztosította a vasárnap demonstrálókat.

Mert történjék bármi, a hét utolsó napján látványos akcióra készülnek a Ligetvédők (akiket olyan szervezetek is támogatnak, mint a Greenpeace, a Budapesti Városvédő Egyesület, a CivilZugló Egyesület, a Levegő Munkacsoport).

Egy gigantikus "élő fát" alkothatnak közösen azok, akik úgy döntenek, hogy részesei kívánnak lenni a Liget védelmében, amely mint az látszódik, nem pusztán egy zöld-ügy.

"Kirajzolódni látszik egy olyan trend Budapesten, hogy a közterületek sorsáról a zöld felületek rovására, a lakosság ellenében, szakmai és társadalmi egyeztetés nélkül, valós alternatívák megvizsgálása nélkül döntenek. Ezek a félrevezető módon zöldfelület-fejlesztési projekteknek hívott beruházások külön-külön kicsinek tűnhetnek, de együttesen óriási jelentőségük van a város élhetősége és turisztikai vonzerejének szempontjából is"

- osztotta meg lapunkkal aggályait a Greenpeace.

A környezetvédelmi szervezet egyetért azzal, hogy a Városligetet meg kell újítani, de nem új épületek felhúzásával. Mint írták, a Liget már amúgy is leterhelt, tekintettel arra, hogy Budapesten nagyon kevés az egy főre jutó zöld felületek száma. A tervezett múzeumok által odavonzani kívánt látogatók miatt így még nagyobb teher hárulna a Ligetre, továbbá az épületek szétdarabolnák az összefüggő zöldfelületeket és a 30-40 méter magas múzeumokkal a Városliget elveszítené a jelenlegi park jellegét. Emellett a tervezett építmények miatt (pl. mélygarázs) több helyen nem lehetne fákat ültetni, csak gyepesíteni, ami sem légszennyezettségi, sem rekreációs szempontból nem hasonlítható a fák szerepéhez - fogalmaz a Greenpeace.

"A Városliget ugyanis Budapest tüdejeként funkcionál, egy légcsatornában helyezkedik el, amely hozzájárul Budapest levegő minőségének javításához".

Hogy is mondta Szilszakáll?

"Nincs az a tünde, ent vagy ember szitok, amely ráillene ekkora árulásra!"

Háborúba mennek az entek?


http://alfahir.hu/milyen_szitok_illene_erre_az_arulasra_ezert_vag_bele_az_elofaba _a_nagykoalicio
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: frakciószünetben, környezetvédelmi, megállapodásban, társasházkezelő, zöldfelületeket, önkormányzatban, alpolgármester, együttműködési, kormánypárttal, közbeszerzések, demonstrálókat, légcsatornában, nagykoalíciója, szétdarabolnák, zöldfelületét, közbeszerzési, frakcióvezető, országgyűlési, szempontjából, együttműködne, befolyásolása, állampolgárok, városligetben, megvizsgálása, visszavonásra, megállapodást, városligettől, végtelenségig, fafűrészekkel, szavazásainak, játszótereket, támogatásáról, megbízásából, munkálatokat, nagykoalicio, alternatívák, sajnos várható, hatalommal csak, civilek vasárnapi, kezükbe vennék, beruházás részleteinek, fideszes alpolgármester, teljes szocialista, jobbikos Czeglédi, polgármester Karácsony, zuglói önkormányzatban, zsíros bevétellel, állampolgárok jogát, egészséges környezethez, szocialisták tűztek, közgyűlést megszakító, megállapodásban többek, Zuglói Önkormányzat, Liget Budapest, Városliget Zrt, Rozgonyi Zoltán, Czeglédi János, LMP-s Barta János, Várnai László Sándor, Szabó Rebeka, Karácsony Gergely, Szathmáryné Jahl Angéla, Szathmáry Kristófnak, Zuglói Társasházkezelő, Közterület-fenntartó Kft, Liget Projekt, Budapesti Városvédő Egyesület, CivilZugló Egyesület, Levegő Munkacsoport,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png kislány  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Idő  Hiányzik  Alázat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Egy hatékony szolga  Csak a fogyatkozás látható  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Elköszönt  Kerüld el az evangélium örömén...  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kellemes délutánt kívánok  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Varga János Veniam - Fontos sz...  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Irgalom és ítélet  Még csak most kezdődik a nap  Adakozás  Leonardo da Vinci gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Png telefon  Png kislány  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Bounty krémes  Png ház  Facebookon kaptam  Szép estét  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Éretlen vers  Rátalálsz  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  A kételkedés kezelése  Ne kapaszkodj magasabbra,  Még csak most kezdődik a nap  Mi lenne ha  Szívem tiéd  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szép estét  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Krisztinától  Sokan azt tartják  Png ház  A nemzeti hovatartozás kulturá... 
Bejegyzés Címkék
sajnos várható, hatalommal csak, civilek vasárnapi, kezükbe vennék, beruházás részleteinek, fideszes alpolgármester, teljes szocialista, jobbikos Czeglédi, polgármester Karácsony, zuglói önkormányzatban, zsíros bevétellel, állampolgárok jogát, egészséges környezethez, szocialisták tűztek, közgyűlést megszakító, megállapodásban többek, ellenzéki képviselő, csütörtökön történteket, baloldali összefogást, nagykoalíció ugyanis, világ első, közbeszerzési eljárás, paktum részét, hölgy annak, nagykoalíció döntése, kezdetektől fellépett, vasárnap demonstrálókat, olyan trend, közterületek sorsáról, zöld felületek, lakosság ellenében, félrevezető módon, város élhetősége, környezetvédelmi szervezet, tervezett múzeumok, épületek szétdarabolnák, összefüggő zöldfelületeket, 30-40 méter, jelenlegi park, tervezett építmények, légcsatornában helyezkedik, frakciószünetben, környezetvédelmi, megállapodásban, társasházkezelő, zöldfelületeket, önkormányzatban, alpolgármester, együttműködési, kormánypárttal, közbeszerzések, demonstrálókat, légcsatornában, nagykoalíciója, szétdarabolnák, zöldfelületét, közbeszerzési, frakcióvezető, országgyűlési, szempontjából, együttműködne, befolyásolása, állampolgárok, városligetben, megvizsgálása, visszavonásra, megállapodást, városligettől, végtelenségig, fafűrészekkel, szavazásainak, játszótereket, támogatásáról, megbízásából, munkálatokat, nagykoalicio, alternatívák, biztosította, párttárasain, határozatban, meghívásosak, nagykoalíció, városligetet, felhúzásával, szocialisták, beszámoltunk, munkacsoport, csütörtöktől, jelentőségük, részleteinek, közterületek, szabályzatát, projekteknek, környezethez, megmozdulása, vonzerejének, előkészített, önkormányzat, hasonlítható, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3125
  • e Hét: 8857
  • e Hónap: 19968
  • e Év: 173464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.