Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Postásélet: egyeseknek luxusfizetés, a többieknek bérminimum
  2016-04-24 09:40:47, vasárnap
 
  2016. 04. 23. 16:49

Postásélet: egyeseknek luxusfizetés, a többieknek bérminimum vagy elbocsátás jut

Mint az közismert a Magyar Posta Zrt. folyamatosan leépíti az állományát, a legközelebbi nagyobb szakaszban azonban körülbelül 300-500 település és majdnem ezer munkavállaló lehet érintett.

Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára szerint sok kis forgalmú postahivatal van, melyeket fel kellene újítani mintegy négy-ötmilliárd forintból, ez azonban szerinte nem biztos, hogy megéri.
Kihasználatlanság

A posta adatai szerint az érintett fiókokban átlagosan 5 óra a kihasználatlan kapacitás. A feladott küldemények száma 121 postán nem éri el a napi 5 darabot, 412 postán pedig a feladott küldemények száma heti átlagban 1 darab. A postának jelenleg 2200 ,,fizikai egysége" van, 300 helyen a kiszervezett tevékenységet alvállalkozó látja el.

Szarka Zsolt a Magyar Posta vezérigazgató azt hangsúlyozta, hogy az állami vagyonnal való felelős gazdálkodás megköveteli, hogy a nagyobb ügyfélforgalmú postákat korszerűsítsék, a kisebbek működtetésére pedig költséghatékony megoldást találjanak. Ez az állami vagyonnal való felelős gazdálkodás kitétel azért különösen tréfás, mert Szarka fizetése a tavalyi havi 2 millió forintról idén bruttó 5 millióra növekedett. Miközben az átlagpostások bruttó 128 forintos bérminimumért pedáloznak.
Elvándorlást erősíthet az elsorvasztás

A Magyar Posta folyamatos intézményleépítése egy évtizedes folyamat, amely elsősorban a kistelepüléseket érinti, a szándékos elsorvasztás azonban újabb elvándorlási hullámokat gerjeszthet különösen a hátrányos helyzetű térségekben.

A felelős államtitkár szerint a "felesleges" postahivatali munkatársak sorsáról akkor lehet majd dönteni, amikor már tudják, hány emberről van szó és az adott helyen szükség van-e a szaktudásukra. Bíznak abba, hogy néhányukat az alvállalkozók foglalkoztathatják tovább. A Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége (POFÉSZ) problémásnak tartja azt a helyzetet, hogy a munkavállalóknak a változásokról utólag, a médián keresztül kell tudomást szereznünk. A munkáltató azonban április 14-én egyeztetést tartott a szakszervezetekkel, a Postás Szakszervezet tájékoztatása szerint a menedzsment ezen az ülésen azzal indokolta a főnökség béremelését, hogy a munkaerőpiac elszívja a felsővezetést, de felmerült, hogy majd egyszer azoknak is növekedhet majd a bére, aki 500 ezer forint alatt keresnek.

Mint ismert, a három vezérigazgató-helyettes 1,65-1,7 milliós emeléssel már havi 3,6 milliót keres, a humánerőforrás-igazgató 1,7 milliót, Szarka Zsolt vezérigazgató pedig az eddigi kettő helyett 5 millió forintot visz haza. Tudják, ez az az intézményünk, amely újabban nagyon szeret titkolózni.

A postatörvény módosításának kérdésében a szakszervezet azt a tájékoztatást kapta, hogy jellemzően a 2000 lélekszám alatti települések kispostáit, azaz mintegy ezer munkavállalót érinthet a változás. Továbbfoglalkoztatásuk azonban a hangzatos ígéretek szerint a Takarékszövetkezetekben is biztosítható, szükség lesz a szaktudásukra. Na, meglátjuk.


http://alfahir.hu/postaselet_egyeseknek_luxusfizetes_a_tobbieknek_berminimum_vagy _elbocsatas_jut
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: munkavállalóknak, kistelepüléseket, költséghatékony, ügyfélforgalmú, kihasználatlan, korszerűsítsék, humánerőforrás, szakszervezet, postaügyekért, módosításának, tájékoztatása, alvállalkozók, szaktudásukra, postahivatali, változásokról, felsővezetést, tájékoztatást, vezérigazgató, tevékenységet, munkavállalót, működtetésére, átlagpostások, bérminimumért, kiszervezett, elvándorlást, postahivatal, munkaerőpiac, luxusfizetés, elvándorlási, luxusfizetes, problémásnak, alvállalkozó, biztosítható, hangsúlyozta, érdekvédelmi, elsorvasztás, többieknek bérminimum, legközelebbi nagyobb, posta adatai, érintett fiókokban, kihasználatlan kapacitás, feladott küldemények, postának jelenleg, kiszervezett tevékenységet, állami vagyonnal, nagyobb ügyfélforgalmú, kisebbek működtetésére, tavalyi havi, átlagpostások bruttó, évtizedes folyamat, kistelepüléseket érinti, szándékos elsorvasztás, Magyar Posta Zrt, Németh Lászlóné, Szarka Zsolt, Magyar Posta, Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége, Postás Szakszervezet,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szép napot kívánok  Png ház  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Alázat  A sors  George Gordon Lord Byron: Inez...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Alázat  Sose bánj semmit  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png lepke  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Leonardo da Vinci gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Garai Gábor - Takarítás  Leonardo da Vinci gondolata  Neked tudnod kell  Szép álmokat!  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Jó éjszakát  Nem számIt  Lóhere  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Kaffka_Margit  Hazára minden embernek szükség...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Adakozás  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Alázat  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Hiányzik  Szabolcska Mihály – Ákác...  A televizió nem a kultúrát kép...  Adakozás  George Gordon Lord Byron: Inez...  Lóhere  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Alvó cicák  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kerüld el az evangélium örömén...  Nagyi telefonál  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Alázat  Png fotel  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Adakozás  Jó éjszakát  Nevem  Akarat  Facebookon kaptam  Png ház  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Krisztinától  Varga János Veniam - Fontos sz...  Popper Péter szavai  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Még csak most kezdődik a nap  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Reggel van 
Bejegyzés Címkék
többieknek bérminimum, legközelebbi nagyobb, posta adatai, érintett fiókokban, kihasználatlan kapacitás, feladott küldemények, postának jelenleg, kiszervezett tevékenységet, állami vagyonnal, nagyobb ügyfélforgalmú, kisebbek működtetésére, tavalyi havi, átlagpostások bruttó, évtizedes folyamat, kistelepüléseket érinti, szándékos elsorvasztás, hátrányos helyzetű, felelős államtitkár, adott helyen, változásokról utólag, médián keresztül, munkáltató azonban, menedzsment ezen, ülésen azzal, főnökség béremelését, munkaerőpiac elszívja, eddigi kettő, postatörvény módosításának, tájékoztatást kapta, 2000 lélekszám, hangzatos ígéretek, munkavállalóknak, kistelepüléseket, költséghatékony, ügyfélforgalmú, kihasználatlan, korszerűsítsék, humánerőforrás, szakszervezet, postaügyekért, módosításának, tájékoztatása, alvállalkozók, szaktudásukra, postahivatali, változásokról, felsővezetést, tájékoztatást, vezérigazgató, tevékenységet, munkavállalót, működtetésére, átlagpostások, bérminimumért, kiszervezett, elvándorlást, postahivatal, munkaerőpiac, luxusfizetés, elvándorlási, luxusfizetes, problémásnak, alvállalkozó, biztosítható, hangsúlyozta, érdekvédelmi, elsorvasztás, intézményünk, postatörvény, legközelebbi, államtitkára, folyamatosan, munkavállaló, küldemények, megköveteli, munkatársak, államtitkár, gazdálkodás, térségekben, települések, gerjeszthet, menedzsment, egyeztetést, béremelését, pedáloznak, elsősorban, találjanak, folyamatos, hullámokat, növekedett, postásélet, munkáltató, kérdésében, titkolózni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1109
  • e Hét: 2596
  • e Hónap: 13707
  • e Év: 167203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.