Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
1. Születéstől-halálig negatív megkülönböztetések...
  2014-04-16 02:22:31, szerda
 
   
  1. NEHÉZ-SORSÚSÁG KERESZTJE A MÚLTBAN ÉS A JELENBEN

Születéstől-halálig negatív diszkriminációk sora ért minket

49., 49., 50. képek: http://furaila.xfree.hu/267280

Ki kell végre mondani, hogy a kommunista eszmék jegyében is milliókat irtottak ki a világ számos országában, köztük Magyarországon is!
Ráadásul, ez a népirtás nem egy-két évig tartott, hanem évtizedekig.

1.) Azokat, akiket 1956-ig sikerült likvidálniuk - az 1945 után hatalomra kerülő, magukat kommunistának és szocialistának hazudóknak - és akik utódainak nem volt lehetőségük nyugati emigrációra, azok "osztályidegennek" kikiáltott "burzsuj-reakciós elemek"-ként, vagyis: ellenségként voltak kezelve.
De nem jártak jobban azok sem, akik túlélték a ,,hazai" recski- és a hozzá hasonló büntető- és átnevelő tábort. Mert, mint ilyenek, soha nem élhettek szabad életet, hanem a társadalom peremére kontra-szelektálva, egyfajta belső emigránsként tengődtek.

1.1. Mert, aki túlélte a II. világháborút valamilyen fogságban, majd a háború befejeztével hazavergődött, az fasiszta ellenségként lett nyilvánítva, ami kiterjedt utódaira is.
1.2. Aki túlélte a málenkíj robotot a Szovjetunió szibériai településein, az hazavergődve soha többé nem lehetett szabad, mert örökre rásütötték a láthatatlan skarlátbetűt, amit belül a lelkében kellett viselnie, mint a II. világháborúban a zsidóságnak kívül a ruháján a sárga csillagot, és ezt örökítették tovább a mit sem sejtő utódaikra is, mert nem beszélhettek róla;
1.3. Aki túlélte a ,,hazai" recskihez hasonló büntető- és átnevelő-tábort, az valójában soha többé nem lehetett szabad, mert olyan rendőri felügyelet alatt tengethette életét ami miatt rokonai is messzire elkerülték és az is csodával volt határos, ha családot alapíthatott...viszont, a mit sem sejtő utódai is megörökölték ezen NEHÉZ-SORSÚSÁGOT szüleiktől;
1.4. Azoknak a horthista kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos földműves - ,,kuláknak" kikiáltott - magángazdáknak és utódaiknak, valamint, az éppen polgárosodó értelmiségieknek, vagy a szakmát tanuló iparos - saját műhellyel rendelkezős - mesterembereknek, akiknek nem volt lehetőségük Nyugatra emigrálni sem oda menekíteni családtagjaikat, belső emigránsként, a társadalom peremére kontraszelektáltan kellett leélniük életüket.
Van egyetlen-egy és végképpen tragikus körülmény, amiben megegyeznek és ez: annak eltussolása, hogy az 1945-öt- és főleg 1956-os véres megtorlást követően megtörtént az a HELYCSERÉS TÁMADÁS.

Ezzel a helycserés támadással részben fölszámolták, részben átnevelték és proletarizálták a Horthy korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot.

Ugyanakkor, kitermelte az alulról fölhozott és kiemelt kádereivel az új hatalomhoz hűséges elvtelen réteget, az ehhez tartozókat meg lehetett vásárolni a saját fajtája tönkretételére is akár...



2.) Az 1956-os népfölkelésben és szabadságharcban elesettek, bebörtönzöttek, kivégzettek és üldözöttek, valamint utódaik sorsa egy nagyon fájó sajgó seb a nemzet testén, lelkén...

2.1. Hiszen, a túlélőknek és utódaiknak ,,halálraítélt"- belső-emigránsként kellett meghalniuk, mint számkivetetteknek!
2.2. Utódaik nehéz-sorsát sajátlagos megfigyelők kísérték figyelemmel 1990-ig, amit kiterjesztettek az un. 1990 utáni rendszerváltozás éveire is - ami a mai napig tart.
2.3 Az 1956-os népfölkelésben érintett magyar családok és családtagok is belső emigránsként kellett, hogy tengessék az életüket, mert a szocialistának hazudott politikai diktatúra kidolgozta és "sikerrel" alkalmazta velük szemben a negatív megkülönböztetés (diszkriminációs kontraszelekció) minden formáját.

Ezen NEHÉZ-SORSÚAKNAK és utódaiknak még a rendszerváltozás nevezetű felfordulásban is el kellett szenvedni az élet minden területén a szocializmus nevezetűből átörökölt negatív megkülönböztetést (diszkriminációt); ami miatt nem tanulhattak tovább sem nappali tagozatú középiskolában, sem fölsőfokún, sem a dolgozók esti iskoláiban...

*

Most megpróbálom bemutatni egy nehéz-sosrsú Kortársam életével - a fellelhető dokumentumokkal való bizonyítással - mindazt, amiben 1946-ban és az azt követő években, évtizedekben része volt.
Kortársam, tizennégy éves korában - közvetlen a nyolc általános befejezését követően - továbbtanulhatott- csakis, mint ipari tanuló. Mondván:
- ,,... mit akarsz te a közepeseddel egy gimnáziumban?".

Csakhogy, az 1956-os forradalom leverését követően nem lehetett közepesnél jobb tanuló soha többé!

Miért is?

Bizonyítékul szolgáljon a negyedikes év-végi bizonyítványának eredménye 1956 júniusában - még a forradalom előtt - melyben több volt a ,,jeles", mint a ,,jó" osztályzat.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=267280&kid=300105&sort=

*

1956 júniusában még jutalomkirándulást is szervezett az alsó tagozatos osztályelső negyedikeseknek - a jóságos igazgató ,,bácsi" és az osztályfőnök ,,nénik".

http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=300092&aid=267280

*

Egy másik képen az ,,egy-szem" jó-tanuló fiú: kortársam legjobb barátja is látható.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=267280&kid=300096&sort=


(Folyt. köv.)

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megkülönböztetés, osztályidegennek, rendszerváltozás, kertgazdálkodást, szabadságharcban, bizonyítványának, értelmiségieknek, mesterembereknek, diszkriminációt, kiterjesztettek, negyedikeseknek, dokumentumokkal, családtagjaikat, proletarizálták, diszkriminációs, kontraszelekció, diszkriminációk, szocialistának, magyarországon, tönkretételére, magángazdáknak, világháborúban, középosztályát, felfordulásban, népfölkelésben, bebörtönzöttek, középiskolában, kommunistának, bizonyítással, hazavergődött, parasztságot, bizonyítékul, skarlátbetűt, halálraítélt, megörökölték, emigránsként, kommunista eszmék, világ számos, 1945 után, hozzá hasonló, társadalom peremére, háború befejeztével, fasiszta ellenségként, málenkíj robotot, hazavergődve soha, láthatatlan skarlátbetűt, lelkében kellett, zsidóságnak kívül, sárga csillagot, valójában soha, horthista kertgazdálkodást, éppen polgárosodó, NEHÉZ-SORSÚSÁG KERESZTJE MÚLTBAN ÉS JELENBEN, HELYCSERÉS TÁMADÁS, Ezen NEHÉZ-SORSÚAKNAK, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimn...  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Emlékezz  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  A sorsod  Facebookon kaptam  Ott van  Csend  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  képre írva  Anyámról való emlékek  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  József Attila – Keresek ...  Otthon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A pitypang legendája  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Vidámság  Egy gondolat  Müller Péter tollából  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Sorsunk miatt...  Magyar költészet napja  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csend  Jó nap volt  Jó nap volt  Egyszerű  Egy barátság története  Önmaga ellenére  József Attila - Kopogtatás nél...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Vannak emberek  A Magyar Költészet napja alkal...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Szabó T. Anna - Pitypang  Jázmin  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  39 ígéret  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Magamnak  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Szívek  Egy tavasz  Nem kell hozzá fürdőruhás  Vannak emberek  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  40 felett  Eduardo Sacheri gondolata  Hogyan válunk hűségesekké?  Márai Sándor tollából  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Eduardo Sacheri gondolata  Az ember emlékekből áll 
Bejegyzés Címkék
kommunista eszmék, világ számos, 1945 után, hozzá hasonló, társadalom peremére, háború befejeztével, fasiszta ellenségként, málenkíj robotot, hazavergődve soha, láthatatlan skarlátbetűt, lelkében kellett, zsidóságnak kívül, sárga csillagot, valójában soha, horthista kertgazdálkodást, éppen polgárosodó, szakmát tanuló, helycserés támadással, kertgazdálkodást megvalósító, alulról fölhozott, ehhez tartozókat, saját fajtája, nagyon fájó, nemzet testén, 1956-os népfölkelésben, szocialistának hazudott, negatív megkülönböztetés, rendszerváltozás nevezetű, élet minden, szocializmus nevezetűből, dolgozók esti, nehéz-sosrsú Kortársam, fellelhető dokumentumokkal, nyolc általános, 1956-os forradalom, negyedikes év-végi, forradalom előtt, alsó tagozatos, jóságos igazgató, osztályfőnök &#8222, másik képen, megkülönböztetés, osztályidegennek, rendszerváltozás, kertgazdálkodást, szabadságharcban, bizonyítványának, értelmiségieknek, mesterembereknek, diszkriminációt, kiterjesztettek, negyedikeseknek, dokumentumokkal, családtagjaikat, proletarizálták, diszkriminációs, kontraszelekció, diszkriminációk, szocialistának, magyarországon, tönkretételére, magángazdáknak, világháborúban, középosztályát, felfordulásban, népfölkelésben, bebörtönzöttek, középiskolában, kommunistának, bizonyítással, hazavergődött, parasztságot, bizonyítékul, skarlátbetűt, halálraítélt, megörökölték, emigránsként, osztályfőnök, közepeseddel, beszélhettek, alapíthatott, gimnáziumban, szocializmus, fölszámolták, ellenségként, likvidálniuk, hazavergődve, településein, befejeztével, világháborút, évtizedekben, megvalósító, polgárosodó, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 222
  • e Hét: 358
  • e Hónap: 1305
  • e Év: 37246
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.