Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jézus Szentséges Szíve - 2019 C év 06.28
  2019-06-28 09:57:56, péntek
 
  OLVASMÁNY Ezekiel próféta könyvéből
Az Úr gondot visel híveire: mint igazi jó pásztornak szívügye a nyáj és minden bárány.
Ezt mondja az Úr, az Isten:
,,Íme, én magam keresem meg juhaimat, és magam gondoskodom róluk.
Amint a pásztor számba veszi nyáját azon a napon, amikor megáll szétszéledt juhai között, íme, én is gondjaimba veszem juhaimat, amelyek szétszóródtak. Visszahozom őket mindenünnen, ahová a sötét fellegek napján szétszóródtak. Kivezetem őket a népek közül, összegyűjtöm őket az országokból, és visszaviszem őket saját hazájukba. Izrael hegyein legeltetem őket, a völgyekben és az ország lakott tájain. Jó legelőre terelem majd őket, és Izrael magaslatain lesz a legelőjük. Jó legelőn pihennek majd, kövér legelőn, Izrael hegyein.
Magam terelgetem majd juhaimat, és magam telepítem le pihenőre őket - mondja az Úr, az Isten. Megkeresem az elveszettet, visszaterelem az elszéledtet, bekötözöm a sérültet, ápolom a beteget, és gondozom a kövéret és egészségeset. Az igazság szerint legeltetem őket."
Ez az Isten igéje. Ez 34,11-16

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Isten szeretete kiárad szívünkbe.
Testvéreim!
A nekünk ajándékozott Szentlélekkel kiáradt szívünkbe az Isten szeretete.
Amikor még erőtlenek voltunk, Krisztus az erre alkalmas időben meghalt a bűnösökért, pedig az igazért is alig hal meg valaki, legfeljebb a jótevőért adja életét az ember.
Isten azonban azzal bizonyítja irántunk való szeretetét, hogy amikor még bűnösök voltunk, Krisztus meghalt értünk. Most, hogy vére árán igazzá váltunk, még inkább megment bennünket haragjától.
Mert ha Istent Fia halála kiengesztelte akkor, amikor még ellenségek voltunk, most, hogy kibékültünk vele, az ő életébe beoltva még könnyebben megszabadulunk. Sőt, ezen felül még dicsekszünk is az Istenben Urunk, Jézus Krisztus által, aki megszerezte nekünk a kiengesztelődést.
Ez az Isten igéje. Róm 5,5b-11

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Az elveszett után megy, amíg meg nem találja.
Abban az időben Jézus ezt a példabeszédet mondta: ,,Ha közületek valakinek száz juha van, és egy elvész belőlük, nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a pusztában, és nem megy-e az elveszett juh után, amíg meg nem találja?
...... .....


Ha megtalálta, örömében vállára veszi, hazasiet vele, összehívja barátait és szomszédait, és azt mondja nekik: »Örüljetek velem, mert megtaláltam elveszett juhomat!«"
Mondom nektek, éppen így nagyobb öröm lesz a mennyben egy megtérő bűnösön, mint kilencvenkilenc igazon, akinek nincs szüksége megtérésre.
Ezek az evangélium igéi. Lk 15,3-7

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te egykor parancsba adtad az apostoloknak, hogy elmenvén az egész világra tegyenek minden embert tanítványoddá és kereszteljék meg őket. Az Egyház, amelynek tagja vagyok, minden korban ezt a parancsot igyekszik teljesíteni, tehát parancsod és kérésed nekem is és minden keresztény embernek szól. Segíts minket, hogy - miközben hittel valljuk a három isteni személyt - éljünk is egységben az Atyával, a Fiúval és a Szentlélekkel! Segíts minket életünk során, hogy eljussunk az örökkévalóságba!

Elmélkedés
Keresztény életünk és lelki fejlődésünk útját úgy tudjuk jellemezni, hogy Isten folyamatosan feltárja magát előttünk, egyre jobban bevon minket az ő életébe, érezteti velünk szeretetét. Ez mindig néhány lépést jelent előre. Közben persze mi lázadásunkkal, engedetlenségünkkel, bűnünkkel teszünk egy-egy lépést visszafelé, de azért haladunk előre, legalábbis, ha engedjük, hogy Isten vezessen minket. Ezen az úton vannak olyan élményeink, amelyek során Isten teljességét tapasztalhatjuk meg. Nem arra gondolok, hogy majd a túlvilágon, az örök életben színről színre láthatjuk Istent a maga valóságában, teljességében és dicsőségében, hanem arra, amit például a három apostol, Péter, Jakab és János átéltek az Úr színeváltozásakor, aztán lejöttek a hegyről, a lelki magaslatról, visszatértek a hétköznapok világába.
Isten teljességét akkor tapasztaljuk meg földi életünk során, amikor az ő szeretetével találkozunk. Amikor rácsodálkozunk arra, hogy életünket neki, az ő szeretetének köszönhetjük. Amikor megtapasztaljuk, hogy a bűntől Jézus önfeláldozó szeretetének, az ő kereszthalálának köszönhetően szabadulhatunk meg, ezt nevezzük megváltásnak. És amikor ráébredünk arra, hogy egyedül Isten szeretetének köszönhetjük majd azt, hogy eljuthatunk hozzá az örök üdvösségre.
Ma, Jézus szíve ünnepén erre a végtelen isteni szeretetre gondolunk. Isten szeretetére, amely mindig utánunk siet, mert mi bűneink miatt elveszett bárányok vagyunk. Isten szeretetére, amely a megváltó Jézus szívéből árad felénk.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kiengesztelődést, kereszthalálának, örökkévalóságba, kilencvenkilenc, tapasztalhatjuk, megtapasztaljuk, rácsodálkozunk, szabadulhatunk, megszabadulunk, szétszóródtak, szentlélekkel, lázadásunkkal, teljességében, kiengesztelte, példabeszédet, tanítványoddá, visszaterelem, szeretetének, visszaviszem, összegyűjtöm, egészségeset, köszönhetjük, megváltásnak, ajándékozott, visszatértek, folyamatosan, dicsőségében, tapasztaljuk, kereszteljék, szeretetével, apostoloknak, köszönhetően, teljességét, kibékültünk, szeretetére, hétköznapok, pásztor számba, sötét fellegek, népek közül, ország lakott, igazság szerint, nekünk ajándékozott, erre alkalmas, jótevőért adja, elveszett után, időben Jézus, példabeszédet mondta, elvész belőlük, megtérő bűnösön, evangélium igéi, egész világra, parancsot igyekszik, Jézus Szentséges Szíve, OLVASMÁNY Ezekiel, SZENTLECKE Szent Pál, Istent Fia, Istenben Urunk, Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  képre írva  Boldog születésnapot a ma ünne...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png nő  Kaffka_Margit  Akarat  Alázat  Lóhere  Erdőn  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szép estét kedves látogatóimna...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Fekete-erdő desszert  Éretlen vers  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Boldog születésnapot a ma ünne...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Ágai Ágnes – Csendélet  Szép napot kívánok  képre írva  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Régi emberek, akikre máig büsz...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Lóhere  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Akarat  Jó éjszakát  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Fekete-erdő desszert  Szabolcska Mihály – Ákác...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Hogy lehet megtartani  Bounty krémes  képre írva  Kövesd a cowboyt!  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Elköszönt  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Szép estét  Mindig jusson idő nevetni  Bertolt Brecht -től idézet  Png telefon  Boldog születésnapot a ma ünne...  Reggel van  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Kellemes délutánt kívánok  210 éve született a SZÓZAT meg...  Neked tudnod kell  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Bounty krémes 
Bejegyzés Címkék
pásztor számba, sötét fellegek, népek közül, ország lakott, igazság szerint, nekünk ajándékozott, erre alkalmas, jótevőért adja, elveszett után, időben Jézus, példabeszédet mondta, elvész belőlük, megtérő bűnösön, evangélium igéi, egész világra, parancsot igyekszik, három isteni, úton vannak, örök életben, maga valóságában, három apostol, lelki magaslatról, hétköznapok világába, bűntől Jézus, örök üdvösségre, végtelen isteni, megváltó Jézus, kiengesztelődést, kereszthalálának, örökkévalóságba, kilencvenkilenc, tapasztalhatjuk, megtapasztaljuk, rácsodálkozunk, szabadulhatunk, megszabadulunk, szétszóródtak, szentlélekkel, lázadásunkkal, teljességében, kiengesztelte, példabeszédet, tanítványoddá, visszaterelem, szeretetének, visszaviszem, összegyűjtöm, egészségeset, köszönhetjük, megváltásnak, ajándékozott, visszatértek, folyamatosan, dicsőségében, tapasztaljuk, kereszteljék, szeretetével, apostoloknak, köszönhetően, teljességét, kibékültünk, szeretetére, hétköznapok, mindenünnen, visszahozom, valóságában, fejlődésünk, országokból, szomszédait, találkozunk, magaslatain, megtaláltam, elszéledtet, elveszettet, önfeláldozó, szétszéledt, teljesíteni, magaslatról, eljuthatunk, megszerezte, dicsekszünk, gondoskodom, pásztornak, bűnösökért, összehívja, szentlecke, terelgetem, élményeink, szeretetét, legeltetem, visszafelé, megkeresem, evangélium, rómaiakhoz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1868
  • e Hét: 4049
  • e Hónap: 37203
  • e Év: 270950
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.