Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Portugáliai Szent Erzsébet
  2019-07-04 13:54:50, csütörtök
 
  ...... ........... ............


- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Nekünk is életünket kell adni testvéreinkért.
Szeretteim!
Tudjuk, hogy a (lelki) halálból új életre keltünk, mert szeretjük testvéreinket. Akiben nincs szeretet, az (lelki) halálban marad. Aki pedig gyűlöli testvérét, az gyilkos. Viszont tudjátok, hogy egyetlen gyilkosnak sem lehet része az örök boldogságban.
Abból ismerjük meg (Isten) szeretetét, hogy életét adta érettünk. Nekünk is életünket kell adnunk testvéreinkért. De megvan-e bennünk az Isten szeretete, ha azt látjuk, hogy valamelyik testvérünk szükséget szenved, és elzárjuk előle szívünket, pedig módunkban állna, hogy segítsünk rajta?
Szeretteim, ne csak szóval és beszéddel szeressünk, hanem tettel és igazsággal!
Ez az Isten igéje. 1Jn 3,14-18

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Amit legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek!
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
Amikor az Emberfia eljön az ő dicsőségében, összes angyalának kíséretében, és helyet foglal dicsőséges trónusán, akkor minden nemzet összesereglik előtte, ő pedig elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kosoktól; a juhokat a jobbjára állítja, a kosokat pedig a baljára.
Azután a király így szól a jobbján állókhoz: ,,Jöjjetek, Atyám áldottál, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! Mert éhes voltam és ti ennem adtatok; szomjas voltam, és ti innom adtatok; idegen voltam, s ti befogadtatok; ruhátlan voltam, és ti betakartatok; beteg voltam, és ti fölkerestetek; börtönben voltam, és ti meglátogattatok!"
Erre megkérdezik tőle az igazak: ,,Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enni adtunk volna neked, vagy szomjazni, hogy inni adtunk volna? Mikor láttunk idegenként, hogy befogadtunk volna, vagy ruhátlanul, hogy betakartunk volna téged? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy meglátogattunk volna?" Akkor a király így felel: ,,Bizony, mondom nektek: Amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 25,31-40

Egyetemes könyörgés
Pap: Forduljunk bizalommal, testvéreim, mennyei Atyánkhoz, és kérjük segítségét a szent asszonyok lelki nagyságának követésére!
Lektor:
1. Add, Urunk, hogy Egyházad valóban a népek anyja és tanítómestere legyen!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Add, hogy megszűnjék a világban minden hátrányos megkülönböztetés férfiak és nők, fehérek és színes bőrűek, szabadok és rabszolgák, hívők és nem-hívők között!
3. Add, hogy mindenhol megbecsülés övezze és támogatás segítse a családanyák áldozatos szolgálatát!
4. Adj kegyelmet a hitvestársaknak a kölcsönös hűségre és szeretetre, a szülőknek pedig gyermekeik gondos keresztény nevelésére!
5. Jutalmazd az édesanyák lankadatlan fáradozását egykor majd a boldog örök élet nyugalmával!
(6. Engedd, hogy N. híved és minden kedves halottunk mielőbb élvezhesse a mennyei otthon boldogságát!)
Pap: Istenünk, te megadod az érdemszerző élet lehetőségét a férjes asszonyoknak családjuk körében, az özvegyeknek pedig a szeretet szolgálatában. Engedd, hogy a szent asszonyok hősi példáját követve mindnyájan kiérdemeljük az emberek megbecsülését itt a földön, és a dicsőség koronáját nálad a mennyben! Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.

*
- Turulmadár oldalon Link

- Júl.4.-én emlékezik meg róla az egyház. 1277-ben született, 1336-ban halt meg. Erzsébet II. Endre magyar király dédunokája, Árpád házi Szent Erzsébet másodfokú unokahúga. Apja III. Péter aragóniai király, anyja Konstanza, Manfréd szicíliai király leánya. A keresztségben a harmincöt évvel korábban szentté avatott nagynénjéről, Erzsébetről kapta a nevét. Tizenkét éves volt, amikor férjhez adták Déneshez, Portugália királyához. Két gyermekük született: Alfonz, aki trónörökös lett, és Konstanza, akit később IV. Ferdinánd, Kasztília királya vett feleségül. Dénes király, a férje kicsapongó életet élt, több gyermeke is született a házasságán kívül. Erzsébet azonban mindent türelemmel viselt, férje törvénytelen gyermekeit is anyai szeretettel nevelte. Mikor utódlásra került a sor, Alfonz föllázadt, mert atyja egyik törvénytelen fiát helyezte előtérbe vele szemben. Erzsébet ekkor a béke angyala lett a viszálykodó apa és fia között. A férje megneheztelt emiatt, sőt azzal vádolta, hogy Alfonz pártjára állt, ezért száműzte egy faluba. Csak később látta be tévedését, és hívta vissza maga mellé Erzsébetet. Erzsébet a kitartó imával és áldozatokkal elérte, hogy a férje 1325-ben megtérve, szentként halt meg. Özvegyen, vagyonát és ékszereit eladta, és az árát szétosztotta a szegények és a kolostorok között. Magára öltötte a ferences harmadrendiek ruháját, és zarándoklatokra indult. Gyalog ment el Szent Jakab sírjához, Compostellába, majd visszavonult Coimbrába, az általa alapított klarissza kolostorba. Békét közvetített fia, IV. Alfonz és a veje, kasztíliai Ferdinánd között is. Halála után, sírja Coimbrában zarándokhellyé vált, mert ereklyéi körül csodák történtek. Szentté avatását 1576-ban indították el. 1612-ben nyitották fel a sírt, és épségben találták a testét! VIII. Orbán pápa 1626-ban avatta szentté.
...... ........... ........... ..........



- Wikipedia oldalon Link

- Katolikus Network oldalon Link
...... ........... ........... ........... ...........



- Katolikus válasz oldalon Link

- Magyar kurír oldalon 2013 évben Link

- Magyar kurír oldalon 2011 évben Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Címkék: megkülönböztetés, hitvestársaknak, zarándoklatokra, meglátogattatok, testvéreinkért, tanítványaihoz, meglátogattunk, zarándokhellyé, összesereglik, compostellába, testvéreinket, tanítómestere, megbecsülését, keresztségben, fölkerestetek, szolgálatában, harmadrendiek, szétosztotta, boldogságban, asszonyoknak, kiérdemeljük, áldozatokkal, visszavonult, befogadtatok, törvénytelen, dicsőségében, megneheztelt, betakartatok, nagynénjéről, szeretettel, elválasztja, lehetőségét, befogadtunk, boldogságát, nagyságának, lankadatlan, örök boldogságban, időben Jézus, pásztor elválasztja, jobbjára állítja, kosokat pedig, jobbján állókhoz, világ kezdetétől, evangélium igéi, szent asszonyok, népek anyja, világban minden, családanyák áldozatos, kölcsönös hűségre, szülőknek pedig, édesanyák lankadatlan, boldog örök, Portugáliai Szent Erzsébet, SZENTLECKE Szent János, EVANGÉLIUM Szent Máté, Erzsébet II, Szent Erzsébet, Apja III, Szent Jakab, Katolikus Network,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Különleges  Isten hűségének mértéke  Müller Péter tollából  Jánosházy György: Fogd a kezem  Csend  Egyszerű  Alvó kislány  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Paul David Tripp Április 15  Jó éjszakát  Magamnak  Csend  Márai Sándor tollából  Robert Merle tollából  Ott van  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Pitypang szökőkút  Megígért békesség  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Jázmin  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Reményik Sándor: Pierrot &...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Ott van  Erdei gyöngyvirág  képre írva  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Isten hűségének mértéke  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egyszerű  A pitypang legendája  Anyák napjára  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nem kell hozzá fürdőruhás  képre írva  40 felett  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Horváth Szilvia tollából  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 13  Mindent de mindent visszakap  Zilahy Lajos gondolata  Vannak emberek  Az ember  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Alvó cica  Különleges  "Ez egy csoda"  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Szívek  Magyar költészet napja  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Minden tavaszból őrizz..  Zilahy Lajos gondolata  Különleges  Megígért békesség  Esterházy Péterre emlékezünk  Zilahy Lajos mondta 
Bejegyzés Címkék
örök boldogságban, időben Jézus, pásztor elválasztja, jobbjára állítja, kosokat pedig, jobbján állókhoz, világ kezdetétől, evangélium igéi, szent asszonyok, népek anyja, világban minden, családanyák áldozatos, kölcsönös hűségre, szülőknek pedig, édesanyák lankadatlan, boldog örök, mennyei otthon, érdemszerző élet, férjes asszonyoknak, özvegyeknek pedig, szeretet szolgálatában, emberek megbecsülését, dicsőség koronáját, harmincöt évvel, férje kicsapongó, házasságán kívül, béke angyala, férje megneheztelt, kitartó imával, férje 1325-ben, árát szétosztotta, kolostorok között, ferences harmadrendiek, általa alapított, megkülönböztetés, hitvestársaknak, zarándoklatokra, meglátogattatok, testvéreinkért, tanítványaihoz, meglátogattunk, zarándokhellyé, összesereglik, compostellába, testvéreinket, tanítómestere, megbecsülését, keresztségben, fölkerestetek, szolgálatában, harmadrendiek, szétosztotta, boldogságban, asszonyoknak, kiérdemeljük, áldozatokkal, visszavonult, befogadtatok, törvénytelen, dicsőségében, megneheztelt, betakartatok, nagynénjéről, szeretettel, elválasztja, lehetőségét, befogadtunk, boldogságát, nagyságának, lankadatlan, viszálykodó, érdemszerző, kíséretében, szolgálatát, özvegyeknek, betakartunk, közvetített, erzsébetről, megkérdezik, megbecsülés, családanyák, fáradozását, nyugalmával, szeretteim, kolostorba, testvéreim, angyalának, evangélium, gyilkosnak, szeretetre, testvérünk, gyermekeit, dicsőséges, élvezhesse, keresztény, szeressünk, idegenként, kasztíliai, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4168
  • e Hét: 15230
  • e Hónap: 27906
  • e Év: 261653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.