Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
14. évközi hét hétfő 07.08
  2019-07-08 09:06:19, hétfő
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Jákob Bételben égig érő létrát és rajta fel-alá járó angyalokat lát; és ígéretet kap, hogy Isten lesz az őrzője mindenkor.
Jákob, miután csellel megszerezte az atyai áldást, bátyja bosszújától félve, elhagyta Bersabét, és Hárán felé tartott. Amikor olyan helyre ért, ahol eltölthette az éjszakát, mert a nap már lement, fogott egyet az ott levő kövek közül, a feje alá tette, és lefeküdt azon a helyen. Álmában úgy látta, hogy egy létra áll a földön, amelynek teteje az égig ér, és Isten angyalai fel- és lejárnak rajta. Odafent pedig az Úr állott, és így szólt: ,,Én vagyok az Úr, atyádnak, Ábrahámnak és Izsáknak Istene. Ezt a földet, amelyen alszol, neked adom és utódaidnak. Annyi lesz az ivadékod, mint porszem a földön. Kiterjedsz nyugatra és keletre, északra és délre. Benned és utódaidban nyer áldást a föld minden nemzetsége. Mert én veled leszek; megőrizlek téged, bárhová mégy, és visszahozlak erre a földre. Bizony, el nem hagylak, amíg nem teljesítem mindazt, amit ígértem neked." Amikor Jákob fölébredt álmából, azt mondta: ,,Valóban az Úr van ezen a helyen, és én nem is tudtam." Majd megrémülve folytatta: ,,Mily félelmetes ez a hely! Nem más ez, mint az Isten háza és a menny kapuja."
Ezért Jákob, amikor reggel fölkelt, fogta azt a követ, amelyet a feje alá tett, fölállította emlékjelül, és olajat öntött rá. Aztán Bételnek nevezte el azt a helyet; azelőtt azonban Luz volt annak a városnak a neve.
Fogadalmat is tett: ,,Ha az Isten velem lesz, és megőriz ezen az úton, amelyen járok, ha ad nekem kenyeret táplálékul és ruhát öltözetül, és épségben térek vissza atyám házába, akkor az Úr lesz az én Istenem. Ezt a követ pedig, amelyet emlékoszlopnak állítottam fel, Isten házának fogják hívni."
Ez az Isten igéje. Ter 28,10-22a

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus az ő szavával gyógyít, és keze érintésével halottat támaszt fel.
Amikor Jézus Kafarnaumban tanított, egy elöljáró lépett hozzá, leborult előtte, és így kérlelte: ,,Uram, a leányom most halt meg. De jöjj, tedd rá kezedet, és életre kel!" Erre Jézus fölkelt, és tanítványaival együtt elment vele.
Közben egy asszony, aki tizenkét éve vérfolyásban szenvedett, hátulról Jézus közelébe férkőzött, és megérintette ruhájának szegélyét. Azt gondolta magában: ,,Ha csak a ruháját érintem is, meggyógyulok." Jézus erre megfordult, ránézett, és így szólt: ,,Bízzál, leányom! Hited meggyógyított téged." Attól az órától fogva egészséges lett az asszony.
Amikor Jézus az elöljáró házába ért, és látta a fuvolásokat meg a lármás tömeget, rájuk szólt: ,,Távozzatok, hiszen nem halt meg a leány, csak alszik!" Azok kinevették. Miután eltávolították a tömeget, Jézus bement, megfogta a leány kezét, és az életre kelt. Ennek híre elterjedt azon az egész vidéken.
Ezek az evangélium igéi. Mt 9,18-26
...... .........



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Neved megvallása a te személyedhez és az általad létrehozott közösséghez, az Egyházhoz kapcsol minket. Miként az apostolok azon fáradoztak, hogy igehirdetésükkel megismertessék a te nevedet, a te személyedet az emberekkel, ugyanúgy nekünk is életünk példájával kell dicsőséget szereznünk neked. A te nevedben szeretnénk cselekedni, hogy így az üdvösség megvalósulását szolgáljuk a világban. Neved megvallásával kifejezzük, hogy az üdvösségre törekszünk.

Elmélkedés
Két csoda:
Az egyik a kafarnaumi zsinagógai elöljáró leányának a feltámasztása, akinek nevét Máté evangélista nem említi meg, de nyilvánvalóan arról a személyről van szó, akit Márk is és Lukács is Jairusnak nevez.
A másik csoda pedig egy vérfolyásban szenvedő asszony meggyógyítása.
Az elöljáró jól ismerhette Jézust, aki gyakran időzött Kafarnaum városában és szombatonként részt vett az istentiszteleten. Talán személyesen is megtapasztalta városukban az Úr gyógyító képességét és hallhatott arról, hogy másutt milyen rendkívüli dolgokat tett. Az asszony szintén nem ismeretlenül közeledik Jézushoz. Neki is tudomása van arról, hogy milyen rendkívüli tettekre képes Jézus, különben nem gondolta volna azt, hogy akár a ruhája megérintésétől is gyógyulást nyerhet. A leírásból úgy tűnik, hogy mindketten Jézusban látják az egyetlen reményt. Az elöljáró nem reményvesztetten, nem helyzetébe beletörődve járul Jézushoz és így kéri segítségét: ,,Uram, a leányom most halt meg. De jöjj, tedd rá kezedet, és életre kel." Mekkora bizalom és milyen nagy hit van a kérés mögött! Az asszony gondolatai és cselekedete szintén azt tanúsítják, hogy nem gondolja megváltoztathatatlannak helyzetét, bízik abban, hogy betegségéből meggyógyulhat.
Az Úr segítsége nem késlekedik, feltámasztja a lányt és az asszony betegsége is megszűnik. A csoda mindkét esetben a hitnek és a bizalomnak a jutalma.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: reményvesztetten, igehirdetésükkel, istentiszteleten, megtapasztalta, tanítványaival, eltávolították, megismertessék, megvalósulását, megérintésétől, emlékoszlopnak, szombatonként, meggyógyítása, meggyógyított, meggyógyulhat, megvallásával, feltámasztása, nyilvánvalóan, személyedhez, kafarnaumban, megérintette, vérfolyásban, ismeretlenül, meggyógyulok, fölállította, feltámasztja, betegségéből, visszahozlak, fuvolásokat, cselekedete, evangélista, beletörődve, eltölthette, létrehozott, megszerezte, közösséghez, személyesen, őrzője mindenkor, atyai áldást, föld minden, menny kapuja, követ pedig, elöljáró lépett, leányom most, ruháját érintem, órától fogva, elöljáró házába, lármás tömeget, leány kezét, életre kelt, egész vidéken, evangélium igéi, általad létrehozott, OLVASMÁNY Mózes, Jákob Bételben, Izsáknak Istene, Amikor Jákob, Ezért Jákob, Aztán Bételnek, EVANGÉLIUM Szent Máté, Amikor Jézus Kafarnaumban, Erre Jézus, Amikor Jézus, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam  Szép estét  Vidámság  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Előfordul, hogy  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Töröld le  Minden tavaszból őrizz..  Esterházy Péterre emlékezünk  "Ez egy csoda"  Pitypang szökőkút  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Jázmin  különleges  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Latinovits Zoltán tollából  Jó éjszakát  képre írva  Esterházy Péter: Harmonia c...  Tanmese  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  Szívek  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Anyák napjára  Szabó T. Anna - Pitypang  Isten hűségének mértéke  Szép estét kedves látogatóimna...  különleges  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  képre írva  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Pitypang szökőkút  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Erdei gyöngyvirág  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  A felvilágosodás...  Csend  Facebookon kaptam  Bársony székben  Egy barátság története  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  James Allen  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  A sorsod  Szabó T. Anna - Pitypang  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  40 felett  Esterházy Péterre emlékezünk  Azért kaptad  Reményik Sándor: Pierrot &...  Bársony székben  Tanmese  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Segíts neki dicsérni Téged  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Sorsunk miatt...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Paul David Tripp Április 15  Kertem  különleges  Szép estét 
Bejegyzés Címkék
őrzője mindenkor, atyai áldást, föld minden, menny kapuja, követ pedig, elöljáró lépett, leányom most, ruháját érintem, órától fogva, elöljáró házába, lármás tömeget, leány kezét, életre kelt, egész vidéken, evangélium igéi, általad létrehozott, apostolok azon, üdvösség megvalósulását, üdvösségre törekszünk, kafarnaumi zsinagógai, másik csoda, vérfolyásban szenvedő, asszony szintén, ruhája megérintésétől, egyetlen reményt, kérés mögött, asszony gondolatai, asszony betegsége, csoda mindkét, reményvesztetten, igehirdetésükkel, istentiszteleten, megtapasztalta, tanítványaival, eltávolították, megismertessék, megvalósulását, megérintésétől, emlékoszlopnak, szombatonként, meggyógyítása, meggyógyított, meggyógyulhat, megvallásával, feltámasztása, nyilvánvalóan, személyedhez, kafarnaumban, megérintette, vérfolyásban, ismeretlenül, meggyógyulok, fölállította, feltámasztja, betegségéből, visszahozlak, fuvolásokat, cselekedete, evangélista, beletörődve, eltölthette, létrehozott, megszerezte, közösséghez, személyesen, személyedet, érintésével, bosszújától, utódaidban, kiterjedsz, megőrizlek, kinevették, nemzetsége, fáradoztak, megvallása, evangélium, teljesítem, emlékjelül, szenvedett, fogadalmat, táplálékul, állítottam, félelmetes, megrémülve, egészséges, ábrahámnak, megfordult, távozzatok, szolgáljuk, emberekkel, városukban, gondolatai, tanúsítják, mindketten, ismerhette, képességét, hallhatott, segítségét, helyzetébe, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4898
  • e Hét: 15960
  • e Hónap: 28636
  • e Év: 262383
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.