Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
14. évközi hét kedd 07.19
  2019-07-09 18:34:03, kedd
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Jákob új nevet kap, mert Istennel küzdött.
Amikor Jákob hazafelé tartott az ígéret földjére, egyik éjjel fölkelt, vette két feleségét, két szolgálóját meg tizenegy fiát, és átkelt a Jábbok gázlóján.
Miután átkelt a patakon, és átvitte mindannyiukat és mindenét, amije csak volt, egyedül maradt: és íme egy férfiú viaskodott vele hajnal hasadtáig. Amikor a férfi látta, hogy nem bír erőt venni rajta, megérintette a csípőjének inát, és az tüstént megbénult. Majd a férfi azt mondta neki: ,,Eressz el, mert feljön immár a hajnal!" Jákob azt felelte: ,,Nem bocsátalak el, míg meg nem áldasz engem." Majd a férfi megkérdezte: ,,Mi a neved?" Ő azt felelte: ,,Jákob." Erre a férfi azt válaszolta: ,,Ne Jákobnak hívjanak ezentúl, hanem Izraelnek: mert küzdöttél Istennel és emberekkel, és te győztél." Ekkor Jákob arra kérte: ,,Mondd meg nekem, kérlek, a nevedet!" De ő azt mondta: ,,Miért kérded a nevemet?" Azzal megáldotta őt azon a helyen.
Jákob Fánuelnek nevezte el azt a helyet, és így magyarázta: ,,Színről színre láttam az Istent, mégis megmenekültem."
Már fölkelt a nap, amikor Jákob átkelt Fánuelnél; a lábára azonban sántított. Emiatt nem eszik meg Izrael fiai mind a mai napig azt az inat, amely a csípőcsonton van, mivelhogy ő megérintette Jákob csípőjének inát és az megbénult.
Ez az Isten igéje. Ter 32,23-33

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus bejárja Galileát: tanít és gyógyít mindenütt.
Egyszer egy ördögtől megszállott néma embert hoztak Jézus elé. Mihelyt kiűzte belőle az ördögöt, megszólalt a néma. A nép elámult ezen, és azt mondogatta: ,,Ilyen még sohasem történt Izraelben." A farizeusok azonban megjegyezték: ,,Az ördögök fejedelmének segítségével űzi ki az ördögöket."
Jézus ezután bejárta az összes várost és falut. Tanított a zsinagógákban, hirdette Isten országának örömhírét, és meggyógyított minden betegséget és minden bajt.
Amikor látta a népsokaságot, megesett rajtuk a szíve, mert olyan fáradtak és kimerültek voltak, mint a nyáj, amelynek nincsen pásztora. Akkor így szólt tanítványaihoz: ,,Az aratni való sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat aratásába!"
...... .......


Ezek az evangélium igéi. Mt 9,32-38

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te a mi emberi közreműködésünkkel akarsz csodákat tenni napjainkban, hogy jelenléted és segítséged megtapasztalható legyen minden ember számára. Adj nekünk igazi bölcsességet, hogy felismerjük azt az utat, amelyet te mutatsz nekünk, s amelyen te vezetsz minket az üdvösség felé!

Elmélkedés
Jézus olykor csak tanítványait és apostolait tanította, máskor nagy tömeghez, akár több ezer emberhez intézte szavait. Gyógyításaiból senki nem volt kizárva, zsidók és pogányok egyaránt megtapasztalhatták rendkívüli erejét. Testet és lelket egyaránt gyógyított, megszüntette a testi betegségeket és nyomorúságot, és eltörölte a lelket megrontó bűnt. Tanításában és gyógyításaiban egyaránt Isten irgalma nyilvánult meg.
E két tevékenységre, szolgálatra adott megbízást egykori tanítványainak és mindenkori követőinek. Az Egyház és az egyházi szolgálattevők minden időben az Úr megbízása alapján tanítják az embereket Isten törvényeire, a hit szerinti életre, az evangélium igazságára. Hirdetik, hogy az irgalmas Isten szeretetből adja nekünk az ő törvényeit. Hirdetik, hogy a hit szerinti élet az irgalmasság cselekedeteiben ölt testet. És hirdetik, hogy az evangélium igazságában az üdvözítő, a bűneinket megbocsátó Isten szól hozzánk. Az Egyház másik küldetése a megbocsátás közvetítése a bűnbocsánat szentsége által. A bűnbánó emberek az Egyház közreműködése, szolgálata által nyerik el Istentől a bűnöktől való szabadulást.
Jézusnak ,,megesett szíve az embereken", akik tanítását hallgatták és gyógyulást kerestek nála. Vajon együtt érző szívvel fordulok-e mindazokhoz, akik az igazság tanítására vágyakoznak és az irgalmas Istent keresik?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megtapasztalható, cselekedeteiben, gyógyításaiban, gyógyításaiból, tanítványaihoz, tanítványainak, szolgálattevők, tevékenységre, mindannyiukat, meggyógyított, megmenekültem, közreműködése, zsinagógákban, segítségével, népsokaságot, tanítványait, bölcsességet, megérintette, megjegyezték, betegségeket, megszüntette, nyomorúságot, fejedelmének, csípőcsonton, felismerjük, tanításában, szolgálóját, közvetítése, szabadulást, bűnbocsánat, szolgálatra, megbocsátás, igazságában, napjainkban, törvényeire, vágyakoznak, ígéret földjére, férfiú viaskodott, férfi látta, csípőjének inát, tüstént megbénult, férfi megkérdezte, lábára azonban, ördögtől megszállott, farizeusok azonban, ördögök fejedelmének, összes várost, aratni való, munkás kevés, aratás Urát, evangélium igéi, üdvösség felé, OLVASMÁNY Mózes, Amikor Jákob, Ekkor Jákob, Jákob Fánuelnek, EVANGÉLIUM Szent Máté, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Megígért békesség  Egyszerű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Mindent de mindent visszakap  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Szép álmokat!  Martin Buber, A haszidim meséi  Egy tavasz  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Alvó cicák  jó reggelt  A hagyma antibakteriális hatás...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Alvó cicák  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Borzasztó  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Az ember  Robin Wight pitypang szobra  Jázmin  Egy barátság története  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  képre írva  Jó éjszakát  Nagy és kis csodák  Ott van  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Bársony székben  Latinovits Zoltán tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Otthon  Alvó cica  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hogyan válunk hűségesekké?  Hogyan válunk hűségesekké?  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Esterházy Péterre emlékezünk  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Különleges  Önmaga ellenére  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Dóró Sándor: Embernek maradni  Spenót fasírttal  Kertem  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Szívek  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Emlékezz  Mindent de mindent visszakap  A pitypang legendája  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Az ember emlékekből áll  Müller Péter tollából  Előnyök, amelyeket a meditáció... 
Bejegyzés Címkék
ígéret földjére, férfiú viaskodott, férfi látta, csípőjének inát, tüstént megbénult, férfi megkérdezte, lábára azonban, ördögtől megszállott, farizeusok azonban, ördögök fejedelmének, összes várost, aratni való, munkás kevés, aratás Urát, evangélium igéi, üdvösség felé, testi betegségeket, lelket megrontó, egyházi szolgálattevők, embereket Isten, evangélium igazságára, irgalmas Isten, irgalmasság cselekedeteiben, evangélium igazságában, bűneinket megbocsátó, megbocsátás közvetítése, bűnbocsánat szentsége, bűnbánó emberek, bűnöktől való, igazság tanítására, irgalmas Istent, megtapasztalható, cselekedeteiben, gyógyításaiban, gyógyításaiból, tanítványaihoz, tanítványainak, szolgálattevők, tevékenységre, mindannyiukat, meggyógyított, megmenekültem, közreműködése, zsinagógákban, segítségével, népsokaságot, tanítványait, bölcsességet, megérintette, megjegyezték, betegségeket, megszüntette, nyomorúságot, fejedelmének, csípőcsonton, felismerjük, tanításában, szolgálóját, közvetítése, szabadulást, bűnbocsánat, szolgálatra, megbocsátás, igazságában, napjainkban, törvényeire, vágyakoznak, megkérdezte, szeretetből, irgalmasság, megszállott, mindazokhoz, megáldotta, munkásokat, evangélium, kimerültek, emberekkel, betegséget, megszólalt, mondogatta, farizeusok, országának, bocsátalak, csípőjének, magyarázta, apostolait, törvényeit, jelenléted, követőinek, megbocsátó, tanítására, gyógyulást, hallgatták, szolgálata, mindenkori, igazságára, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1005
  • e Hét: 2775
  • e Hónap: 15451
  • e Év: 249198
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.