Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
15. évközi hét péntek 07.26
  2019-07-26 08:12:37, péntek
 
  OLVASMÁNY Mózes második könyvéből
Amikor eljön a húsvét ünnepe, az Úr nagy csapással fogja sújtani Egyiptom lakóit; de a húsvéti bárány vére megmenti a választott nép első szülötteit.
Mózes és Áron végrehajtották mindazokat a csodálatos tetteket, amelyek Egyiptomot sújtották. De az Úr megkeményítette a fáraó szívét, és ő nem engedte el országából Izrael fiait.
Az Úr így szólt Mózeshez és Áronhoz Egyiptomban: ,,Ez a hónap legyen számotokra a kezdő hónap: ez legyen az év első hónapja. Hirdessétek ki Izrael egész közösségének:
A hónap tizedik napján mindenki szerezzen egy bárányt családonként és házanként. De ha a család kicsi egy bárányhoz, vegyen maga mellé a szomszédos családból annyi személyt, amennyi elég egy bárány elfogyasztásához. Az állat legyen hibátlan, hím és egyéves. Vehettek bárányt vagy kecskét. Tartsátok a hónap tizennegyedik napjáig. Akkor Izrael közösségének egész gyülekezete estefelé vágja le. Vegyenek a véréből és kenjenek belőle annak a háznak a két ajtófélfájára és szemöldökfájára, amelyben elköltik. A húsát - tűzön megsütve - még akkor éjszaka egyék meg. Kovásztalan kenyérrel és keserű salátával fogyasszák. Ne egyetek meg belőle semmit nyersen vagy vízben megfőzve, hanem csak tűzön sütve, a fejével, a lábával és belső részeivel együtt. Semmit ne tegyetek el belőle másnap reggelre. Ami másnapra megmarad, azt tűzön égessétek el.
Így fogyasszátok: Legyen a derekatok felövezve, saru a lábatokon, bot a kezetekben. Sietve egyétek, mert ez az Úr átvonulása. Én végigvonulok azon az éjszakán Egyiptomon, és megölök minden elsőszülöttet Egyiptomban: embert és állatot, s ítéletet tartok Egyiptom minden istene fölött, én, az Úr. A vért használjátok annak a háznak a megjelölésére, amelyben laktok. Ha látom a vért, kihagylak benneteket. Titeket nem ér a megsemmisítő csapás, amellyel Egyiptomot megverem.
Ez a nap legyen számotokra emléknap, és üljétek meg úgy, mint az Úr ünnepét. Nemzedékről nemzedékre tegyétek meg ünnepnapnak mindörökre."
Ez az Isten igéje. Kiv 11,10-12,14

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Az Emberfia ura a szombatnak is.
Húsvét táján az egyik szombaton Jézus vetések között járt tanítványaival együtt. Tanítványai megéheztek, tépdesni kezdték a kalászokat, és eszegették. Ennek láttára a farizeusok megjegyezték: ,,Nézd, tanítványaid olyant tesznek, amit szombaton tilos cselekedni!"
Jézus erre megkérdezte: ,,Nem olvastátok, hogy mit tett Dávid, amikor társaival együtt megéhezett? Hogyan ment be Isten házába, és hogyan ette meg a kitett kenyereket, amelyeket sem neki, sem a kíséretének nem lett volna szabad megennie, csak a papoknak? Vagy nem olvastátok-e a törvényben, hogy a papok szombatonként a templomban megszegik a szombati nyugalmat, anélkül hogy vétkeznének? Mondom nektek: a templomnál is nagyobb van itt. Ha pedig értenétek, mit jelent a mondás: »Irgalmasságot akarok és nem áldozatot!«, akkor sohasem ítéltétek volna el az ártatlanokat. Mert az Emberfia ura a szombatnak is."
Ezek az evangélium igéi. Mt 12,1-8

Imádság
Uram, Jézus! A hit szilárd alap, kiindulópont, amelyre egész életemet felépíthetem. Az első lépés a hit útján valóban az ismeretlenbe, a bizonytalanba való belépés. A bizonytalan lépések után megérkezek hozzád, Uram, aki csodát tehetsz velem, s ettől kezdve megszűnik bennem mindenféle bizonytalanság. Segíts engem, hogy ki tudjak lépni bűnös életem sötétségéből, kételkedéseim és aggodalmaim homályából és eljussak a te kegyelmed világosságára. Adj nekem bátorságot elindulni a hit útján, Isten titkainak útján!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: elfogyasztásához, szemöldökfájára, megkeményítette, tanítványaival, végrehajtották, bizonytalanság, tizennegyedik, ajtófélfájára, szombatonként, világosságára, kételkedéseim, bizonytalanba, irgalmasságot, elsőszülöttet, megjelölésére, megjegyezték, kiindulópont, tanítványaid, ártatlanokat, végigvonulok, fogyasszátok, ismeretlenbe, felépíthetem, családonként, közösségének, sötétségéből, megsemmisítő, használjátok, kíséretének, tanítványai, megkérdezte, hirdessétek, egyiptomban, nemzedékről, kovásztalan, gyülekezete, húsvét ünnepe, húsvéti bárány, csodálatos tetteket, fáraó szívét, hónap legyen, kezdő hónap, hónap tizedik, bárányt családonként, család kicsi, szomszédos családból, bárány elfogyasztásához, állat legyen, hónap tizennegyedik, húsát –, derekatok felövezve, éjszakán Egyiptomon, OLVASMÁNY Mózes, Áronhoz Egyiptomban, Akkor Izrael, EVANGÉLIUM Szent Máté,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Pitypang szökőkút  Latinovits Zoltán tollából  Nagy és kis csodák  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Jó éjszakát  Egy párkányon  Márai Sándor tollából  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szép estét kedves látogatóimn...  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Töröld le  IGEN így  Egy gondolat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Horváth Szilvia tollából  Paul David Tripp Április 13  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Minden tavaszból őrizz..  Esterházy Péterre emlékezünk  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Megígért békesség  Tanácsok egy pszichológustól  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Otthon  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Mindig lesz olyan  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Szép álmokat!  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Mindent de mindent visszakap  Horváth Szilvia tollából  képre írva  Önmaga ellenére  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  képre írva  Magyar költészet napja  Vannak emberek  Egyszerű  Jázmin  Kedvenc felismerésem az imádsá...  "Ez egy csoda"  Nagy és kis csodák  Esterházy Péterre emlékezünk  Mindig lesz olyan  Egy barátság története  Robert Merle tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  képre írva  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Tanmese  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
húsvét ünnepe, húsvéti bárány, csodálatos tetteket, fáraó szívét, hónap legyen, kezdő hónap, hónap tizedik, bárányt családonként, család kicsi, szomszédos családból, bárány elfogyasztásához, állat legyen, hónap tizennegyedik, húsát &#8211, derekatok felövezve, éjszakán Egyiptomon, vért használjátok, megsemmisítő csapás, egyik szombaton, farizeusok megjegyezték, kitett kenyereket, papok szombatonként, templomban megszegik, szombati nyugalmat, evangélium igéi, első lépés, bizonytalanba való, bizonytalan lépések, elfogyasztásához, szemöldökfájára, megkeményítette, tanítványaival, végrehajtották, bizonytalanság, tizennegyedik, ajtófélfájára, szombatonként, világosságára, kételkedéseim, bizonytalanba, irgalmasságot, elsőszülöttet, megjelölésére, megjegyezték, kiindulópont, tanítványaid, ártatlanokat, végigvonulok, fogyasszátok, ismeretlenbe, felépíthetem, családonként, közösségének, sötétségéből, megsemmisítő, használjátok, kíséretének, tanítványai, megkérdezte, hirdessétek, egyiptomban, nemzedékről, kovásztalan, gyülekezete, bizonytalan, aggodalmaim, vétkeznének, ünnepnapnak, nemzedékre, egyiptomot, számotokra, kezetekben, szomszédos, fogyasszák, átvonulása, egyiptomon, farizeusok, szombatnak, templomnál, templomban, törvényben, evangélium, megérkezek, bátorságot, homályából, mindenféle, olvastátok, kenyereket, megéheztek, kalászokat, eszegették, megéhezett, cselekedni, mindörökre, benneteket, választott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 965
  • e Hét: 12027
  • e Hónap: 24703
  • e Év: 258450
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.