Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Illés bácsi - a besúgók, feljelentők és a nyalás országában
  2016-05-18 13:57:40, szerda
 
  Illés bácsi - a besúgók, feljelentők és a nyalás országában

2016. május 17. 14:56

Gábor György filozófus, vallástörténész cikke a Nyugati Fényen

Illés bácsitól hangos az ország. Ki ne tudná, Illés bácsi egy 78 éves gödöllői cukrászmester, aki 50 éve gyártja a fagylaltot, mindenki megelégedésére. Az ország távoli részéből is felkerekednek, csakhogy megkóstolják a régi idők technológiájával készített fagyikat, s emlékezzenek gyermekkoruk ízvilágára.

Aztán most történt, hogy valaki feljelentette Illés bácsit az NÉBIH-nél, s noha megállapították, hogy rend és tisztaság honol Illés bácsinál, akin az előírásnak megfelelő munkaruha feszül, ám a gépek régiek, ezért nincs apelláta, a bolt azonnali hatállyal bezárva.

Fogalmam sincs, ki Illés bácsi, sosem kóstoltam a fagylaltját, de őszintén sajnálom. Ez volt az élete, most pedig egy elkötelezett honfitárs, egy NER-rel töltekezett hazánkfia levelét megírta, s Illés bácsinak és kis boltjának most annyi.

Illés bácsi - nyalatlan elhiszem - remek fagylaltos. Ez talán onnan is érzékelhető, hogy az elmúlt ötven évben csak a fagylaltra koncentrált (lévén ez a dolga), ám a magyar történelemre nemigen. Szegényke nem érti az egészet, kinek, milyen érdeke fűződhetett ehhez az aljassághoz?

Miként nem értették azok a magyar zsidó honfitársak sem, akiket - teszem azt - egy ezüst eszcájg, egy szőnyeg, egy falon lévő kép reményében, vagy csak hazafias önszorgalomból jelentett be a szomszédja. A szándék inkább figyelmességről tanúskodott: ha a bürokrácia megfeledkeznék felebarátjáról, ő résen áll, nem hagyja el őrhelyét, s gyöngéden felhívja a hatóság figyelmét a teendőkre, mintegy állam és állampolgár meghitt harmóniáját kifejezésre juttatván. Így aztán meglett a régről áhított télikabát, s a nemzet is végre fajtisztulásnak indulhatott.

Aztán törhette a fejét az a honfiú vagy honleány is, akinek az Andrássy út 60-ban, vagy a cég más kirendeltségén verték le épp a veséjét, vagy verték ki épp a fogsorát, mikor mit, vaj'h mivel is szolgálhatott rá szomszédjának levelére, amelynek következtében aztán a padlását szépen letakarították, az ott lefoglalt két szál kolbászt, egy májas- és egy véres hurkát, valamint a negyed tábla szalonnát pedig véres kardként hordozták körbe.

Aztán, ha valamilyen csoda következtében néhány év múlva visszatérhetett a falujába vagy munkahelyére a feljelentett, s ott élt vagy íróasztala mögött ott ült egykori feljelentőjétől karnyújtásnyira, nem is történt semmi, legfeljebb annyi, hogy kis idő elteltével már azon tanakodtak, össze- összebújva, az osztrák határhoz legközelebb hol adják a legjobb áron a Gorenjét.

De Illés bácsi mit sem tudhatott azokról a közeli ismerősökről, akik III/III-as (esetleg III/II-es és így tovább) kötelékbe szerveződve írták a (fel)jelentéseiket rokonokról, barátokról, kollégákról, akiről csak tehették, beszervezve, hazafias kötelességüknek eleget téve, illesse dicsőség az episztolák szerzőit, írják azokat akár itthonról, Budapestről, Debrecenből vagy a Balaton mellől, akár külföldről, a magyar emigrációt gondosan vizslatva és fürkészve, mondjuk a függetlensége miatt a felderítők eldorádójának számító Bécsből vagy Svájcból, s szégyenkezzen egy életen át az, akiről a jelentések szóltak.

Mert persze a jelentők között akadtak, akik azóta már jobblétre szenderültek, akiket a nemzet örök hálája és nagyrabecsülése kísért a megérdemelt nyugdíjukba, de persze szép számmal akadnak olyanok is, akiknek tapasztalatait és rutinját máig sem nélkülözheti a vigyázó és őrködő fennhatóság.

S hogy a közelmúltból is példálózzunk, idézzük fel az alig hat évvel ezelőtt történteket, az emlékezetes kollegiális feljelentést a filozófusok ellen, amely mesteri perfekcionizmusával törekedett a sima, köztörvényes vádakat a politikai megrendelő magasabb érdekeivel összhangba illeszteni, s ha veselerúgásra, fogsor kiverésére mindez már nem is volt elegendő, ám egy jó kis karaktergyilkolászásra és egzisztenciális ellehetetlenítésre annál inkább.

Fényes példázataként annak, hogyan járnak mindazok a NER tündérvölgyében, akik cseppet sem dicsőítő himnuszokat zengedezve merik idegen érdekek szolgálatába szegődve megnyitni ajkukat, s parazita szájukra venni a legfőbb fenséget és annak udvartartását.

Az egzisztenciális rehabilitáció ugyan megtörtént, a bocsánatkérés mindezidáig nem. Ám ami igazán a lényeg: a fél szakmát feljelentő és ellenük koncepciós pert kezdeményező polgártárs karrierje továbbra is üstökösként ível, a határ a csillagos ég: szeretetnek, megbecsülésnek örvend, komoly stallumokkal vállon veregetve, tettére leereszkedik a feledés megszépítő homálya, s ő maga valóságos erkölcsi bajnokká glorifikálódik.

barnailles.png

Nos, meglehet - én legalábbis ezért szurkolók, s ha majd tehetem, el is zarándokolok hozzá egy csoki-puncsra - valamikor újra nyithatja majd a fagyizóját Illés bácsi. Addigra viszont - akárki meglássa - a feljelentő a megye, de talán az egész Kárpát-medence legfőbb fagylaltkészítőjévé növi ki magát, ha kell, kisvasúton szállítja majd hozzá az utasokat a Nemzeti Együttműködési Rendszer, díszkivilágítást is kap, továbbá néhány festményt a Szépművészetiből, s netán egy vanília- eperfagylalt katedrát a Corvinuson.

Hogy miről ismerszik majd meg ez az ember? Az elsők között fog betérni Illés bácsi újra megnyílt fagylaltozójába, nyájas mosollyal, kezében egy háromemeletes ételhordóval, s imigyen szóla: Illés bácsi, a maga fagylaltjának nincs párja, adjon nekem harminchat gombóccal, mert az unokák csak a magáét szeretik.

És ez így megy Árpád bejövetele óta, örökkön örökké, amíg a világ csak fennáll.

Legalább annak örüljünk, hogy a legtöbbjük ezenközben remek nagypapa.

http://nyugatifeny.blog.hu/2016/05/17/illes_bacsi_a_besugok_feljelentok_es_a_nyal as_orszagaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: technológiájával, szépművészetiből, díszkivilágítást, karnyújtásnyira, feljelentőjétől, tündérvölgyében, visszatérhetett, figyelmességről, megállapították, egzisztenciális, nagyrabecsülése, fagylaltozójába, kötelességüknek, fajtisztulásnak, vallástörténész, együttműködési, tapasztalatait, megfeledkeznék, kirendeltségén, letakarították, megbecsülésnek, glorifikálódik, önszorgalomból, felebarátjáról, megelégedésére, szomszédjának, felkerekednek, szolgálhatott, példázataként, veselerúgásra, feljelentette, következtében, udvartartását, bocsánatkérés, jelentéseiket, szégyenkezzen, nyalás országában, ország távoli, régi idők, előírásnak megfelelő, gépek régiek, bolt azonnali, elkötelezett honfitárs, elmúlt ötven, fagylaltra koncentrált, magyar történelemre, magyar zsidó, ezüst eszcájg, falon lévő, szándék inkább, bürokrácia megfeledkeznék, hatóság figyelmét, Gábor György, Nyugati Fényen, Nemzeti Együttműködési Rendszer,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Erdőn  Fekete-erdő desszert  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Tanuld meg ezt a versemet  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Hogy lehet megtartani  Png lepke  Png kutya  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Radikális szeretet  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Alázat  Mai harmónia kártyám  A Megváltó szolgálatában  Szívem  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Bounty krémes  George Gordon Lord Byron: Inez...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Paul David Tripp Április 19  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Sose bánj semmit  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Irgalom és ítélet  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  s immár én is felragyogva, ért...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 20  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nem tudhatod  Akik bántanak téged  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Lóhere  Kövesd a cowboyt!  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Alvó cicák  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Reggel van  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Egy bizonyos határt  Leonardo da Vinci gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Tavaszi kép  210 éve született a SZÓZAT meg...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Sokan azt tartják  Adakozás  A kételkedés kezelése  Adakozás  Esti kép  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Ami embereknek lehetetlen, az...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Annuska bar... 
Bejegyzés Címkék
nyalás országában, ország távoli, régi idők, előírásnak megfelelő, gépek régiek, bolt azonnali, elkötelezett honfitárs, elmúlt ötven, fagylaltra koncentrált, magyar történelemre, magyar zsidó, ezüst eszcájg, falon lévő, szándék inkább, bürokrácia megfeledkeznék, hatóság figyelmét, régről áhított, padlását szépen, véres hurkát, negyed tábla, falujába vagy, osztrák határhoz, legjobb áron, közeli ismerősökről, episztolák szerzőit, magyar emigrációt, függetlensége miatt, felderítők eldorádójának, jelentések szóltak, jelentők között, nemzet örök, megérdemelt nyugdíjukba, emlékezetes kollegiális, filozófusok ellen, politikai megrendelő, legfőbb fenséget, egzisztenciális rehabilitáció, bocsánatkérés mindezidáig, feledés megszépítő, csoki-puncsra &#8211, fagyizóját Illés, egész Kárpát-medence, vanília- eperfagylalt, elsők között, háromemeletes ételhordóval, maga fagylaltjának, unokák csak, magáét szeretik, világ csak, legtöbbjük ezenközben, technológiájával, szépművészetiből, díszkivilágítást, karnyújtásnyira, feljelentőjétől, tündérvölgyében, visszatérhetett, figyelmességről, megállapították, egzisztenciális, nagyrabecsülése, fagylaltozójába, kötelességüknek, fajtisztulásnak, vallástörténész, együttműködési, tapasztalatait, megfeledkeznék, kirendeltségén, letakarították, megbecsülésnek, glorifikálódik, önszorgalomból, felebarátjáról, megelégedésére, szomszédjának, felkerekednek, szolgálhatott, példázataként, veselerúgásra, feljelentette, következtében, udvartartását, bocsánatkérés, jelentéseiket, szégyenkezzen, eldorádójának, függetlensége, háromemeletes, rehabilitáció, cukrászmester, fagylaltjának, leereszkedik, zarándokolok, elkötelezett, történelemre, ételhordóval, szolgálatába, kezdeményező, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 864
  • e Hét: 3966
  • e Hónap: 15077
  • e Év: 168573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.