Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent Kristóf búcsú, Pókaszepetk - Zala megye
  2019-07-29 21:33:47, hétfő
 
  Horváth József atya ARANY miséje
A videó elején Kemendollár van megnevezve.
Videó Link

...... .............



...... .............



...... ........



...... ......


Szent Kristóf szobra ereklyével
...... .............


A hagyomány szerint Kristóf kánaánita volt, aki a Jézussal való találkozás után tért keresztény hitre. Lükiában terjesztette a kereszténységet; hitéért Decius római császár lefejeztette.
Szent Kristóf ünnepét július 25-én tartja a katolikus hagyomány. Az utasok, vándorok, hajósok védőszentje, a tizennégy segítő szent egyike, a népies vallásosság talán legnépszerűbb alakja.
- Kristóf azon szentek sorába tartozik, akiknek a létezését történetileg nem lehet egyértelműen igazolni, mégis oly nagy tiszteletnek örvend, hogy e téren igen sok történetileg bizonyíthatóan létezett szentnek fölötte áll.
A hagyomány szerint Kristóf a 3. század derekán Szamóban (Lükia) adta életét Krisztusért. Az útonjárók patrónusáról, akinek képét ma is sok autós és motoros magával hordja, a Legenda Aurea szerzője rajzolta a legszínesebb képet:
Az óriás Kristófot az a vágy fűtötte, hogy szolgálatait a leghatalmasabb úrnak ajánlja fel. Először egy király szolgálatába állt, de mert ez félt az ördögtől, ott hagyta, és az ördög szolgálatába szegődött. Csakhogy az ördög is félt a kereszt jelétől -- így jutott el Kristóf végül Krisztushoz.
Amikor Krisztust kereste, egy remete azt a tanácsot adta neki, hogy ha Krisztussal akar találkozni, keresztelkedjék meg és legyen a felebarátai szolgálatára. Kristóf megfogadta a tanácsot.
Volt ott egy hatalmas folyó, melyen a zarándokok mindig csak nagy félelemmel tudtak átkelni. A remete azt ajánlotta Kristófnak, hogy hatalmas erejét itt állítsa az emberek szolgálatába, azaz ha a folyóhoz érkezik valaki és fél a víz sodrától, segítsen az átkelésben. Kristóf megfogadta a tanácsot. Készített magának egy kunyhót a folyó partján, abban élt, s egy nagy botra támaszkodva sorra átvitte a folyón az utasokat.
Egy éjjel úgy hallotta, mintha a nevén szólították volna. Egy szegényes külsejű gyermek állt kunyhója előtt, és a segítségét kérte. Kristóf szívesen teljesítette kérését, már csak azért is, mert a kicsi könnyű tehernek ígérkezett hatalmas vállai számára. Amint azonban a folyó közepe felé tartott, a teher mind nehezebb lett, mintha ólmot cipelt volna. Csaknem a víz alá merült a súlya alatt, s minden erejét össze kellett szednie, hogy átérjen a túlsó partra.
...... ........... ............


...... ......


Ott azután a kisfiú elmagyarázta Kristófnak a keresztség misztériumát, és azt mondta: ,,Ami a válladat nyomta, több volt, mint az egész világ. A Teremtőd volt az, akit áthoztál, én ugyanis az a Krisztus vagyok, aki a leghatalmasabb és akinek szolgálni akartál.''
És az isteni Gyermek jutalmul megajándékozta őt a vértanúság koszorújával.
Mert Kristóf ezután fáradhatatlanul térítette az embereket Szamóban. Jó szolgálatot tett neki a botja, amely a földbe szúrva menten kizöldült. Nemcsak azok a katonák tértek meg szavára és csodáira, akiket az elfogatására küldtek, hanem az a két szolgálólány is bátran vállalta a vértanúhalált, akiknek a börtönben el kellett volna őt csábítani.
Miután Kristófnak sem a máglya tüze, sem az izzó sisak nem ártott, kirendeltek négyszáz katonát, hogy nyilakkal célba vegyék, de a nyilak egy kivételével megálltak a levegőben. Az az egy a bíró szemébe repült. Végül lefejezték Kristófot, de még a vérében is erő volt: meggyógyult tőle a bíró szeme.

- Jeles napok oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Címkék: fáradhatatlanul, kereszténységet, keresztelkedjék, leghatalmasabb, bizonyíthatóan, megajándékozta, legnépszerűbb, vértanúhalált, lefejeztette, elmagyarázta, misztériumát, terjesztette, szolgálatába, egyértelműen, történetileg, tiszteletnek, patrónusáról, legszínesebb, szolgálatait, szolgálatára, teljesítette, elfogatására, szolgálólány, koszorújával, vallásosság, felebarátai, krisztussal, krisztushoz, szolgálatot, kirendeltek, támaszkodva, meggyógyult, krisztusért, kivételével, szólították, kemendollár, videó elején, hagyomány szerint, katolikus hagyomány, tizennégy segítő, népies vallásosság, létezését történetileg, útonjárók patrónusáról, legszínesebb képet, óriás Kristófot, leghatalmasabb úrnak, király szolgálatába, ördög szolgálatába, kereszt jelétől, tanácsot adta, felebarátai szolgálatára, hatalmas folyó, Szent Kristóf, Horváth József, Legenda Aurea, Amikor Krisztust, Mert Kristóf, Miután Kristófnak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  képre írva  Nem tudhatod  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Akarat  Nem számIt  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Hazára minden embernek szükség...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Png telefon  A másik dolog,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png férfi  Png kislány  Png virág  Fekete-erdő desszert  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  Éretlen vers  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  képre írva  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  A másik dolog,  George Byron - Ahogy itt jár -...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png lepke  Hogy lehet megtartani  Egy maradéktalanul uralt világ  képre írva  Facebookon kaptam  Png virág  Akarat  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Az engedelmesség miért nem vál...  Paul David Tripp Április 19  A kételkedés kezelése  Boldog születésnapot a ma ünne...  Jó éjszakát  Irgalom és ítélet  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Soha ne kedvezz...  Ágai Ágnes – Csendélet  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Rátalálsz 
Bejegyzés Címkék
videó elején, hagyomány szerint, katolikus hagyomány, tizennégy segítő, népies vallásosság, létezését történetileg, útonjárók patrónusáról, legszínesebb képet, óriás Kristófot, leghatalmasabb úrnak, király szolgálatába, ördög szolgálatába, kereszt jelétől, tanácsot adta, felebarátai szolgálatára, hatalmas folyó, zarándokok mindig, emberek szolgálatába, folyóhoz érkezik, folyó partján, nagy botra, nevén szólították, szegényes külsejű, segítségét kérte, kicsi könnyű, folyó közepe, teher mind, súlya alatt, túlsó partra, kisfiú elmagyarázta, keresztség misztériumát, válladat nyomta, egész világ, isteni Gyermek, vértanúság koszorújával, embereket Szamóban, földbe szúrva, katonák tértek, elfogatására küldtek, máglya tüze, izzó sisak, kivételével megálltak, bíró szeme, fáradhatatlanul, kereszténységet, keresztelkedjék, leghatalmasabb, bizonyíthatóan, megajándékozta, legnépszerűbb, vértanúhalált, lefejeztette, elmagyarázta, misztériumát, terjesztette, szolgálatába, egyértelműen, történetileg, tiszteletnek, patrónusáról, legszínesebb, szolgálatait, szolgálatára, teljesítette, elfogatására, szolgálólány, koszorújával, vallásosság, felebarátai, krisztussal, krisztushoz, szolgálatot, kirendeltek, támaszkodva, meggyógyult, krisztusért, kivételével, szólították, kemendollár, védőszentje, vértanúság, zarándokok, kristófnak, lefejezték, megnevezve, félelemmel, találkozni, megfogadta, ígérkezett, segítségét, keresztség, keresztény, találkozás, ereklyével, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1757
  • e Hét: 7558
  • e Hónap: 40712
  • e Év: 274459
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.