Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nem, Viktor, nem külső erők, hanem a magyar diákok, szülők é
  2016-05-22 21:23:03, vasárnap
 
  Nem, Viktor, nem külső erők, hanem a magyar diákok, szülők és tanárok tiltakoznak!


JámborAndrás

2016. február 11. csütörtök, 17:18


Orbán Viktor szerint külső erők lázítják a pedagógusokat és az egészségügyi dolgozókat, Lázár János pedig úgy tesz, mint aki nem olvasta a tanárok követeléseit, hogy olyan dolgot adjon a szájukba, amivel könnyebb vitatkoznia.

Kép: 24.hu

Vannak olyan pontok, ahol ki kell mondani közösen, hogy nem, nem hagyjuk magunkat elterelni és átverni.
Orbán szerint azért egyértelmű, hogy külső erők támadnak a tanárokon keresztül, mert:

Lássuk be, nem életszerű, hogy egy szép reggel Miskolcon Pilz Olivér felkel, rájön, hogy rendkívül elégedetlen, és elkezd levelet írni, tiltakozni.

Beláthatjuk, hogy nem így történt, hiszen akinek van gyereke vagy pedagógus ismerőse, az tudja: évek óta halmozódnak a problémák, de tudjuk azt is, Pilz Olivér sem felkelt egy nap, hanem az iskola nevében még novemberben írt levelet a KLIK-nek és az oktatási minisztériumnak a panaszaival, amire nem kapott választ, majd ezután fordult a nyilvánosság felé. Márpedig az elégedetlenség pont így robban ki: gyűlik, és ha az igazság semmilyen viszontválaszra nem talál, akkor robban.

Ehhez a mostani tiltakozáshoz nem külső erők vezettek, hanem egy rossz oktatáspolitika, hacsak nem állítja azt Orbán, hogy külső erők csökkentik 2010 óta a közoktatásra szánt pénzt, külső erők szabotálták el, hogy a minisztérium válaszoljon a miskolci tanároknak, külső erők vették el a tanári fizetések minimálbérhez való kötését, külső erők raktak folyamatosan pluszterheket a tanárokra, külső erők találták ki a KLIK-et. De ha ez mind így van, annak a külső erőnek nem lehet más a neve, csak a Fidesz és Orbán Viktor.

Ezt a tiltakozást azonban nem külső erők szervezik. A tiltakozások egyik emblematikus figuráját, a Teleki igazgatóját a fideszes többségű zuglói önkormányzat nevezete ki 3 éve a diákok és a tantestület akaratával szemben, de csatlakoztak a tiltakozókhoz a piaristák és az Orbán volt oktatási tanácsadója által vezetett iskola is. Ők lennének a külső erő?

De az sem véletlen, hogy Orbán és Lázár is úgy próbálja beállítani, mintha ez a tüntetés a tanárok fizetésemeléséről szólna, Lázár szerint elfogadhatatlan a pedagógusok 20%-os fizetésemelési követelése. Mi van? Nincs szó 20%-os fizetésemelési követelésről, csupán arról az egyetlen ,,alázatos" kérésről van szó a fizetések ügyében, hogy a kormány tartsa be, amit a tanári életpályamodell kapcsán ígért. De ez a tüntetéssorozat nem erről szól, nem a fizetésemelés a legfontosabb a tanárok listáján sem, hiszen a követelések arról szólnak egyre erősebben, hogy kapja vissza az őt megillető rangot az oktatás területe, hogy adják vissza az elvett milliárdokat, arról, hogy

a tanárok tudjanak tisztességesen dolgozni,
hogy a diákok tudjanak tisztességesen tanulni,
hogy az oktatás el tudja látni az alapvető funkcióit.

A kormány kommunikációja a mai nappal világossá tette azt is, mennyit ér a köznevelési kerekasztal: ha - ahogy Orbán mondja - semmi probléma nincs az oktatásügyben, ha Lázár szerint csak a fizetések miatt háborognak a tanárok, akkor hogyan fogja teljesíteni a kormány a tanárok követeléseit? Ha még beszélni sem akarnak arról, hogy probléma van az oktatásügyben, ha ehelyett idegen támadásról van szó, akkor pontosan semmit sem ér ez a kerekasztal.

Ha a kormány valóban tárgyalni akarna az oktatás átalakításáról, akkor megtenné ezt az érintettekkel, akkor leülne velük, akkor a médiában az ő követeléseikre reagálna ahelyett, hogy külső támadásról zagyvál. És ha már külső támadás: aki járt kórházban az elmúlt években, nem gondolhatja komolyan Orbán másik kijelentését, hogy az egészségügyben is csupán egy külső támadás zajlik, és nem valós problémákra hívják fel a figyelmet a dolgozók.

Itt állunk most, csütörtökön, 2016. február 11-én, két nappal a Kossuth téri tüntetés előtt. Itt állunk, és most már világosan láthatjuk, a kormány meg sem kívánja fontolni a tanárok, diákok, szülők követeléseit, fel se hajlandó mérni, mekkorákat hibázott az elmúlt években, és nem kíván változtatni. Akkor majd mi változtatunk!

Szombaton ott leszünk a Kossuth téren és felhívjuk Orbán Viktor figyelmét, hogy szükség van a változásra az oktatásban, az egészségügyben és még sok más területen Magyarországon, mert a Kossuth téren nem külső erők lesznek szombaton, hanem tisztességes magyar állampolgárok, szülők, tanárok, diákok és a hazájukért aggódó honfitársaink, és ha Orbán Viktor az ő szavukat sem hallja meg, akkor a magyar nép szavát nem fogja meghallani, utána pedig a vízözön.


http://kettosmerce.blog.hu/2016/02/11/nem_viktor_nem_kulso_erok_hanem_a_magyar_di akok_szulok_es_tanarok_tiltakoznak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: viszontválaszra, elfogadhatatlan, tüntetéssorozat, minisztériumnak, oktatáspolitika, életpályamodell, kommunikációja, tisztességesen, fizetésemelési, egészségügyben, elégedetlenség, követeléseikre, átalakításáról, magyarországon, tiltakozókhoz, tiltakozáshoz, állampolgárok, pedagógusokat, pluszterheket, fizetésemelés, érintettekkel, oktatásügyben, minimálbérhez, honfitársaink, emblematikus, követeléseit, önkormányzat, csatlakoztak, folyamatosan, kijelentését, tiltakozások, jámborandrás, legfontosabb, nyilvánosság, tisztességes, követelésről, magyar diákok, egészségügyi dolgozókat, tanárok követeléseit, tanárokon keresztül, szép reggel, iskola nevében, oktatási minisztériumnak, nyilvánosság felé, elégedetlenség pont, igazság semmilyen, mostani tiltakozáshoz, rossz oktatáspolitika, közoktatásra szánt, minisztérium válaszoljon, miskolci tanároknak, tanári fizetések, Orbán Viktor, Lázár János, Miskolcon Pilz Olivér, Pilz Olivér,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Sorsunk miatt...  Zilahy Lajos gondolata  Borzasztó  Nevelőszülőkhöz adták,  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  József Attila - Kopogtatás nél...  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Paul Éluard - És egy mosoly  A hagyma antibakteriális hatás...  Szép estét kedves látogatóimn...  Az ember  Somlyó Zoltán - Orgonával  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Különleges  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  különleges  Egyszerű  Egy tavasz  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Különleges  Márai Sándor tollából  Márai Sándor tollából  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Pitypang szökőkút  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 14  Szép estét  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  A sorsod  Facebookon kaptam  A sorsod  Egy gondolat  Csend  Hogyan válunk hűségesekké?  képre írva  Eduardo Sacheri gondolata  Márai Sándor tollából  különleges  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Tavaszi este  Szép estét kedves látogatóimna...  Esterházy Péterre emlékezünk  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Zilahy Lajos gondolata  Walter Chrysler mondta  Jan Twardowski - Siessünk  Alvó kislány 
Bejegyzés Címkék
magyar diákok, egészségügyi dolgozókat, tanárok követeléseit, tanárokon keresztül, szép reggel, iskola nevében, oktatási minisztériumnak, nyilvánosság felé, elégedetlenség pont, igazság semmilyen, mostani tiltakozáshoz, rossz oktatáspolitika, közoktatásra szánt, minisztérium válaszoljon, miskolci tanároknak, tanári fizetések, külső erőnek, tiltakozást azonban, tiltakozások egyik, fideszes többségű, tantestület akaratával, tanárok fizetésemeléséről, pedagógusok 20%-os, egyetlen &#8222, fizetések ügyében, kormány tartsa, tanári életpályamodell, tanárok listáján, követelések arról, oktatás területe, elvett milliárdokat, tanárok tudjanak, diákok tudjanak, alapvető funkcióit, kormány kommunikációja, köznevelési kerekasztal, fizetések miatt, kormány valóban, oktatás átalakításáról, elmúlt években, külső támadás, hazájukért aggódó, viszontválaszra, elfogadhatatlan, tüntetéssorozat, minisztériumnak, oktatáspolitika, életpályamodell, kommunikációja, tisztességesen, fizetésemelési, egészségügyben, elégedetlenség, követeléseikre, átalakításáról, magyarországon, tiltakozókhoz, tiltakozáshoz, állampolgárok, pedagógusokat, pluszterheket, fizetésemelés, érintettekkel, oktatásügyben, minimálbérhez, honfitársaink, emblematikus, követeléseit, önkormányzat, csatlakoztak, folyamatosan, kijelentését, tiltakozások, jámborandrás, legfontosabb, nyilvánosság, tisztességes, követelésről, változtatunk, közoktatásra, minisztérium, milliárdokat, egészségügyi, teljesíteni, tanácsadója, beláthatjuk, elégedetlen, igazgatóját, tantestület, kerekasztal, pedagógusok, halmozódnak, követelések, köznevelési, vitatkoznia, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 281
  • e Hét: 620
  • e Hónap: 4365
  • e Év: 157861
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.