Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
És ha Quaestor Csaba egy hét múlva szabadul, akkor sem fog r
  2016-05-24 17:02:30, kedd
 
  16-05-24


És ha Quaestor Csaba egy hét múlva szabadul, akkor sem fog rebbenni a szeme



Ha a kortárs gazdasági szakemberek legzseniálisabbika nem használta volna már el ezt a nagyszerű szófordulatot, akkor a Polt Péter legfőbb ügyésszel készült, semmitmondásában igen tanulságos, történelmi kilométerkavicsnak is beillő interjúra csak annyit írnék: blöff, blöff és blöff.

Ám a jelenkort dokumentálandó, idevágok néhány erőteljesen idevágó foszlányt a nagyívű okfejtésből, amennyiben testületi meggyőződésünk, hogy ez az ember a kulcsfigurája annak a hullámzó korrupciónak, amibe a polgári kormány belelavírozta az országot és mint ilyen, soha nem lehet vele eleget foglalkozni. Még akkor sem, ha ITT, meg ITT, meg ITT és számtalan más cikkünkben érintőlegesen vagy közvetlenül mind-mind Polt Péterrel foglalkoztunk.

Azt mondta a Népszabadságnak Magyarország elbukni képtelen, örökzöld legfőbb ügyésze, hogy nincs neki oka lemondani. Bár azt hiszem, Péter bácsi rosszul fejezte ki magát, amennyiben mindannyian tudjuk, hogy valóban nem áll szándékában, ez viszont nem jelenti azt, hogy nincs ok a lemondására bőven, mint csillag az égen. Sajnos nem ez volt az egyetlen fülsiketítően orcátlan beszólása:

,,...a jogállami követelményeknek megfelelően választottak meg legfőbb ügyésznek, törvényesen végzem a dolgom. Nincs olyan törvényi feltétel, ami a távozásomat indokolná, ahogy korábban sem volt."

,,Eddig sem azon múlt, hogy indult-e eljárás vagy sem, hogy kik, vagy kinek a kijei dolgoztak egy adott helyen. Mindenkor a tények és a törvények határozzák meg, miből lesz ügy, és miből nem lesz."

Korrupciós ügyek: ,,vannak ilyen ügyek, bár kétségtelenül jóval kevesebb, mint amennyi lehetne. (...) Egy olyan világjelenséggel állunk szemben, amely az egyre kifinomultabb elkövetési módszerek, valamint a vesztegetők és a megvesztegetettek érdekazonossága miatt igen nehezen deríthető fel. Meggyőződésem, hogy nem elsősorban büntetőjogi eszközökkel lehet igazán hatékonyan fellépni a korrupció ellen. Hatékonyabb tud lenni a megelőzés, amihez elengedhetetlen a döntési folyamatok egyszerűsítése, átláthatóvá tétele. Nem szabad lebecsülni, de eltúlozni sem a hazai korrupció mértékét és veszélyeit. És bár az efféle ügyekből egy is sok, látni kell, hogy a jogalkotók és a jogalkalmazók is sokat tettek az elmúlt években a visszaszorítása érdekében. Vannak szép sikereink is. (...) Régóta mondogatom, hogy korrupciós ügyeket titkosszolgálati eszközök és módszerek nélkül szinte lehetetlen ma már felderíteni és bizonyítani."

Quaestor-ügy: ,,Természetesen szó sincs az ügy megszüntetéséről. Lesz tárgyalás. (...) ilyen monstre ügyben ilyen gyors nyomozásra még nem volt példa (...) A bíróság nem is vitatta a vád törvényességét, csupán kellékhiányosnak minősítette azt. (...) amennyire csak lehetséges, igyekszünk teljesíteni a bíróság kérését."

Ha minden jól megy Polt-ügyileg, akkor kereken egy hét múlva Tarsoly 210 milliárd Csaba szabadlábra kerül (igaz, azt sem tudjuk, most hol van tulajdonképpen, tehát tökmindegy), és csak titokban remélem, hogy ezt talán mégsem merik megtenni. Naív reménykedésem indokoltságát egyáltalán nem támasztja alá, hogy amit Polt ebben az interjúban előadott, abból egyértelműen látszik: ezek semmitől nem félnek.

Teljesen mindegy, hogy 10 kérdésre egyetlen érdemi válasz nem született, mindazért, amit elmondott, a világ más helyein ezek lettek volna az utolsó szabadlábon elmondott szavai. A világ más helyein persze meg sem várták volna, hogy ezek a mellébeszélések elhangozzanak, mert a világ más helyein Polt Péter eleve nem lehetett volna legfőbb ügyész.

Ez a szánalmas mellébeszélés a blöffre oly érzékeny Matolcsy parlamenti óbégatására rímel teljes széltében és hosszában. Ugyanaz az önreflexióra képtelen és önmaga alkalmasságát az önmagával szemben támasztott erkölcsi elvárások hiányában megítélni nem hajlandó, politika által gúzsba kötött, ám ennek minden előnyét élvező végrehajtó figura nyilvános mosakodása. Ideáltípusa annak a jellemtelen, zsarolható, rángatható, előállítható, parancsra cselekvő, a szó legocsmányabb értelmében vett katonának, aki az Orbán-féle korrupció rákos sejtként való terjedését lehetővé teszi.

Polt Péter törvényekről, tényekről és jogállamról beszél. Azokról a törvényekről, amelyeket törvénytelenül hoznak, amelyek a nyakukig érő korrupciót legálissá teszik, amelyek miatt az egykori jogállamból banánköztársasággá visszafejlődött ország legfőbb ügyésze mossa kezeit. Polt Péter sikerekről beszél, világjelenségnek nevezi a korrupciót és lényegében beismeri, hogy oly kifinomultak az elkövetési módszerek, hogy ő kevés hozzájuk. Igen, Polt Péter kvázi beismeri, hogy sokkal hülyébb, vagy legalább hülyébbnek kell látszania, mint azok, akiknek az utasításait teljesíti (az évszázad gazdasági botrányában nem tartja szükségesnek kihallgatni a legfőbb gyanúsított titkárát, aki nem mellesleg a lánya leendő férje; és semmi kivetnivalót nem talál abban, hogy saját hites-kedves felesége közvetlen beosztottja a legalább féltucat bűncselekmény-gyanús üggyel összefüggésbe hozható jegybankelnöknek).

Polt Péter egész eszmefuttatása egy kibaszott nagy habogás, annak a bizonyítéka, hogy semmit nem tud, de főleg nem hajlandó kezdeni a legalizált korrupcióval. Igen, Polt elvtárs, a korrupció világjelenség, azzal a megjegyzéssel, hogy máshol legalább úgy tesznek, mintha üldöznék, ezzel szemben a magyar ügyészség látványosan a korrupció elburjánzásában érdekelt. Mikor egy negyed-fél-háromnegyed tehetetlen ország látja, hogy mi folyik itt és csak az nem látja, akinek - funkciójából adódóan - kötelessége lenne, akkor kinek kellene lemondania, hogy valami történjen?

Csak egy aktuális példát mondok, nehogy a lopással és a maffiózók kifinomult módszereivel szemben tehetetlen ügyész urat összezavarjam: ha a Pukli István engedetlenkedő pedagógus elleni fideszes feljelentés ügyében azonnal elrendelhető a kiemelt nyomozás, ha a norvég pénzeket kezelő kormányellenes civil szervezetekre azonnal rá lehet rúgni az ajtót, akkor Rogán Antal belvárosi ingatlanügyeivel kapcsolatban miért húzzák az időt? Hogy lehet, hogy a magyar demokráciára tényszerűen rárontó kigyúrt verőlegények Erdösinéstől és felbújtóstól szabadlábon vannak, miközben a jogállam szájbarúgása ellen tiltakozó aktivistát sürgősségi eljárásban elítélték? Milyen világjelenség, milyen megelőzés, milyen átláthatóság, milyen kifinomult módszerek, Polt?

Miért van szabadlábon az ORÖ-pénzeket elsikkasztó Farkas Flórián és holdudvara? Mi a helyzet a botrányos trafikmutyival és a földosztásokkal? Mi van az átláthatatlan közbeszerzésen zsírosodó famíliákkal? Mikor fogják Poltnét elvezetni, mert a nevét adta Matolcsy világhírű közpénzmutyijához? Egyáltalán mikor fogják elvezetni Matolcsyt? Meddig megy még ez a lopáshoz gyártott törvényektől való elhatárolodás? Aki nyilvánosan elismeri, hogy nem tud mit kezdeni a korrupcióval, aki kínosan kerülgeti a választ minden hozzá intézett kérdésre, az még mindig nem érti (és félek, hogy demokratikus úton nem is lehet neki elmagyarázni), hogy nélküle ez a borzalom, ez a rémálom, ez a ragacsos, penetráns állapot nem jöhetett volna létre.

Nem kell ahhoz KISZ-titkári jogász diploma, hogy ezeket a kifinomult maffia-módszereket mindenki lássa, aki nem szándékosan fordítja el a fejét: a nyílt, gátlástalan lopás akkor is nyílt, gátlástalan lopás marad, ha Soros Györgynek nevezitek. Az állami közvagyon szétosztogatása, a közbeszerzések lenyúlása, a közpénzek túlárazott kormánypropagandába csatornázása mind ennek a pofátlan, következmények nélküli, a kormányzásnak az igazságszolgáltatással mélyen összefonódó ocsmányságnak az egyáltalán nem enyhe mellékhatásai.

Ez nem világjelenség, öcsém, ez a korrupcióból fakadóan leszakadó, diktatúrába hajló nyomorult ország(ok)nak a sajátossága. Ennek az állapotnak a konszolidálásában Polt Péternek évek óta kulcsszerepe van. Ez az ember a Fidesz legkártékonyabb, legaljasabb katonája. Nem kívülálló, tehetetlen szemlélődő, hanem a maffia része és alakítója. Aki ezúttal is szemrebbenés nélkül határolódott el saját magától és törölte bele a lábát a nagyközönségbe. És ha Tarsoly Csaba egy hét múlva szabadul, akkor sem fog rebbenni a szeme. Van még kérdés?


http://kolozsvaros.com/2016/05/24/es-ha-quaestor-csaba-egy-het-mulva-szabadul-akk or-sem-fog-rebbenni-a-szeme/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: világjelenségnek, titkosszolgálati, követelményeknek, kellékhiányosnak, megszüntetéséről, jegybankelnöknek, ingatlanügyeivel, világjelenséggel, semmitmondásában, érdekazonossága, visszaszorítása, legkártékonyabb, visszafejlődött, szétosztogatása, elengedhetetlen, népszabadságnak, földosztásokkal, elburjánzásában, mellébeszélések, dokumentálandó, tulajdonképpen, törvénytelenül, eszmefuttatása, törvényességét, közbeszerzések, trafikmutyival, közbeszerzésen, nagyközönségbe, meggyőződésünk, engedetlenkedő, következmények, egyszerűsítése, kormányellenes, foglalkoztunk, kulcsfigurája, átláthatatlan, kortárs gazdasági, nagyszerű szófordulatot, jelenkort dokumentálandó, nagyívű okfejtésből, kulcsfigurája annak, hullámzó korrupciónak, polgári kormány, lemondására bőven, egyetlen fülsiketítően, jogállami követelményeknek, távozásomat indokolná, kijei dolgoztak, adott helyen, törvények határozzák, olyan világjelenséggel, egyre kifinomultabb, Polt Péter, Polt Péterrel, Népszabadságnak Magyarország, Pukli István, Rogán Antal, Farkas Flórián, Soros Györgynek, Polt Péternek, Tarsoly Csaba,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Van néhány kérdés, amin gondol...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam Krisztinától  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Robin Wight pitypang szobra  Anyámról való emlékek  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Önmaga ellenére  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Megígért békesség  Egy tavasz  Esterházy Péterre emlékezünk  Ismeretlen: Ikarusz monda  Bársony székben  Facebookon kaptam  Egy tavasz  jó reggelt  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Zilahy Lajos mondta  Tanácsok egy pszichológustól  Szép estét kedves látogatóimn...  Paul David Tripp Április 13  39 ígéret  Facebookon kaptam  Szép estét  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Azért kaptad  A gyulladáscsökkentő és csonte...  A Magyar Költészet napja alkal...  Nagy és kis csodák  Jánosházy György: Fogd a kezem  Reményik Sándor: Pierrot &...  ajándék, mellyel meglepem  Különleges  Bársony székben  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Otthon  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Egy tavasz  Jó nap volt  Csend  Somlyó Zoltán - Orgonával  Nagy és kis csodák  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Egy tavasz  Csend  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából 
Bejegyzés Címkék
kortárs gazdasági, nagyszerű szófordulatot, jelenkort dokumentálandó, nagyívű okfejtésből, kulcsfigurája annak, hullámzó korrupciónak, polgári kormány, lemondására bőven, egyetlen fülsiketítően, jogállami követelményeknek, távozásomat indokolná, kijei dolgoztak, adott helyen, törvények határozzák, olyan világjelenséggel, egyre kifinomultabb, megvesztegetettek érdekazonossága, korrupció ellen, döntési folyamatok, hazai korrupció, efféle ügyekből, elmúlt években, visszaszorítása érdekében, bíróság kérését, interjúban előadott, utolsó szabadlábon, mellébeszélések elhangozzanak, szánalmas mellébeszélés, önreflexióra képtelen, önmagával szemben, egykori jogállamból, elkövetési módszerek, utasításait teljesíti, évszázad gazdasági, legfőbb gyanúsított, lánya leendő, legalább féltucat, kibaszott nagy, legalizált korrupcióval, korrupció világjelenség, magyar ügyészség, korrupció elburjánzásában, aktuális példát, maffiózók kifinomult, kiemelt nyomozás, norvég pénzeket, magyar demokráciára, jogállam szájbarúgása, botrányos trafikmutyival, átláthatatlan közbeszerzésen, nevét adta, lopáshoz gyártott, választ minden, állami közvagyon, közbeszerzések lenyúlása, közpénzek túlárazott, korrupcióból fakadóan, konszolidálásában Polt, maffia része, világjelenségnek, titkosszolgálati, követelményeknek, kellékhiányosnak, megszüntetéséről, jegybankelnöknek, ingatlanügyeivel, világjelenséggel, semmitmondásában, érdekazonossága, visszaszorítása, legkártékonyabb, visszafejlődött, szétosztogatása, elengedhetetlen, népszabadságnak, földosztásokkal, elburjánzásában, mellébeszélések, dokumentálandó, tulajdonképpen, törvénytelenül, eszmefuttatása, törvényességét, közbeszerzések, trafikmutyival, közbeszerzésen, nagyközönségbe, meggyőződésünk, engedetlenkedő, következmények, egyszerűsítése, kormányellenes, foglalkoztunk, kulcsfigurája, átláthatatlan, bűncselekmény, elhatárolodás, mellébeszélés, világjelenség, szervezetekre, érintőlegesen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 664
  • e Hét: 6416
  • e Hónap: 10161
  • e Év: 163657
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.