Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tenném a dolgomat...
  2014-05-13 12:54:24, kedd
 
   
  ... "nyugodt felelősséggel", ha hagynák! De nem hagyták soha! Mindig ott ólálkodott körülöttem a hatalom kinyújtott karjaként ügyködő személy, aki válogatott módszerekkel próbált engem örökösen letéríteni.

Mondok egy példát: amikor anya ágyban fekvő beteg lett, eleinte minden idegszálammal tiltakoztam az ellen, hogy nekem kelljen ápolni. Végre főiskolás lehettem és nagy lelkesedéssel jártam Pécsre a hétvégi konzultációs órákra - 50 évesen! Igaz, éreztem a közegellenállást, amit le kellett küzdenem... És ez megzavarta azt a nyugalmat, amellyel oly természetességgel éltem meg azt, hogy főiskolai hallgató lehettem...
Háborgó lélekkel mentem át minden alkalommal a közelben lakó anyához, hogy rendbe tegyem... és apát is egy kicsit kizökkentsem a letargiából, amit felesége betegsége okozott.
Ahogy tettem a dolgomat és beszélgettem közben anyával, azt vettem észre, hogy egész lelkemmel felé fordultam és valami megmagyarázhatatlan nyugalom áradt szét bennem. Ezt a nyugalmat aztán sikerült átáramoltatni mindkét idős-beteg emberbe... Amikor apa fekélyes lábszárát leápoltam és megsimogattam közben - ott, ahol még ép volt a bőre - éreztem, hogy gyógyír neki nem csak a lábára, hanem a lelkére is. És, tényleg, egyre jobb lett neki is meg nekem is. Ugyanazt éltem át, mint amikor megszülettek a gyerekeim... Akkor, amikor átéltem az anyaság misztériumát már tudtam, hogy mi-végre születtem a világra! Akkor tudatosult bennem: a-végre, hogy szeretetteljes békességgel vigaszt nyújtsak azoknak, akik ebben nélkülöznek.

Eleinte magam sem értettem, hogyan voltam képes minden bajomról megfeledkezve teljes szívemmel-lelkemmel odafordulni olyan két ember felé, akik ezt elmulasztották velem megtenni, amikor még kicsi voltam...
Ma már tudom, hogy én azért vagyok olyan, amilyen, mert ez a küldetésem... Szeretetet adni az abban szűkölködőknek! Valami felemelő érzés volt megtapasztalni, ahogy megszelídült a két megtört- beteg és idős ember!

Csakhogy, a környezetemben élőknek pont ez nem tetszett és válogatott kegyetlenséggel próbáltak megtenni mindent, hogy ez az idilli kapcsolat tragédiába torkolljon! A saját lányuk minden áron el akarta helyezni őket egy SZOCIÁLIS OTTHONBAN, ahonnan zaklatásszerűen jöttek környezettanulmányra és mindezt úgy követte el a ,,húg", hogy az ÉN NEVEMBEN adott megbízatást az adott intézménynek!

Én meg kitartottam a két öreg mellett a végsőkig... Éreztem magamban a képességet, hogy az iskolát is be tudom fejezni és a saját háztartásomat is rendben tudom tartani... És akkor megmutatták nekem a hatalom kinyújtott karjai, hogy a két öreg kórházba fog kerülni, ahonnan már nem lesz számukra többé visszaút az otthonukba!

Apát titokzatos balesetek érték... olyankor, amikor Pécsre utaztam... Egyik alkalommal hosszanti lábszárcsont törést szenvedett. De olyant, hogy az csak úgy jöhetett létre, h. iszonyatos erővel combtőből kicsavarodott a lába! De felgyógyult!!! Imádkoztam érte és látogattam. Azonban ez alatt anyu egyedül maradt otthon és arra mentem vissza hozzá, hogy ő is megsérülve hevert az ágya mellett!
Kész HORROR volt, amin keresztülmentünk!!!
Ő is kórházba került ismét, ahonnan már nem volt számára többé visszaút...

Nekem, pedig bebizonyították, hogy nem lehet diplomám! Nem kaptam meg az abszolutóriumot... mert nem sikerült a nyelvvizsgám, mert amikor rákérdezett a vizsgáztató tanár, hogy:
- ,,...melyik nyelviskolában végzett?"
akkor azt mondtam, hogy autodidakta tanultam tankönyvekből és különböző hanganyagokból... Erre az volt a felelet, hogy:
- ,,Végezzen el legalább 11 szemeszter valamelyik jól-menő nyelviskolában és csak azután jöjjön ide ismét vizsgázni!".
Mondanom sem kell, hogy ez volt az az övön aluli ütés, amitől padlót fogtam akkor és beletelt egy kis időbe, mire föltápászkodtam... Ugyanis, nekem NEM VOLT akkor ÖNÁLLÓ JÖVEDELMEM és így NEM VOLT PÉNZEM AZ IDEGEN NYELVI TANDÍJRA sem!!! Mint eltartottnak a tartóhoz kellett volna kuncsorognom a nyelviskolai tandíjért... Aki évtizedeken keresztül mindent elkövetett - férjnek álcázva magát a külvilág felé - hogy nekem soha ne legyen önálló jövedelmem és soha ne tudjak érvényt szerezni semmiféle tudásomnak, vagy segíteni akaró szándékomnak!!!
Pedig, akkor már érvényben volt az a törvény, hogy 40 éven felüliek nyelvvizsga mentességet kaphatnak!

Mindenek ellenére, még a főiskola alatt megtalálni véltem a segítésnek. Szociográfiát készítettem az írásbeli dolgozataimból, amivel a Magyar Írószövetség által meghirdetett pályázaton középdíjat nyertem!!! A szociográfiában olyan pontos leírását adtam az 1945- 1956- és az 1990 utáni társadalmi viszonyokról, hogy az felért egy nagyon pontos DIAGNÓZISSAL! De nem csak soroltam a bajokat, a panaszos tüneteket, hanem sorra javaslatot tettem minden esettanulmányt követően az ORVOSLÁSRA! Ehhez felhasználtam a főiskolán tanultakat... Bizonyítandó, hogy nem önmagáért a diplomáért küzdöttem, hanem azért a tudásért, amivel megszerezhettem volna - az évtizedeken keresztül - oly nagyon nélkülözött LEGITIMITÁST.
Ma sem értem, hogy miért volt az akkora baj, hogy én azon nyomban HASZNÁLNI akartam a megszerzett tudásommal, hogy agyonhallgatták inkább az egész pályázatot, nehogy nyilvánosságot kapjon mindaz, amiről a pályázatok - köztük az enyém is - szóltak???

Akkoriban - és talán még mostanság is: a DIPLOMA JOGOSÍTVÁNYKÉNT működő iskolai végzettséget jelent ahhoz, hogy a feladatok közelébe kerülhessen a segítő szándékú magyar ember. Talán, azért nem kaptam meg a diplomavédéshez az abszolutóriumot, hogy a DIPLOMA HIÁNYA legyen INDOK arra, amiért elkergethetnek a hatalom képviselői a feladatok közeléből?!

-.-.-.-

Szóval, én azért születtem a világra, hogy segítsek azoknak, akik rászorulnak a segítségre!!! Mert akkor elmúlik nekem is minden bajom... De, tényleg!
Kár, hogy nem tehettem és még ma sem tehetem meg szabadon, mert akkor a hatalom kinyújtott karja lesújt szeretteimre... és közvetve megfoszt minden lehetőségtől, hogy azt tehessem, amire születtem!

Bóna Mária Ilona
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Címkék: keresztülmentünk, közegellenállást, diplomavédéshez, abszolutóriumot, föltápászkodtam, zaklatásszerűen, bebizonyították, szociográfiában, jogosítványként, kegyetlenséggel, megszerezhettem, agyonhallgatták, nyelviskolában, elmulasztották, dolgozataimból, hanganyagokból, szűkölködőknek, szeretetteljes, nyilvánosságot, elkergethetnek, esettanulmányt, megtapasztalni, környezetemben, lelkesedéssel, felhasználtam, tankönyvekből, kicsavarodott, szociográfiát, felelősséggel, megsimogattam, háztartásomat, megfeledkezve, átáramoltatni, idegszálammal, misztériumát, szeretteimre, hatalom kinyújtott, hétvégi konzultációs, közelben lakó, kicsit kizökkentsem, nyugalmat aztán, anyaság misztériumát, abban szűkölködőknek, környezetemben élőknek, idilli kapcsolat, saját lányuk, adott intézménynek, saját háztartásomat, ágya mellett, vizsgáztató tanár, tartóhoz kellett, nyelviskolai tandíjért…, SZOCIÁLIS OTTHONBAN, Kész HORROR, ÖNÁLLÓ JÖVEDELMEM, VOLT PÉNZEM AZ IDEGEN NYELVI TANDÍJRA, Magyar Írószövetség, DIPLOMA JOGOSÍTVÁNYKÉNT, DIPLOMA HIÁNYA, Bóna Mária Ilona,
Bencze Pali (#1)   2014-05-13 18:14:52
Elolvastam
Te tisztában vagy az evilági feladatoddal. Tudom, hogy jó lenne a papír és a társadalmi elismertség, de enélkül is azt végzed, mint aki erre diplomával sem képes. Te nem vagy beskatujázva, Te önmagadat adod, nem alkuszol. Az irigyek meg azért gáncsoskodnak, mert érzik, hogy nem tudják azt, amit Te tudsz. Folytasd tovább és ne add fel, mert ez segíti a lelki fejlődésedet.
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Robert Merle tollából  Önmaga ellenére  ajándék, mellyel meglepem  Egy tavasz  Egy tavasz  Somlyó Zoltán - Orgonával  Az ember  Facebookon kaptam  Kertem  Martin Buber, A haszidim meséi  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Alvó cicák  Facebookon kaptam Krisztina b...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Robert Merle tollából  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Az ember  Egyszerű  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Jó éjszakát  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  képre írva  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Paul David Tripp Április 13  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Magamnak  Az ókori görögök sebkezelésre ...  képre írva  Emlékezz  Az ókori görögök sebkezelésre ...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  képre írva  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Jó éjszakát  Alvó cicák  Szeretem ujjad karcsuságait,  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Alvó cicák  Erdei gyöngyvirág  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Sorsunk miatt...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  József Attila – Keresek ...  Andrássy Réka - A bolond Böske  39 ígéret  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Anyámról való emlékek  Egy párkányon  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Az ember emlékekből áll  képre írva  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  39 ígéret  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták, 
Bejegyzés Címkék
hatalom kinyújtott, hétvégi konzultációs, közelben lakó, kicsit kizökkentsem, nyugalmat aztán, anyaság misztériumát, abban szűkölködőknek, környezetemben élőknek, idilli kapcsolat, saját lányuk, adott intézménynek, saját háztartásomat, ágya mellett, vizsgáztató tanár, tartóhoz kellett, nyelviskolai tandíjért&#8230, külvilág felé, főiskola alatt, írásbeli dolgozataimból, szociográfiában olyan, 1945- 1956-, 1990 utáni, nagyon pontos, panaszos tüneteket, főiskolán tanultakat&#8230, diplomáért küzdöttem, évtizedeken keresztül, megszerzett tudásommal, egész pályázatot, pályázatok &#8211, feladatok közelébe, segítő szándékú, hatalom képviselői, feladatok közeléből, keresztülmentünk, közegellenállást, diplomavédéshez, abszolutóriumot, föltápászkodtam, zaklatásszerűen, bebizonyították, szociográfiában, jogosítványként, kegyetlenséggel, megszerezhettem, agyonhallgatták, nyelviskolában, elmulasztották, dolgozataimból, hanganyagokból, szűkölködőknek, szeretetteljes, nyilvánosságot, elkergethetnek, esettanulmányt, megtapasztalni, környezetemben, lelkesedéssel, felhasználtam, tankönyvekből, kicsavarodott, szociográfiát, felelősséggel, megsimogattam, háztartásomat, megfeledkezve, átáramoltatni, idegszálammal, misztériumát, szeretteimre, konzultációs, intézménynek, nyelvvizsgám, lehetőségtől, beszélgettem, írószövetség, kizökkentsem, viszonyokról, módszerekkel, eltartottnak, megszülettek, kuncsorognom, végzettséget, szándékomnak, megszelídült, diagnózissal, bizonyítandó, lábszárcsont, nyelviskolai, meghirdetett, legitimitást, évtizedeken, nélkülöznek, letargiából, rákérdezett, felgyógyult, békességgel, odafordulni, vizsgáztató, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5195
  • e Hét: 6575
  • e Hónap: 7522
  • e Év: 43463
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.