Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
18. évközi hét csütörtök 08.08
  2019-08-08 10:19:31, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Mózes negyedik könyvéből
Mózes a lázongó népnek vizet fakaszt a sziklából.
A pusztai tartózkodás utolsó esztendejének első hónapjában Izrael fiainak egész sokasága eljutott a Szin-pusztába, és letelepedett Kádesben. Itt meghalt Mirjám, és itt is temették el.
Mivel pedig nem volt ivóvize a népnek, fellázadtak Mózes és Áron ellen, és így pöröltek velük: ,,Bárcsak mi is odavesztünk volna az Úr színe előtt, amikor testvéreink elpusztultak! Miért hoztátok ki az Úr népét a pusztába, hogy meghaljunk mi is, meg az állataink is? Miért hoztatok ki minket Egyiptomból, miért vezettetek bennünket erre a kietlen vidékre, melyet bevetni nem lehet, nem terem se fügét, se szőlőt, se gránátalmát, de még ivóvíz sincs?" Erre Mózes és Áron ott hagyták a sokaságot, bementek a Szövetség sátrába, és földre borultak. Ekkor megjelent előttük az Úr dicsősége, és az Úr így szólt Mózeshez: ,,Vedd a botodat, és Áronnal, a testvéreddel gyújtsd egybe a népet, és szemük láttára parancsoljatok a sziklának, és az vizet fog adni. Ha aztán így vizet fakasztottál a sziklából, ihatik belőle az egész nép és állataik is."
Mózes tehát az Úr színe előtt kezébe vette a botot, ahogy a parancs szólt, egy begyűjtötte a népet a szikla előtt, és így szólt hozzájuk: ,,Halljátok, ti, lázadók és hitetlenkedők! (Kételkedtek abban, hogy) tudunk vizet fakasztani nektek ebből a sziklából?" Azzal Mózes felemelte a kezét, és kétszer ráütött botjával a sziklára, és abból bőséges víz fakadt, úgyhogy ihatott belőle a nép és a jószága.
Ezután így szólt az Úr Mózeshez és Áronhoz: ,,Mivel nem hittetek nekem, és nem dicsőítettetek meg a választott nép előtt, nem ti fogjátok bevezetni ezt a népet arra a földre, amelyet nekik szántam."
A helyet Meribának, azaz a Pörölés vizének nevezték el, ott pörlekedett ugyanis a nép az Úrral. Ő pedig ott bizonyította be előttük szentségét.
Ez az Isten igéje. Szám 20,1-13

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Hitvallásáért Péter ígéretet kap arra, hogy ő lesz az Egyház sziklaalapja.
Abban az időben amikor Jézus Fülöp Cezáreájának vidékére ért, megkérdezte tanítványaitól: ,,Kinek tartják az emberek az Emberfiát?" Ezt válaszolták: ,,Van, aki Keresztelő Jánosnak, van, aki Illésnek, mások Jeremiásnak vagy valamelyik prófétának." Ő tovább kérdezte őket: ,,Hát ti, kinek tartotok engem?" Simon Péter válaszolt: ,,Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia." Erre Jézus azt mondta neki: ,,Boldog vagy, Simon, Jónás fia, mert nem a test és a vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én mennyei Atyám. Ezért mondom neked, hogy te Péter vagy, és én erre a sziklára építem Egyházamat, s a pokol kapui nem vesznek erőt rajta. Neked adom a mennyek országának kulcsait: Amit megkötsz a földön, meg lesz kötve a mennyben is, és amit feloldasz a földön, fel lesz oldva a mennyben is."
Akkor lelkére kötötte a tanítványoknak, el ne mondják senkinek, hogy ő a Messiás.
Ettől kezdve Jézus többször felhívta tanítványai figyelmét arra, hogy neki Jeruzsálembe kell mennie, sokat kell szenvednie a vénektől, a főpapoktól és az írástudóktól; megölik, de a harmadik napon feltámad a halálból. Erre Péter félrevonta őt, és óva intette: ,,Isten ments, Uram! Ez nem történhet veled!" Mire ő Péterhez fordult: ,,Távozz tőlem, sátán! Botránkoztatsz, mert nem az Isten ügyére van gondod, hanem az emberekére!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 16,13-23
...... ........... .......



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te mindenkit arra hívsz, hogy részese legyen Isten országának, s ebből az országból senki sincs kizárva származása vagy nyelve miatt. Még a legnagyobb bűnösök is meghívást kapnak, hogy megtérjenek és elfogadják Isten megbocsátó irgalmát. Te senkit sem zársz ki az üdvösségből, azaz mindenki üdvözülhet, hacsak valaki önmagát nem zárja ki. Segíts megértenem, hogy az üdvösségre szóló meghívás nekem is szól és arra hittel válaszoljak! Vezess engem az üdvösség, az örök élet útján!
Már jó ideje járja a városokat és a falvakat, tanítja mindenütt az embereket és természetfeletti erejét is megmutatta már számos csodája alkalmával. Most azt szeretné tudni, vajon mit gondolnak róla, mit érthettek meg abból, hogy a mennyei Atyától származik, az ő nevében tanít és gyógyítja a betegeket. A vélemények meglehetősen sokfélék és arról tanúskodnak, hogy nagy volt a találgatás Jézus személyét illetően a nép körében. A vélemények abból a szempontból egy irányba mutatnak, hogy valamelyik újraéledt prófétának tartják őt, Isten emberének, Isten küldöttének. És bizonyára az is benne van ezekben a vélekedésekben, hogy valamilyen sajátos küldetést tulajdonítanak neki, de nem mondják ki, nem vallják meg azt, hogy ő a Messiás.
Ezt követően Jézus a tanítványok véleményére kíváncsi. Nyilvánvalóan ők állnak hozzá a legközelebb, ők ismerhetik legjobban, ezért elvárható, hogy a tanítványok már jobban megértsék Mesterük mennyei származását és küldetését. A kérdésre Péter apostol válaszol mindannyiuk nevében: ,,Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia." Amikor azonban az ő hitvallása után Jézus a rá váró szenvedésről és halálról, mint küldetésének beteljesedéséről beszél, Péter tiltakozni kezd, ami annak a jele, hogy ő sem értett még meg mindent.
Ha megértem az Úr küldetését, a magamét is fel fogom ismerni.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: beteljesedéséről, természetfeletti, tulajdonítanak, botránkoztatsz, parancsoljatok, dicsőítettetek, tanítványoknak, tanítványaitól, vélekedésekben, nyilatkoztatta, esztendejének, nyilvánvalóan, hitetlenkedők, hitvallásáért, írástudóktól, cezáreájának, fakasztottál, letelepedett, szenvedésről, bizonyította, meglehetősen, jeruzsálembe, sziklaalapja, testvéreddel, elpusztultak, küldetésének, odavesztünk, szempontból, megtérjenek, fellázadtak, küldöttének, tanítványai, tanúskodnak, származását, pörlekedett, véleményére, lázongó népnek, pusztai tartózkodás, kietlen vidékre, testvéreddel gyújtsd, parancs szólt, szikla előtt, népet arra, helyet Meribának, időben amikor, sziklára építem, pokol kapui, mennyek országának, harmadik napon, evangélium igéi, országból senki, legnagyobb bűnösök, OLVASMÁNY Mózes, Erre Mózes, Azzal Mózes, EVANGÉLIUM Szent Máté, Hitvallásáért Péter, Jézus Fülöp Cezáreájának, Keresztelő Jánosnak, Simon Péter, Isten Fia, Erre Jézus, Erre Péter, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Makszim Gorkij gondolata  Tanuld meg ezt a versemet  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Png csokor  Albert Einsteinről  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png kislány  A televizió nem a kultúrát kép...  Kerüld el az evangélium örömén...  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Idő  Irgalom és ítélet  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Minden harmadik...  Akik bántanak téged  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Németh László tollából  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Hogy lehet megtartani  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Ágai Ágnes – Csendélet  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  A sors  Fehér virág  Makszim Gorkij gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Szép napot kívánok  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A televizió nem a kultúrát kép...  Lóhere  Alvó cicák  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép álmokat!  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Png nő  Nagyon különös  Fekete István - Akác  Őrizkednünk kell...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Akarat 
Bejegyzés Címkék
lázongó népnek, pusztai tartózkodás, kietlen vidékre, testvéreddel gyújtsd, parancs szólt, szikla előtt, népet arra, helyet Meribának, időben amikor, sziklára építem, pokol kapui, mennyek országának, harmadik napon, evangélium igéi, országból senki, legnagyobb bűnösök, üdvösségre szóló, örök élet, mennyei Atyától, vélemények meglehetősen, találgatás Jézus, vélemények abból, irányba mutatnak, tanítványok véleményére, kérdésre Péter, beteljesedéséről, természetfeletti, tulajdonítanak, botránkoztatsz, parancsoljatok, dicsőítettetek, tanítványoknak, tanítványaitól, vélekedésekben, nyilatkoztatta, esztendejének, nyilvánvalóan, hitetlenkedők, hitvallásáért, írástudóktól, cezáreájának, fakasztottál, letelepedett, szenvedésről, bizonyította, meglehetősen, jeruzsálembe, sziklaalapja, testvéreddel, elpusztultak, küldetésének, odavesztünk, szempontból, megtérjenek, fellázadtak, küldöttének, tanítványai, tanúskodnak, származását, pörlekedett, véleményére, begyűjtötte, válaszolták, tanítványok, gránátalmát, üdvösségből, válaszoljak, jeremiásnak, megkérdezte, egyiptomból, tartózkodás, testvéreink, mindannyiuk, legközelebb, kételkedtek, ismerhetik, tiltakozni, vezettetek, evangélium, országának, szentségét, találgatás, küldetését, elfogadják, származása, alkalmával, meghaljunk, vélemények, választott, félrevonta, keresztelő, legnagyobb, megmutatta, emberekére, valamilyen, egyházamat, fakasztani, főpapoktól, szenvednie, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 580
  • e Hét: 23640
  • e Hónap: 56794
  • e Év: 290541
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.