Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ha ezeknek a harácsolási étvágyával áramot lehetne termelni
  2016-06-05 20:09:26, vasárnap
 
 

H. A. 2016-06-05

Ha ezeknek a harácsolási étvágyával áramot lehetne termelni, világítana egész Európa



Öntudatos, felelős állampolgár ezen a ponton már alighanem a falat kapirgálja. Ami persze még mindig nem segíti át semmiféle szakadékon, de legalább azt jelzi: látom, hogy mit csináltok, aljadékok.

Mondom mi van: a Matolcsy-féle jegybank egyik alapítványának pénzéből (=a devizahitelesektől ellopott pénzből) 65 millió forintból kisjátékfilmet forgatnak a fiúk. A Pallas Athéné Domus Innovationis (PADI) nevű Matolcsy-szörnyszülött addig izzadt, amíg meg nem találta a legelmésebb indokot, amellyel újabb közpénzeket juttathat a megfelelő zsebekbe. Az RTL híradó megkeresésére közölték:

,,A Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány a Talentum Film Kft.-vel kötött szerződést 65.863.350 Ft + ÁFA összegben egy 25 perces ismeretterjesztő kisjátékfilm elkészítésére »Magyar találmányok« címmel. A filmhez írt forgatókönyv egy férfi és egy nő egy napját dolgozza fel, amelynek dramaturgiája célzottan arra irányul, hogy szellemesen és könnyedén mutassa be a mintegy 42, magyarokhoz köthető találmányt."

Nem ez a legsúlyosabb, bár kétségtelenül bicskanyitogató ez a minden kritikát lefosó ámokfutás. Hanem ez: a pénzt egy olyan cég kapta, amelyet egy héttel a döntés (március 23) előtt, március 17-én jegyeztek be. Ráadásul a cégnek egy olyan társasházban van a székhelye, ahova további majdnem ezer vállalkozás van bejegyezve.

Vagyis Matolcsy közpénzzel visszaélő alapítványa Andy Vajnává lépett elő és egy mindössze egy hete bejegyzett, referenciákkal, múlttal vagy bármilyen említésre méltó tevékenységgel egyáltalán nem rendelkező céget bízott meg azzal, hogy - mivel ez még úgysem volt - filmet forgasson.

Nos, azért kell ez a film a PADI nevű Matolcsy-nyúlvány szerint, mert ennek a tetves alapítványnak a célja a kis- és közepes vállalkozások versenyképességének elősegítése. A fejlődéshez márpedig szerintük elengedhetetlen a tudományos ismeretek és tapasztalatok megismerése. A magyar találmányokról szóló film ebben is segít majd a vállalkozásoknak.

Ha nem lennék egy bárdolatlan, de mégiscsak kultúrlény, akkor most szétcsapnék valamit, igaz, nem a fejemet. Sokak bánatára. Magyarázza el nekem valaki, hogy 2009 óta, amikoris az alábbi - magyar találmányokat népszerűsítő, igaz, hogy alig 4 perces imázsfilm elkészült - mi a jó büdös francot sikerült még feltalálni nemzetileg, ami miatt a jegybanknak a filmiparban is villantani kellene a köz pénzéből. Itt van okulásul:

Az a baj, hogy nagyon is jól értem. Kellett egy fedősztori a lopáshoz. És hát erre futotta a Matolcsyhoz hasonlóan alacsonyan repülő szellemi óriásoktól, a Lentner Csaba-féle közgazdasági hungarikumoktól.

Ki az a kretén, aki komolyan veszi, hogy ha csinálnak egy filmet, amelyben nem 4, hanem 25 percben mondják el, hogy a golyóstolltól a dinamón át a Rubik kockáig mi mindent találtak fel a hős magyarok, attól versenyképesebbek lesznek a kis- és közepes vállalkozások? Konkrétan melyek? Azok, amik létre se jönnek ezen a kiszámíthatatlan, jogbiztonságot foltokban sem tartalmazó narancsültetvényen? Hogyan segíti a magyar innovációt az, hogy egy férfi és egy nő 25 percig arról mesél, hogy körülbelül a fél világegyetem azért létezhet ma, mert mi, magyarok ilyen különlegesek vagyunk? Még véletlenül sem valami értelmes, hatékony startup-támogatási kereten törik a fejüket ezek az őszsenik, hanem azon agyalnak, hogyan lehet a legtöbb pénz eltünteni. Most éppen nem milliárdokat, csak milliókat.

Matolcsy kihúzza a jellegétől megszabadult közpénz fiókját, és eldönti (nem ő, az értelmes kuratóriuma), hogy egy 5 nappal ezelőtt bejegyzett kamucéggel forgattat egy - ha ingyen lenne is - teljesen fölösleges filmet (majd 683-an megnézik a Youtube-on), amit hobbiból alkotó egyetemisták legrosszabb esetben is 2-3 millióból kihoznának. Mint ahogy ki is fogják hozni kamuék, adóelkerülőék, pénzmosóék. Mert ki az, aki egy pár napos cégre tízmilliókat rábíz csak úgy? Egyáltalán hol van olyan cég a földgolyón, amely néhány napos pályafutás után, semmilyen verseny nélkül állami megbízást kaphat? Hát Magyarországon. Ahol azért hoznak létre egy céget (meg további ezret, ugyanazon a címen), mert meg akarják dobni közpénz milliókkal. Mert a kritikát nem tűrő gazemberségnek nincsen felső határa.

Igen, ez a film el fog készülni. Csak azért, mert a számlák és a teljesítési igazolás kézzel tapintható valósága mellett be kell fogni a nemzetellenes, balliberális sajtó és közvélemény pofáját. Ha titkosítani lehetne, akkor ezt sem kellene. Ezek tényleg elszakadtak a földi valóságtól, tényleg meggyőződésük, hogy örökké tart ez, amit most művelnek. Ha Matolcsy&Co. csillapíthatatlan lopási étvágyával áramot lehetne fejleszteni, kivilágíthatnánk egész Európát. Ehelyett középkori sötétség és bénultság ül az agyakon. Miszerint ezek a mocskos lipbsik nem tudnak örülni semminek, ami nemzeti, ami magyar, ami büszkeség a hazának.

De, b*zmeg, tudunk örülni. Sőt. Legközelebb a tiencsini gyarmatról, a pozsonyi csatáról és trianonról is forgasson filmet Matolcsy. Ja, ne. Mert Matolcsynak kurvára nem dolga semmiről filmet forgatni. Se Lévai Anikó pöttyös-műanyag otthonkájáról, se a turulmadár párzási szokásairól, se a '48-as szabadságharcról. Egy tetszőleges jegyban elnökének és csatolt testrészeinek sehol a világon nem dolga játékfilmeket támogatni abból a pénzből, amit a polgárok nyomorúságán harácsolt össze. Mert amire nincs szükség, arra akkor sincs szükség, ha ingyen dobják utánad, ha meg 65 millió forintért, akkor meg végképp.

Üzenem a három váltásban Brüsszelre vicsorgó honvédőknek, hogy ők is megértsék: a kis- és közepes méretű vállalkozások versenyképességének elősegítése, a magas hozzáadott értékű foglalkoztatás erősítése, a vállalkozói ismeretek bővítése, az innováció és a vállalkozói tudásteremtés ösztönzése (ahogy fogalmaznak Pallas Athéné unortodox nyelvén) egyáltalán nem a filmkészítés címén lenyúlt, elközvagyontalanodott adóforintokból lesz. Hanem versenyképes oktatásból, oktatásból és megint oktatásból. Amely oktatási rendszer nem rúgja szájba és nem tiporja el a tehetségeket, nem uniformizált csicskákat nevel, ellenben erején felül támogatja, felkarolja és hagyja kibontakozni a tehetséget.

Matolcsyt meg vagy eltüntetik záros határon időn belül az MNB vezérlőpultja mögül, vagy abba a veszélyes hulladékba, amit maga köré termelt, előbb-utóbb belefulladunk. Az összes találmányunkkal együtt.
,

http://kolozsvaros.com/2016/06/05/ha-ezeknek-a-haracsolasi-etvagyaval-aramot-lehe tne-termelni-vilagitana-egesz-europa/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kivilágíthatnánk, kiszámíthatatlan, szabadságharcról, vállalkozásoknak, ismeretterjesztő, bicskanyitogató, találmányunkkal, hungarikumoktól, elengedhetetlen, adóforintokból, referenciákkal, magyarországon, jogbiztonságot, foglalkoztatás, kisjátékfilmet, találmányokról, tevékenységgel, alapítványának, gazemberségnek, kétségtelenül, megkeresésére, vezérlőpultja, elkészítésére, dramaturgiája, tudásteremtés, adóelkerülőék, belefulladunk, vállalkozások, találmányokat, testrészeinek, otthonkájáról, nemzetellenes, szörnyszülött, meggyőződésük, alapítványnak, játékfilmeket, harácsolási étvágyával, falat kapirgálja, legelmésebb indokot, megfelelő zsebekbe, napját dolgozza, minden kritikát, olyan társasházban, hete bejegyzett, tetves alapítványnak, fejlődéshez márpedig, tudományos ismeretek, magyar találmányokról, alábbi –, magyar innovációt, fejüket ezek, legtöbb pénz, Pallas Athéné Domus Innovationis, Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány, Talentum Film Kft, Vagyis Matolcsy, Andy Vajnává, Lentner Csaba-féle, Mert Matolcsynak, Lévai Anikó, Pallas Athéné,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy gondolat  Megígért békesség  József Attila – Keresek ...  Mindent de mindent visszakap  Isten hűségének mértéke  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Szívek  Mindent de mindent visszakap  Dóró Sándor: Embernek maradni  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Különleges  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Az ember emlékekből áll  Szeretem ujjad karcsuságait,  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Különleges  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Nagy és kis csodák  Zilahy Lajos mondta  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  40 felett  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Minden tavaszból őrizz..  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Horváth Szilvia tollából  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Alvó cica  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szívek  jó reggelt  Annyira tisztelem a szabadságo...  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Megígért békesség  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Szép estét kedves látogatóimna...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Bársony székben  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Egy párkányon  Paul Éluard - És egy mosoly  Van néhány kérdés, amin gondol...  Egy barátság története 
Bejegyzés Címkék
harácsolási étvágyával, falat kapirgálja, legelmésebb indokot, megfelelő zsebekbe, napját dolgozza, minden kritikát, olyan társasházban, hete bejegyzett, tetves alapítványnak, fejlődéshez márpedig, tudományos ismeretek, magyar találmányokról, alábbi &#8211, magyar innovációt, fejüket ezek, legtöbb pénz, jellegétől megszabadult, értelmes kuratóriuma, teljesítési igazolás, földi valóságtól, mocskos lipbsik, tiencsini gyarmatról, pozsonyi csatáról, turulmadár párzási, tetszőleges jegyban, polgárok nyomorúságán, három váltásban, magas hozzáadott, vállalkozói ismeretek, vállalkozói tudásteremtés, filmkészítés címén, veszélyes hulladékba, összes találmányunkkal, kivilágíthatnánk, kiszámíthatatlan, szabadságharcról, vállalkozásoknak, ismeretterjesztő, bicskanyitogató, találmányunkkal, hungarikumoktól, elengedhetetlen, adóforintokból, referenciákkal, magyarországon, jogbiztonságot, foglalkoztatás, kisjátékfilmet, találmányokról, tevékenységgel, alapítványának, gazemberségnek, kétségtelenül, megkeresésére, vezérlőpultja, elkészítésére, dramaturgiája, tudásteremtés, adóelkerülőék, belefulladunk, vállalkozások, találmányokat, testrészeinek, otthonkájáról, nemzetellenes, szörnyszülött, meggyőződésük, alapítványnak, játékfilmeket, tapasztalatok, golyóstolltól, milliárdokat, forgatókönyv, kibontakozni, különlegesek, innovationis, uniformizált, világegyetem, kisjátékfilm, közgazdasági, népszerűsítő, filmkészítés, társasházban, nyomorúságán, balliberális, versenyképes, megszabadult, tízmilliókat, legsúlyosabb, tehetségeket, egyetemisták, fejlődéshez, kolozsvaros, elősegítése, matolcsyhoz, harácsolási, matolcsynak, titkosítani, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 649
  • e Hét: 4413
  • e Hónap: 8158
  • e Év: 161654
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.