Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
21. évközi hét kedd 08.27
  2019-08-27 13:40:27, kedd
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt első leveléből
Az apostol nemcsak Isten evangéliumát, hanem saját életét is híveinek adja.
Ti is tudjátok, testvéreim, hogy nem hiába mentünk el hozzátok. Amint hallottátok, előzőleg Filippiben szenvedés és bántalom ért, mégis Istenünkben bízva, a sok nehézség ellenére is hirdetni mertük Isten evangéliumát.
A mi tanításunk nem megtévesztésből vagy hamis szándékból származik, nem is csalásból, hanem úgy beszélünk, mint akit Isten alkalmasnak ítélt az evangélium hirdetésére. Nem is az embereknek akarunk tetszeni, hanem Istennek, aki szívünket vizsgálja.
Azt is tudjátok, hogy nem szoktunk hízelegni, és kapzsiság sem vezetett minket soha, Isten rá a tanúnk. Emberi elismerést sohasem kerestünk, sem a tietekét, sem másokét. És bár - mint Krisztus apostolai - követelményeket is támaszthattunk volna veletek szemben, mégis olyan gyengédek voltunk hozzátok, mint a gyermekét dajkáló anya. Annyira közel álltatok szívünkhöz, hogy nemcsak Isten evangéliumát, hanem életünket is nektek akartuk adni.
Ez az Isten igéje. 1Tessz 2,1-8

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
A külső vallásgyakorlatok őszinte lelkületből fakadjanak!
Jézus egyszer így korholta az írástudókat és a farizeusokat:
Jaj, nektek, képmutató írástudók és farizeusok! Tizedet adtok a mentából, a kaporból és a köményből, de elhanyagoljátok azt, ami a legfontosabb a törvényben: az igazságosságot, az irgalmat és a hűséget. Ezeket meg kell tenni, de azokat sem szabad elhanyagolni! Vak vezetők! Megszűritek a szúnyogot, de lenyelitek a tevét.
Jaj, nektek, képmutató írástudók és farizeusok! Megtisztítjátok a pohár és a tál külsejét, belül azonban tele vagytok kapzsisággal és tisztátalansággal. Vak farizeus! Tisztítsd meg előbb a pohár belsejét, akkor majd a külseje is tiszta lesz!
Ezek az evangélium igéi. Mt 23,23-26

Imádság
Uram, te újra meg újra hangsúlyozod, hogy minden lehetséges annak, aki hisz. Ha megvizsgáljuk, melyik a legnagyobb, a neked leginkább tetsző erény, azt látjuk, hogy a hit. Igen, ennek ereje által készülünk fel arra, hogy belépjünk a Szentek Szentjébe. Hit nélkül, ó, dicsőség Ura, nem tettél volna értünk csodákat. Mielőtt csodát műveltél volna, azt akartad, hogy jóságoddal egyesítsük hitünket.

Elmélkedés
A törvény három legfontosabb elemeként Jézus az igazságosságot, az irgalmasságot és a hűséget nevezi meg. Mindenekelőtt isteni erények, Isten tulajdonságai ezek, de az Isten képére teremtett embernek is arra kell törekednie, hogy e tulajdonságok vezessék életét, magatartását, Istenhez és az emberekhez fűződő kapcsolatát.
Isten igazságos, azaz a jók, az igazak, a törvényei szerint élők mindig jutalomra számíthatnak tőle, a rosszak, a bűnösök viszont büntetésre. Ugyanakkor Isten irgalmas, tehát nem megbüntetni akarja a bűnösöket, hanem meg akar nekik bocsátani, ezért bűnbánatra indítja őket. És Isten mindenkor hűséges, azaz megtartja ígéreteit. Az ember pedig azzal válik hasonlóvá teremtőjéhez, ha ugyanezeket a tulajdonságokat gyakorolja. Akkor vagyunk igazságosak, ha megadjuk Istennek a legfőbb tiszteletet és tiszteljük embertársainkat. Akkor vagyunk irgalmasok, ha felebarátainknak megbocsátunk. A hűség pedig mindenekelőtt Isten szeretetében való megmaradást jelent.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: felebarátainknak, tulajdonságokat, elhanyagoljátok, megtisztítjátok, embertársainkat, követelményeket, megtévesztésből, igazságosságot, támaszthattunk, mindenekelőtt, tulajdonságok, tulajdonságai, megvizsgáljuk, irgalmasságot, evangéliumát, farizeusokat, szeretetében, kapzsisággal, magatartását, számíthatnak, teremtőjéhez, legfontosabb, hangsúlyozod, megbocsátunk, elhanyagolni, tesszaloniki, megszűritek, megmaradást, lelkületből, tiszteletet, írástudókat, kapcsolatát, istenünkben, ugyanezeket, hirdetésére, hallottátok, tesszaloniki hívekhez, apostol nemcsak, evangélium hirdetésére, embereknek akarunk, gyermekét dajkáló, külső vallásgyakorlatok, pohár belsejét, evangélium igéi, neked leginkább, törvény három, hűséget nevezi, emberekhez fűződő, törvényei szerint, bűnösök viszont, ember pedig, tulajdonságokat gyakorolja, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Máté, Szentek Szentjébe, Ugyanakkor Isten, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Sokan azt tartják  Paul David Tripp Április 21  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Soha ne kedvezz...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Próbálj meg ...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Krisztinától  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Alázat  Irgalom és ítélet  George Gordon Lord Byron: Inez...  A sors  Kerüld el az evangélium örömén...  Akik bántanak téged  Ne kapaszkodj magasabbra,  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Esti kép  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  képre írva  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A sors  Garai Gábor - Takarítás  Png csokor  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Leonardo da Vinci gondolata  Fekete-erdő desszert  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Gyökössy Endre - Virágok virág...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A másik dolog,  Elköszönt  Lóhere  s immár én is felragyogva, ért...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  képre írva  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Alvó cicák  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Png virág  Makszim Gorkij gondolata  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Hogy lehet megtartani  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Szívem  Alázat  Png fotel  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Fehér virág  Png csokor  Csak a fogyatkozás látható  Garai Gábor - Takarítás  Reménység és erő Krisztustól e...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Nem számIt  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
tesszaloniki hívekhez, apostol nemcsak, evangélium hirdetésére, embereknek akarunk, gyermekét dajkáló, külső vallásgyakorlatok, pohár belsejét, evangélium igéi, neked leginkább, törvény három, hűséget nevezi, emberekhez fűződő, törvényei szerint, bűnösök viszont, ember pedig, tulajdonságokat gyakorolja, legfőbb tiszteletet, hűség pedig, felebarátainknak, tulajdonságokat, elhanyagoljátok, megtisztítjátok, embertársainkat, követelményeket, megtévesztésből, igazságosságot, támaszthattunk, mindenekelőtt, tulajdonságok, tulajdonságai, megvizsgáljuk, irgalmasságot, evangéliumát, farizeusokat, szeretetében, kapzsisággal, magatartását, számíthatnak, teremtőjéhez, legfontosabb, hangsúlyozod, megbocsátunk, elhanyagolni, tesszaloniki, megszűritek, megmaradást, lelkületből, tiszteletet, írástudókat, kapcsolatát, istenünkben, ugyanezeket, hirdetésére, hallottátok, megbüntetni, igazságosak, alkalmasnak, farizeusok, törvényben, testvéreim, lenyelitek, szívünkhöz, embereknek, elismerést, szentlecke, evangélium, fakadjanak, legnagyobb, emberekhez, apostolnak, büntetésre, ugyanakkor, bűnbánatra, gyakorolja, törekednie, elmélkedés, lehetséges, tiszteljük, egyesítsük, jóságoddal, irgalmasok, filippiben, tanításunk, szándékból, törvényei, életünket, beszélünk, csalásból, könyvéből, igazságos, gyermekét, szenvedés, bűnösöket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10920
  • e Hét: 22550
  • e Hónap: 55704
  • e Év: 289451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.