Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
21. évközi hét szombat 08.31
  2019-08-31 08:44:14, szombat
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt első leveléből
Isten arra tanít, hogy szeressük egymást.
Testvéreim!
A testvéri szeretetről nem szükséges írnom, hiszen Istentől tanultátok, hogy szeressétek egymást. Szeretettel is vagytok minden testvér iránt egész Macedóniában.
Most azonban arra buzdítunk titeket, hogy ebben még inkább tökéletesedjetek. Tartsátok kötelességteknek, hogy békességben éljetek! A magatok dolgával törődjetek, és dolgozzatok saját kezetekkel, amint meghagytuk nektek!
Ez az Isten igéje. 1Tessz 4,9-11

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
A ránk bízott kegyelmi javakról számadással tartozunk Istennek.
Abban az időben Jézus a következő példabeszédet mondta tanítványainak:
Egy ember egyszer idegenbe készült, ezért összehívta szolgáit, és rájuk bízta vagyonát. Az egyiknek öt talentumot adott, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek rátermettsége szerint, aztán útra kelt. Aki öt talentumot kapott, menten elkezdett vele kereskedni, és másik ötöt nyert rajta. Ugyanígy az is, aki kettőt kapott, másik kettőt szerzett. Az pedig, aki csak egyet kapott, elment, ásott egy gödröt, és elrejtette a földbe urának ezüstjét.
...... .....


Hosszú idő elteltével megjött a szolgák ura, és számadást tartott velük. Jött az, aki öt talentumot kapott: hozott másik ötöt is, és így szólt: ,,Uram, öt talentumot adtál nekem, nézd, másik ötöt nyertem rajta." Az úr így válaszolt: ,,Jól van, te derék és hűséges szolga! A kevésben hű voltál, sokat bízok rád: Menj be urad örömébe!" Jött az is, aki két talentumot kapott, és így szólt: ,,Uram, két talentumot adtál nekem, nézd, másik kettőt nyertem rajta." Az úr így válaszolt: ,,Jól van, te derék és hűséges szolga! A kevésben hű voltál, sokat bízok rád: Menj be urad örömébe!"
Végül jött az is, aki csak egy talentumot kapott. Így szólt: ,,Uram! Tudtam, hogy kemény ember vagy, ott is aratsz, ahová nem vetettél, és onnan is szüretelsz, ahová nem ültettél. Félelmemben elmentem hát és elástam a földbe a talentumodat. Nézd, ami a tied, visszaadom neked!" Válaszul az úr ezt mondta neki: ,,Te gonosz és lusta szolga! Ha tudtad, hogy aratok ott is, ahová nem vetettem, és szüretelek onnan is, ahová nem ültettem, ezüstjeimet a pénzváltóknak kellett volna adnod, hogy ha megjövök, kamatostul kapjam vissza! Vegyétek csak el tőle a talentumot és adjátok oda annak, akinek tíz talentuma van! Mert akinek van, annak még adnak, hogy bővelkedjék: és akinek nincs, attól még azt is elveszik, amije van! Ezt a hasznavehetetlen szolgát pedig vessétek ki a külső sötétségre! Ott sírás lesz és fogcsikorgatás!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 25,14-30

Imádság
Mennyei Atyám! Adj nekem önfeláldozó, szelíd szívet, mint a te egyszülött Fiadnak. Add, hogy minden élethelyzetben ki tudjam mondani: Legyen meg a te akaratod! Jézus, köszönöm, hogy előttem jártál az úton, és megmutattad, hogyan lehet Istennek tetsző, tiszta, szent életet élni. Adj nekem erőt és alázatot az engedelmességhez! Szentlélek, jöjj, és taníts, hogy Isten dicsőségére éljek, az ő akaratát cselekedve, mindenkor hitben és alázatban. Köszönöm, Uram, irgalmadat, jóságodat. Segíts, hogy mindig felismerjem akaratodat és a te lelkületeddel szolgálhassak másoknak!

Elmélkedés
Jézus egyik legismertebb és a tanulság szempontjából egyik legkönnyebben megjegyezhető példabeszédét olvassuk a mai napon az evangéliumban. A szentírás fordításokban általában ezt a címet szokták adni ennek a résznek: A talentumokról szóló példabeszéd. Pedig a Jézus által mondott történet nem a talentumokról, nem nagy értékű pénzről szól, hanem a talentumokkal gazdálkodó emberekről, szolgákról. A példázat szereplői a szolgák, akikben megbízik a gazda, aki nyilvánvalóan vagyonos ember, s akinek komoly elvárásai lehetnek, s vannak is azokkal szemben, akikre vagyonát vagy annak egy részét rábízza. A szolgák többsége érzi felelősségét és szeretne megfelelni a gazda elvárásainak, ezért kereskedni kezdenek a rájuk bízott pénzzel. Ennek eredményeként az úr megérkezéséig mindegyikük ugyanannyit szerez még, mint amennyit eredetileg kapott, kivéve egyetlen szolgát, aki lustaságból és félelemből inkább elásta ura vagyonát, s most csak ezt tudja visszaadni.
A példázat értelme világos. Jézus az úr, és mi, emberek vagyunk a szolgák. Tudjuk, hogy számadással tartozunk Istennek mindarról, amit földi életünk során kaptunk és itt nem csupán az anyagi javakra kell gondolnunk. Az anyagiakat is fel tudjuk helyesen használni, ha azt nem csak magunkra, hanem például a szegények támogatására költjük. De még ennél is fontosabb, hogy a jó tulajdonságainkat és képességeinket arra használjuk, hogy a magunk és mások üdvösségét előmozdítsuk.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmességhez, hasznavehetetlen, kötelességteknek, tökéletesedjetek, tanítványainak, képességeinket, élethelyzetben, fogcsikorgatás, rátermettsége, talentumokkal, eredményeként, megérkezéséig, pénzváltóknak, példabeszédet, talentumokról, fordításokban, megjegyezhető, legkönnyebben, szempontjából, példabeszédét, lelkületeddel, szolgálhassak, evangéliumban, nyilvánvalóan, talentumodat, macedóniában, tesszaloniki, támogatására, elvárásainak, felelősségét, legismertebb, előmozdítsuk, megmutattad, békességben, felismerjem, önfeláldozó, tesszaloniki hívekhez, testvéri szeretetről, magatok dolgával, ránk bízott, időben Jézus, következő példabeszédet, ember egyszer, másiknak kettőt, harmadiknak pedig, földbe urának, talentumot kapott, pénzváltóknak kellett, hasznavehetetlen szolgát, külső sötétségre, evangélium igéi, tanulság szempontjából, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Máté, Mennyei Atyám, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Amikor 5 éves voltam,  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Ibolya  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  Könnyáztatta asszonysorsok  Szeretettel  Paul David Tripp Március 16  Evan Esar tollából  Könnyáztatta asszonysorsok  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Ted Engstrőm gondolata  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Jóga férfiaknak  Alvó baby  Ne feledjük: a föld jóval több...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Heltai Jenő: Szabadság  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Esti kép  A halolaj és a hal még a migré...  Síró nő  A magyar sajtó napja március 1...  A nemzet csak akkor...  Boldog ünnepeket kívánok minde...  A nemzet csak akkor...  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Atyám !  Ne feledjük: a föld jóval több...  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Kokárda  Könnyáztatta asszonysorsok  Ted Engstrőm gondolata  Kezdet  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Keresd azt a valakit,...  Házi botox  Esti kép  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Facebookon kaptam  Kezdet  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Nemzeti  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Az embernek fiatal korában van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Jóga férfiaknak  Rochefoucauld - a bölcs  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Intelem 
Bejegyzés Címkék
tesszaloniki hívekhez, testvéri szeretetről, magatok dolgával, ránk bízott, időben Jézus, következő példabeszédet, ember egyszer, másiknak kettőt, harmadiknak pedig, földbe urának, talentumot kapott, pénzváltóknak kellett, hasznavehetetlen szolgát, külső sötétségre, evangélium igéi, tanulság szempontjából, szentírás fordításokban, címet szokták, talentumokról szóló, talentumokkal gazdálkodó, példázat szereplői, részét rábízza, szolgák többsége, gazda elvárásainak, rájuk bízott, példázat értelme, anyagi javakra, szegények támogatására, engedelmességhez, hasznavehetetlen, kötelességteknek, tökéletesedjetek, tanítványainak, képességeinket, élethelyzetben, fogcsikorgatás, rátermettsége, talentumokkal, eredményeként, megérkezéséig, pénzváltóknak, példabeszédet, talentumokról, fordításokban, megjegyezhető, legkönnyebben, szempontjából, példabeszédét, lelkületeddel, szolgálhassak, evangéliumban, nyilvánvalóan, talentumodat, macedóniában, tesszaloniki, támogatására, elvárásainak, felelősségét, legismertebb, előmozdítsuk, megmutattad, békességben, felismerjem, önfeláldozó, számadással, lustaságból, bővelkedjék, dicsőségére, dolgozzatok, példabeszéd, ezüstjeimet, harmadiknak, szeretettel, mindegyikük, félelmemben, szeretetről, szeressétek, ugyanannyit, félelemből, kereskedni, elmélkedés, akaratodat, talentumot, üdvösségét, szolgákról, testvéreim, gazdálkodó, összehívta, elrejtette, eredetileg, emberekről, elteltével, használjuk, evangélium, tanultátok, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 309
  • e Hét: 3899
  • e Hónap: 24582
  • e Év: 227495
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.