Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
22. évközi hét szerda 09.04
  2019-09-04 09:56:10, szerda
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a kolosszeiekhez írt leveléből
Az evangélium igaz tanítása eljutott a kolosszei hívekhez, és eljut minden emberhez.
Pál, Isten akaratából Jézus Krisztus apostola és Timóteus testvér, (üdvözletét küldi) a Krisztusban hívő testvéreknek, a szenteknek, akik Kolosszében élnek. Kegyelem nektek és békesség Atyánktól az Istentől (és Urunktól Jézus Krisztustól)!
Valahányszor imádkozunk értetek, hálát adunk Istennek, Urunk Jézus Krisztus Atyjának, mivel hallottunk a Jézus Krisztusba vetett hitetekről és arról a szeretetről, amely eltölt titeket valamennyi szent iránt, a mennyei jutalom reményében. Erről a reményről szól az evangélium igaz tanítása, amely eljutott hozzátok, és munkálkodik az egész világon. Gyümölcsöt is hoz és gyarapszik úgy, mint nálatok, mióta a maga igazságában hallottátok és megismertétek az Isten kegyelmét.
Így tanultátok ezt szeretett szolgatársunktól Epafrásztól, aki Krisztusnak hűséges szolgája köztetek. Ő értesített minket arról az irántunk érzett szeretetről, amelyet a Szentlélektől kaptatok.
Ez az Isten igéje. Kol 1,1-8

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus tanítói küldetése minden emberhez szól.
Kafarnaumi tartózkodása idején Jézus a zsinagógából jövet betért Simon (Péter) házába. Simon anyósa éppen magas lázban szenvedett. Mindjárt szóltak is neki az érdekében. Jézus a beteg fölé hajolt, parancsolt a láznak, és a láz megszűnt. A beteg azonnal fölkelt, és szolgált nekik. Napnyugtakor mindnyájan odavitték Jézushoz a betegeket, akik különféle bajokban szenvedtek. Mindegyikre rátette kezét, és meggyógyította őket. Sokakból gonosz lelkek mentek ki, és ezt kiáltozták: ,,Te vagy az Isten Fia!" Jézus azonban rájuk parancsolt, és nem engedte, hogy beszéljenek; azok ugyanis tudták, hogy ő a Krisztus.
Amikor megvirradt, Jézus kiment egy magányos helyre; a népsokaság pedig keresésére indult, és meg is találta. Tartóztatták, hogy ne menjen el tőlük. Jézus azonban így válaszolt: ,,Más városoknak is hirdetnem kell Isten országának evangéliumát, mert ez a küldetésem." Azután folytatta tanítását Galilea zsinagógáiban.
Ezek az evangélium igéi. Lk 4,38-44
...... ...........



Imádság
Áldott legyél, Urunk, aki azért jöttél, hogy életünk legyen. Köszönöm, hogy tőled semmi nem választhat el; hogy számodra nincs elveszett drachma vagy eltévedt bárány, mert számodra mindenki él, és senki nem szakadhat ki kezedből. Hálát adok neked, hogy a te országod törvénye nem emberi szabály, hanem új szövetség. Köszönöm, hogy feltárod előttünk a feltámadás reménységét!

Elmélkedés
A Kafarnaumi zsinagógából Péter házába visz Jézus útja. Vélhetően ez a ház szolgálhatott szálláshelyül kafarnaumi tartózkodása idején. Péter házában újabb csodát tesz. Ahogyan az imént a gonosztól szabadította meg az embert, most Péter anyósát szabadítja meg a betegségtől, a láztól.
Az eset kapcsán két dologra érdemes felfigyelnünk. Amint Jézus megérkezik a házba, ,,mindjárt szóltak is neki" a beteg érdekében. Nyilvánvalóan Péter családjának többi tagja közölte az Úrral a betegség hírét. Ugyan nincs kifejezetten megemlítve, hogy kérték volna a gyógyítást vagy szavaikkal kifejezték volna Jézus csodatévő erejébe vetett hitüket, de bizonyára erről van szó. Nem szóltak volna Jézusnak, ha nem lett volna tudomásuk arról, hogy képes meggyógyítani a betegeket és nem várták volna tőle ezt ebben a helyzetben. És ezt egészen természetesen teszik. Ahol Jézus megjelenik, ott számíthatnak a segítségére. A másik érdekesség, hogy Jézus a legtermészetesebb módon tesz csodát. Nincsenek kérdései vagy kívánságai, a beteghez lép és megszünteti lázát.
A történet ezzel még nem ér véget, hiszen nem csak Péter családtagjainak van tudomása arról, hogy Jézus meg tud szüntetni mindenféle testi, lelki betegséget, hanem a város lakóinak is. Ezért odaviszik a betegeket, hogy gyógyulást kérjenek számukra, ő pedig mindenkit meggyógyít.
Bizalommal és hittel kérem-e Jézus segítségét?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: szolgatársunktól, családtagjainak, meggyógyította, kolosszeiekhez, természetesen, szolgálhatott, szálláshelyül, zsinagógáiban, felfigyelnünk, nyilvánvalóan, szentlélektől, meggyógyítani, megismertétek, valahányszor, evangéliumát, szabadította, testvéreknek, tartózkodása, kifejezetten, tartóztatták, számíthatnak, zsinagógából, napnyugtakor, hallottátok, kolosszében, munkálkodik, igazságában, krisztustól, mindegyikre, beszéljenek, szeretetről, epafrásztól, krisztusnak, reménységét, betegségtől, családjának, evangélium igaz, kolosszei hívekhez, mennyei jutalom, reményről szól, egész világon, maga igazságában, irántunk érzett, zsinagógából jövet, beteg fölé, beteg azonnal, magányos helyre, népsokaság pedig, evangélium igéi, feltámadás reménységét, gonosztól szabadította, eset kapcsán, SZENTLECKE Szent Pál, Jézus Krisztus, Urunktól Jézus Krisztustól, Urunk Jézus Krisztus Atyjának, Jézus Krisztusba, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Isten Fia, Amint Jézus, Nyilvánvalóan Péter, Ahol Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy tavasz  Annyira tisztelem a szabadságo...  József Attila – Keresek ...  képre írva  A sorsod  Erdei gyöngyvirág  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Andrássy Réka - A bolond Böske  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Szeretem ujjad karcsuságait,  József Attila – Keresek ...  Anyámról való emlékek  képre írva  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Segíts neki dicsérni Téged  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  39 ígéret  Esterházy Péterre emlékezünk  Előfordul, hogy  IGEN így  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Egy tavasz  Jó éjszakát  Tanmese  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  képre írva  jó reggelt  IGEN így  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Azért kaptad  A pitypang legendája  Töröld le  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Borzasztó  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Ismeretlen: Ikarusz monda  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Somlyó Zoltán - Orgonával  Vito Giaquinto gondolata  Jánosházy György: Fogd a kezem  Dóró Sándor: Embernek maradni  Magyar költészet napja  A Magyar Költészet napja alkal...  Az ember emlékekből áll  Robert Merle tollából  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 14  Tanmese  József Attila – Keresek ...  Borzasztó  Nevelőszülőkhöz adták,  Szép estét  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk 
Bejegyzés Címkék
evangélium igaz, kolosszei hívekhez, mennyei jutalom, reményről szól, egész világon, maga igazságában, irántunk érzett, zsinagógából jövet, beteg fölé, beteg azonnal, magányos helyre, népsokaság pedig, evangélium igéi, feltámadás reménységét, gonosztól szabadította, eset kapcsán, beteg érdekében, betegség hírét, gyógyítást vagy, másik érdekesség, legtermészetesebb módon, történet ezzel, város lakóinak, szolgatársunktól, családtagjainak, meggyógyította, kolosszeiekhez, természetesen, szolgálhatott, szálláshelyül, zsinagógáiban, felfigyelnünk, nyilvánvalóan, szentlélektől, meggyógyítani, megismertétek, valahányszor, evangéliumát, szabadította, testvéreknek, tartózkodása, kifejezetten, tartóztatták, számíthatnak, zsinagógából, napnyugtakor, hallottátok, kolosszében, munkálkodik, igazságában, krisztustól, mindegyikre, beszéljenek, szeretetről, epafrásztól, krisztusnak, reménységét, betegségtől, családjának, segítségére, krisztusban, megszünteti, evangélium, segítségét, érdekesség, kafarnaumi, megjelenik, parancsolt, szenvedett, helyzetben, kívánságai, gyümölcsöt, tanultátok, bizalommal, gyógyulást, betegséget, mindenféle, értesített, gyarapszik, kifejezték, meggyógyít, szavaikkal, küldetésem, szabadítja, szentlecke, választhat, feltámadás, elmélkedés, városoknak, megérkezik, kiáltozták, gyógyítást, szenvedtek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3500
  • e Hét: 14562
  • e Hónap: 27238
  • e Év: 260985
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.