Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magyar(osch) út
  2016-06-14 21:03:16, kedd
 
  Magyar(osch) út


Posted on 2016-06-14 by Admin


Túltolták a hibákat - romokban az egymilliárdos hatvani bicikliút


Amit el lehetett rontani, azt elrontották az egymilliárd forintból készült hatvani bicikliút tervezésekor és kivitelezésénél. Az aszfalton már a nád is áttört.
Már a kiviteli terv készítésekor elrontották, amit lehet, a munkák során pedig még inkább ,,túltolták" a hibákat a több mint egymilliárd forintból elkészült hatvani kerékpárút építői. A Hatvan és Boldog között megépített s 2014 végén átadott hét és fél kilométeres kerékpárút több helyen beroggyant, megrepedt, a rések között burjánzik a növényzet, sőt, több helyen már a nád is áttört az aszfalton. Bátor ember, aki végigmerészkedik rajta biciklivel, pedig elvileg erre a célra tervezték.

bút
Bíró József hatvani városvédő aktivista már tavaly büntetőfeljelentést tett a hibák miatt, nemrégiben pedig a helyi jegyzőt kérte, adják át neki át azt a szakértői véleményt, amely a közpénzből épült út hibáiról s azok okairól készült.
A kerékpárutat az a tiszakécskei székhelyű Duna Aszfalt építette, amely cég az Orbán-Simicska-háború kitörése óta az útépítési tenderek egyik nagy nyertese.
Bíró megkapta a szakértői véleményt, s eljuttatta azt lapunknak, illetve részleteket közölt belőle a helyi közügyekkel foglalkozó oldalán, a 60lap.hu-n. A dokumentumból kiderült, hogy az engedélyezési tervhez készített talajmechanikai szakvélemény szerint a töltéskoronán 30, olykor pedig 60 centiméteres humuszos fedőréteg volt, ami ,,alépítmény létesítésére és ráépítésére alkalmatlan". Ennek ellenére a kiviteli tervben nem jelezték, hogy a fedőréteget el kell távolítani, mielőtt bármit ráépítenek. Később, a munkák során mindössze tíz centiméternyi humuszos fedőréteget hántottak le, ami nagyjából ,,halottnak a csók" - mondta lapunknak egy útépítéssel foglalkozó cég szakértője. Az aszfalton több helyen áttört a növényzet, feltolva a burkolatot, göröngyössé téve az utat.

nád
A szakvélemény szerint a munka nem felel meg az első osztályú minősítésnek, a kiviteli terv pedig több ponton eltért az engedélyes tervtől. Dokumentáció nélkül emelték meg a pályaszinteket, a megváltoztatott vonalvezetéshez pedig annak ellenére nem kértek geotechnikai vizsgálatot és szakvéleményt, hogy ennek szükségességét a geodéziai szakvéleményben a tervező kiemelte. A kerékpárút kiviteli tervének elkészítésekor kifelejtették a fagyvédő réteget, s rosszul határozták meg az aszfalt burkolatrétegének vastagságát is.

nd
A szakértő szerint a kerékpárút már a műszaki átvételkor sem felelt meg az építési engedélynek, mind ettől, mind pedig az engedélyezési tervtől lényegesen eltértek a munkák során. A változtatásokat nem dokumentálták. Jelentős mennyiségű és nem megfelelő teherbírású humuszréteg maradt a pályaszerkezet alatt, ennek alakváltozása okozhatja az út mozgását és deformációját. Mivel a kerékpárút a fagyvédelmi előírásoknak sem felel meg, később további, a fagyhatások okozta elváltozások is várhatók - summázta véleményét a szakértő.
8NOL)
Bal-Rad komm: Summázzuk akkor mi is: Az egymilliárdból 993 milliót egyszerűen elloptak. A maradék hét millióból prdig ráterítettek a fölre egy kb. 17 ezer négyzetméternyi aszfaltot. Itt-ott rápingáltak valamit, és kész a bicikliút.
Magyarosch! Viszont jó esetben a nádaratóknak nem lesz nehéz dolguk. Nézzük hát a jó oldalát, és legyünk optimisták.


http://www.balrad.com/2016/06/14/magyarosch-ut/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: végigmerészkedik, szakvéleményben, négyzetméternyi, változtatásokat, vonalvezetéshez, kivitelezésénél, talajmechanikai, megváltoztatott, elkészítésekor, szükségességét, egymilliárdból, pályaszerkezet, pályaszinteket, engedélyezési, centiméternyi, kifelejtették, dokumentálták, töltéskoronán, szakvéleményt, egymilliárdos, alakváltozása, deformációját, dokumentumból, szakvélemény, kerékpárutat, dokumentáció, nádaratóknak, ráterítettek, minősítésnek, készítésekor, létesítésére, tervezésekor, előírásoknak, centiméteres, tiszakécskei, geotechnikai, hibákat –, egymilliárdos hatvani, egymilliárd forintból, kiviteli terv, munkák során, több mint, rések között, célra tervezték, hibák miatt, helyi jegyzőt, szakértői véleményt, közpénzből épült, útépítési tenderek, helyi közügyekkel, dokumentumból kiderült, engedélyezési tervhez, Bíró József, Duna Aszfalt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Egy hatékony szolga  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Nagyi telefonál  Alázat  Idő  Zilahy Lajos gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Rátalálsz  210 éve született a SZÓZAT meg...  Adakozás  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Elköszönt  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Albert Einsteinről  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Fehér virág  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png cica  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Annuska bar...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Albert Einstein gondolata  Jó éjszakát  Popper Péter szavai  Nem számIt  Leonardo da Vinci gondolata  Elköszönt  Kerüld el az evangélium örömén...  Alázat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A boldog családok mind hasonló...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Kövesd a cowboyt!  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Próbálj meg ...  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png lepke  Julian Brass gondolata  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Popper Péter szavai  Jó éjszakát  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Nagyon különös  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép estét  Makszim Gorkij gondolata  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hibákat &#8211, egymilliárdos hatvani, egymilliárd forintból, kiviteli terv, munkák során, több mint, rések között, célra tervezték, hibák miatt, helyi jegyzőt, szakértői véleményt, közpénzből épült, útépítési tenderek, helyi közügyekkel, dokumentumból kiderült, engedélyezési tervhez, kiviteli tervben, útépítéssel foglalkozó, aszfalton több, szakvélemény szerint, első osztályú, engedélyes tervtől, megváltoztatott vonalvezetéshez, geodéziai szakvéleményben, tervező kiemelte, kerékpárút kiviteli, fagyvédő réteget, aszfalt burkolatrétegének, szakértő szerint, műszaki átvételkor, építési engedélynek, engedélyezési tervtől, pályaszerkezet alatt, fagyvédelmi előírásoknak, fagyhatások okozta, végigmerészkedik, szakvéleményben, négyzetméternyi, változtatásokat, vonalvezetéshez, kivitelezésénél, talajmechanikai, megváltoztatott, elkészítésekor, szükségességét, egymilliárdból, pályaszerkezet, pályaszinteket, engedélyezési, centiméternyi, kifelejtették, dokumentálták, töltéskoronán, szakvéleményt, egymilliárdos, alakváltozása, deformációját, dokumentumból, szakvélemény, kerékpárutat, dokumentáció, nádaratóknak, ráterítettek, minősítésnek, készítésekor, létesítésére, tervezésekor, előírásoknak, centiméteres, tiszakécskei, geotechnikai, elváltozások, fedőréteget, egymilliárd, kilométeres, göröngyössé, rápingáltak, útépítéssel, vizsgálatot, alkalmatlan, elrontották, humuszréteg, fagyvédelmi, fagyhatások, részleteket, közügyekkel, vastagságát, teherbírású, engedélynek, ráépítésére, engedélyes, eljuttatta, biciklivel, ráépítenek, távolítani, közpénzből, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 509
  • e Hét: 3611
  • e Hónap: 14722
  • e Év: 168218
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.