Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
24. évközi hét hétfő 09.16
  2019-09-16 12:05:13, hétfő
 
  Abban az időben Jézus az égre emelte szemét, és így imádkozott: Szent Atyám, tartsd meg a te nevedben azokat, akiket nekem adtál, hogy egy legyenek, ahogyan mi. Amíg velük voltam, megőriztem nevedben azokat, akiket nekem adtál. Megtartottam őket, és senki más nem veszett el közülük, csak a kárhozat fia, hogy beteljesedjék az írás.
Most tehozzád megyek, ezeket pedig elmondom a világban, hogy az én örömöm teljes legyen bennük. Átadtam nekik igédet, de a világ gyűlölte őket, mert nem a világból valók, amint én sem vagyok a világból való. Nem azt kérem tőled, hogy vedd el őket a világból, hanem hogy óvd meg őket a gonosztól. Hiszen nem a világból valók, amint én sem vagyok a világból.
Szenteld meg őket az igazságban, mert a te igéd igazság. Amint te elküldtél engem a világba, úgy küldöm én is őket a világba. Én értük szentelem magamat, hogy ők is megszentelődjenek az igazságban. Jn 17,11b-19

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt első leveléből
Könyörögjetek minden emberért Istenhez, aki azt akarja, hogy mindenki üdvözüljön!
Szeretett Fiam!
Mindenekelőtt arra kérlek, végezzetek imát, könyörgést, esedezést és hálaadást minden emberért, a királyokért és az összes elöljárókért, hogy békés, nyugodt életet élhessünk, szentségben és tisztességben. Ez jó és kedves üdvözítő Istenünk szemében, aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön és eljusson az igazság ismeretére.
Hiszen egy az Isten, s egy a közvetítő Isten és ember között: az ember Krisztus Jézus, aki váltságul adta magát mindenkiért, és tanúságot tett a meghatározott időben. Ezért kaptam a küldetést, hogy hírnök és apostol legyek - igazat mondok, nem hazudok -, a pogányok tanítója hitre és igazságra. Azt kívánom tehát, hogy a férfiak mindenütt tiszta lélekkel emeljék imára kezüket, ne haragos és viszálykodó érzülettel.
Ez az Isten igéje. 1Tim 2,1-8

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus példaképül állítja elénk a kafarnaumi százados hitét.
Amikor Jézus a néphez intézett beszédét befejezte, Kafarnaumba ment. Ott betegen feküdt egy századosnak a szolgája, akit ura nagyon kedvelt. A szolga már a halálán volt. A százados, aki hallott Jézusról, elküldte hozzá a zsidók véneit azzal a kéréssel, hogy jöjjön el, és gyógyítsa meg a szolgáját.
Amikor ezek odaértek Jézushoz, kérlelték őt: ,,Megérdemli, hogy megtedd ezt neki, mert szereti népünket, és a zsinagógát is ő építtette nekünk."
Jézus tehát velük ment. Amikor már nem messze voltak a háztól, a százados eléje küldte barátait ezzel az üzenettel: ,,Uram, ne fáradj! Nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj. Éppen ezért nem tartottam magamat méltónak arra sem, hogy hozzád menjek. Csak egy szót szólj, és meggyógyul a szolgám. Bár magam is alárendelt ember vagyok, alattam is szolgálnak katonák. S ha azt mondom az egyiknek: »Menj!« - akkor elmegy, ha a másiknak meg azt mondom: »Jöjj ide!« - akkor odajön, vagy ha a szolgámnak szólok: »Tedd meg ezt!« - akkor megteszi."
Amikor Jézus ezt hallotta, elcsodálkozott. Megfordult, és így szólt az őt követő tömegnek: ,,Mondom nektek, nem találtam ekkora hitet Izraelben." Amikor a küldöttek hazaértek, a beteg szolgát egészségesnek találták.
Ezek az evangélium igéi. Lk 7,1-10

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! A szeretet oly titokzatos számunkra, hiszen nem tudhatjuk, hogy mi az a cselekedet, mozzanat vagy szó, ami felkelti a szeretet érzését szívünkben valaki iránt. És azt sem láthatjuk előre, hogy mi lesz az a cselekedetünk vagy szavunk, amely alapján felebarátunk megértheti, hogy szeretjük őt, mert ez a tett a mi szeretetünknek a jele. Ahhoz kérjük segítségedet, hogy szeretetünk soha ne merüljön ki szavakban, hanem cselekedetekben nyilvánuljon meg. Segíts minket abban, hogy tanításodat, a szeretet csodálatos üzenetét egyre jobban megértsük és meg is valósítsuk.


 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: cselekedetekben, elcsodálkozott, szeretetünknek, beteljesedjék, könyörögjetek, mindenekelőtt, cselekedetünk, meghatározott, tisztességben, egészségesnek, elöljárókért, megtartottam, segítségedet, felebarátunk, nyilvánuljon, századosnak, timóteushoz, tanításodat, viszálykodó, szeretetünk, szentségben, királyokért, mindenkiért, kafarnaumba, könyörgést, igazságban, szolgámnak, megfordult, titokzatos, végezzetek, meggyógyul, cselekedet, szentlecke, hajlékomba, apostolnak, alárendelt, időben Jézus, égre emelte, világ gyűlölte, világból valók, világból való, összes elöljárókért, igazság ismeretére, ember Krisztus, meghatározott időben, pogányok tanítója, férfiak mindenütt, kafarnaumi százados, néphez intézett, halálán volt, zsidók véneit, százados eléje, Szent Atyám, SZENTLECKE Szent Pál, Szeretett Fiam, Krisztus Jézus, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Amikor Jézus, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Anyák napjára  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Különleges  Az ember  Bársony székben  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Anyák napjára  Szép estét kedves látogatóimna...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Van néhány kérdés, amin gondol...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Magamnak  Facebookon kaptam  Ott van  Szívek  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Tanácsok egy pszichológustól  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jázmin  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Emlékezz  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Kertem  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlékezz  Márai Sándor tollából  Tavaszi este  40 felett  James Allen  Ott van  Robert Merle tollából  A pitypang legendája  Facebookon kaptam Krisztinától  Andrássy Réka - A bolond Böske  A felvilágosodás...  Szép estét  Vito Giaquinto gondolata  Már Gárdonyi Géza is méltatta  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  képre írva  Zilahy Lajos mondta  Magamnak  Jan Twardowski - Siessünk  Esterházy Péter: Harmonia c...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Bársony székben  képre írva  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  képre írva  Anyák napjára  Pitypang szökőkút  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  39 ígéret  Nevelőszülőkhöz adták, 
Bejegyzés Címkék
időben Jézus, égre emelte, világ gyűlölte, világból valók, világból való, összes elöljárókért, igazság ismeretére, ember Krisztus, meghatározott időben, pogányok tanítója, férfiak mindenütt, kafarnaumi százados, néphez intézett, halálán volt, zsidók véneit, százados eléje, szót szólj, szolgámnak szólok, küldöttek hazaértek, beteg szolgát, evangélium igéi, szeretet érzését, szeretet csodálatos, cselekedetekben, elcsodálkozott, szeretetünknek, beteljesedjék, könyörögjetek, mindenekelőtt, cselekedetünk, meghatározott, tisztességben, egészségesnek, elöljárókért, megtartottam, segítségedet, felebarátunk, nyilvánuljon, századosnak, timóteushoz, tanításodat, viszálykodó, szeretetünk, szentségben, királyokért, mindenkiért, kafarnaumba, könyörgést, igazságban, szolgámnak, megfordult, titokzatos, végezzetek, meggyógyul, cselekedet, szentlecke, hajlékomba, apostolnak, alárendelt, üdvözüljön, szívünkben, szolgálnak, megértheti, példaképül, ismeretére, érzülettel, kafarnaumi, imádkozott, csodálatos, megőriztem, evangélium, zsinagógát, megérdemli, valósítsuk, mindenütt, elküldtél, hazaértek, gonosztól, izraelben, igazságra, könyvéből, küldöttek, tanúságot, kérlelték, üzenettel, szeretett, építtette, hálaadást, esedezést, szolgáját, leveléből, küldetést, tartottam, élhessünk, váltságul, gyógyítsa, közvetítő, befejezte, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1201
  • e Hét: 17593
  • e Hónap: 30269
  • e Év: 264016
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.