Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Megáldotta Székely János megyéspüspök a felújítási ......
  2019-09-22 08:45:01, vasárnap
 
  2019. szeptember 21-én megáldotta Székely János megyéspüspök a felújítási munkálatok befejezését követően a gércei Szent Kereszt felmagasztalása-templomot és a plébániaépületet.
Több évvel ezelőtt vette kezdetét a felújítási munkálatok előkészítése, mondta a martinus.hu-nak adott interjújában Balasi István plébános. Ez a tervek és a pályázati dokumentáció elkészítését jelentette. A templom kívülről nagyon rossz állapotba volt: a toronysisak rozsdás volt, a tető több helyen beázott, a gerendák is rossz állapotban voltak, nem beszélve a templom külső homlokzatáról. A plébánia udvarát is jórészt szemét borította. Sok volt tehát a tennivaló, amikor 6 évvel ezelőtt idekerültem, mondta Balasi István. A Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítése című pályázaton nyertek mintegy 35 millió forintot. Ezt egészítette ki a Szombathelyi Egyházmegye, valamint a hívek és egyéb támogatók nagylelkű anyagi adománya.
Ezeknek a támogatásoknak köszönhetően került sor a templom és a plébánia külső homlokzati megújítására, mindkét épület tetőszerkezetének cseréjére, és a toronysisak bádogozására.Emellett egy közösségi házat is építettek. Mint Balasi István hangsúlyozta: ezek a fejlesztések is hozzájárulnak ahhoz, hogy a településen hitélet megerősödjön, újabb lendületet kapjon. Számos programot szerveznek: pl. gyerekeknek táborokat, a felnőtteknek zarándoklatokat. Örvendetes módon a településen élők száma nem csökken - ellentétben más falvakkal -, és bízom benne, hogy mi is hozzájárulunk a falu fejlődéséhez a közösségeink révén.
Az ünnep a templom megáldásával vette kezdetét. Székely János megyéspüspök szentbeszédében Mindszenty bíboros állította példaképként aki a családi otthont, a templomot és az iskolát nevezte meg élete oszlopainak. Ezek tanították emberségre, hitre, szeretetre amelyek egy egész életen át elkísérte. Ha szeretnénk megoltalmazni családjainkat, akkor fontos, hogy erősítsük templomainkat, hitünket és iskoláink nevelő és erkölcsöt átadó hivatását, küldetését is. E három szegmens elválaszthatatlanok egymástól, együtt tudnak megújulni. A mai ünnep, amikor megáldjuk a templomot, a plébániaépületet és a közösségi házat, jelképezi, hogy együtt tudjuk őrizni az otthont, a templomot és az iskolát.
Az evangélium kapcsán kifejtette: Jézus arra tanít, hogy lelkünk, az életünk teljessége, a szeretet kincse, a családjaink megmentése érdekében bátran, azonnal és határozottan kellene cselekednünk. Sajnos, igen gyakran ez nincs így, mondta a megyéspüspök. Sok ember amikor lelki dolgokról van szó, azt mondja: majd máskor. Lustán, nehezen mozdul meg lelki dolgokban az ember. Még a mai napon el kell indulni a helyes úton. A családban az irgalom, a szeretet, nagylelkűség útján. A hitben a bűnbánat szentsége, a vasárnapi mise, az otthoni imádság útján. Nem holnap, hanem még a mai napon, hangsúlyozta Székely János.
A szentmise végén köszöntőt mondott V. Németh Zsolt, országgyűlési képviselő is. Kiemelte: a gércei közösség nem csak megóvta azt amit őseik rájuk hagytak, a templomot, a plébánia épületét. Itt bővítésre is sor került, hiszen megépült egy közösségi ház is. Bízhatunk abban, hogy ennek a lendületnek lesz hozadéka: a hit és ezáltal kereszténységünk, közösségeink megerősítése. Ha elveszti erejét hazánkban a kereszténység, a hit, az évezredes értékek, akkor a magyarság is zsugorodni fog.
A szentmisét követően került sor a plébániaépület és a közösségi ház megáldására.
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Címkék: plébániaépületet, kereszténységünk, felmagasztalása, zarándoklatokat, rekonstrukciója, szentbeszédében, támogatásoknak, korszerűsítése, plébániaépület, településképet, templomainkat, megoltalmazni, kereszténység, hozzájárulunk, hozzájárulnak, országgyűlési, homlokzatáról, családjainkat, elkészítését, közösségeink, megyéspüspök, megáldásával, fejlődéséhez, hangsúlyozta, köszönhetően, szombathelyi, többfunkciós, megújítására, bádogozására, megerősödjön, fejlesztések, példaképként, felnőtteknek, dokumentáció, cselekednünk, nagylelkűség, felújítási munkálatok, gércei Szent, pályázati dokumentáció, templom kívülről, toronysisak rozsdás, tető több, templom külső, plébánia udvarát, támogatásoknak köszönhetően, plébánia külső, toronysisak bádogozására, közösségi házat, településen hitélet, felnőtteknek zarándoklatokat, településen élők, falu fejlődéséhez, Megáldotta Székely János, Székely János, Szent Kereszt, Balasi István, Szombathelyi Egyházmegye, Mint Balasi István, Németh Zsolt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mindig jusson idő nevetni  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Png virág  Kellemes délutánt kívánok  Kellemes délutánt kívánok  Png fotel  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png férfi  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Lóhere  Zilahy Lajos gondolata  Nevem  Németh László tollából  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Ami embereknek lehetetlen, az...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Png telefon  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Sokan azt tartják  Png kislány  Hogy lehet megtartani  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A sors  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Kövesd a cowboyt!  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Esti kép  Egy hatékony szolga  Csak a fogyatkozás látható  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Fekete István - Akác  Szép napot kívánok  Paul David Tripp Április 19  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Paul David Tripp Április 20  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Annuska bar...  Jónás Tamás – Végtelen b...  s immár én is felragyogva, ért...  Mai harmónia kártyám  Nagyon különös  Akik bántanak téged  Paul David Tripp Április 19  Tavaszi kép  Reggel van  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Nevem  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód... 
Bejegyzés Címkék
felújítási munkálatok, gércei Szent, pályázati dokumentáció, templom kívülről, toronysisak rozsdás, tető több, templom külső, plébánia udvarát, támogatásoknak köszönhetően, plébánia külső, toronysisak bádogozására, közösségi házat, településen hitélet, felnőtteknek zarándoklatokat, településen élők, falu fejlődéséhez, közösségeink révén, templom megáldásával, családi otthont, iskolát nevezte, egész életen, evangélium kapcsán, életünk teljessége, szeretet kincse, családjaink megmentése, helyes úton, bűnbánat szentsége, vasárnapi mise, otthoni imádság, szentmise végén, gércei közösség, plébánia épületét, lendületnek lesz, évezredes értékek, szentmisét követően, plébániaépületet, kereszténységünk, felmagasztalása, zarándoklatokat, rekonstrukciója, szentbeszédében, támogatásoknak, korszerűsítése, plébániaépület, településképet, templomainkat, megoltalmazni, kereszténység, hozzájárulunk, hozzájárulnak, országgyűlési, homlokzatáról, családjainkat, elkészítését, közösségeink, megyéspüspök, megáldásával, fejlődéséhez, hangsúlyozta, köszönhetően, szombathelyi, többfunkciós, megújítására, bádogozására, megerősödjön, fejlesztések, példaképként, felnőtteknek, dokumentáció, cselekednünk, nagylelkűség, előkészítése, megerősítése, határozottan, interjújában, toronysisak, településen, egyházmegye, egészítette, oszlopainak, családjaink, energetikai, lendületnek, megáldására, idekerültem, meghatározó, létrehozása, befejezését, gyerekeknek, ellentétben, fejlesztése, pályázaton, evangélium, szeretnénk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 193
  • e Hét: 11823
  • e Hónap: 44977
  • e Év: 278724
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.