Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nem mintha a nemzet milliárdos gázszerelője nem tudná zsebbő
  2016-06-20 16:41:03, hétfő
 
  2016-06-20
Nem mintha a nemzet milliárdos gázszerelője nem tudná zsebből visszafizetni ezt a nevetséges 2 millió eurót

Felavatta a vasútját (Forrás: Facebook/Orbán Viktor)

Az megvan, hogy 2500-7000 helyett (amennyit a kormány az építkezés EU-nak benyújtott dokumentációjában ígért) naponta átlagosan 30 ember utazik a felcsúti kisvasúton? Állítólag mostmár Brüsszelnek is megvan. Felmerült a gyanú (!) ugyanis, hogy a magyar kormány nem megfelelően használta fel azt a 2 millió eurós forrást, amit a kisvasút építésére kaptak.

Miközben a Telegraph erről írt tegnap este, Orbán Viktor ma a The Daily Mail-ben üzen a brit uniós polgároknak: maradjanak ebben az Európai Uniónak nevezett kuplerájban, ami ellen ő hosszú évek óta szabadságharcol. Mert olyan jó itt együtt lenni és naponta megfürdeni a zsebre vágható milliókban.

Már megint a tudathasadással küzdök és nagyon kíváncsi lennék, hogyan lehet ezt a történetet ezúttal is beetetni a hívekkel. Mit gondolhat ilyenkor egy meggyőződéses Orbán-fanatikus, egy Sándor Kinga nevű fideszes hősszerelmes, egy random lilahajú néni, vagy a nemzeti érzelemtől ökölbe szorult kezű sósavas bácsi? Azon kívül, hogy az Unió már megint báncsa a Viktort és a magyart? És most nem arról van szó, hogy a nemzet büdös bunkó iskolázatlan gázszerelője nem tudná zsebből visszafizetni az Uniónak ezt a nevetséges 600 millió forintot (ami egyébként is az európai adófizetők pénze, és kevesebb, mint amennyit el szokott felejteni bevallani), mert de. Csak egyrészt nem fogja, másrészt nem ő fogja.

Az Európai Uniónak és a magyar adófizetőknek egyaránt elgondolkodtató lehetett volna első perctől az, amire magasról szartak (kivétel a tiszteletnek és fordítva). Mi az, hogy vasútvonalat építünk Orbán gyerekkorának oly kedves települések között, két olyan falu közé, amelynek összlakossága alig valamivel több, mint 3000? Ki volt az a kretén, aki ezt a pályázatot jóváhagyta? És ha jóváhagyta, akkor most mire a picsogás? Ki vette komolyan, hogy két kifürdetett putri között napi több ezer utas lesz kíváncsi az elsuhanó tájra?

Akinek a Google a barátja, az hamar megtalálja: az ország legnépszerűbb vasútján, a budai gyermekvasúton 2013-ban naponta átagosan 1031 ember utazott úgy, hogy szemben az évi 184 nap közlekedő felcsúti kisvasúttal, az úttörővasút szinte egész évben üzemel. Az összehasonlítási alap persze azért sem stimmel, mivel míg Alcsút-Felcsút vonzáskörzete pár ezres, a fővárosban és az agglomerációban több, mint 2,5 millióan élnek. De ki a francot érdekelt ez, amikor kiemelt projektté minősítettek egy hatástanulmányt nélkülöző, izomból áterőltetett lázálmot? Az ország legkihasználtabb kisvasútjának kihasználtsága jelen állás szerint 1%-os vagy még annyi sem.

Elképesztő számomra, hogy még mindig ott tart a dolog, hogy felmerült a gyanú. Egyszerűen senki nem lehet olyan hülye (vagy de?), hogy még mindig ne értse: ezek itt évek óta átbasznak mindenkit. Itthon is, Brüsszelben is, a Daily Mail hasábjain is. Most mit is vizsgálnak tulajdonképpen? Hogy hátha mégse lopták el el abszurd ötletre a pénzt? Hogy a túlárazott közbeszerzések mellett hátha mégsem az unió adófizetői dobták össze a felcsúti nosztalgia- és játékvasút 300%-át?

Az a helyzet, hogy lehet vizsgálódni évekig, szemöldököt ráncolni és értetlenkedni. Az az Európai Unió, amelyik végignézi, hogy 58 lyukat fúrnak a földbe félmilliárdért és most egy magyar EP-képviselő bejelentésére indít vizsgálatot (nem ám hivatalból) egy hasonló értelmetlen f*szság miatt, az ugyanolyan hülyének nézi az európai adófizetőket, mint ahogy a felcsúti nagybeteg beleröhög a birkák pofájába. Akiknek azt is simán be lehet adni, hogy aki a felcsúti haszontalanságot bírálja, az cinikus és nemzeti szuverenitásunkat kérdőjelezi meg.

Az Európai Unió döntéshozói évek óta karba tett kézzel és félrefordított fejjel figyelik, ahogy a korrupció elleni harcra küldött pénztől kezdve minden eltűnik a jobbfenéken. Az Unió ahhoz asszisztál, hogy néhány, a miniszterelnökhöz köthető korrupt baráti cég mindent zsebre rakhasson, ami ebbe az országba uniós támogatás címen kerül. Ha a fejük tetejére állnak se tudnának hibázni: minden tenderen ők nyernek. 100%-os sikerességi mutatójukkal vigyorognak, miközben megölik a piaci versenyt, megnyomorítják a gazdaságot és semmi nem történik. Az Unió elindítja a nyolcvanhatodik vizsgálatot, aminek az eredménye ugyanaz lesz, ami eddig is volt: semmi.

A kormány üzenget, a magyar adófizetők meg majd visszafizetik. Ők már csak ilyen jófejek: örülnek a stadionoknak, a múzeumi kisvasútnak és szívesen adakoznak a Várba költözésre is. Boldogok, hogy valóra válthatják a küldetéstudatos sérült lelkű egyén gyerekkori álmait. Aki most csapkodja a térdét, hogy még egy kisvasútügyi kormánybiztost is megfizettet a néppel azért, hogy matrica-gyűjtéssel ösztönözze az ösztönözhetetlent. Ja, és újabb 3,6 milliárdot különíttet el az adóikból, hogy tovább épülhessen-szépülhessen Felcsút és környéke. Gasztrosétány még amúgysem volt a pusztában. Majd most lesz.

Úgyhogy üzenem Brüsszelnek: pontosan ugyanolyan hülyék vagytok, mint azok, akik itt naponta helyeselnek annak, hogy a magyar GDP 4-6%-át kitevő összegekből Orbán és bűnbandája jól élhet. Lehet abszurdnak nevezni a Brüsszelnek még mindig nem nyilvánvalót, de attól még igaz: a hatalommal való visszaélés és a közpénz hűtlen kezelése a szürke hétköznapok részévé silányult. A magyar és az európai közpénz pedig régóta nem a köz céljait és érdekeit szolgálja.

És igaz ugyan, hogy nem Brüsszel választotta meg kétszer egymásután ezt a maffiát, igaz, hogy nem Brüsszel dolga legalább a fejét felemelni arra a hírre, hogy hivatalban lévő miniszter ellen vallanak 10 milliós kenőpénz ügyében, de a Felcsút-Alcsútdoboz között kanyargó (mit tudom én, hogy kanyarog-e egyáltalán), évek múltán masszívan rozsdásodó abszurd vasúti sín örök mementóul szolgál majd minden magyar és európai adófizető számára: ez történik, ha beleszarnak abba, hogy kiket juttatnak hatalomra. Budapesttől Brüsszelig.


http://kolozsvaros.com/2016/06/20/nem-mintha-a-nemzet-milliardos-gazszereloje-nem -tudna-zsebbol-visszafizetni-ezt-a-nevetseges-2-millio-eurot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: legkihasználtabb, összehasonlítási, haszontalanságot, elgondolkodtató, agglomerációban, szabadságharcol, nyolcvanhatodik, küldetéstudatos, tudathasadással, hatástanulmányt, tulajdonképpen, közbeszerzések, félrefordított, kormánybiztost, megnyomorítják, félmilliárdért, gyermekvasúton, kihasználtsága, adófizetőknek, gyerekkorának, gasztrosétány, meggyőződéses, legnépszerűbb, kisvasútjának, visszafizetni, értetlenkedni, bejelentésére, vonzáskörzete, összlakossága, visszafizetik, gázszerelője, áterőltetett, kisvasútügyi, mutatójukkal, nyilvánvalót, stadionoknak, nemzet milliárdos, építkezés EU-nak, felcsúti kisvasúton, magyar kormány, kisvasút építésére, brit uniós, zsebre vágható, tudathasadással küzdök, történetet ezúttal, meggyőződéses Orbán-fanatikus, random lilahajú, nemzeti érzelemtől, nemzet büdös, európai adófizetők, magyar adófizetőknek, pályázatot jóváhagyta, Orbán Viktor, Daily Mail-ben, Európai Uniónak, Sándor Kinga, Daily Mail, Európai Unió, Budapesttől Brüsszelig,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A pálma a győzelem és a diadal...  A Víz Világnapja.  Alvó baby  Sadhguru idézet  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Búzavirág  Esti Ima !  Talppontok közérthetően  képre írva  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Görgess  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Facebookon kaptam  Havasi gyopár  Alvó cica  Paul David Tripp Március 25  Szeretettel !  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Az erdőterápia egészségre gyak...  Sok ember olyan,  J. Donald Walters  Szimbólumok  A jó kedv a világon  Csak egy életed van....  Az erdőterápia egészségre gyak...  Paul David Tripp Március 27  Fülpontok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  A haj állapotának javítása egy...  A nagy természet  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Levél lány  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Facebookon kaptam  Esti kép  Mire jók ?  képre írva  Paul David Tripp Március 25  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Tedd őt foglyul, Uram  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  Virág lány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagy Feró megmondta?  Harang ( gif )  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Mi van, ha?  Tudd, hogy magától az élet soh...  Az izmaink nem csak testmozgás...  Haja van  Szép estét  Manna OWell tollából  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Tedd őt foglyul, Uram  Alvó baby  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Virágvasárnap a húsvét előtti  Az angyali üdvözlet  Jó éjszakát  Nagy Feró megmondta?  Szép estét  Nem látom őket  Alvó kutya  Havazás  Sokszor  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nemzet milliárdos, építkezés EU-nak, felcsúti kisvasúton, magyar kormány, kisvasút építésére, brit uniós, zsebre vágható, tudathasadással küzdök, történetet ezúttal, meggyőződéses Orbán-fanatikus, random lilahajú, nemzeti érzelemtől, nemzet büdös, európai adófizetők, magyar adófizetőknek, pályázatot jóváhagyta, elsuhanó tájra, hamar megtalálja, ország legnépszerűbb, budai gyermekvasúton, úttörővasút szinte, összehasonlítási alap, agglomerációban több, francot érdekelt, hatástanulmányt nélkülöző, ország legkihasználtabb, túlárazott közbeszerzések, unió adófizetői, felcsúti nosztalgia-, földbe félmilliárdért, magyar EP-képviselő, hasonló értelmetlen, ugyanolyan hülyének, európai adófizetőket, felcsúti nagybeteg, birkák pofájába, felcsúti haszontalanságot, korrupció elleni, miniszterelnökhöz köthető, országba uniós, fejük tetejére, piaci versenyt, nyolcvanhatodik vizsgálatot, eredménye ugyanaz, kormány üzenget, magyar adófizetők, múzeumi kisvasútnak, küldetéstudatos sérült, kisvasútügyi kormánybiztost, néppel azért, hatalommal való, közpénz hűtlen, szürke hétköznapok, európai közpénz, fejét felemelni, legkihasználtabb, összehasonlítási, haszontalanságot, elgondolkodtató, agglomerációban, szabadságharcol, nyolcvanhatodik, küldetéstudatos, tudathasadással, hatástanulmányt, tulajdonképpen, közbeszerzések, félrefordított, kormánybiztost, megnyomorítják, félmilliárdért, gyermekvasúton, kihasználtsága, adófizetőknek, gyerekkorának, gasztrosétány, meggyőződéses, legnépszerűbb, kisvasútjának, visszafizetni, értetlenkedni, bejelentésére, vonzáskörzete, összlakossága, visszafizetik, gázszerelője, áterőltetett, kisvasútügyi, mutatójukkal, nyilvánvalót, stadionoknak, tiszteletnek, vasútvonalat, gazszereloje, minősítettek, szépülhessen, adófizetőket, iskolázatlan, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 477
  • e Hét: 2135
  • e Hónap: 18928
  • e Év: 151845
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.