Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Adná az Isten, hogy megnyíljon a szemünk, szívünk .....
  2019-09-27 10:02:09, péntek
 
  Adná az Isten, hogy megnyíljon a szemünk, szívünk a gyermekeink felé!!
Az lenne jó, ha mindenek előtt életünk meghatározó részévé válna a gyermek. Milyen jó lenne ha a minden napunkban minden munkánkba, feladatunkba be tudnánk vonni a gyermekeinket. Hivatalos statisztika szerint egy szülő átlagban napi három percet beszél a saját gyermekével! Mi lehet fontosabb mint a te gyermeked, hús a húsodból, vér a véredből! gyermeked a te vigasztalásod, örömöd forrása, öreg korodra a szociális biztosításod, a gyermek a te mindened!! Kelj föl a számítógép mellől és menj adj egy nagy puszit a gyermekednek, s ha már felnőtt és kirepült, akkor menj és hívd fel telefonon, írj neki egy hosszú levelet! Amennyiben nincs saját gyermeked, akkor keresztgyermekedet, unoka húgodat, öcsédet, valakit keres fel, de ne teljen el a mai nap anélkül, hogy egy gyereknek legalább egy jó szót ne szóltál volna!!! Legyen mára ez a házi feladatod tőlem. Szeretettel, Csaba t.
Képek és történetek a Femina oldalon
8 kép a világ leghíresebb gyerekfotói közül: egyik-másiknak megrázó a története
A régi fotók mindegyikének története van.
...... ........


Az elmúlt 150-200 esztendőben rengeteget fejlődött a fotográfia, és az eddig megtett út nem maradt nyomtalanul. Nemcsak arra gondolunk, hogy bár eleinte kevés kép készült, és drága mulatságnak is számított fényképezkedni, mára elképzelhetetlen mennyiségű felvétel lelhető fel világszerte, és nem is csupán a fotóművészet látványos alkotásaira célzunk.
- Híres gyerekfotók
A 19. század első felétől terjedt el, hogy az emberek festett, tökéletesített portrék helyett a valóságot szerették volna viszontlátni a képeiken, ezért fényképészekhez fordultak, aki felnőttek, családok és gyerekek tökéletes mását örökíthette meg. Innentől vette kezdetét az az út, melyen a fotográfia napjainkban is jár. Ma a világ legismertebb képei azonban már nem egyszerű portréképek, hanem üzenetet, érzelmeket, mögöttes tartalmat közvetítenek. A következőkben olyan gyerekfotókat mutatunk be, melyek méltán híresek a fotográfiában, és ha lehet ilyet mondani, talán még erősebb a mondanivalójuk, mint bármely, felnőttről készült képnek.
- Claude P. Detloff: Apa, várj! A felvétel 1940-ben készült, a világháború egyik legikonikusabb felvétele. Egy kisfiút, az ötéves Warren ,,Whitey" Bernardot örökítette meg, aki katona édesapja után szaladt, amikor a Brit Kolumbiai Ezred Kanadában a Columbia Avenue felé menetelt
Apa várj!!


- Gerald Well 1946-os felvétele, az Új cipők. A képet Ausztriában készítette, és a Life magazinban az Európa gyermekei című cikket illusztrálta. A fiú, Werfel egy ausztriai árvaház hatéves kis lakója volt. A gyerek boldogsága leírhatatlan volt: cipőt kapott a Vöröskereszttől.
...... ..........


- Amikor 1972-ben a vietnami háborúban a Trang Bang nevű falura bombát dobtak, a hírügynökségi fotós, Nick Ut lefotózta a faluból kivezető betonúton menekülő gyerekeket. Egyikük egy sokkos állapotú 9 éves kislány volt, aki azért volt meztelen, mert letépte magáról az égő ruháit. Később 17 műtéten kellett átesnie égési sérülések miatt.
...... ......


- William C. Beall: Hit és bizalom. Amikor 1957-ben a kínai negyedben a Kínai Kereskedők Egyesületének felvonulását tartották, egy színes kínai sárkányt látva az útra lépett egy gyerek. Egy rendőr odasietett, hogy figyelmeztesse őt: ezt kapta lencsevégre a kép készítője, a haditudósító Beall. A Pulitzer-díjas felvétel a Washington Daily News hasábjain jelent meg először. A rendőrről és a kisgyerekről később szobor is készült.
.........


- 1937-ben, a második kínai-japán háború idején készült H. S. Wong kínai fotóriporter képe, a Véres szombat, avagy a Shanghai bébi című felvétel. Közvetlen azután kattintott, hogy Japán lebombázta a várost, azon belül is Sanghaj Déli pályaudvarát. A síró, sebesült babát megörökítő felvétel a kínai-japán háború ellen tiltakozók jelképévé vált.
...... .....


- W. Eugene Smith fényképész 1946-ban, a háború végetértével először ragadt fényképezőgépet, amikor gyermekeit, Patet és Juanitát egy erdei séta alkalmával lencsevégre kapta. A fotós a háborús képektől élesen különböző felvétellel akarta újrakezdeni a fényképezést.
...... .....


- Toni Frissell 1945-ös képe Londonban készült. A fotós visszaemlékezése szerint a gyerek nem volt otthon, amikor a bombatámadás miatt riadót fújtak. A barátaival játszott, majd arra ért haza, hogy házukat lebombázták, családja pedig odaveszett: anyja, apja és fiútestvére a romok alatt vesztette életét.
.........


- Lewis Hine 1908-as fotósorozatával szerette volna felhívni a gyerekmunka borzalmaira a figyelmet. Ez a kép a sorozat egyik felvétele. Sok gyereket fogtak akkoriban munkára, akik ételért és szállásért dolgoztak különböző gyárakban.
.........


 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Címkék: elképzelhetetlen, visszaemlékezése, vöröskereszttől, fényképészekhez, fotósorozatával, fényképezőgépet, mondanivalójuk, legikonikusabb, tökéletesített, fényképezkedni, figyelmeztesse, fotográfiában, mindegyikének, gyerekfotókat, gyermekeinket, hírügynökségi, egyesületének, vigasztalásod, következőkben, felvonulását, feladatunkba, közvetítenek, fotóművészet, biztosításod, viszontlátni, legismertebb, illusztrálta, haditudósító, gyermekednek, leírhatatlan, pályaudvarát, fényképezést, bombatámadás, végetértével, fotóriporter, kisgyerekről, gyermekeink felé, minden napunkban, szülő átlagban, saját gyermekével, szociális biztosításod, számítógép mellől, nagy puszit, hosszú levelet, gyereknek legalább, házi feladatod, világ leghíresebb, régi fotók, elmúlt 150-200, eddig megtett, fotóművészet látványos, emberek festett, Claude, Brit Kolumbiai Ezred Kanadában, Columbia Avenue, Gerald Well, Trang Bang, Nick Ut, William, Kínai Kereskedők Egyesületének, Washington Daily News, Sanghaj Déli, Eugene Smith, Toni Frissell, Lewis Hine,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nagyon különös  Ne kapaszkodj magasabbra,  Rátalálsz  Alázat  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Alázat  Albert Einsteinről  Fekete-erdő desszert  Gyökössy Endre - Virágok virág...  s immár én is felragyogva, ért...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Miért kiabálunk amikor dühösek...  képre írva  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Egy bizonyos határt  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Nagyi telefonál  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Png ház  Png kutya  Png nő  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Nem méltó hozzád  Hazára minden embernek szükség...  Nevem  Png lepke  Próbálj meg ...  Fehér virág  Fekete István - Akác  A kételkedés kezelése  Png fotel  Png rózsa csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Facebookon kaptam  Png telefon  Png rózsa csokor  Jó éjszakát  Garai Gábor - Takarítás  Nevem  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  A Megváltó szolgálatában  Albert Einsteinről  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Radikális szeretet  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Németh László tollából  Csak a fogyatkozás látható  Kövesd a cowboyt!  Nagyi telefonál  Szívem  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szép estét kedves látogatóimna...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  Tanuld meg ezt a versemet  Nevem  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Próbálj meg ... 
Bejegyzés Címkék
gyermekeink felé, minden napunkban, szülő átlagban, saját gyermekével, szociális biztosításod, számítógép mellől, nagy puszit, hosszú levelet, gyereknek legalább, házi feladatod, világ leghíresebb, régi fotók, elmúlt 150-200, eddig megtett, fotóművészet látványos, emberek festett, valóságot szerették, fotográfia napjainkban, világ legismertebb, következőkben olyan, felvétel 1940-ben, világháború egyik, ötéves Warren, képet Ausztriában, ausztriai árvaház, gyerek boldogsága, vietnami háborúban, hírügynökségi fotós, faluból kivezető, sokkos állapotú, kínai negyedben, színes kínai, útra lépett, rendőr odasietett, haditudósító Beall, kisgyerekről később, második kínai-japán, kínai-japán háború, háború végetértével, erdei séta, háborús képektől, fotós visszaemlékezése, bombatámadás miatt, barátaival játszott, romok alatt, gyerekmunka borzalmaira, sorozat egyik, elképzelhetetlen, visszaemlékezése, vöröskereszttől, fényképészekhez, fotósorozatával, fényképezőgépet, mondanivalójuk, legikonikusabb, tökéletesített, fényképezkedni, figyelmeztesse, fotográfiában, mindegyikének, gyerekfotókat, gyermekeinket, hírügynökségi, egyesületének, vigasztalásod, következőkben, felvonulását, feladatunkba, közvetítenek, fotóművészet, biztosításod, viszontlátni, legismertebb, illusztrálta, haditudósító, gyermekednek, leírhatatlan, pályaudvarát, fényképezést, bombatámadás, végetértével, fotóriporter, kisgyerekről, alkotásaira, gyerekfotók, gyermekeink, örökíthette, lencsevégre, újrakezdeni, napjainkban, lebombázták, fiútestvére, borzalmaira, gyerekfotói, leghíresebb, szeretettel, esztendőben, nyomtalanul, felvétellel, gyerekmunka, mulatságnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3100
  • e Hét: 14730
  • e Hónap: 47884
  • e Év: 281631
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.