Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az élet igéje - október
  2019-10-01 17:14:07, kedd
 
  ,,Őrizd meg a rád bízott kincset a Szentlélek erejével, aki bennünk lakik." (2Tim 1,14)
...... .........


Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani - Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint - az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek életére.
- Pál apostol írja ezt Timóteusnak, a ,,hitben igaz fiának" (1Tim 1,2), akivel együtt evangelizált, és akire rábízta az efezusi közösséget. Pál érzi, hogy közeleg a halála, ezért bátorítja őt komoly vezetői feladatában. Timóteus ugyanis ,,kincset" kapott, a keresztény hit összegzését, úgy, ahogy az apostolok továbbadták, és az ő felelőssége, hogy maga is hűségesen adja tovább a következő generációknak.
Pál számára ez azt jelenti, hogy óvja és ragyogtassa föl a kapott ajándékot, még az életét is legyen kész odaadni, hogy terjessze az evangélium örömhírét.
Pál és Timóteus megkapták a Szentlélek fényét, ez a biztosítéka fontos feladatuknak, pásztorként és az evangélium hirdetőiként. Az ő és utódaik tanúságtétele által érkezett el hozzánk is az evangélium örömhíre. Ehhez hasonlóan minden kereszténynek küldetése van saját környezetében, a társadalomban és a vallási közösségben egyaránt, hogy építse a család egységét, nevelje a fiatalokat, elköteleződjön a politikában vagy a munkában, törődjön az elesettekkel, a megélt evangélium fényével világítsa meg a kultúrát és a művészetet, és Istennek szentelje az életét a testvérek szolgálatában.
- Ferenc pápa még azt is mondja a fiataloknak: ,,minden embernek küldetése van" (vö. Ferenc pápa üzenete a 2018. évi missziós világnapra). 2019 októberére a Katolikus Egyház rendkívüli missziós hónapot hirdetett. Ez számunkra is lehetőséget kínál, hogy újra tudatosan törekedjünk tanúságot tenni a hitünkről. Szívünket az evangéliumi szeretet nyissa tágasra, ami befogadásra, találkozásra és párbeszédre vezet.
- Minden keresztény a Szentlélek temploma, ez lehetővé teszi, hogy fölfedezze és megőrizze a rábízott kincseket, sőt gyarapítsa és mások szolgálatába állítsa. A legfőbb kincs az Úr Jézusba vetett hitünk. Nekünk, keresztényeknek föl kell ébresztenünk és táplálnunk kell ezt a hitet az imádságban, hogy aztán tanúságot téve a szeretetről tovább tudjuk adni. Egy nemrég felszentelt pap mesélte: ,,Rám bízták a híveket egy hatalmas plébánián az egyik brazil nagyvárosban. Szociális szempontból nagyon nehéz környezet ez, ahol az emberek nincsenek igazán tisztában a vallási hovatartozásukkal. Ugyanúgy részt vesznek a szentmisén, mint az ősi szertartásokon. Tudom, felelős vagyok azért, hogy evangéliumi hűséggel adjam tovább a keresztény hitet, de azt is szeretném, hogy mindenki érezze, befogadják a plébánián. Azért, hogy érezzék, becsüljük a hagyományaikat, úgy gondoltam, hogy az ősi hangszerek zenéjével tehetnék ünnepélyesebbé a szentmisét. Nagy odafigyelést kíván az a munka, de mindenki örömére szolgál, mert nem osztja meg a közösséget, hanem a nekünk örömet adó Isten hitében egyesít."
Egy másik mérhetetlen kincs, amit Jézustól kapunk, az igéje: Isten Igéje. ,,Ilyen hatalmas ajándék nagy felelősséget ró ránk. [...] Isten azért adta nekünk Igéjét, hogy gyümölcsöztessük. Életünkben, a világban végzett munkánkban látni akarja megvalósulni azt a mélyreható átalakulást, melyet az Ige képes véghezvinni. [...] Hogyan fogjuk tehát élni az ehavi Igét? Úgy, hogy szeretjük Isten Igéjét, igyekszünk minél jobban megismerni, de főleg úgy, hogy egyre nagylelkűbben éljük meg, hogy valóban lelki életünk alapvető táplálékává, mesterévé, lelkiismeretünk irányítójává, minden döntésünk, minden tevékenységünk szilárd alapjává váljon. [...] Az emberek lelkiismeretében nagy a zűrzavar, az összevisszaság; minden viszonylagossá és homályossá válik. Ha éljük Isten Igéjét, nemcsak védettek leszünk ezzel a súlyos veszéllyel szemben, hanem Jézus sokatmondó szavai szerint (vö. Mt 5,15-16) égő lámpásokká válunk, melyek fénye másokat is segíteni fog a tájékozódásban és abban, hogy visszataláljanak a helyes útra." (Chiara Lubich, Az élet igéje 1991. október, in Új Város, 1991/10).

Letizia Magri
Fotó: Pxhere.com
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Címkék: gyümölcsöztessük, lelkiismeretében, visszataláljanak, lelkiismeretünk, keresztényeknek, összevisszaság, ünnepélyesebbé, tájékozódásban, tevékenységünk, viszonylagossá, kezdeményezése, szertartásokon, hagyományaikat, elköteleződjön, tanúságtétele, társadalomban, környezetében, generációknak, nagylelkűbben, kereszténynek, szolgálatában, megvalósulni, találkozásra, szolgálatába, magyarázatot, evangelizált, ébresztenünk, irányítójává, nagyvárosban, kiválasztott, odafigyelést, hirdetőiként, elesettekkel, feladatuknak, felelősséget, pásztorként, egész világon, adott hónapra, hozzáfűzött magyarázatot, efezusi közösséget, apostolok továbbadták, következő generációknak, kapott ajándékot, evangélium örömhírét, biztosítéka fontos, evangélium hirdetőiként, evangélium örömhíre, vallási közösségben, család egységét, politikában vagy, megélt evangélium, testvérek szolgálatában, Chiara Lubich, Katolikus Egyház, Isten Igéje, Isten Igéjét, Letizia Magri, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png csokor  képre írva  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Bounty krémes  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Png virág  Nem méltó hozzád  A Megváltó szolgálatában  Akarat  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Albert Einsteinről  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Paul David Tripp Április 20  Garai Gábor - Takarítás  Alázat  Paul David Tripp Április 19  Bounty krémes  A jó emberek mindig szépek mar...  Png kutya  Kellemes délutánt kívánok  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép estét  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Egy hatékony szolga  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Soha ne kedvezz...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Akarat  A másik dolog,  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  képre írva  Tanuld meg ezt a versemet  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nem méltó hozzád  Leonardo da Vinci gondolata  Julian Brass gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Alázat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png cica  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png fotel  A televizió nem a kultúrát kép...  A kételkedés kezelése  Nagyon különös  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png csokor  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Egy lelki imádság  Akarat  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk... 
Bejegyzés Címkék
egész világon, adott hónapra, hozzáfűzött magyarázatot, efezusi közösséget, apostolok továbbadták, következő generációknak, kapott ajándékot, evangélium örömhírét, biztosítéka fontos, evangélium hirdetőiként, evangélium örömhíre, vallási közösségben, család egységét, politikában vagy, megélt evangélium, testvérek szolgálatában, evangéliumi szeretet, rábízott kincseket, legfőbb kincs, szeretetről tovább, nemrég felszentelt, hatalmas plébánián, egyik brazil, emberek nincsenek, vallási hovatartozásukkal, keresztény hitet, nekünk örömet, másik mérhetetlen, világban végzett, mélyreható átalakulást, ehavi Igét, emberek lelkiismeretében, súlyos veszéllyel, helyes útra, élet igéje, gyümölcsöztessük, lelkiismeretében, visszataláljanak, lelkiismeretünk, keresztényeknek, összevisszaság, ünnepélyesebbé, tájékozódásban, tevékenységünk, viszonylagossá, kezdeményezése, szertartásokon, hagyományaikat, elköteleződjön, tanúságtétele, társadalomban, környezetében, generációknak, nagylelkűbben, kereszténynek, szolgálatában, megvalósulni, találkozásra, szolgálatába, magyarázatot, evangelizált, ébresztenünk, irányítójává, nagyvárosban, kiválasztott, odafigyelést, hirdetőiként, elesettekkel, feladatuknak, felelősséget, pásztorként, ragyogtassa, fiataloknak, táplálékává, felszentelt, szeretetről, politikában, timóteusnak, összegzését, evangéliumi, biztosítéka, továbbadták, befogadásra, törekedjünk, lehetőséget, közösségben, párbeszédre, felelőssége, feladatában, véghezvinni, szempontból, hozzáfűzött, átalakulást, mérhetetlen, evangélium, munkánkban, keresztény, mélyreható, rendkívüli, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5881
  • e Hét: 17511
  • e Hónap: 50665
  • e Év: 284412
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.