Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
26. évközi hét péntek 10.04
  2019-10-04 07:48:42, péntek
 
  OLVASMÁNY Báruk próféta könyvéből
Báruk megvallja: Népét méltán éri a megszégyenülés, mivel nem bízott az Úrban.
Jeremiás próféta tanítványa, Báruk így kezdte bűnbánati imáját: Igazságos vagy, Urunk, Istenünk, a mi arcunkat pedig méltán önti el a szégyenpír.
Bizonyság erre Júda fiainak, Jeruzsálem lakóinak, királyainknak, főembereinknek, papjainknak, prófétáinknak és atyáinknak ez a mai sorsa is.
Urunk és Istenünk ellen bűneink nagyok: nem hittünk, nem bíztunk benne és nem követtük őt. Urunk, Istenünk szavára nem figyelt fülünk; nem tartottuk meg a nekünk írt parancsokat. Mind a mai napig megvetettük Urunk, Istenünk szavát, attól a naptól fogva, hogy kihozta atyáinkat Egyiptomból.
Elhagytuk őt, más útra tértünk, hogy ne kelljen hallanunk parancsait.
Utol is ért az átok minket, rajtunk van a csapás, amelyet Mózesnek, szolgájának szavával megjósolt az Úr még akkor, mikor atyáinkat Egyiptomból kihozta, hogy ezt a tejjel-mézzel folyó országot adja nekünk.
Nem szívleltük meg Urunk, Istenünk szavát.
Hiába küldött oktatókul prófétákat is nékünk, mi inkább gonosz szívünk vágyai szerint bálványok után mentünk.
Azt cselekedtük, ami gonosz az Úr, a mi Istenünk szemében.
Ez az Isten igéje. Bár 1,15-22

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus jajt kiált azokra, akiket elvakított a gőg, és elutasították az evangélium üzenetét.
Jézus egy alkalommal így szólt tanítványai előtt: ,,Jaj, neked, Korozain! Jaj, neked, Betszaida! Ha a pogány Tiruszban és Szidonban történtek volna azok a csodák, amelyek nálatok történtek, már rég szőrzsákban és hamuban tartottak volna bűnbánatot. Ezért Tirusznak és Szidonnak tűrhetőbb sorsa lesz az ítéleten, mint nektek.
És te Kafarnaum? Vajon az égig emelkedel? Egészen az alvilágig fogsz süllyedni."
Majd így folytatta: ,,Aki titeket hallgat, engem hallgat; és aki titeket megvet, engem vet meg. Aki pedig engem megvet, azt veti meg, aki küldött engem."
Ezek az evangélium igéi. Lk 10,13-16
...... ...........



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te tudatosan vállaltad a kereszthordozást a mi megváltásunkért és üdvösségünkért. Engedelmes voltál az Atyának, aki ezt az áldozatot kérte tőled. Taníts minket is engedelmességre és kereszthordozásra! Légy velünk, példád segítsen, erősítsen és bátorítson! Segíts minket, hogy sikerrel fáradozzunk a magunk és mások üdvösségén! A legnagyobb boldogság az számunkra, hogy elnyerjük az örök életet

Elmélkedés
A missziós útra induló tanítványok hatalmat kapnak Jézustól arra, hogy az ő nevében tanítsanak. Ehhez kapcsolódik az Úr bátorítása: ,,Aki titeket hallgat, engem hallgat; és aki titeket megvet, engem vet meg." A küldöttekre vonatkozóan ezt úgy kell értenünk, hogy csak azt taníthatják, amit Mesterüktől hallottak. Nincs szükség arra, hogy a maguk okosságát híreszteljék. Korábban már sok esetben megtapasztalták, hogy Jézus szavában csodálatos erő, isteni hatalom rejlik. Szavára mindenütt felfigyelnek az emberek, mert abból bölcsesség sugárzik. A bűnösök megértik az irgalmasságról szóló üzenetet és bűnbánat ébred szívükben. Szavának nem tudnak ellenállni a gonosz lelkek, és azonnal elhagyják az általuk megszállottakat, amint elhangzik az Úr parancsoló szava. Jézus szava gyógyító erővel bír: megnyílik a vakok szeme, megnyílik a süketek füle és a némák szája, megmozdulnak a bénák és visszatérnek az életbe a meghaltak.
Most pedig az ő küldő szavára, megbízására elindulnak a tanítványok, hogy továbbadják az Úr szavát, hirdessék az örömhírt. Jézus feltámadása és mennybemenetele után a tanítványok a Szentlélek segítségével és bátorításával elindulnak, hogy hirdessék mindazt, amit Jézus tett és tanított. Ez a folyamat azóta is tart, az igehirdetők szavára felfigyel a világ, felfigyelnek az igazságot keresők és az üdvösségre vágyók. Meghallom-e a küldöttek szavában az Úr üzenetét?
C.Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kereszthordozást, megszállottakat, megváltásunkért, megtapasztalták, mennybemenetele, engedelmességre, üdvösségünkért, megszégyenülés, főembereinknek, irgalmasságról, elutasították, királyainknak, bátorításával, prófétáinknak, híreszteljék, felfigyelnek, visszatérnek, segítségével, megmozdulnak, egyiptomból, tanítványok, szőrzsákban, továbbadják, szolgájának, papjainknak, taníthatják, parancsokat, mesterüktől, feltámadása, megbízására, igehirdetők, küldöttekre, tanítványai, megvetettük, vonatkozóan, kapcsolódik, naptól fogva, átok minket, tejjel-mézzel folyó, evangélium üzenetét, pogány Tiruszban, égig emelkedel, alvilágig fogsz, evangélium igéi, áldozatot kérte, legnagyobb boldogság, örök életet, missziós útra, küldöttekre vonatkozóan, maguk okosságát, bűnösök megértik, irgalmasságról szóló, OLVASMÁNY Báruk, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Ezért Tirusznak, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nevem  Adakozás  Fehér virág  Png nő  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Alázat  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Nagyi telefonál  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nagyon különös  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png lepke  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png cica  George Gordon Lord Byron: Inez...  Adakozás  Nem méltó hozzád  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Akarat  Szép napot kívánok  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Nem számIt  Erdőn  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Gonosz démon-álarc  Paul David Tripp Április 19  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Fehér virág  Kerüld el az evangélium örömén...  Png ház  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Png virág  Neked tudnod kell  Mi lenne ha  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Png lepke  Paul David Tripp Április 21  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Mi lenne ha  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szívem  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  A Megváltó szolgálatában 
Bejegyzés Címkék
naptól fogva, átok minket, tejjel-mézzel folyó, evangélium üzenetét, pogány Tiruszban, égig emelkedel, alvilágig fogsz, evangélium igéi, áldozatot kérte, legnagyobb boldogság, örök életet, missziós útra, küldöttekre vonatkozóan, maguk okosságát, bűnösök megértik, irgalmasságról szóló, gonosz lelkek, általuk megszállottakat, vakok szeme, süketek füle, némák szája, folyamat azóta, igehirdetők szavára, igazságot keresők, üdvösségre vágyók, küldöttek szavában, kereszthordozást, megszállottakat, megváltásunkért, megtapasztalták, mennybemenetele, engedelmességre, üdvösségünkért, megszégyenülés, főembereinknek, irgalmasságról, elutasították, királyainknak, bátorításával, prófétáinknak, híreszteljék, felfigyelnek, visszatérnek, segítségével, megmozdulnak, egyiptomból, tanítványok, szőrzsákban, továbbadják, szolgájának, papjainknak, taníthatják, parancsokat, mesterüktől, feltámadása, megbízására, igehirdetők, küldöttekre, tanítványai, megvetettük, vonatkozóan, kapcsolódik, cselekedtük, fáradozzunk, tanítsanak, szentlélek, elmélkedés, parancsait, elindulnak, prófétákat, parancsoló, engedelmes, alkalommal, bűnbánatot, bölcsesség, evangélium, ellenállni, elvakított, szívleltük, csodálatos, bátorítása, bátorítson, legnagyobb, üdvösségén, jeruzsálem, atyáinknak, szégyenpír, tanítványa, üdvösségre, megnyílik, áldozatot, számunkra, elnyerjük, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 712
  • e Hét: 6513
  • e Hónap: 39667
  • e Év: 273414
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.