Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
ISL csapatok úszó versenye 2019
  2019-10-08 08:58:10, kedd
 
  Októberben indul Hosszú Katinka úszóforradalma.
Hosszú Katinka ÓRIÁSI SPORTDIPLOMÁCIAI SIKERE
...... ........... ........


Nagyon várja már az International Swimming League (ISL) debütáló szezonját Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok úszó az általa vezetett csapattal kereken egy hónap múlva, a Duna Arénában versenyez majd a rövid pályás sorozat budapesti állomásán.
Az október 26-27-ei eseményt felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón a kilencszeres nagymedencés világbajnok elmondta, hosszú utat jártak be addig, hogy már a forradalmi sorozat rajtjára készülhetnek. Az ő érintettsége klubtulajdonosként, csapatkapitányként és versenyzőként különösen fontos - folytatta -, mivel már évekkel ezelőtt arról beszélt, hogy az úszósportban sokkal több lehetőség van.
Hosszú Katinka kijelentette: mivel egy rendkívül pörgős csapatversenyről van szó, az ISL a nézők számára is sokkal izgalmasabbnak ígérkezik egy hagyományos viadalnál. Várhatóan az utolsó pillanatig nagy lesz a küzdelem, ráadásul a lebonyolítás miatt folyamatosan variálni kell majd, ki milyen számban indul. Nem kell előre leadni, hogy milyen számban állnak rajthoz az egyes versenyzők, az majd a pontverseny aktuális állása alapján lesz egy komoly "sakkjátszma" - fogalmazott. Az MTI érdeklődésére Hosszú Katinka arról is beszélt, hogy a decemberi, glasgow-i Európa-bajnokság szempontjából is jó, hogy az ISL-ben rövid pályás viadalokon indulhat, ráadásul nagyon szereti a magasabb technikai tudást igénylő, 25 méteres medencében zajló versenyeket. Ugyanakkor a jövő nyári tokiói olimpiára koncentrálva jól jön, hogy ezzel párhuzamosan a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet, a FINA által szervezett világkupa-sorozatban nagy medencében úszhat. Ennek a budapesti viadalát a jövő héten rendezik, ugyancsak a Duna Arénában - tette hozzá. Hosszú Katinka az ISL-ről szólva arról beszélt, hogy idén egy csapat még csak három versenyen - valamint adott esetben a Las Vegas-i döntőben, amely számukra is cél - áll rajthoz. Jövőre azonban már húsz állomás van tervben, utána pedig reményei szerint kialakulhat egy - ahogyan ő fogalmazott - az FC Barcelonához hasonlítható profi sportegyesület is.
Petrov Árpád, Hosszú Katinka és az Iron csapat edzője bejelentette, hogy a szakmai stáb Nagy Józseffel bővült.
Nekem, mint fiatalabb edzőnek különösen fontos, hogy ő a negyvenöt éves tapasztalatával mindenben segítséget tud nekem nyújtani" - mondta kollégájáról Petrov.
Egy ISL-csapatban 28 úszó szerepel, Hosszú Katinkáéknál a 30 éves klasszis mellett a magyarok közül ott van a világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf, továbbá Szabó Szebasztián, Késely Ajna, Kozma Dominik, Jakabos Zsuzsanna, Bohus Richárd, Verrasztó Dávid és Gyurta Gergely is.
Szekeres Dorina, az Iron csapat menedzsere, a verseny egyik főszervezője elmondta, Hosszú Katinkának óriási sportdiplomáciai sikert jelent, hogy egy magyar csapat is ott lehet egy ilyen sorozat első évadában. Hozzátette: a céljuk az, hogy annyi embert vonzzanak a Duna Arénába, ami garanciát ad arra, hogy a jövőben is folyamatos résztvevői lehessenek a ligának.
Az Iron csapata egy héttel korábban az egyesült államokbeli Lewisville-ben mutatkozik be, a Duna Aréna után pedig november 23-24-én Londonban áll rajthoz. Érdekesség, hogy az utóbbi viadalra mindössze öt óra alatt elkapkodták a jegyeket. A budapesti versenyre csütörtöktől vásárolhatók meg a belépők. Az ISL-sorozat állomásain egyszerre négy csapat küzd egymással, minden egyéni számban két versenyzőt kell indítani, emellett kiemelt szerepet kapnak a váltók is.


*
Különleges helyszínen, a Duna Aréna gépházában tartott sajtótájékoztatót csütörtök délben Hosszú Katinka. Az apropót az új úszósorozat negyedik állomása, az október 26-27-a között Budapesten megrendezésre kerülő ISL-verseny szolgáltatta.
Forradalom - így nevezte Katinka az október 5-én, Indianapolisban rajtoló új ligát, ahol rendhagyó módon olimpiai bajnokunk több szerepkörben látható majd: úszóként, kapitányként és a saját nemzetközi csapata, az Iron tulajdonosaként. Így a rendezés felelőssége mellett a jegybevétel - a belépők mától vásárolhatók meg - fele is a cégét illeti.
Olyan időszak kezdődik az úszók életében, mint a valós profi sportolóknál, ősszel hétről hétre utazunk és versenyzünk. Az ISL-versenyeket úgy kell elképzelni, mint egy-egy meccset. Az egyéni teljesítmény pontjai a csapatot gyarapítják két napon keresztül. Két európai és két amerikai csapat méri össze az erejét egy hónap múlva a Duna Arénában - mondta Hosszú Katinka, aki hozzátette, tényleg a világ legjobbjai jönnek el.
Kiderült az is, hogy az Iron reaktiválta a többek közt a Mike Barrowmant olimpiai bajnoki címhez segítő Nagy József edzőt, aki Petrov Árpád mellett támogatja szakmai téren a 28 fős Iron-csapatot, benne a legjobb magyar úszókkal, Milák Kristóffal, Szabó Szebasztiánnal, Késely Ajnával. Hozzájuk társul két masszőr, orvos, illetve Szekeres Dorina menedzser.
A versenyforma lényege a közismerttel ellentétben pont ez, nem az egyén, hanem csapat dominál, így épp a kiszámíthatatlanság adja a lényeget, hiszen az utolsó versenyszám végéig változhat a végeredmény.
Idén hét állomásból áll a szezon, de jövőre már 20 verseny a terv. A középtávú cél az, hogy egyfajta csapatsportággá váljon az úszás, ahol az egyes úszó csapatok is az év nagy részében együtt edzenek, utaznak, versenyeznek a professzionális sport szellemében.
Az ISL idei, Las Vegas-i döntője sportág történeti esemény lesz. Az úszás óriási show-t rendez a show városában, így a legfontosabb cél, hogy az Iron olyan eredményt érjen el a három versenyhétvégéjén, hogy eljusson oda - fogalmazott Katinka.
Újságírói kérdésre válaszolva Hosszú elmondta azt is, akkor várná az összecsapást az egykori férjével és edzőjével, Shane Tusuppal készülő olasz Ilaria Cusinatóval, ha egy szinten lennének.
*
A hétvégén az egyesült államokbeli Indianapolisban elrajtolt az International Swimming League (ISL) úszósorozata: az első állomáson négy csapat versenyzett egymással, a győzelmet pedig az Energy Standard szerezte meg, amelynek a dél-afrikai Chad Le Clos és a svéd Sarah Sjöström a csapatkapitánya.
...... ........... ........


Az ISL hivatalos honlapjának beszámolója szerint az eseményen több mint száz olimpikon ugrott medencébe, köztük 41 ötkarikás aranyérem tulajdonosa.
A lebonyolítás szerint minden csapatból - együttesenként 12 férfi és 12 női úszó vehet részt egy viadalon - egy számban két ember versenyez, a helyezések alapján pedig pontokat kapnak a klubok, így alakul ki a végső sorrend.
A magyar színeket egyedül Cseh László képviselte, aki az olasz Aqua Centurions színeiben indult, klubjával az utolsó helyen zárt.
A sorozat alapszakasza hat állomásból áll, minden csapat három versenyen szerepel az A és a B csoportban, a következő helyszínen, a hétvégén Nápolyban újra az A csoport küzdelmeit bonyolítják le, majd ezt követően a B csoport csapatai - köztük Hosszú Katinka jó részt magyarokkal felálló alakulata, a Team Iron - újra az Egyesült Államokban versenyeznek.
A döntőt december 20-21-én Las Vegasban rendezik.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Címkék: sportdiplomáciai, csapatversenyről, csapatsportággá, csapatkapitánya, indianapolisban, tulajdonosaként, tapasztalatával, professzionális, világcsúcstartó, szebasztiánnal, sportegyesület, együttesenként, izgalmasabbnak, úszóforradalma, érdeklődésére, versenyzőként, international, szempontjából, megrendezésre, katinkáéknál, főszervezője, kilencszeres, versenyeznek, lebonyolítás, kijelentette, készülhetnek, érintettsége, úszósorozata, összecsapást, legfontosabb, úszósportban, folyamatosan, nagymedencés, közismerttel, szolgáltatta, szerepkörben, háromszoros olimpiai, általa vezetett, hónap múlva, rövid pályás, október 26-27-ei, kilencszeres nagymedencés, forradalmi sorozat, úszósportban sokkal, rendkívül pörgős, nézők számára, hagyományos viadalnál, utolsó pillanatig, lebonyolítás miatt, egyes versenyzők, pontverseny aktuális, magasabb technikai, Hosszú Katinka, Hosszú Katinka ÓRIÁSI SPORTDIPLOMÁCIAI SIKERE, International Swimming League, Duna Arénában, Petrov Árpád, Nagy Józseffel, Hosszú Katinkáéknál, Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Késely Ajna, Kozma Dominik, Jakabos Zsuzsanna, Bohus Richárd, Verrasztó Dávid, Gyurta Gergely, Szekeres Dorina, Hosszú Katinkának, Duna Arénába, Duna Aréna, Mike Barrowmant, Nagy József, Milák Kristóffal, Szabó Szebasztiánnal, Késely Ajnával, Shane Tusuppal, Ilaria Cusinatóval, Energy Standard, Chad Le Clos, Sarah Sjöström, Cseh László, Aqua Centurions, Team Iron, Egyesült Államokban,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Por  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Cicus virággal  Magyarország ilyen hely.  Ez a miénk!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  Minden jónak végeszakad egysze...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Esti kép  ...és mégis ráismersz  Müller Péter tollából  Nyíljatok meg  Ibolya  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Intelem  Alvó cica  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Atyám !  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  A magyar sajtó napja március 1...  Vágy, élet és sugár  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  Kokárda  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  Az élet  Sötétség és világosság  Esti kép  Üdvözöllek az oldalamon  Isteni zsebkendők  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Esti kép  Cicus virággal  A Mindenható Istenben bízva  Március  Ki volt valójában a rejtélyes ...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyarország ilyen hely.  Aztán itt van egy másik szerep...  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  Jóga férfiaknak  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Cicus virággal  Esti kép  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Ez a miénk!  Cicus virággal  Vágy, élet és sugár 
Bejegyzés Címkék
háromszoros olimpiai, általa vezetett, hónap múlva, rövid pályás, október 26-27-ei, kilencszeres nagymedencés, forradalmi sorozat, úszósportban sokkal, rendkívül pörgős, nézők számára, hagyományos viadalnál, utolsó pillanatig, lebonyolítás miatt, egyes versenyzők, pontverseny aktuális, magasabb technikai, jövő nyári, vizes sportokat, budapesti viadalát, jövő héten, szakmai stáb, negyvenöt éves, magyarok közül, verseny egyik, magyar csapat, ilyen sorozat, héttel korábban, egyesült államokbeli, utóbbi viadalra, budapesti versenyre, október 26-27-a, október 5-én, saját nemzetközi, rendezés felelőssége, jegybevétel &#8211, belépők mától, cégét illeti, úszók életében, valós profi, egyéni teljesítmény, csapatot gyarapítják, világ legjobbjai, többek közt, legjobb magyar, versenyforma lényege, közismerttel ellentétben, utolsó versenyszám, egyes úszó, professzionális sport, úszás óriási, show városában, három versenyhétvégéjén, egykori férjével, szinten lennének, első állomáson, győzelmet pedig, dél-afrikai Chad, svéd Sarah, eseményen több, lebonyolítás szerint, helyezések alapján, végső sorrend, magyar színeket, olasz Aqua, utolsó helyen, sorozat alapszakasza, következő helyszínen, hétvégén Nápolyban, döntőt december, sportdiplomáciai, csapatversenyről, csapatsportággá, csapatkapitánya, indianapolisban, tulajdonosaként, tapasztalatával, professzionális, világcsúcstartó, szebasztiánnal, sportegyesület, együttesenként, izgalmasabbnak, úszóforradalma, érdeklődésére, versenyzőként, international, szempontjából, megrendezésre, katinkáéknál, főszervezője, kilencszeres, versenyeznek, lebonyolítás, kijelentette, készülhetnek, érintettsége, úszósorozata, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 309
  • e Hét: 3899
  • e Hónap: 24582
  • e Év: 227495
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.