Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
27. évközi hét péntek 10.11
  2019-10-11 07:01:10, péntek
 
  OLVASMÁNY Joel próféta könyvéből
Félelmetes nap lesz, amikor ítélni jön majd az Úr. Szent böjttel és imádsággal készüljetek reá!
A végső napról prófétája által így tanít az Úr: Öltsetek gyászt, és sírjatok papok és oltárszolgák!
Szőrruhában virrasszatok, akik Istent szolgáljátok, mert az étel- s italáldozat megszűnt Istenetek templomában. Rendeljetek el böjtöt, hirdessetek ünnepet!
Gyűjtsétek össze Istenetek házába a véneket s az ország összes lakóit, és kiáltsatok az Úrhoz: ,,Jaj, micsoda nap! Bizony, közel az Úr napja; mint pusztító fergeteg, úgy jön el a hatalmas Isten napja!" Szent városomban fújjatok meg minden harsonát, és szent hegyemről fújjatok riadót, hogy reszkessen az ország minden lakója!
Mert eljön az Úr nagy napja, íme, közeleg már.
Jön a sötétség és a homály napja, a füstfelhő és a vihar napja.
Mint a nagy hegyekre rágomolygó fellegek, úgy zúdul ránk egy nagyszámú erős nép: Ősidőktől fogva nem volt ehhez hasonló csapás, és azután sem lesz többé nemzedékek hosszú során át.
Ez az Isten igéje. Joel 1,13-15;2,1-2

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus igazolja, hogy isteni hatalommal űzi ki az ördögöt.
Egy alkalommal Jézus egy néma emberből űzött ki ördögöt. Amint az ördög kiment, a néma megszólalt. A nép elcsodálkozott rajta.
Egyesek azonban azt mondták: ,,Belzebubnak, az ördögök fejedelmének segítségével űzi ki az ördögöket." Mások próbára akarták tenni, és égi jelet követeltek tőle.
Jézus belelátott gondolataikba, és így szólt hozzájuk: ,,Minden önmagában meghasonlott ország elpusztul, és ház házra omlik. Ha a sátán önmagában meghasonlott, hogyan állhat fönn az országa? Ti ugyanis azt mondjátok, hogy Belzebub segítségével űzöm ki az ördögöket. Ám, ha én Belzebub segítségével űzöm ki a gonosz lelkeket, a ti fiaitok kinek a segítségével űzik ki? Ezért ők lesznek a bíráitok. Ha viszont én Isten ujjával (vagyis Isten erejével) űzöm ki az ördögöt, akkor bizonyára elérkezett hozzátok az Isten országa.
Az erős ember fegyveresen őrzi házát. De birtoka csak addig van biztonságban, amíg el nem jön az, aki erősebb nála. Ez legyőzi, elveszi fegyverzetét, amelyben bízott, és szétosztja a zsákmányt.
Aki nincs velem, az ellenem van; aki nem gyűjt velem, az szétszór.
Amikor a tisztátalan lélek kimegy az emberből, nyugtalanul bolyong a magányos pusztaságban. Miután hasztalanul próbált megnyugodni, azt mondja magában: »Visszamegyek házamba, ahonnét kijöttem.« Odamegy, és azt látja, hogy egykori lakóhelyét kisöpörték és rendbe hozták. Erre elmegy, hoz magával hét más lelket, akik nála is gonoszabbak. Ezek bevonulnak a házba, és ott laknak. Az illető ember sorsa pedig rosszabbra fordul, mint azelőtt volt."
Ezek az evangélium igéi. Lk 11,15-26
...... ..........



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te egykor parancsba adtad az apostoloknak, hogy elmenvén az egész világra tegyenek minden embert tanítványoddá és kereszteljék meg őket. Az Egyház, amelynek tagja vagyok, minden korban ezt a parancsot igyekszik teljesíteni, tehát parancsod és kérésed nekem is és minden keresztény embernek szól. Segíts minket, hogy - miközben hittel valljuk a három isteni személyt - éljünk is egységben az Atyával, a Fiúval és a Szentlélekkel! Segíts minket, hogy az evangéliumhoz méltóan éljünk!

Elmélkedés
Egy ördögtől megszállott és néma embert gyógyít meg Jézus, kiűzi belőle a gonoszt és visszaadja neki a beszéd képességét. A csoda most is, mint más esetekben csodálkozással és nagy lelkesedéssel tölti el az embereket. Ugyanakkor felmerül a kérdés egyesekben, milyen erővel, milyen hatalom birtokában képes Jézus ilyen rendkívüli cselekedetekre? Ez a kérdés azt a vádat eredményezi, amely szerint bizonyára az ördögtől, a gonosz hatalmaktól kapott Jézus erre erőt. Válaszában Jézus egyszerűen és logikusan érvel: a gonosznak az a célja, hogy uralma alá vonja az embert. Nem érdeke, hogy ez az uralom megszűnjön, ezért senkivel, egyetlen emberrel sem fog szövetségre lépni azért, hogy befolyását megszüntesse. Az ördög senkinek nem fog hatalmat adni, aki ellene fordíthatja a kapott hatalmat.
Kérdés marad továbbra is, hogy kitől kapta Jézus a hatalmát. Feleletében egy rövid megjegyzést találunk, ami válasz a kérdésünkre: ő Isten erejével képes ilyen csodákat tenni. Jézus csodái annak a jelei, hogy Isten országa elkezdődött. Ennek megvalósulása folyamán megtapasztalható Isten és a sátán küzdelme az emberekért. Isten a jóra, az életszentségre hív minket, a gonosz pedig szembe akar fordítani Istennel és arra ösztönöz minket, hogy rosszat, bűnt tegyünk.
Melyik hatalomnak engedelmeskedek?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megtapasztalható, engedelmeskedek, életszentségre, csodálkozással, cselekedetekre, elcsodálkozott, megvalósulása, lelkesedéssel, evangéliumhoz, szentlélekkel, gondolataikba, tanítványoddá, fejedelmének, megszüntesse, apostoloknak, szolgáljátok, fegyverzetét, segítségével, virrasszatok, biztonságban, pusztaságban, oltárszolgák, kereszteljék, visszamegyek, meghasonlott, megszállott, hirdessetek, rendeljetek, templomában, elkezdődött, gonoszabbak, fegyveresen, szövetségre, megjegyzést, italáldozat, megnyugodni, végső napról, ország összes, hatalmas Isten, ország minden, homály napja, vihar napja, nagy hegyekre, nagyszámú erős, alkalommal Jézus, néma emberből, ördög kiment, néma megszólalt, ördögök fejedelmének, sátán önmagában, gonosz lelkeket, segítségével űzik, OLVASMÁNY Joel, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Jézus Krisztus, Válaszában Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Egy bizonyos határt  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Lóhere  Png ház  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Gonosz démon-álarc  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png virág  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png férfi  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Örülök, hogy látlak!  Hiányzik  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Albert Einsteinről  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Akarat  Nagyi telefonál  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Png cica  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Reménység és erő Krisztustól e...  Nagyon különös  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kaffka_Margit  Egy bizonyos határt  Png férfi  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Idő  Az engedelmesség miért nem vál...  Próbálj meg ...  Png ház  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Png kutya  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál 
Bejegyzés Címkék
végső napról, ország összes, hatalmas Isten, ország minden, homály napja, vihar napja, nagy hegyekre, nagyszámú erős, alkalommal Jézus, néma emberből, ördög kiment, néma megszólalt, ördögök fejedelmének, sátán önmagában, gonosz lelkeket, segítségével űzik, erős ember, tisztátalan lélek, magányos pusztaságban, illető ember, evangélium igéi, egész világra, parancsot igyekszik, három isteni, evangéliumhoz méltóan, ördögtől megszállott, beszéd képességét, csoda most, kérdés egyesekben, vádat eredményezi, gonosz hatalmaktól, uralom megszűnjön, ördög senkinek, kapott hatalmat, rövid megjegyzést, sátán küzdelme, gonosz pedig, megtapasztalható, engedelmeskedek, életszentségre, csodálkozással, cselekedetekre, elcsodálkozott, megvalósulása, lelkesedéssel, evangéliumhoz, szentlélekkel, gondolataikba, tanítványoddá, fejedelmének, megszüntesse, apostoloknak, szolgáljátok, fegyverzetét, segítségével, virrasszatok, biztonságban, pusztaságban, oltárszolgák, kereszteljék, visszamegyek, meghasonlott, megszállott, hirdessetek, rendeljetek, templomában, elkezdődött, gonoszabbak, fegyveresen, szövetségre, megjegyzést, italáldozat, megnyugodni, feleletében, fordíthatja, hasztalanul, teljesíteni, belzebubnak, nyugtalanul, tisztátalan, készüljetek, kérdésünkre, eredményezi, szőrruhában, hatalmaktól, megszólalt, rosszabbra, egyszerűen, kisöpörték, követeltek, megszűnjön, bevonulnak, válaszában, visszaadja, belelátott, imádsággal, reszkessen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3154
  • e Hét: 5335
  • e Hónap: 38489
  • e Év: 272236
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.