Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
28. évközi hét csütörtök 10.17
  2019-10-17 11:32:37, csütörtök
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Az ember nem a saját erejéből igazul meg, hanem Isten kegyelméből a Jézus Krisztusba vetett hit által.
Testvéreim!
Isten igaz volta a mózesi törvénytől függetlenül lett most nyilvánvalóvá, amint azt ugyanazon törvény és a próféták is tanúsítják. Isten igaz volta a Jézusba vetett hit által nyilvánvalóvá vált mindazok számára, akik hisznek. Mert nincsen különbség (akár pogány volt eddig valaki, akár a választott néphez tartozott): mindannyian vétkeztek, és mindannyian nélkülözik Isten dicsőségét. Ingyen válnak igazzá az ő kegyelméből, a megváltás által, amely Jézus Krisztusban valósult meg.
Őt Isten arra rendelte, hogy vére ontása árán engesztelő áldozat legyen, amely a hit által válik hatékonnyá. Isten - végtelen türelmében - elnézte ugyanis a korábban elkövetett vétkeket, hogy kimutassa igazságosságát a mostani időkben. Így bizonyul igazságosnak ő maga, és teszi megigazulttá azt, aki hisz Jézus Krisztusban.
Hol van hát a dicsekvésed? Íme, semmivé lett! Kérkedhetsz-e azzal, hogy teljesítetted a törvényt? Kizárt dolog. Egyedül csak a Jézus Krisztusba vetett hit által dicsekedhetünk. Mi ugyanis meg vagyunk győződve arról, hogy az ember a hit által válik kedvessé (Isten előtt), nem a mózesi törvény teljesítése által. Vajon csak a zsidóké az Isten, nem pedig a pogányoké is? Bizony, a pogányoké is. Hiszen ugyanaz az Isten tesz megigazulttá minden embert.
Ez az Isten igéje. Róm 3,21-30

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A farizeusok ellenségesen szemben állnak Jézussal.
Jézus egy lakomán így korholta a farizeusokat:
,,Jaj, nektek, akik síremléket építetek azoknak a prófétáknak, akiket a ti atyáitok megöltek! Ezzel is csak azt igazoljátok, hogy helyeslitek atyáitok cselekedeteit, és egyetértetek velük: azok megölték őket, ti meg sírt készítetek nekik.
Nem hiába mondja Isten bölcsessége: Prófétákat és apostolokat küldök hozzájuk. Némelyeket közülük megölnek, másokat üldözni fognak.
E nemzedéknek számot kell adnia minden próféta véréről, amelyet kiontottak a világ kezdetétől, Ábel vérétől egészen Zakariás véréig, akit az oltár és a templomépület között megöltek. Igenis, mondom nektek: felelősségre vonják mindezért ezt a nemzedéket.
Jaj, nektek, törvénytudók! Lefoglaltátok a tudás kulcsát. Magatok nem mentetek be vele, az odaigyekvőket pedig megakadályozzátok."
Amikor ezeket elmondta nekik, az írástudók és a farizeusok nagy felháborodásukban különféle kérdésekkel kezdték faggatni. Azon fondorkodtak, hogy rajtakapják valami olyan kijelentésén, amellyel vádolhatják.
Ezek az evangélium igéi. Lk 11,47-54
...... .....



Imádság
Istenem, a te szereteted kormányozza bennem a képességeket és tetteimet, irányítsd munkámat, pihenésemet, jártamat és keltemet tetszésed szerint. A te szereteted égjen a szívemben, fenyítsen és vigasztaljon, alázzon meg és emeljen föl, égesse el tökéletlenségeimet és tartsa meg egész bensőmet a veled való kapcsolatban és a tökéletes engedelmességben. Lemondok a saját akaratomról; vezérelj azon az úton, mely neked tetszik, vezess, aki által akarsz, csak te légy az én mesterem.

Elmélkedés
A Jézust vendégül látó farizeus házában vagyunk, ahol az Úr folytatja beszédét. Egyre keményebb hangon bírálja azokat a farizeusokat és írástudókat, akik látszólag ugyan megtartják a mózesi törvényt, de valójában nem ismerik annak lényegét. Vádként fogalmazza meg, hogy mind korának nemzedéke, mind elődeik felelősek azért, hogy megölik Isten küldötteit, a prófétákat. A felelősség egyrészt kiterjed a gonosz cselekedetre. Könnyebb elhallgattatni egy prófétát, mint hallgatni szavára és megtérni. A megtérés elmulasztásáért szintén felelősséget kell vállalniuk.
Amikor ebben az esetben saját kortársainak felelősségét hangsúlyozza Jézus, akkor nem arra gondol, hogy az elődeik által elkövetett bűnökért tartoznak felelősséggel, hanem arra, hogy ők is ugyanabba a hibába fognak esni, mint atyáik. Ezzel Jézus utalást tesz saját sorsára, ami hamarosan be fog következni. Kortársai ugyanis nemsokára őt fogják elutasítani, elítélni és megölni, s ez valóban meg is történik, amikor Pilátustól a halálos ítélet kimondását és Jézus keresztre feszítését követelik. Mindez annak a következménye, hogy ők is elmulasztják a megtérést, pedig Jézus nekik is az irgalmas Atya üzenetét hirdeti.
Ahogyan nekem is. Meghallom-e Jézus jószándékú figyelmeztető szavát és annak hatására megbánom-e bűneimet?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmességben, elmulasztásáért, dicsekedhetünk, elhallgattatni, igazságosságát, templomépület, nyilvánvalóvá, felelősséggel, teljesítetted, cselekedeteit, figyelmeztető, odaigyekvőket, lefoglaltátok, következménye, kortársainak, ellenségesen, farizeusokat, hangsúlyozza, cselekedetre, vigasztaljon, megigazulttá, kapcsolatban, igazságosnak, egyetértetek, felelősséget, kijelentésén, képességeket, fondorkodtak, felelősségét, felelősségre, elmulasztják, törvénytudók, mindannyian, bölcsessége, írástudókat, krisztusban, saját erejéből, mózesi törvénytől, választott néphez, megváltás által, korábban elkövetett, mostani időkben, mózesi törvény, farizeusok ellenségesen, világ kezdetétől, templomépület között, tudás kulcsát, odaigyekvőket pedig, farizeusok nagy, evangélium igéi, veled való, tökéletes engedelmességben, SZENTLECKE Szent Pál, Jézus Krisztusba, Jézus Krisztusban, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Ezzel Jézus, Meghallom-e Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Jázmin  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Tanácsok egy pszichológustól  József Attila – Keresek ...  Mindig lesz olyan  Andrássy Réka - A bolond Böske  Robin Wight pitypang szobra  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Jan Twardowski - Siessünk  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Robert Merle tollából  Az ember emlékekből áll  Szabó T. Anna - Pitypang  képre írva  Robert Merle tollából  Szívek  Kertem  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Magyar költészet napja  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Szép estét  Jó nap volt  James Allen  39 ígéret  Egy tavasz  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Magamnak  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  A Magyar Költészet napja alkal...  Csend  Egy gondolat  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jázmin  Csend  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Walter Chrysler mondta  Alvó kislány  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Tanácsok egy pszichológustól  Mindent de mindent visszakap  Pitypang szökőkút  Robert Merle tollából  Jázmin  Robin Wight pitypang szobra  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Egy gondolat  képre írva  Otthon  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Paul David Tripp Április 14  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
saját erejéből, mózesi törvénytől, választott néphez, megváltás által, korábban elkövetett, mostani időkben, mózesi törvény, farizeusok ellenségesen, világ kezdetétől, templomépület között, tudás kulcsát, odaigyekvőket pedig, farizeusok nagy, evangélium igéi, veled való, tökéletes engedelmességben, saját akaratomról, mózesi törvényt, felelősség egyrészt, gonosz cselekedetre, megtérés elmulasztásáért, esetben saját, elődeik által, hibába fognak, halálos ítélet, irgalmas Atya, engedelmességben, elmulasztásáért, dicsekedhetünk, elhallgattatni, igazságosságát, templomépület, nyilvánvalóvá, felelősséggel, teljesítetted, cselekedeteit, figyelmeztető, odaigyekvőket, lefoglaltátok, következménye, kortársainak, ellenségesen, farizeusokat, hangsúlyozza, cselekedetre, vigasztaljon, megigazulttá, kapcsolatban, igazságosnak, egyetértetek, felelősséget, kijelentésén, képességeket, fondorkodtak, felelősségét, felelősségre, elmulasztják, törvénytudók, mindannyian, bölcsessége, írástudókat, krisztusban, kérdésekkel, rajtakapják, kegyelméből, kormányozza, teljesítése, pihenésemet, vádolhatják, igazoljátok, helyeslitek, apostolokat, prófétáknak, nemzedéknek, akaratomról, kérkedhetsz, függetlenül, dicsekvésed, elutasítani, pilátustól, fogalmazza, szereteted, jószándékú, apostolnak, krisztusba, evangélium, törvénytől, engesztelő, nemzedéket, küldötteit, hatékonnyá, türelmében, síremléket, prófétákat, felelősség, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1977
  • e Hét: 8667
  • e Hónap: 21343
  • e Év: 255090
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.