Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanú
  2019-10-17 12:26:53, csütörtök
 
  ...... ........... ............


Isten gabonája, melyet a vadállatok foga őrölt tiszta kenyérré.
...... ............


- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből
A mi hazánk a mennyben van.
Testvéreim!
Kövessétek a példámat mindnyájan! Nézzétek azokat, akik úgy élnek, ahogy példámon látjátok. Hiszen - mint már többször mondtam, most meg könnyek közt mondom - sokan úgy élnek, mint Krisztus keresztjének ellenségei. Végük a pusztulás, Istenük a hasuk, azzal dicsekszenek, ami gyalázatukra válik, és az eszüket földi dolgokon járatják.
A mi hazánk azonban a mennyben van. Onnan várjuk az Üdvözítőt is, Urunkat, Jézus Krisztust. Ő azzal az erővel, amellyel mindent hatalma alá vethet, átalakítja gyarló testünket, és hasonlóvá teszi megdicsőült testéhez.
Ezért, szívből szeretett testvéreim, örömöm és koronám: így álljatok helyt az Úrban, szeretteim!
Ez az Isten igéje. Fil 3,17-4,1

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Ha a búzaszem elhal, sok termést hoz.
Abban az időben Jézus így beszélt tanítványaihoz:
,,Bizony, bizony, mondom nektek: Ha a búzaszem nem hull a földbe, és el nem hal, egyedül marad, ha azonban elhal, sok gyümölcsöt hoz. Aki szereti életét, elveszíti azt, de aki gyűlöli életét ebben a világban, az megmenti azt az örök életre. Aki nekem szolgál, kövessen engem, és ahol én vagyok, ott lesz a szolgám is. Aki nekem szolgál, azt becsülni fogja az Atya."
Ezek az evangélium igéi. Jn 12,24-26

Egyetemes könyörgés
Pap: Imádkozzunk, testvéreim, a mi Urunkhoz, Jézus Krisztushoz, aki a vértanúk hősiessége által mutatja meg a világnak az igaz hit értékét és az áldozatvállalás magasztosságát!
Lektor: 1. Vértanúidért, akik mindhalálig hűségesek maradtak hozzád, őrizd meg népedet az igaz hitben!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Vértanúidért, akik szabad lélekkel tettek tanúságot rólad, add meg az egész világnak a lelkiismereti szabadság ajándékát!
3. Vértanúidért, akik téged követve keresztjüket vállalták, add, hogy az élet minden baját mi is erős lélekkel viseljük!
4. Vértanúidért, akik tisztára mosták lelkük köntösét szent véredben, add, hogy legyőzzük a test és a világ csábításait!
5. Vértanúidért, akik együtt uralkodnak veled, fogadd be (N. testvérünket és összes) halottainkat örök országodba!
Pap: Győzelmes királyunk, Jézus Krisztus! Látod, hogy nélküled mennyire gyengék vagyunk. Állj híveid mellett a megpróbáltatás idején, és add meg nekik erősítő kegyelmedet! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.

*
- Magyar kurír oldalon
A lángoló hite miatt Theophorosznak, azaz Istenhordozónak is nevezett Antiochiai Szent Ignác püspökre és vértanúra emlékezünk liturgikus emléknapján, október 17-én.
Ignác levelei betekintést nyújtanak a jó pásztor lelkébe is, és láthatjuk hitének izzását, amely miatt a vértanúságtól sem riadt vissza. Újra meg újra felbukkan leveleiben a gondolat: ,,Váltságdíj vagyok értetek... engesztelő áldozat leszek helyettetek... feláldozom az életemet értetek!"
Mindazonáltal tudatában volt gyöngeségének, és tudta, hogy a halál pillanatáig meginoghat a szenvedések előtt, ezért kérte híveit, imádkozzanak érte, hogy a próbatétel idején üdvösséget találjon: ,,Imádkozzatok értem, nehogy olyannak találtassam, aki nem állta ki a próbát. Még veszélyben vagyok. Hűséges azonban az Atya Jézus Krisztusban, hogy beteljesítse az én kérésemet és a tiéteket."
Mikor megérkeztek Rómába, sietve az amfiteátrumba vitték Ignácot. Miközben a vértanúság helye felé hurcolták, láncait ,,lelki gyöngyök"-nek nevezte. Amint meghallotta az éhes vadállatok ordítását, megismételte azokat a szavakat, melyeket korábban a római egyháznak írt: ,,Én Isten gabonája vagyok, és a vadállatok foga őröl, hogy tiszta kenyér lehessek. Ösztökéljétek a vadállatokat, hogy azok legyenek a sírom, és semmit meg ne hagyjanak belőlem, nehogy bárkinek a terhére legyek!" A cirkuszi tömeg szeme láttára vetették a vadak elé. Haldokolva a világba kiáltotta: ,,Mindazok, akik nem Jézus Krisztusról beszélnek nekem, számomra csak síremlékek és sírkövek!" Mikor a vadállatok széttépték Ignácot,
...... ........... ........... .........


Traianus elismeréssel így nyilatkozott: ,,Nagy a keresztények bátorsága! Hol van egy görög, aki így tudna meghalni a maga isteneiért?"
Ami a szent testéből megmaradt, azt a keresztények eljuttatták Antiochiába. A római martirológium úgy tudja, hogy az ereklyéket később visszavitték Rómába és a Szent Kelemen-bazilikában helyezték el.
Mindenható, örök Isten, te a szent vértanúk hitvallásával megdicsőíted Fiad titokzatos testét, az Egyházat. Add, hogy a vértanúság, amely Antiochiai Szent Ignác püspöknek örök dicsőséget szerzett, nekünk szüntelen erőforrásunk legyen. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
Bővebben Link

*
- Wikipedia oldalon Link

- Katolikus oldalon Link

- Ferenc pápa: Antióchiai Szent Ignác közbenjárása adja meg nekünk az Úr az állhatatosság erejét
A katekézis után Ferenc pápa köszöntötte a különböző zarándok csoportokat, a betegeket és az új házasokat, majd megemlékezett a nap szentjéről, a vértanú püspök Antióchiai Szent Ignácról. Tanuljunk az ősi Szíria ezen egykori püspökétől, aki bátran tanúságot tett hitéről. Közbenjárására adja meg nekünk az Úr az állhatatosság erejét, mindenféle ellenségeskedés és üldöztetés ellenére. .
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: áldozatvállalás, ellenségeskedés, istenhordozónak, magasztosságát, theophorosznak, tanítványaihoz, megpróbáltatás, közbenjárására, szentlélekkel, lelkiismereti, vértanúságtól, hitvallásával, amfiteátrumba, mindazonáltal, állhatatosság, gyöngeségének, ösztökéljétek, megemlékezett, martirológium, nyilatkozott, elismeréssel, dicsekszenek, erőforrásunk, keresztények, megdicsőíted, imádkozzanak, imádkozzatok, visszavitték, keresztjének, halottainkat, vértanúidért, keresztjüket, közbenjárása, filippiekhez, vadállatokat, gyalázatukra, vadállatok foga, példámat mindnyájan, eszüket földi, búzaszem elhal, időben Jézus, örök életre, evangélium igéi, vértanúk hősiessége, áldozatvállalás magasztosságát, igaz hitben, egész világnak, lelkiismereti szabadság, élet minden, világ csábításait, megpróbáltatás idején, lángoló hite, Antiochiai Szent Ignác, SZENTLECKE Szent Pál, Jézus Krisztust, EVANGÉLIUM Szent János, Jézus Krisztushoz, Jézus Krisztus, Atya Jézus Krisztusban, Jézus Krisztusról, Szent Kelemen-bazilikában, Antióchiai Szent Ignác, Antióchiai Szent Ignácról,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Aztán itt van egy másik szerep...  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Március 15 emlékére virágba bo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az ünnepről  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Aztán itt van egy másik szerep...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Vágy, élet és sugár  A szív és a cselekvés egységes...  Hernádkak  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kezdet  Facebookon kaptam  Nyíljatok meg  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Szent-Györgyi Albert gondolata  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  Rochefoucauld - a bölcs  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  A tékozló és Isten gondviselés...  Rochefoucauld - a bölcs  Sötétség és világosság  Jóga férfiaknak  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ted Engstrőm gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  A közszereplő  Alvó baby  Atyám !  Csendes éjszakán  Ez a miénk!  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  A csonk és a facsemete  William Shakespeare-től idéze...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Keresd azt a valakit,...  Jóga férfiaknak  Törött csészék  Alvó baby  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Törött csészék  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  A kávé  Márciusi eső  Az ünnepről  Rőzsehordó nő szobra  Csörög a telefonom  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
vadállatok foga, példámat mindnyájan, eszüket földi, búzaszem elhal, időben Jézus, örök életre, evangélium igéi, vértanúk hősiessége, áldozatvállalás magasztosságát, igaz hitben, egész világnak, lelkiismereti szabadság, élet minden, világ csábításait, megpróbáltatás idején, lángoló hite, életemet értetek, halál pillanatáig, szenvedések előtt, próbatétel idején, amfiteátrumba vitték, vértanúság helye, éhes vadállatok, római egyháznak, terhére legyek, cirkuszi tömeg, világba kiáltotta, vadállatok széttépték, keresztények bátorsága, maga isteneiért, szent testéből, keresztények eljuttatták, római martirológium, ereklyéket később, szent vértanúk, állhatatosság erejét, katekézis után, különböző zarándok, vértanú püspök, áldozatvállalás, ellenségeskedés, istenhordozónak, magasztosságát, theophorosznak, tanítványaihoz, megpróbáltatás, közbenjárására, szentlélekkel, lelkiismereti, vértanúságtól, hitvallásával, amfiteátrumba, mindazonáltal, állhatatosság, gyöngeségének, ösztökéljétek, megemlékezett, martirológium, nyilatkozott, elismeréssel, dicsekszenek, erőforrásunk, keresztények, megdicsőíted, imádkozzanak, imádkozzatok, visszavitték, keresztjének, halottainkat, vértanúidért, keresztjüket, közbenjárása, filippiekhez, vadállatokat, gyalázatukra, testvérünket, megismételte, beteljesítse, betekintést, pillanatáig, emléknapján, megdicsőült, helyettetek, krisztusról, meghallotta, imádkozzunk, mindhalálig, megérkeztek, eljuttatták, mindörökkön, csábításait, csoportokat, köszöntötte, kegyelmedet, krisztusban, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 621
  • e Hét: 4211
  • e Hónap: 24894
  • e Év: 227807
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.