Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
29. évközi hét szerda 10.23
  2019-10-23 11:37:58, szerda
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
A keresztény ember megtagadja a bűn szolgálatát, és egészen Istennek szenteli magát.
Testvéreim!
Ne uralkodjék testeteken a bűn, és ne engedelmeskedjetek kívánságainak! Ne adjátok át tagjaitokat a bűn szolgálatára a gonoszság eszközeként, hanem mint akik a halálból életre keltek, adjátok magatokat Isten szolgálatára, tagjaitokat pedig az igazság eszközéül szenteljétek az Istennek. A bűn ugyanis többé nem uralkodik rajtatok, mert nem az ószövetségi törvény alá vetve éltek, hanem a kegyelemben.
Mi következik ebből? Vétkezzünk tehát, mert nem a törvény alatt, hanem a kegyelemben élünk? Isten mentsen! Nem tudjátok-e, hogy Isten szolgái vagytok, és neki kell engedelmeskednetek, akinek mint szolgák alárendelitek magatokat?
Vagy a bűnnek engedelmeskedtek, és ez halálra vezet; vagy az Istennek engedelmeskedtek, és ez a megigazulásra vezet. Hála legyen azonban Istennek, hogy - bár a bűnnek szolgáltatok - most már szívből engedelmeskedtek annak a tanításnak, amelyre oktattak. A bűntől megszabadulva, az igaz élet szolgái lettetek.
Ez az Isten igéje. Róm 6,12-18

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Sokról kell számot adnia annak, aki sokat kapott.
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
,,Gondoljátok meg: Ha tudná a házigazda, hogy melyik órában jön a tolvaj, nem engedné betörni házába. Éberen várjátok tehát az Emberfiát, mert eljön abban az órában, amikor nem is gondoljátok."
Péter megkérdezte: ,,Uram, csak nekünk mondod ezt a példabeszédet, vagy mindenkinek?" Az Úr így válaszolt: ,,Ki a hű és okos sáfár, akit ura szolgái fölé rendel, hogy ha eljön az ideje, kiadja részüket az élelemből?
Boldog az a szolga, akit hazatérő ura ebben a tevékenységben talál. Bizony, mondom nektek, hogy minden vagyonát rábízza.
De ha a szolga azt mondja magában: »Uram bizonyára késni fog«, és elkezdi verni a többi szolgát és szolgálót, eszik-iszik meg részegeskedik, és megérkezik ennek a szolgának az ura olyan napon, amikor nem is várja, és olyan órában, amikor nem gondolja, bizony kegyetlenül megbünteti, és a hűtlenek sorsára juttatja.
Az a szolga, aki ismeri ura akaratát, de nem áll készen, hogy akarata szerint járjon el, sok verést kap. Aki azonban nem ismeri, s így tesz olyat, amiért büntetést érdemel, csak kevés verést kap.
Mert aki sokat kapott, attól sokat követelnek, és akire sokat bíztak, attól többet kérnek számon."
Ezek az evangélium igéi. Lk 12,39-48
...... .........



Imádság
Hálát adunk, Urunk végtelen jóságodért: elkészítetted nekünk országodat, megadod kegyes irgalmadat, megbocsátod bűneinket. Kérünk, segíts, hogy e világ útjain járva észrevegyük az éhezők, a szomjazók, a ruhátlanok, valamint a betegek és a rabok szenvedésében a te szenvedésedet, hogy minden rászoruló testvérünknek szolgálatára lehessünk, és örömmel fogadjuk őket közénk. Tested és véred által add, hogy felismerjünk minden emberben, és emberi kicsinységünk ellenére is viszonozhassuk nagy szereteted.

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmeskedtek, tanítványaihoz, tevékenységben, viszonozhassuk, kicsinységünk, kívánságainak, elkészítetted, szenvedésedet, megszabadulva, testvérünknek, részegeskedik, szenvedésében, megigazulásra, alárendelitek, példabeszédet, szolgálatára, szolgáltatok, felismerjünk, szenteljétek, tagjaitokat, szolgálatát, gondoljátok, kegyelemben, eszközeként, ószövetségi, megbocsátod, kegyetlenül, megkérdezte, mindenkinek, észrevegyük, jóságodért, vétkezzünk, országodat, szentlecke, apostolnak, testvéreim, keresztény ember, gonoszság eszközeként, halálból életre, igazság eszközéül, ószövetségi törvény, törvény alatt, kegyelemben élünk, bűnnek engedelmeskedtek, megigazulásra vezet, bűnnek szolgáltatok, bűntől megszabadulva, igaz élet, időben Jézus, tevékenységben talál, többi szolgát, hűtlenek sorsára, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Lukács,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
különleges  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Azért kaptad  IGEN így  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Bársony székben  Nevelőszülőkhöz adták,  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Egyszerű  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Esterházy Péterre emlékezünk  Szívek  Esterházy Péter: Harmonia c...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Paul David Tripp Április 13  Ma van a magyar költészet napj...  Az ember  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívek  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  A Magyar Költészet napja alkal...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Jázmin  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Esterházy Péterre emlékezünk  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Nem kell hozzá fürdőruhás  Jó éjszakát  Előfordul, hogy  Robert Merle tollából  Szép estét kedves látogatóimn...  Isten hűségének mértéke  Borzasztó  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam Krisztinától  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Müller Péter tollából  Szép álmokat!  Erdei gyöngyvirág  Az ember  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Emlékezz  Anyák napjára  Szabó T. Anna - Pitypang  Esterházy Péterre emlékezünk  A Magyar Költészet napja alkal...  Esterházy Péterre emlékezünk 
Bejegyzés Címkék
keresztény ember, gonoszság eszközeként, halálból életre, igazság eszközéül, ószövetségi törvény, törvény alatt, kegyelemben élünk, bűnnek engedelmeskedtek, megigazulásra vezet, bűnnek szolgáltatok, bűntől megszabadulva, igaz élet, időben Jézus, tevékenységben talál, többi szolgát, hűtlenek sorsára, evangélium igéi, rabok szenvedésében, engedelmeskedtek, tanítványaihoz, tevékenységben, viszonozhassuk, kicsinységünk, kívánságainak, elkészítetted, szenvedésedet, megszabadulva, testvérünknek, részegeskedik, szenvedésében, megigazulásra, alárendelitek, példabeszédet, szolgálatára, szolgáltatok, felismerjünk, szenteljétek, tagjaitokat, szolgálatát, gondoljátok, kegyelemben, eszközeként, ószövetségi, megbocsátod, kegyetlenül, megkérdezte, mindenkinek, észrevegyük, jóságodért, vétkezzünk, országodat, szentlecke, apostolnak, testvéreim, következik, követelnek, megtagadja, keresztény, uralkodjék, irgalmadat, evangélium, megérkezik, rómaiakhoz, szereteted, testeteken, megbünteti, ruhátlanok, tanításnak, bizonyára, rászoruló, bűneinket, magatokat, szolgálót, könyvéből, szolgának, eszközéül, élelemből, házigazda, szomjazók, emberfiát, büntetést, leveléből, válaszolt, lehessünk, gonoszság, uralkodik, végtelen, vagyonát, istennek, várjátok, ellenére, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3253
  • e Hét: 14315
  • e Hónap: 26991
  • e Év: 260738
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.