Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
29. évközi hét péntek 10.25
  2019-10-25 10:22:46, péntek
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Jézus Krisztus kegyelme ad erőt, hogy a rossz helyett a jó győzedelmeskedjék bennünk.
Testvéreim!
Tudom, hogy a jó nem lakik bennem, vagyis a testemben. Mert a jót akarni ugyan kész volnék, de arra, hogy a jót meg is tegyem, nem vagyok képes. Hiszen nem azt teszem, amit szeretnék, a jót; hanem a rosszat teszem, amit nem akarok. Ha pedig azt teszem, amit nem akarok, akkor már nem is én cselekszem azt, hanem a bennem lakó bűn.
Így tehát erre a törvényre találok: Bár a jót szeretném tenni, a rosszra vagyok kész. A belső ember szerint örömömet találom Isten törvényében, de más törvényt tapasztalok tagjaimban: ez küzd értelmem törvénye ellen, és a bűn törvényének rabjává tesz, amely tagjaimban van.
Én szerencsétlen ember! Ki szabadít meg ettől a halálra szánt testtől? Istennek adjunk hálát, aki megszabadít minket Urunk, Jézus Krisztus által!
Ez az Isten igéje. Róm 7,18-25a

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Ismerjük fel az idők jeleiben az Isten üzenetét!
Abban az időben Jézus így szólt a sokasághoz:
Ha látjátok, hogy nyugaton felhő támad, mindjárt mondjátok: ,,Eső jön!", és úgy is történik. Ha déli szél fúj, azt mondjátok: ,,Hőség lesz!", és megjön az is. Képmutatók! Az ég és föld jeleiből tudtok következtetni; a mai idők jeleit miért nem ismeritek fel? Miért nem ítélitek meg magatok, hogy mi az igazság?
Amikor ellenfeleddel a hatóságokhoz mégy, igyekezzél még az úton kibékülni vele, hogy a bíróhoz ne hurcoljon. Mert ha a bíró elé visz, akkor a bíró átad a börtönőrnek, a börtönőr pedig börtönbe vet téged. Mondom neked, ki nem szabadulsz onnan, amíg tartozásodat az utolsó fillérig le nem fizeted.
Ezek az evangélium igéi. Lk 12,54-59

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te összegyűjtöd és őrzöd nyájadat, az Egyházat, és fáradhatatlanul indulsz az eltévedt bárányok után, hogy visszavezesd őket a közösségbe. Ismered és nevén szólítod mindazokat, akik nyájadhoz tartoznak. Te vagy a Jó Pásztor, aki a kereszten életedet adtad juhaidért, az emberekért. Hívj fiatalokat a papságra, hogy téged követve egész életükkel megmutassák a világnak és nekünk szereteted! Segíts minket, hogy a papjaid által hirdetett evangéliumhoz méltóan éljünk!

Elmélkedés
Olyan időjárási megfigyeléseket említ, amelyek ismertek lehettek a hallgatóság számára, jól tudták, hogy az eső nyugat felől, a tenger irányából szokott érkezni, a déli szél a sivatag felől pedig meleget, hőséget hoz. E példák azt igazolják, hogy az ember bizonyos természeti jelenségekből korábbi tapasztalatai alapján következtetni tud arra, hogy milyen idő várható a közeljövőben.
A felhőkről és a szélről egy kérdéssel vált át Jézus a mondanivalójára: ,,Az ég és föld jeleiből tudtok következtetni; a mai idők jeleit miért nem ismeritek fel?" Isten jeleket mutat számunkra, s ezek minden korban észrevehetőek, felismerhetőek. E jelek eszünkbe juttatják, hogy kinek köszönhetjük életünket. Felidézik Isten üdvözítő szándékát, amelynek megvalósulása érdekében szeretetkapcsolatot kezdeményez az emberrel. A jelek újra és újra rávilágítanak bűnös életünkre és bűnbánatra indítanak minket. Isten jele Jézus keresztje, amely azt hirdeti nekünk, hogy az Úr önfeláldozásának érdeméből megváltott emberek vagyunk. Jézus feltámadása szintén jel, annak jele, hogy van örök élet és Isten mindannyiunkat a mennybe vár.
Felismerem-e Isten jeleit, amelyekkel életemet az örökkévalóság felé vezeti?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: önfeláldozásának, fáradhatatlanul, megfigyeléseket, mondanivalójára, felismerhetőek, mindannyiunkat, ellenfeleddel, jelenségekből, tapasztalatai, rávilágítanak, megvalósulása, következtetni, örökkévalóság, evangéliumhoz, észrevehetőek, szerencsétlen, köszönhetjük, visszavezesd, összegyűjtöd, közeljövőben, hatóságokhoz, tartozásodat, megszabadít, börtönőrnek, hallgatóság, kezdeményez, tapasztalok, feltámadása, megmutassák, törvényében, törvényének, sokasághoz, szabadulsz, elmélkedés, természeti, fiatalokat, rossz helyett, rosszat teszem, bennem lakó, törvényre találok, rosszra vagyok, belső ember, halálra szánt, idők jeleiben, időben Jézus, hatóságokhoz mégy, úton kibékülni, bíró átad, börtönőr pedig, utolsó fillérig, evangélium igéi, eltévedt bárányok, SZENTLECKE Szent Pál, Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Felidézik Isten, Felismerem-e Isten, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Adakozás  Png nő  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Szívem  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Png lepke  Alázat  Kaffka_Margit  Sose bánj semmit  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png nő  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Kellemes délutánt kívánok  George Gordon Lord Byron: Inez...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Ágai Ágnes – Csendélet  Akik bántanak téged  Radikális szeretet  Png csokor  Png rózsa csokor  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szívem tiéd  Ne kapaszkodj magasabbra,  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Egy bizonyos határt  Örülök, hogy látlak!  Egy maradéktalanul uralt világ  Png csokor  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akarat  A televizió nem a kultúrát kép...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szép álmokat!  Radikális szeretet  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A jó emberek mindig szépek mar...  Irgalom és ítélet  Alázat  Sose bánj semmit  Png fotel  Png kislány  Png csokor  Radikális szeretet  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nevem  Nagyi telefonál  Nagyi telefonál  Png cica  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Nem számIt  Paul David Tripp Április 19  Akarat  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Még csak most kezdődik a nap  Png férfi  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A Megváltó szolgálatában  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Egy bizonyos határt 
Bejegyzés Címkék
rossz helyett, rosszat teszem, bennem lakó, törvényre találok, rosszra vagyok, belső ember, halálra szánt, idők jeleiben, időben Jézus, hatóságokhoz mégy, úton kibékülni, bíró átad, börtönőr pedig, utolsó fillérig, evangélium igéi, eltévedt bárányok, kereszten életedet, papjaid által, hallgatóság számára, tenger irányából, déli szél, sivatag felől, ember bizonyos, kérdéssel vált, jelek újra, örökkévalóság felé, önfeláldozásának, fáradhatatlanul, megfigyeléseket, mondanivalójára, felismerhetőek, mindannyiunkat, ellenfeleddel, jelenségekből, tapasztalatai, rávilágítanak, megvalósulása, következtetni, örökkévalóság, evangéliumhoz, észrevehetőek, szerencsétlen, köszönhetjük, visszavezesd, összegyűjtöd, közeljövőben, hatóságokhoz, tartozásodat, megszabadít, börtönőrnek, hallgatóság, kezdeményez, tapasztalok, feltámadása, megmutassák, törvényében, törvényének, sokasághoz, szabadulsz, elmélkedés, természeti, fiatalokat, apostolnak, szentlecke, emberekért, bűnbánatra, rómaiakhoz, mindazokat, igyekezzél, felismerem, megváltott, szereteted, tagjaimban, testvéreim, evangélium, képmutatók, cselekszem, közösségbe, amelyekkel, számunkra, hirdetett, felhőkről, juttatják, irányából, igazolják, kérdéssel, szeretném, időjárási, törvényre, könyvéből, ismeritek, érdekében, életünkre, nyájadhoz, tartoznak, kereszten, mondjátok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10920
  • e Hét: 22550
  • e Hónap: 55704
  • e Év: 289451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.