Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ferenc pápa: Ne hagyjuk, hogy lelkünk forgalmas út legyen!
  2019-10-25 17:35:07, péntek
 
  A Szentlélek sugallta jó és a rossz szellem sugallta rossz között dúló harc az, amit mindannyian megélünk. Ha valaki azt állítaná, hogy ezt nem érzi, boldogan, nyugodtan, békében él, annak azt válaszolnám: Te nem boldog vagy, hanem el vagy kábítva, nem érted, mi történik."
Az Úr világosságot gyújt szívünkben, hogy lássuk, mi a jó és mi a rossz. Mindenkiben folyamatosan zajlik a kegyelem és a bűn közötti harc, ezért a nap végén gondolkodjunk el döntéseinken, hogy azokat az Úr vagy az ördög sugallta - buzdított október 25-én reggel a Szent Márta-ház kápolnájában mondott homíliájában a pápa.
Szent Pál a rómaiakhoz írt levelében (Róm 7,18-25a) rámutat: Krisztus kegyelme ad erőt, hogy a rossz helyett a jó győzedelmeskedjék bennünk.
,,Testvéreim! Tudom, hogy a jó nem lakik bennem, vagyis a testemben. Mert a jót akarni ugyan kész volnék, de arra, hogy a jót meg is tegyem, nem vagyok képes. Hiszen nem azt teszem, amit szeretnék, a jót; hanem a rosszat teszem, amit nem akarok. Ha pedig azt teszem, amit nem akarok, akkor már nem is én cselekszem azt, hanem a bennem lakó bűn. Így tehát erre a törvényre találok: Bár a jót szeretném tenni, a rosszra vagyok kész. A belső ember szerint örömömet találom Isten törvényében, de más törvényt tapasztalok tagjaimban: ez küzd értelmem törvénye ellen, és a bűn törvényének rabjává tesz, amely tagjaimban van. Én szerencsétlen ember! Ki szabadít meg ettől a halálra szánt testtől? Istennek adjunk hálát, aki megszabadít minket Urunk, Jézus Krisztus által!"
Valaki föltehetné a kérdést, vajon Szent Pál, aki ,,a rosszat teszi, amit nem akar", a pokolban van-e; vagy legyőzöttnek számít-e. Az apostol viszont szent, mert a szentek is érzik a bensejükben dúló háborút. Ez a törvény mindenkire érvényes, ez a mindennapok küzdelme - állapította meg a pápa. - Ez a jó és a rossz harca, de nem elvont értelemben.
A Szentlélek sugallta jó és a rossz szellem sugallta rossz között dúló harc az, amit mindannyian megélünk. Ha valaki azt állítaná, hogy ezt nem érzi, boldogan, nyugodtan, békében él, annak azt válaszolnám: ,,Te nem boldog vagy, hanem el vagy kábítva, nem érted, mi történik."
Ebben a mindennapos küzdelemben van, hogy győzünk, másnap veszítünk, aztán harmadnap új harc kezdődik, és így tovább a végsőkig. Gondoljunk a vértanúkra is, akiknek az utolsó pillanatig kellett küzdeniük, hogy megmaradjon a hitük. Vagy a szentekre, mint például a Gyermek Jézusról nevezett Szent Teréz, akinek a legkeményebb harcot halálos ágyán kellett megvívnia, amikor úgy érezte, hogy a rossz szellem el akarja vonni őt az Úrtól. Vannak rendkívüli küzdelmek, de mindennaposak is, amelyek ismétlődnek - mondta Ferenc pápa. Utalt a napi evangéliumi szakaszra Szent Lukács könyvéből (Lk 12,54-59), amelyben Jézus a sokasághoz, de egyben mindannyiunkhoz szól: ,,Az ég és föld jeleiből tudtok következtetni; a mai idők jeleit miért nem ismeritek fel?"
Minket, keresztényeket sok minden lefoglal, sok jó dolog is. De azt tudjuk-e, mi zajlik bennünk? Kinek a sugallatára cselekszünk? Mi ebben a mi lelki irányultságunk? Mi ösztönöz minket? Mindennapi életünk olyan, mint az út: haladunk életünk útján, és amikor úton vagyunk, csak azt nézzük, ami érdekel minket, a többit nem vesszük észre. A harc mindig a kegyelem és a bűn között folyik - erősítette meg szentbeszédében a pápa. Az Úr üdvözíteni akar minket és kihúzni ebből a kísértésből, a rossz szellem pedig mindig beletaszít, hogy legyőzzön minket. Tegyük föl magunknak tehát a kérdést: mi milyen emberek vagyunk? Csak megyünk előre az úton anélkül, hogy észrevennénk, mi történik körülöttünk? Döntéseink mindig az Úrtól jönnek, vagy önzésünk, az ördög diktálja őket?
Fontos, hogy megismerjük, mi zajlik bennünk - szögezte le Ferenc pápa.
Fontos, hogy befelé is éljünk, és ne hagyjuk, hogy lelkünk forgalmas út legyen. Ehhez az kell, hogy a nap végén két-három percre elcsendesedjünk, és végiggondoljuk, milyen fontos dolog történt bennünk aznap.
Igen, itt kicsit gyűlölködtem, ott rosszat mondtam másokról, vagy éppen jót cselekedtem... Ki segített nekem ezekben a cselekedetekben, legyenek azok jók vagy rosszak? Ezekkel a kérdésekkel megtudhatjuk, mi történik bennünk. Olykor a pletykás lelkünkkel tudjuk, mi történik a környékünkön, a szomszédban, de nem tudjuk, mi zajlik bennünk - zárta péntek reggeli homíliáját a pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír 2019. október 25.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: elcsendesedjünk, mindannyiunkhoz, cselekedetekben, szentbeszédében, végiggondoljuk, keresztényeket, irányultságunk, szerencsétlen, gondolkodjunk, következtetni, mindennaposak, folyamatosan, legkeményebb, gyűlölködtem, világosságot, megtudhatjuk, környékünkön, legyőzöttnek, döntéseinken, észrevennénk, kápolnájában, homíliájában, evangéliumi, cselekszünk, ismétlődnek, cselekedtem, sugallatára, körülöttünk, mindennapok, tapasztalok, állapította, megismerjük, válaszolnám, megszabadít, mindenkiben, mindennapos, rossz szellem, ördög sugallta, rossz helyett, rosszat teszem, bennem lakó, törvényre találok, rosszra vagyok, belső ember, halálra szánt, rosszat teszi, pokolban van-e, apostol viszont, bensejükben dúló, törvény mindenkire, mindennapok küzdelme, rossz harca, Szent Márta-ház, Szent Pál, Jézus Krisztus, Gyermek Jézusról, Szent Teréz, Szent Lukács, Vatikáni Rádió, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A felvilágosodás...  Egy gondolat  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  képre írva  Márai Sándor tollából  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  képre írva  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Esterházy Péterre emlékezünk  Mindig lesz olyan  Tanmese  Vannak emberek  39 ígéret  Emlékezz  Bársony székben  A sorsod  Nagy és kis csodák  Ismeretlen: Ikarusz monda  Szeretem ujjad karcsuságait,  Jánosházy György: Fogd a kezem  Borzasztó  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  képre írva  Otthon  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  képre írva  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  képre írva  Borzasztó  Nem kell hozzá fürdőruhás  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó nap volt  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  képre írva  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  képre írva  Otthon  Andrássy Réka - A bolond Böske  Paul David Tripp Április 15  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Az ember emlékekből áll  Különleges  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép álmokat!  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Töröld le  Önmaga ellenére  Csend  Különleges  Otthon  Andrássy Réka - A bolond Böske  Különleges  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
rossz szellem, ördög sugallta, rossz helyett, rosszat teszem, bennem lakó, törvényre találok, rosszra vagyok, belső ember, halálra szánt, rosszat teszi, pokolban van-e, apostol viszont, bensejükben dúló, törvény mindenkire, mindennapok küzdelme, rossz harca, mindennapos küzdelemben, utolsó pillanatig, legkeményebb harcot, napi evangéliumi, sugallatára cselekszünk, harc mindig, úton anélkül, ördög diktálja, kérdésekkel megtudhatjuk, pletykás lelkünkkel, elcsendesedjünk, mindannyiunkhoz, cselekedetekben, szentbeszédében, végiggondoljuk, keresztényeket, irányultságunk, szerencsétlen, gondolkodjunk, következtetni, mindennaposak, folyamatosan, legkeményebb, gyűlölködtem, világosságot, megtudhatjuk, környékünkön, legyőzöttnek, döntéseinken, észrevennénk, kápolnájában, homíliájában, evangéliumi, cselekszünk, ismétlődnek, cselekedtem, sugallatára, körülöttünk, mindennapok, tapasztalok, állapította, megismerjük, válaszolnám, megszabadít, mindenkiben, mindennapos, törvényének, kérdésekkel, szomszédban, bensejükben, megmaradjon, mindannyian, kísértésből, küzdelemben, törvényében, homíliáját, föltehetné, rómaiakhoz, lelkünkkel, döntéseink, vértanúkra, értelemben, pillanatig, gondoljunk, tagjaimban, sokasághoz, mindennapi, szívünkben, szentlélek, cselekszem, rendkívüli, mindenkire, beletaszít, üdvözíteni, erősítette, testvéreim, testemben, legyőzzön, harmadnap, buzdított, veszítünk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1541
  • e Hét: 3311
  • e Hónap: 15987
  • e Év: 249734
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.