Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
29. évközi hét szombat 10.26
  2019-10-26 09:50:30, szombat
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
A mennyei Atya, aki Jézust is feltámasztotta a halálból, bennünket is életre kelt a Szentlélek erejével.
Testvéreim!
Nincs semmi ítéletre méltó azokban, akik Jézus Krisztusban élnek. Hiszen a lélek törvénye, amelyet a Jézus Krisztusban való élet ad, felszabadít minket a bűnnek és a halálnak törvényétől.
Amire ugyanis az ószövetségben adott törvény képtelen volt, mert a test miatt erőtlenné vált, azt Isten végrehajtotta. A bűn miatt tulajdon Fiát küldte, a bűnös testhez hasonló alakban. Ő azért jött, hogy elítélje a testben lévő bűnt, hogy beteljesedjék a törvény rajtunk, akik már nem test, hanem a Lélek szerint élünk.
Aki a test szerint él, testiekre vágyik; aki viszont a Lélek szerint él, lelkiekre törekszik. A test kívánsága a halálra vezet, a lélek törekvése az életre és a békére. A test vágyódása ugyanis Isten ellen van, mert nem veti alá magát Isten törvényének, hiszen nem is képes rá. Aki test szerint él, nem lehet kedves Isten előtt.
Ti azonban nem a test, hanem a lélek szerint éltek, ha valóban Isten Lelke lakik bennetek. De akiben nem lakik Krisztus Lelke, az nem Krisztusé.
Ha Krisztus bennetek lakik, jóllehet a test a bűn miatt halott, a lélek a megigazulás következtében él. Ha pedig bennetek lakik annak Lelke, aki feltámasztotta Jézust a halálból, ő, aki Krisztust feltámasztotta a halottak közül, a ti halandó testeteket is életre kelti a bennetek lakó Lelke által.
Ez az Isten igéje. Róm 8,1-11

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Tartsunk mindnyájan bűnbánatot, mert így mentjük meg lelkünket!
Abban az időben odajött Jézushoz néhány ember, s azokról a galileaiakról hozott hírt, akiknek vérét Pilátus az áldozat vérével vegyítette.
Erre Jézus megjegyezte: ,,Azt hiszitek, hogy ezek a galileaiak bűnösebbek voltak, mint a többi galileai, mivel így jártak? Mondom nektek: nem! De ha nem tartotok bűnbánatot, éppúgy elvesztek ti is mindnyájan. Vagy azt gondoljátok, hogy az a tizennyolc ember, akire rádőlt Siloámban a torony és megölte őket, bűnösebbek voltak a Jeruzsálemben élő többi embernél? Mondom nektek: nem! De ha nem tartotok bűnbánatot, éppúgy elvesztek ti is mindnyájan."
Aztán egy példabeszédet mondott. ,,Egy embernek fügefa volt a szőlőjében. Kiment, gyümölcsöt keresett rajta, de nem talált. Erre így szólt vincellérjéhez: »Idejárok három év óta, hogy gyümölcsöt keressek ezen a fügefán, de nem találok. Vágd ki! Miért foglalja itt a helyet? De az így válaszolt: »Uram, hagyd meg még az idén. Körülásom és megtrágyázom, hátha terem majd jövőre. Ha mégsem, akkor kivághatod."
Ezek az evangélium igéi. Lk 13,1-9
...... .......



Imádság
Jó Pásztorunk, Jézus Krisztus! Segítsd a papokat, hogy mindenkor a mennyei Atya szeretetét sugározzák a gyermekek és a fiatalok felé! Segítsd a papokat, hogy hirdessék az életet, és arra bátorítsák a családi életre készülőket és a családokat, hogy mindig számíthatnak Isten segítségére! Segítsd őket, hogy Isten jóságát és erősítő kegyelmét közvetítsék a betegeknek és a haldoklóknak! Élj minden pap szívében, hogy az irgalomban gazdag Istent képviseljék, amikor gyóntatják a bűnbánókat és a megtérőket! Segítsd őket, hogy hivatásukat szolgálatnak tekintsék!

Elmélkedés
A mai evangélium témája a bűnbánat, a megtérés. Azt követően beszél erről Jézus, hogy hírt hoznak egy tragikus esetről: Pilátus, a római helytartó Galileából érkező zarándokokat öletett meg. Lukács evangélista sajátos megfogalmazásából, amely szerint ,,vérük az áldozat vérével vegyült", arra következtethetünk, hogy az eset Jeruzsálemben, a templomban, áldozatbemutatás közben történhetett. Az evangélista nem jelöli meg konkrétan a történtek okát vagy körülményeit, de a mészárlás ténye beleillik abba a képbe, ahogyan a kor ismert történetírója, Josephus Flavius bemutatja Pilátus személyét és tevékenységét.
A hír hallatán Jézus a korabeli felfogásra emlékeztet. Az emberek azt gondolták, hogy ha valakit valamilyen nagy szerencsétlenség ér, annak egyetlen oka van: bűnös és Isten büntette meg őt. Bár a gyakorlatban ennek a fordítottja is előfordult, azaz mások által bűnösnek ismert emberek nagy jómódban és gazdagságban éltek, illetve igaznak tartott emberek éltek nagy szegénységben és nyomorúságban, mégis általános volt ez a nézet. Jézus szerint a szerencsétlenség és a bűnösség között nincs feltétlenül kapcsolat, tehát az áldozatok nem azért haltak meg, mert bűnösök voltak.
Ugyanakkor figyelmezteti hallgatóit, hogy aki nem tart bűnbánatot, az el fog veszni, azaz nem jut el az üdvösségre. Ha bizalommal és bűnbánattal járulok Istenhez, megadja nekem az újjászületés kegyelmét.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: áldozatbemutatás, szerencsétlenség, feltámasztotta, vincellérjéhez, nyomorúságban, példabeszédet, szegénységben, tevékenységét, beteljesedjék, galileaiakról, következtében, jeruzsálemben, történetírója, ószövetségben, végrehajtotta, figyelmezteti, szolgálatnak, zarándokokat, történhetett, újjászületés, körülményeit, gazdagságban, gyakorlatban, megtrágyázom, haldoklóknak, számíthatnak, felszabadít, törvényétől, bűnbánattal, evangélista, közvetítsék, segítségére, megjegyezte, képviseljék, törvényének, fordítottja, mennyei Atya, lélek törvénye, halálnak törvényétől, ószövetségben adott, test miatt, bűnös testhez, testben lévő, törvény rajtunk, test szerint, test kívánsága, halálra vezet, lélek törekvése, test vágyódása, lélek szerint, megigazulás következtében, halottak közül, SZENTLECKE Szent Pál, Jézus Krisztusban, Isten Lelke, Krisztus Lelke, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Erre Jézus, Jézus Krisztus, Josephus Flavius, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Talpra vándor  Üdvözöllek az oldalamon  Mindig tud adni ,  Törött csészék  Facebookon kaptam  Ted Engstrőm gondolata  Esti kép  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  A gyász  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nemzeti  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Benned is ezerféle szín van  Esti kép  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Por  Evan Esar tollából  Jóga férfiaknak  Müller Péter tollából  Nem mindegy  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sajnos ezt elBalogozták  Evan Esar tollából  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Nem mindegy  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Intelem  A közszereplő  A szív és a cselekvés egységes...  Magyarország ilyen hely.  Könnyáztatta asszonysorsok  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  Az ünnepről  Szép álmokat!  Alvó kislány  Rejtő Jenő versei  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Vágy, élet és sugár  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  képre írva Március 15 -re emlé...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Az embernek fiatal korában van  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Üdvözöllek az oldalamon  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Ted Engstrőm gondolata  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagy László - Szerelem emléke  Akinek vaj van a fején...  Aranyosi Ervin: Súgom a békét... 
Bejegyzés Címkék
mennyei Atya, lélek törvénye, halálnak törvényétől, ószövetségben adott, test miatt, bűnös testhez, testben lévő, törvény rajtunk, test szerint, test kívánsága, halálra vezet, lélek törekvése, test vágyódása, lélek szerint, megigazulás következtében, halottak közül, bennetek lakó, időben odajött, galileaiakról hozott, áldozat vérével, galileaiak bűnösebbek, többi galileai, példabeszédet mondott, embernek fügefa, evangélium igéi, fiatalok felé, családi életre, irgalomban gazdag, tragikus esetről, római helytartó, eset Jeruzsálemben, történtek okát, mészárlás ténye, korabeli felfogásra, gyakorlatban ennek, bűnösség között, újjászületés kegyelmét, áldozatbemutatás, szerencsétlenség, feltámasztotta, vincellérjéhez, nyomorúságban, példabeszédet, szegénységben, tevékenységét, beteljesedjék, galileaiakról, következtében, jeruzsálemben, történetírója, ószövetségben, végrehajtotta, figyelmezteti, szolgálatnak, zarándokokat, történhetett, újjászületés, körülményeit, gazdagságban, gyakorlatban, megtrágyázom, haldoklóknak, számíthatnak, felszabadít, törvényétől, bűnbánattal, evangélista, közvetítsék, segítségére, megjegyezte, képviseljék, törvényének, fordítottja, gondoljátok, hivatásukat, megigazulás, feltétlenül, krisztusban, kivághatod, tizennyolc, galileából, evangélium, bűnösebbek, pásztorunk, gyümölcsöt, előfordult, mindnyájan, templomban, rómaiakhoz, bűnbánatot, elmélkedés, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 309
  • e Hét: 3899
  • e Hónap: 24582
  • e Év: 227495
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.