Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
„Az életem veled kezdődik el”
  2019-10-26 10:03:13, szombat
 
  Nick Vujicic a Papp László Sportarénában.
Október 25-én délelőtt 11-kor Nick Vujicic tízezer fiatal előtt beszélt a Papp László Sportarénában. Arról, hogy legyenek egymással mindig kedvesek, és bármi baj éri is őket, soha ne adják fel a reményt.
Az októberi nyárban alig férek el a bicikliúton, annyi iskolai csoport hemzseg az Aréna környékén. Egy zebra mellett, a zöldre várva odacsapódom az egyikhez, és a gyermekarcokat látva egy pillanatra elgondolkodom, nem kicsik-e még ehhez a programhoz. Annyiban biztosan nem, hogy senki sem hangoskodik, mintha máris ,,edzenének" a csendes odafigyelésre.
A bejutás kissé komplikált, és őrök szigorú tekintete kísér bennünket mindenhol. De miután a karszalagot megkapjuk, már teljes szabadságot élvezünk a színpad előtt. Bármelyik szabad helyre leülhetek, és Zitát is tájékoztatják, honnét tud a legjobban fotózni.
...... .......


A hangulat koncerteket idéző. Noha még el sem kezdődött a program, a sorokon néha tapsvihar és üdvrivalgás söpör végig. Talán már eleve az, hogy ennyi gyerek együtt van, ennyire lelkesítő hatással van a rájuk, és a várakozás izgalmának is szerepe lehet benne.
Pár perc múlva megjelenik a színpadon Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője. Az egyszerű, keresetlen alaphang, amit megüt, nagyon kedvemre való. ,,Ajándékok várnak itt ma rátok" - mondja a fiataloknak, majd átadja a szót László Viktornak, aki örömének ad hangot a rengeteg fiatal, a jövő nemzedék képviselőinek láttán, és Jeremiás prófétát idézi. - ,,Reményteljes jövőt készítek nektek", üzeni az Úr a próféta által. Ez a mai alkalom arra kínál lehetőséget, hogy ebbe a tervbe bepillantsatok - mondja az Arénát szinte teljesen megtöltő általános és középiskolásoknak -, méghozzá Nick Vujicic személyén keresztül. Ő az öltözőben már hallja, hogy itt vagytok. Kolozsvárról érkezett nemrég, ott is tízezer ember előtt beszélt. Sepsiszentgyörgyöt is megjárta, ott négyezren hallgatták. Nick arra buzdít, hogy ne adjuk fel, és Istennél keressük a válaszokat életünk kérdéseire.
Nem sokkal később a színpadra tódulnak a Nemadomfel együttes tagjai, a közönség pedig - noha ,,bemelegedésre" még nem volt idő - azonnal veszi a lapot, és az első, lírai szám közben, amit Vaskó Mária ad elő nagy átéléssel és tehetséggel, már levegőbe is emelkednek a világító mobiltelefonok. A következő, ,,tombolós" számra a Never Give Up gospelkórus tagjai is megérkeznek, és noha sokan mozgásukban korlátozottak, kerekesszékesek, láthatóan mind tele vannak energiával-lelkesedéssel. ,,Felfestjük a falra: jó veled", ,,Hogy ajtót nyitsz-e a csodáknak, példát mutatsz-e a családnak, tényleg csak rajtad áll": ez a szöveg, ami azt jelzi, hogy a mondanivalót a korosztályhoz szabja már az együttes is. A Helló, hogy vagy? A legjobban refrénű dalban egy látássérült fiatalember rapel elképesztő tehetségesen, és nagyon ért a közönség bevonásához-lelkesítéséhez is.
A minikoncert után megint László Viktor mond pár szót. Főként azt hangsúlyozza, hogy ez a nap a bátorításról szól. Arról, hogy mindig van remény.
Az újabb koncertecske Csiszér László és csapata négy számából áll. Lendületük átjárja a nézőteret: egyszer csak oldalról is, középen is sok-sok gyerek jelenik meg elöl, a hangulat ebből ítélve forrósodóban van.
Soltész Miklós államtitkár rövid beszédében az erdélyi út egy-két életképét felvillantva Nick Vujicic kivételes karakterét mutatja be: azt, hogy milyen jó humora, önkritikája van, hogy mennyire értékes ember - noha az orvosok annak idején csak a sérültet látták benne. Ha betegség, bánat ér benneteket, mindig gondoljatok Nickre. Példája arra tanít, hogy az élet csodálatos, és érdemes küzdeni, teszi hozzá.
*
- ,,Hogy vagy? Szeretlek!" - e szavakkal, magyar tudását megcsillogtatva érkezik a színpadra Nick Vujicic. Majd köszönetet mond azoknak, akik harmadik magyar útját támogatták, felemelteti világító mobiltelefonjaikat a fiatalokkal, és erről élő videót készít a netre. Aztán elmondja legfontosabb üzenetét: ,,Ne adjátok fel! Sokfélék vagyunk, de reménységünk mindannyiunknak lehet." Majd elmesél egy vicces történetet. Történt ugyanis, hogy egy utasszállító gépen arra kérte pilóta barátját, öltöztesse őt pilótaruhába, és hitessék el az utasokkal: Nick fogja vezetni a gépet. Ekkor vagy máskor történt, ez nem világos, de olyan is előfordult, hogy megkérte: tegyék az ülések fölötti csomagrekeszbe, és amikor egy utas kinyitotta a rekeszt, ő ráijesztett. ,,Hú!" - kiáltott a betekintőre. Amikor meg autóval vitték valahova, azzal poénkodott, hogy megfordult a tengelye körül, így a szomszéd autókból figyelők azt hihették, hogy a fejével tett 360 fokos fordulatot
- Amikor megszületett, ,,meglepetés" érte a családját. Az orvosok azt mondták, soha nem fog tudni járni. A szüleitől azonban szerencsére mindig csak azt hallotta, hogy különleges és gyönyörű. Édesanyja elérte, hogy olyan iskolába járhasson, mint bármelyik gyerek, miatta változtatták meg a törvényt. Sok évvel később egyetemet végzett, ma ,,kis lábával" percenként háromszáz leütésre képes a billentyűzeten, és kormányok ifjúsági tanácsadója.
Gyerekként azt hitte, soha nem lesz barátnője, gyermeke. Ma pedig majdnem nyolc éve házas már, és négy szép gyermeke van. A kezüket ugyan nem tudja megfogni, a szívüket azonban igen - és ez a lényeg.
Sokat csúfolták a külseje miatt, ezért sokan lemaradtak arról, hogy a barátjuk legyen. Ő ezzel szemben nem mások testét, hanem a tekintetét figyeli. Aki vagy, fontosabb annál, hogy milyen a külsőd, és mi a munkád.
Gyerekként nem tudta, mi lesz, ha nagy lesz. Őt az iskolai takarító kedvelte, bátorította leginkább annak idején. Az ember értéke nem a munkájából származik.
Senki se eméssze magát a külseje miatt! Ő tízévesen öngyilkos próbált lenni, de aztán mégis adott még esélyt magának.
Ne ess kétségbe! Ne a tükörnek higgy! Úgy, hogy vagy, gyönyörű vagy! Csoda lehetsz mások számára! Rajtad keresztül változás jöhet a világba. Minden ember szeretné a világot jobb hellyé tenni.
Három dolgot jegyezz meg! Légy hálás azért, amid van. Amit vetsz, azt aratod majd! A múltunk nem befolyásolja a jövőnket.
Mi a célod, az álmod? Találd ki, és összpontosíts rá!
Soha ne feledkezz meg a nálad szegényebbekről, nehezebb helyzetben levőkről. Mindig mondhatsz valakinek egy-két bátorító szót, vagy megvédhetsz valakit az iskolai szekálástól.
Nick a következő percekben közel tízezer gyerekkel mondatja el, fogadtatja meg, hogy nem fogják a társaikat bántani, hogy kedvesek lesznek, soha nem adják fel, szeretik magukat, és senkinek nem lesznek az ellenségei.
Aztán újra a Nemadomfel együttes énekel. Ezt: ,,Szeretlek, sok-sok kell belőled. Az életem veled kezdődik el."

Fotó: Merényi Zita
Kiss Péter/Magyar Kurír 2019. október 25
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Címkék: megcsillogtatva, szegényebbekről, mindannyiunknak, kerekesszékesek, gyermekarcokat, mobiltelefonok, lelkesítéséhez, bepillantsatok, billentyűzeten, csomagrekeszbe, elgondolkodom, sportarénában, összpontosíts, korlátozottak, lelkesedéssel, korosztályhoz, bemelegedésre, odafigyelésre, képviselőinek, tájékoztatják, kolozsvárról, reményteljes, hangsúlyozza, pilótaruhába, utasszállító, megszületett, változtatták, befolyásolja, reménységünk, legfontosabb, tehetségesen, bátorításról, koncertecske, forrósodóban, mondanivalót, felvillantva, októberi nyárban, zebra mellett, zöldre várva, gyermekarcokat látva, pillanatra elgondolkodom, csendes odafigyelésre, bejutás kissé, karszalagot megkapjuk, színpad előtt, legjobban fotózni, hangulat koncerteket, sorokon néha, várakozás izgalmának, színpadon Papp, szót László, rengeteg fiatal, Nick Vujicic, Papp László Sportarénában, Papp Szabolcs, Adom Fel Alapítvány, László Viktornak, Vaskó Mária, Never Give Up, László Viktor, Csiszér László, Soltész Miklós, Merényi Zita, Kiss Péter, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Esterházy Péterre emlékezünk  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Egyszerű  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  képre írva  Hamvas Béla  Szép estét  Baranyi Ferenc - N i n c s  Alvó cica  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Facebookon kaptam Krisztinától  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Jan Twardowski - Siessünk  A sorsod  Ott van  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  jó reggelt  Magyar költészet napja  Kertem  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jánosházy György: Fogd a kezem  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  A sorsod  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Magamnak  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Esterházy Péterre emlékezünk  Emlékezz  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Walter Chrysler mondta  Ismeretlen: Ikarusz monda  A hagyma antibakteriális hatás...  Jó éjszakát  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Jázmin  képre írva  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
októberi nyárban, zebra mellett, zöldre várva, gyermekarcokat látva, pillanatra elgondolkodom, csendes odafigyelésre, bejutás kissé, karszalagot megkapjuk, színpad előtt, legjobban fotózni, hangulat koncerteket, sorokon néha, várakozás izgalmának, színpadon Papp, szót László, rengeteg fiatal, jövő nemzedék, próféta által, tervbe bepillantsatok, válaszokat életünk, színpadra tódulnak, közönség pedig, világító mobiltelefonok, korosztályhoz szabja, legjobban refrénű, látássérült fiatalember, minikoncert után, bátorításról szól, újabb koncertecske, hangulat ebből, orvosok annak, sérültet látták, élet csodálatos, színpadra Nick, vicces történetet, utasszállító gépen, ülések fölötti, utas kinyitotta, tengelye körül, szomszéd autókból, fejével tett, szüleitől azonban, kezüket ugyan, szívüket azonban, külseje miatt, barátjuk legyen, tekintetét figyeli, iskolai takarító, ember értéke, munkájából származik, tükörnek higgy, világot jobb, nálad szegényebbekről, iskolai szekálástól, következő percekben, társaikat bántani, életem veled, megcsillogtatva, szegényebbekről, mindannyiunknak, kerekesszékesek, gyermekarcokat, mobiltelefonok, lelkesítéséhez, bepillantsatok, billentyűzeten, csomagrekeszbe, elgondolkodom, sportarénában, összpontosíts, korlátozottak, lelkesedéssel, korosztályhoz, bemelegedésre, odafigyelésre, képviselőinek, tájékoztatják, kolozsvárról, reményteljes, hangsúlyozza, pilótaruhába, utasszállító, megszületett, változtatták, befolyásolja, reménységünk, legfontosabb, tehetségesen, bátorításról, koncertecske, forrósodóban, mondanivalót, felvillantva, bevonásához, minikoncert, szekálástól, karszalagot, gondoljatok, ráijesztett, odacsapódom, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2515
  • e Hét: 13577
  • e Hónap: 26253
  • e Év: 260000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.