Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Halottak napja evangéliuma 11.02
  2019-11-02 08:52:32, szombat
 
  Az olvasmányokat a gyászmisékre kijelölt szövegekből szabadon vehetjük.
vagy 4.
OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Azon a napon majd megsemmisül a zord halál is.
Sion hegyén a Seregek Ura bőséges lakomát rendez minden nemzetnek.
Szent hegyén leveszi róluk a gyászleplet, amely minden népet betakart, és a fátyolt, amely minden nemzetet elborított. Örökre megsemmisíti a halált. Istenünk, az Úr letörli a könnyet minden arcról, lemossa népéről a gyalázatot, lemossa az egész földön. Ő, az Úr mondta ezt.
Azon a napon majd így beszélnek: Íme, a mi Istenünk! Benne reméltünk, hogy ő megszabadít minket. Ő az Úr, s mi benne bíztunk. Örüljünk és ujjongjunk szabadításának!
Ez az Isten igéje.

vagy 7.
OLVASMÁNY a Makkabeusok második könyvéből
Jól és hívő lélekkel gondolkodott a feltámadásról.
A harcok befejeztével Makkabeus Júdás, a választott nép bátor vezére, gyűjtést rendezett, és tizenkétezer ezüst drachmát küldött Jeruzsálembe, hogy engesztelő áldozatot mutassanak be a megholtakért. Jól és hívő lélekkel gondolkodott a feltámadásról. Ha ugyanis nem hitte volna, hogy azok, akik elestek a harcban, egykor feltámadnak, fölöslegesnek és hiábavalónak tartotta volna, hogy a halottakért imádkozzék. Ő azonban fontolóra vette, milyen nagy jutalom vár azokra, akik vallásos lelkülettel pihentek el a halálban.
Szent és üdvös dolog tehát imádkozni a halottakért, hogy feloldozást nyerjenek bűneiktől.
Ez az Isten igéje. Iz 25,6a.7-9 vagy 2Mak 12,43-46
*
vagy 6.
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Életünkben és halálunkban egyaránt az Úréi vagyunk.
Testvéreim!
Egyikünk sem él csak önmagának, és egyikünk sem hal meg csak önmagának. Amíg élünk, Istennek élünk, és ha meghalunk, Istennek halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, mindig az Úréi vagyunk. Krisztus ugyanis azért halt meg és azért támadt fel, hogy mind a holtaknak, mind az élőknek Ura legyen.
Mindnyájan Isten ítélőszéke elé jutunk. A Szentírásban ugyanis ezt olvassuk: ,,Amint igaz, hogy élek - mondja az Úr -, előttem meghajlik minden térd, és minden nyelv magasztalja az Istent!"
Tehát mindegyikünk számot ad magáról Istennek.
Ez az Isten igéje.

vagy 12.
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt első leveléből
Az örökkévalóságban együtt leszünk Krisztussal és szeretteinkkel.
Testvéreim!
Az elhunytak sorsáról nem akarunk tájékozatlanságban hagyni benneteket, hogy ne szomorkodjatok, mint a többiek, akiknek nincs reményük.
Ha Jézus - mint ahogy hisszük - meghalt, és feltámadt, akkor Isten vele együtt feltámasztja azokat is, akik Jézusban hunytak el.
Az Úr tanítása alapján ugyanis ezt mondjuk nektek: Mi, élők, akik az Úr eljöveteléig megmaradunk, nem előzzük meg az elhunytakat. A parancsszóra, a főangyal kiáltására, Isten harsonájának szavára az Úr maga száll le a mennyből. Először a Krisztusban elhunytak támadnak fel, azután mi élők, akik életben maradunk, velük együtt elragadtatunk a magasba, hogy találkozzunk Krisztussal, és örökké az Úrral legyünk.
Vigasztaljátok egymást ezzel a tanítással!
Ez az Isten igéje. Róm 14,7-9.10b-12 vagy 1Tessz 4,13-18
*
vagy 2.
EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Istent és az ő igazságait csak jóakaratú, alázatos emberek ismerhetik meg.
Jézus egy alkalommal így fejezte be tanítását:
,,Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek! Igen, Atyám, így tetszett ez neked! Az én Atyám mindent átadott nekem, és nem ismeri a Fiút senki más, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri más, csak a Fiú, és akinek a Fiú ki akarja nyilatkoztatni.
Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítlek titeket.
Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű, - és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, s az én terhem könnyű."
Ezek az evangélium igéi.

vagy 16.
EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus lakóhelyet készít nekünk mennyei Atyánknál.
Az utolsó vacsorán Jézus így búcsúzott tanítványaitól: ,,Ne nyugtalankodjék szívetek! Higgyetek az Istenben, és bennem is higgyetek! Atyám házában sok hely van. Ha nem így lenne, mondtam volna-e: Elmegyek és helyet készítek nektek!?
Ha majd elmegyek és helyet készítek nektek, ismét eljövök, és magammal viszlek titeket, hogy ti is ott legyetek, ahol én vagyok. Hiszen ismeritek az utat oda, ahova én megyek!"
Ekkor Tamás így szólt: ,,Uram, mi nem tudjuk, hogy hova mégy; hogyan ismerhetnénk hát az utat?"
Jézus ezt felelte: ,,Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem juthat el az Atyához, csak általam."
Ezek az evangélium igéi.
Mt 11,25-30 vagy Jn 14,1-6

Imádság
Uram, taníts megismerni a szenvedés értelmét és értékét. Te tudod, hogy félek tőle, s minden ember így van vele. Jó órákban, mikor közelségedet érzem, mindenre kész vagyok, erősnek érzem magam, és igent tudok mondani a kereszthordozásra. Néha az is eszembe jut: kérnem kell téged, hogy küldj szenvedéseket, hogy hozzád hasonló lehessek. Érzem lelkem mélyén, hogy a szenvedés drága ajándék, a te szereteted felbecsülhetetlen kincse.

Elmélkedés
Jézus örömhírének, evangéliumának a lényege az üdvösség kérdése. Először: Jézus megváltást, szabadulást hozott minden embernek. Megszabadít minket bűnösségünktől és annak következményeitől, ezért az üdvösség mindenekelőtt bűneink bocsánatát jelenti, amelyet az irgalmas Istennek köszönhetünk. Másodszor: Jézus megszabadít minket tévedéseinktől és hitetlenségünktől. Ebből a szempontból az üdvösség az igazság teljes megismerését jelenti számunkra. Harmadszor: Az Úr megszabadít minket a gonosz befolyásától és segít a kísértések legyőzésében. Ebből a szempontból az üdvösség azt jelenti számunkra, hogy Isten kegyelmével az életszentségre törekedhetünk. Negyedszer: Jézus megszabadít minket a haláltól és örök életet ad nekünk. Ebből a szempontból az üdvösség feltámadásunkat jelenti.
A szabadulást, az üdvösséget Jézus Krisztus, az Isten Fia hozza el mindenkinek. Azok számára, akik már eltávoztak az életből és azok számára is, akik most élnek, vagy a jövőben születnek erre a földre. Ma, halottak napján elhunyt szeretteinkre, családtagjainkra, ismerőseinkre és barátainkra gondolunk, akik reményünk szerint már elnyerték a krisztusi szabadítás gyümölcsét, az üdvösséget, az örök életet. Ugyanakkor arra is gondolunk, hogy a mi földi életünk is véget fog érni, át kell lépnünk a halál kapuján. Éljünk úgy, hogy ez az átlépés az örök életbe való belépést jelentse számunkra!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Címkék: örökkévalóságban, családtagjainkra, feltámadásunkat, nyugtalankodjék, tévedéseinktől, életszentségre, szabadításának, szeretteinkkel, nyilatkoztatni, vigasztaljátok, szomorkodjatok, evangéliumának, tanítványaitól, bűnösségünktől, elragadtatunk, fölöslegesnek, feltámadásról, törekedhetünk, mindenekelőtt, szenvedéseket, olvasmányokat, ismerőseinkre, szeretteinkre, gyászmisékre, befolyásától, kicsinyeknek, megsemmisíti, magasztallak, gondolkodott, tizenkétezer, befejeztével, jeruzsálembe, megholtakért, hiábavalónak, megismerését, ismerhetnénk, gyászmisékre kijelölt, napon majd, zord halál, könnyet minden, egész földön, harcok befejeztével, halottakért imádkozzék, tesszaloniki hívekhez, örökkévalóságban együtt, elhunytak sorsáról, főangyal kiáltására, evangélium igéi, utolsó vacsorán, szenvedés értelmét, szenvedés drága, üdvösség kérdése, OLVASMÁNY Izajás, Seregek Ura, Makkabeus Júdás, SZENTLECKE Szent Pál, Mindnyájan Isten, EVANGÉLIUM Szent Máté, EVANGÉLIUM Szent János, Ekkor Tamás, Jézus Krisztus, Isten Fia, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Most - segíts meg Mária ,  Esti kép  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Jó éjszakát  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Alvó baby  A jó kedv a világon  Virágvasárnap: az élet és a re...  Soli Deo gloria  Óraállítás  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Devecsery László - Húsvét  Boldogság  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Sárkány  A szeretetről  Játékos kis cicák  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Nagyhétfő:  Esti képek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Esti kép  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  képre írva  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Válaszok a halál után  Apu  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Graffiti bölcsesség  Paul David Tripp Március 28  Nem hazudnak  Alvó kutya  Szép estét  Alvó baby  Virágvasárnap a húsvét előtti  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Sadhguru idézet  Alvó cica  Levél lány  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Rács mögé  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Az út  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  képre írva  Leereszkedés és olvadás  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Sir Andrew Lloyd Webber 
Bejegyzés Címkék
gyászmisékre kijelölt, napon majd, zord halál, könnyet minden, egész földön, harcok befejeztével, halottakért imádkozzék, tesszaloniki hívekhez, örökkévalóságban együtt, elhunytak sorsáról, főangyal kiáltására, evangélium igéi, utolsó vacsorán, szenvedés értelmét, szenvedés drága, üdvösség kérdése, üdvösség mindenekelőtt, irgalmas Istennek, igazság teljes, gonosz befolyásától, kísértések legyőzésében, életszentségre törekedhetünk, üdvösség feltámadásunkat, üdvösséget Jézus, jövőben születnek, krisztusi szabadítás, örök életet, halál kapuján, örök életbe, örökkévalóságban, családtagjainkra, feltámadásunkat, nyugtalankodjék, tévedéseinktől, életszentségre, szabadításának, szeretteinkkel, nyilatkoztatni, vigasztaljátok, szomorkodjatok, evangéliumának, tanítványaitól, bűnösségünktől, elragadtatunk, fölöslegesnek, feltámadásról, törekedhetünk, mindenekelőtt, szenvedéseket, olvasmányokat, ismerőseinkre, szeretteinkre, gyászmisékre, befolyásától, kicsinyeknek, megsemmisíti, magasztallak, gondolkodott, tizenkétezer, befejeztével, jeruzsálembe, megholtakért, hiábavalónak, megismerését, ismerhetnénk, legyőzésében, harsonájának, feltámasztja, találkozzunk, közelségedet, mindegyikünk, szentírásban, tesszaloniki, köszönhetünk, eljöveteléig, parancsszóra, szabadulást, feltámadnak, mindenkinek, krisztusban, szövegekből, megmaradunk, barátainkra, makkabeusok, elhunytakat, örömhírének, krisztussal, szempontból, halálunkban, kegyelmével, megszabadít, elrejtetted, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2049
  • e Hét: 7740
  • e Hónap: 28423
  • e Év: 231336
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.