Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Inkább szántsunk!
  2016-07-24 20:48:43, vasárnap
 
  Inkább szántsunk!


Közzétéve 2016-07-23


Jókora pofon a szurkolóknak


A klubfutballba áramló rengeteg közpénz hozadéka egyelőre a nullához közelít

Kedden délután mély lélegzetet vettem, és beálltam egy meglehetősen hosszú sor végére a Groupama Arénánál. Amikor sorra kerültem, ezerötszáz forint leperkálása után - plusz vénaszkenner, ahogy az mostanában dukál - kezembe adták a Fradi szurkolói kártyát, amellyel mindjárt beállhattam volna egy másik, még hosszabb sor végére, hogy jegyet vegyek a szerdai Ferencváros-FK Partizani mérkőzésre.
Inkább az online megoldást választottam, ahol háromezer-egyszáz forint átutalása után meg is lett a belépőm. Az albán csapat beugróként került ide - a helyi bajnokságot megnyerő csapatot bundagyanú miatt eltiltották -, és a futballszakmában mértékadó Transfermarkt.de portál szerint feleannyit ér, mint a magyar bajnokcsapat. A Fradi egy-egyet játszott velük idegenben, tehát itthon elég lett volna null-null is a továbbjutáshoz. Minden adott volt ahhoz, hogy a meccsre jegyet váltó majd kilencezer néző jó mérkőzést, hazai győzelmet és továbbjutást lásson a gyönyörű stadionban.
Itt álljunk meg egy pillanatra! A magyar labdarúgás a júniusi Európa-bajnokság óta kegyelmi pillanatban van. A válogatott vártnál jobb szereplése nemcsak összekovácsolta az országot, de ráirányította a figyelmet a focira. Talán ennek is köszönhető, hogy például nyár közepén Debrecenben tízezer ember ment ki egy gyakorlatilag tét nélküli mérkőzésre (az Európa-liga selejtezőkörében a Loki a San Marinó-i La Fiorita ellen idegenben öt-nullra nyert, ezután következett a hazai találkozó). Igaz, ingyen lehetett bemenni - nem emlékszem, hogy valaha focimeccsen többen lettek volna az új nagyerdei stadionban. És ha már az ingyenes belépésnél tartunk, Dárdai Pálnak volt egy megfontolandó javaslata a sikeres Eb-szereplés után. A tréner azt javasolta, hogy a most induló NB I-es szezon elején ingyen kellene beengedni a szurkolókat a stadionokba, hogy a nyári eufóriát átmentve a klubcsapatok szurkolótábora is erősödjön. Információim szerint az MLSZ felkarolta a javaslatot, de az megbukott a klubok ellenállásán.
A szerdai Fradi-meccs jól kezdődött, már a tizenharmadik percben vezettünk Gera tizenegyesével, majd nem kaptunk meg egy jogos tizenegyest. Utána azonban jött a hidegzuhany. A hátvéd Leandro kétszer is akkorát hibázott, hogy ezért a falusi bajnokságban is lezavarnák a pályáról, de ebből még nem lett gól - ahhoz a fradista Oliver Hüsing kellett, aki a saját kapujába bombázott védhetetlenül. Ami utána történt, az maga volt a szenvedés (egyetlen valódi gólhelyzet volt, Böde melléfejelt a második félidő elején), és a szégyen. Hosszabbítás után tizenegyesekkel (és milyen megalázó volt az első, atyaég!) estünk ki úgy, hogy a Fradinál még a cserejátékosok is értékesebbek, mint az albán csapat legdrágábbja, a kapus. Egyébként a mezőny legdrágábbja, a fradista Marco Djuricin (átigazolási értéke 1,5 millió euró) volt az egész mezőny második leggyengébbje az InStat indexe alapján.
Így lett futballünnep helyett mérhetetlen csalódásban részünk, amit csak tetőzött a csütörtöki televíziós élmény, a debreceni csapat fehéroroszországi vergődése. Itt győzni kellett volna (itthon 2-1-re kikaptunk), voltak is nagy fogadkozások, de úgy nehéz, ha az első valamirevaló gólhelyzetet a 84. percben sikerült csak összehozni. Addigra az egyáltalán nem világverő fehéroroszok már lőttek egy gólt nekünk, valamint túl voltak két kapufán. A leltár elkeserítő: négy magyar csapatból három az augusztust sem érte meg a nemzetközi porondon, és ugyan a Videoton továbbjutott egy nálánál értékesebb szerb klub ellen, de alighanem a következő forduló lesz számára is a végállomás.
Focis berkekben azt beszélik: a magyar bajnokság topcsapatainak (Fradi, Videoton) játékosai havi 15-20 ezer euró körül keresnek. Szerdán a Ferencváros pályára lépő tizennégy játékosa közül hét volt külföldi (tudom, Leandro már magyar állampolgár, de nem hazai nevelés). Ennyire jól állunk, hogy van havi 5-6 milliónk import-kutyaütőkre? Egy hazai átlag NB I-es csapatban is jut havonta 3-4 ezer euró egy játékosra, ez akár 1,2 millió forintos havi fizetést is jelent (egy forrásom úgy fogalmazott: a nemzeti bajnokságban havi félmillió alatt nem lehet keresni akkor sem, hogy csak kerettag vagy, de soha nem lépsz pályára). Tényleg tíz-tizenkétszer hasznosabb társadalmi szinten egy mezei NB I-es labdarúgó, mint egy havi kilencvenezer forintért robotoló bolti árufeltöltő? Ráadásul könnyen lehet, hogy az utóbbi fizet több adót - a játékosok általában a menedzserükön keresztül kapják a fizetést, és azoknak jellemzően hangzatos nevű offshore-paradicsomokban van bejegyezve a cégük.
Elképesztő mennyiségű közpénz áramlik a magyar klubfutballba (is), de az eredmény közelít a nullához. Talán ideje volna az egészet beszántani, és újrakezdeni az építkezést - külföldi edzőkkel, magyar fiatalokkal, szerénységgel és alázattal. A válogatott a nyáron megmutatta, hogy minőségi munkával van esély az eredményre.
(mno)
Bal-Rad komm: “...A válogatott a nyáron megmutatta, hogy minőségi munkával van esély az eredményre..."
???
A nyári diadalmenetről: a csoportutolsó osztrákokat legyőztük 2:0-ra! Az izlandiak ellen egy öngóllal egyenlítettünk! A portugálok úgy taktikáztak velünk, hogy perceken belül mindig ki is egyenlítettek! (Majd Európa Bajnokok lettek!) Az EB legnagyobb gólkülönbségű vereségét a minket egy körrel túlélő belgáktól MI SZENVEDTÜK EL! Négy gólt kaptunk, és egyet sem rúgtunk! Ezt minőségi munkaként előadni... Na mindegy!
“...Talán ideje volna az egészet beszántani, és újrakezdeni..."
-DE MINÉL ELŐBB! Van ebben az országban épp elég baj! Hát ha még tömeges agyvérzés is rázuhan a SIRALMAS ÁLLAPOTÚ KÖZEGÉSZSÉGÜGYRE...!
(Tényleg! Mi lenne ebben az országban, ha arányaiban annyi pénzt kapna a közegészségügy mint a foci? És úgy is működne, mint a foci? Még a kórházak hűlt helyét is sóval szórná be-jó vastagon-a földühödött magyarok tömege! Jó!-persze tudjuk. A futball az más! Az szórakoztatás. VELÜNK SZÓRAKOZNAK A “FUTBALLISTÁK" ÉS A “FUTBALLSZAGMBEREK". És még vannak is olyanok, akik fizetnek érte! Mármint azok, akikkel szórakoznak!)

Tényleg jobban megérné beszántani az egészet!




http://www.balrad.com/2016/07/23/inkabb-szantsunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: futballszakmában, selejtezőkörében, közegészségügyre, tizenegyesekkel, összekovácsolta, paradicsomokban, közegészségügy, cserejátékosok, tizenegyesével, topcsapatainak, egyenlítettünk, továbbjutáshoz, diadalmenetről, szurkolótábora, szórakoztatás, tizenharmadik, védhetetlenül, leggyengébbje, kilencvenezer, klubfutballba, egyenlítettek, csoportutolsó, transfermarkt, gólkülönbségű, ráirányította, szerénységgel, menedzserükön, gyakorlatilag, megfontolandó, futballünnep, értékesebbek, legdrágábbja, bajnokcsapat, gólhelyzetet, meglehetősen, információim, klubfutballba áramló, nullához közelít, meglehetősen hosszú, mostanában dukál, szerdai Ferencváros–, online megoldást, albán csapat, helyi bajnokságot, futballszakmában mértékadó, magyar bajnokcsapat, meccsre jegyet, gyönyörű stadionban, magyar labdarúgás, júniusi Európa-bajnokság, válogatott vártnál, hazai találkozó, Groupama Arénánál, Marinó-i La Fiorita, Dárdai Pálnak, Oliver Hüsing, Marco Djuricin, Majd Európa Bajnokok, SZENVEDTÜK EL, MINÉL ELŐBB, SIRALMAS ÁLLAPOTÚ KÖZEGÉSZSÉGÜGYRE…, VELÜNK SZÓRAKOZNAK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kerüld el az evangélium örömén...  Elköszönt  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Egy hatékony szolga  Jó éjszakát  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Próbálj meg ...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Adakozás  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Alázat  Albert Einstein gondolata  Próbálj meg ...  Png csokor  Gonosz démon-álarc  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png virág  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Garai Gábor - Takarítás  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alázat  Nem tudhatod  Alázat  Örülök, hogy látlak!  Szabolcska Mihály – Ákác...  Örülök, hogy látlak!  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Tavaszi kép  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Csak a fogyatkozás látható  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Radikális szeretet  Png ház  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  A boldog családok mind hasonló...  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Png virág  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png ház  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hiányzik  Fekete-erdő desszert  Png csokor  s immár én is felragyogva, ért...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Png lepke  Garai Gábor - Takarítás  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Akarat  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
klubfutballba áramló, nullához közelít, meglehetősen hosszú, mostanában dukál, szerdai Ferencváros&#8211, online megoldást, albán csapat, helyi bajnokságot, futballszakmában mértékadó, magyar bajnokcsapat, meccsre jegyet, gyönyörű stadionban, magyar labdarúgás, júniusi Európa-bajnokság, válogatott vártnál, hazai találkozó, ingyenes belépésnél, megfontolandó javaslata, sikeres Eb-szereplés, most induló, nyári eufóriát, klubcsapatok szurkolótábora, klubok ellenállásán, szerdai Fradi-meccs, tizenharmadik percben, jogos tizenegyest, hátvéd Leandro, falusi bajnokságban, fradista Oliver, saját kapujába, maga volt, második félidő, mezőny legdrágábbja, fradista Marco, egész mezőny, csütörtöki televíziós, debreceni csapat, első valamirevaló, gólt nekünk, leltár elkeserítő, nemzetközi porondon, nálánál értékesebb, következő forduló, magyar bajnokság, hazai átlag, nemzeti bajnokságban, havi kilencvenezer, utóbbi fizet, játékosok általában, menedzserükön keresztül, magyar klubfutballba, eredmény közelít, egészet beszántani, építkezést &#8211, nyáron megmutatta, nyári diadalmenetről, csoportutolsó osztrákokat, izlandiak ellen, öngóllal egyenlítettünk, körrel túlélő, közegészségügy mint, kórházak hűlt, futballszakmában, selejtezőkörében, közegészségügyre, tizenegyesekkel, összekovácsolta, paradicsomokban, közegészségügy, cserejátékosok, tizenegyesével, topcsapatainak, egyenlítettünk, továbbjutáshoz, diadalmenetről, szurkolótábora, szórakoztatás, tizenharmadik, védhetetlenül, leggyengébbje, kilencvenezer, klubfutballba, egyenlítettek, csoportutolsó, transfermarkt, gólkülönbségű, ráirányította, szerénységgel, menedzserükön, gyakorlatilag, megfontolandó, futballünnep, értékesebbek, legdrágábbja, bajnokcsapat, gólhelyzetet, meglehetősen, információim, klubcsapatok, választottam, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 509
  • e Hét: 3611
  • e Hónap: 14722
  • e Év: 168218
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.