Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
32. évközi hét hétfő 11.11
  2019-11-11 12:30:31, hétfő
 
  OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
Az isteni Bölcsesség ad értelmet életünknek, tehát ezt kell keresnünk; Isten Lelke betölti a mindenséget, tehát mindenki megtalálhatja, aki tiszta szívből keresi.
Így szól az örök Bölcsesség: Szeressétek az igazságot, ti, föld kormányzói! Gondoljatok az Úrra jó lélekkel, keressétek őt szívetek egyszerűségében, mert azok találnak rá, akik nem kísértik, és azoknak nyilvánítja ki magát, akik bíznak benne! Az aljas gondolatok ugyanis eltávolítanak Istentől; aki pedig Isten hatalmával balgán szembeszáll, elnyeri büntetését. Mert nem tér be a Bölcsesség gonosz szándékú lélekbe, és nem vesz lakást olyan testben, amely a bűnnek szolgál. Hisz a fegyelem szent lelke menekül a hamisságtól, távol tartja magát az esztelen gondolatoktól, és visszariad, ha igaztalanság közelít. A Bölcsesség emberbarát lélek ugyan, de nem hagyja büntetlenül a káromló ember ajkának vétkét, mert Isten belelát a veséjébe, ismeri szívét, és hallja szavait. Az Úr Lelke ugyanis betölti a földkerekséget, és aki egybefogja a mindenséget, az tud is minden szóról!
Ez az Isten igéje. Bölcs 1,1-7

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A megtérőnek mindig meg kell bocsátanunk.
Egy alkalommal Jézus így beszélt tanítványaihoz:
,,Lehetetlen, hogy botrányok ne forduljanak elő; de jaj annak, aki azokat okozza! Jobb lenne, ha malomkövet kötnének a nyakára, és a tengerbe dobnák, mint hogy egyet is megbotránkoztasson ezek közül a kicsinyek közül. Vigyázzatok magatokra!
Ha vét ellened testvéred, fedd meg! De ha megbánja, bocsáss meg neki! Még ha napjában hétszer vét is ellened, de hétszer fordul hozzád, és azt mondja: Megbántam, - bocsáss meg neki!"
Az apostolok kérték az Urat: ,,Növeld bennünk a hitet!"
Az Úr így válaszolt: ,,Ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, és azt mondjátok ennek a szederfának: Szakadj ki tövestől, és verj gyökeret a tengerben! - engedelmeskedik nektek."
Ezek az evangélium igéi. Lk 17,1-6
...... .......



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Senki nem tudhatja előre jöveteled időpontját, de biztosak vagyunk abban, hogy egyszer bekövetkezik. Taníts minket készenlétre, fokozott figyelemre, türelmes várakozásra! Annak érdekében, hogy ne érjen minket váratlanul a te érkezésed, lelkünket szeretnénk felkészíteni, hogy mindig készen legyen a veled való találkozásra! Élj bennünk, hogy jelenléted fénye világosság legyen a világ számára! A hit, a remény és a szeretet a mi lelkünk égő mécsei, amelynek lángját őriznünk kell. Segíts minket ébernek maradnunk, hogy soha ne aludjon ki bennünk jelenléted lángja!

Elmélkedés
Első kijelentése azokra vonatkozik, akik botrányt okoznak. Ebben az esetben a botrány mások bűnre csábítását, bűnre vezetését jelenti. Érdemes megfontolnunk az Úr szavait és elgondolkodnunk azon, hogy vajon cselekedeteinkkel, szavainkkal nem mutatunk-e rossz példát másoknak? Bűnös életvitelünk példája nem távolít-e el másokat Istentől? Malomkőnél is súlyosabb ítélet vár azokra, akik másokat a bűn útjára vezetnek.
A második mondás a megbocsátásról szól. A megbocsátásban el kell felejteni a számolgatást és a méricskélést. Az irgalmasságnak ugyanis nincsenek határai és nem lehetnek korlátai. Ilyen az Isten felénk áradó irgalma, megbocsátása, és ezt a tőle tanult irgalmat kell gyakorolnunk embertársainkkal való kapcsolatainkban, azaz feltételek nélkül meg kell bocsátanunk azoknak, akik ellenünk vétenek.
A harmadik mondás válasz arra a kérésre, hogy az apostolok hitük növekedését várják Mesterüktől. A hit, az Istenben való feltétlen bizalom csodákat eredményez. Jézus feltámadása a mi hitünk rendíthetetlen alapja, ez ad bizonyosságot számunkra, hogy Isten minden helyzetben képes győzni. Kérjük Jézust, hogy növelje hitünket és szeretetünket!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kapcsolatainkban, embertársainkkal, engedelmeskedik, elgondolkodnunk, egyszerűségében, megbocsátásban, irgalmasságnak, tanítványaihoz, megbocsátásról, rendíthetetlen, földkerekséget, szeretetünket, bizonyosságot, megfontolnunk, gondolatoktól, megtalálhatja, eltávolítanak, méricskélést, számolgatást, igaztalanság, gyakorolnunk, felkészíteni, találkozásra, bekövetkezik, megbocsátása, életvitelünk, növekedését, mesterüktől, bocsátanunk, nyilvánítja, szavainkkal, hamisságtól, feltámadása, büntetlenül, mindenséget, forduljanak, isteni Bölcsesség, örök Bölcsesség, aljas gondolatok, bűnnek szolgál, fegyelem szent, esztelen gondolatoktól, káromló ember, megtérőnek mindig, alkalommal Jézus, tengerbe dobnák, kicsinyek közül, apostolok kérték, evangélium igéi, veled való, világ számára, botrány mások, Isten Lelke, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Jézus Krisztus, Kérjük Jézust, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esti kép  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Sajnos ezt elBalogozták  Kezdet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Paul David Tripp Március 16  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  Síró nő  Alvó cica  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Vágy, élet és sugár  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Házi botox  Mi a különbség  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  képre írva Március 15 -re emlé...  A csonk és a facsemete  Minden jónak végeszakad egysze...  Tavaszról álmodom,  Éljen a magyar szabadság!  Mély, puha álom - sárga féltés  Szent-Györgyi Albert gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Nem kellett volna!  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Paul David Tripp Március 15  Mindig tud adni ,  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Alvó baby  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  A Mindenható Istenben bízva  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Amikor még rangja volt...  A tékozló és Isten gondviselés...  Müller Péter tollából  Márciusi eső  Könnyáztatta asszonysorsok  Isten áldja  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Amikor még rangja volt...  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Nyíljatok meg  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Szent Pio atya!  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jóga férfiaknak  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam  Gősi Vali - Tükre lennék...  Alvó cica  Üdvözöllek az oldalamon  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
isteni Bölcsesség, örök Bölcsesség, aljas gondolatok, bűnnek szolgál, fegyelem szent, esztelen gondolatoktól, káromló ember, megtérőnek mindig, alkalommal Jézus, tengerbe dobnák, kicsinyek közül, apostolok kérték, evangélium igéi, veled való, világ számára, botrány mások, második mondás, megbocsátásról szól, irgalmasságnak ugyanis, tőle tanult, harmadik mondás, apostolok hitük, kapcsolatainkban, embertársainkkal, engedelmeskedik, elgondolkodnunk, egyszerűségében, megbocsátásban, irgalmasságnak, tanítványaihoz, megbocsátásról, rendíthetetlen, földkerekséget, szeretetünket, bizonyosságot, megfontolnunk, gondolatoktól, megtalálhatja, eltávolítanak, méricskélést, számolgatást, igaztalanság, gyakorolnunk, felkészíteni, találkozásra, bekövetkezik, megbocsátása, életvitelünk, növekedését, mesterüktől, bocsátanunk, nyilvánítja, szavainkkal, hamisságtól, feltámadása, büntetlenül, mindenséget, forduljanak, várakozásra, kijelentése, szederfának, készenlétre, gondoljatok, szeressétek, vigyázzatok, szembeszáll, bölcsesség, büntetését, evangélium, időpontját, visszariad, jelenléted, világosság, figyelemre, szeretnénk, váratlanul, feltételek, malomkövet, lehetetlen, csábítását, alkalommal, vonatkozik, egybefogja, emberbarát, eredményez, elmélkedés, megtérőnek, kormányzói, malomkőnél, életünknek, keressétek, hatalmával, gondolatok, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1451
  • e Hét: 5041
  • e Hónap: 25724
  • e Év: 228637
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.