Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Most mellényúlt a Fidesz, mert a Vizoviczki mindent tud
  2016-07-25 22:26:39, hétfő
 
  amúgy meg milyen beteg már, hogy annyira impotens az ellenzék, hogy vizóktól meg simicskáktól várjuk a fidesz bedöntését miközben ők is pont olyanok mint a fidesz
azon megy a matek, hogy az energolos időkből pintér sanyi bácsiról milyen bizonyítéka van vagy lehet a csávónak. A többi fideszesnél nagyobb hal a Vizo, veszélyesebb is Sanyi bácsira nézve, úgyhogy ez azért meredek, mert kizárólag őt nem fogják beáldozni a Vizóért. Ha a Tóni börtönbe megy, cserébe Vizó is, és lefoglalhatnak mindent, az még üzlet a fidesznek. De úgy tűnik 4 év után, hogy Sanyi bácsiról is olyat tud, ami problémás, tehát nem lehet leültetni.


***


Most mellényúlt a Fidesz, mert a Vizoviczki mindent tud

sarkadizs
ma 10:24

,,Ha Vizoviczkit ellökik az asztaltól,
nemcsak vádaskodni fog, hanem ha akarja,
magával rántja az egész asztalterítőt is.""

Ez itt a Vizoviczki Lászlóról szóló cikksorozatunk harmadik része.

Az első cikkben arról írtunk, hogyan lett Vizoviczki 20 év alatt a budapesti éjszaka egyedüli ura.
A másodikban arról, hogy milyen fontos politikai kapcsolatai voltak az V. kerületben, és hogy ezeket a kapcsolatokat a nyomozás során valamiért senki nem firtatta.
Ez a cikk azt mutatja be, mi történt Vizoviczki birodalmával a Vezér letartóztatása után, és azt, hogy kik erősödtek meg azóta a vendéglátásban.

Pár perccel fél hét előtt kinyílt a II. kerületi Rend utca közepén álló, hatalmas, bekamerázott erődítménynek kinéző ház garázsának elektromos ajtaja, és egy fekete Mercedes GL terepjáró fordult ki az esős, szeles és hideg januári időbe.

Az autó a Mammut II. parkolóházába hajtott, ahol Vizoviczki László kiszállt a hátsó ülésről, a testőrével felliftezett a 3. emeletre, és bement a Bacardi Bárba.

Egy idős, ősz hajú, kopaszodó férfi várta az egyik asztalnál, szürke öltönyben. Vizoviczki azért hívta ide, mert ismerős terepen akart beszélni vele, és a Bacardi Bár az övé volt.

2012. január 5-én este hétkor Vizoviczki László tárgyalóasztalhoz ült Horváth András nyugalmazott rendőr dandártábornokkal.

Horváthot néhány hónappal korábban bízta meg Pintér Sándor belügyminiszter, hogy folytasson titkos nyomozást Portik Tamás ellen.

Horváth egy kamu ürüggyel kért találkozót Vizoviczkitől, de mindketten tudták, mi az igazi oka annak, hogy ezen a hideg januári estén egy asztalhoz ültek.

Horváth Portik ellen nyomozott, és a fülébe jutott, hogy Vizoviczkinek érdekellentéte lehet az olajmaffiózóval. A tábornok szerette volna rávenni Vizoviczkit, hogy valljon Portik ellen, mert azzal egészen biztosan elkaphatta volna az energolost. A rendőrségen ekkor már évek óta tudták, hogy Vizoviczki a kilencvenes években segíthetett tisztára mosni Portik olajos milliárdjait. Horváth ezeket az információkat szerette volna kicsalogatni Vizoviczkiből.

Vizoviczki viszont nem akarta segíteni a Portik elleni nyomozást. Más miatt egyezett bele a találkozóba: számon akarta kérni Horváthot, valóban nyomoz-e ellene a Nemzeti Védelmi Szolgálat. Vizoviczki lefizetett rendőrei ugyanis a találkozó előtt néhány nappal kihozták a Nemzeti Nyomozó Irodából Radnai László, a kecskeméti maffiaperben elítélt conti-caros keresztapa vallomását, amiben Portik és Vizoviczki 90-es évekbeli ügyei szerepelnek. A papíron a Nemzeti Védelmi Szolgálat, azaz az NVSZ pecsétje volt. Vizoviczki tudta, hogy Horváth az NVSZ segítségével nyomoz Portik után, ezért a találkozón meg akarta tudni, hogy tényleg ő is a célszemélyek között van-e.

De Radnai vallomása ekkor még államtitoknak minősült, így Vizoviczki nem szerezhette meg azt legálisan.

Horváth végig tagadott, azt mondta, nem tudja, Vizoviczki milyen vallomást emleget. (Pedig Radnai vallomását tényleg maga Horváth vette fel, az NVSZ pedig az infókért cserébe szabadságot ígért Radnainak.)

Vizoviczki egyre idegesebb lett, végül megvádolta Horváthot, hogy csak azért egyezkedett Radnaival, mert jóban van vele. Az olajozások idején valóban elterjedt, hogy a Pintér Sándor országos rendőrkapitány bizalmasának számító Horváth András legfőbb kapcsolata az olajosok között maga Radnai László.

Ezen a vádon viszont Horváth akadt ki. Azzal védekezett, hogy pár rendőr le akarja járatni őt, ezért terjesztik, hogy bizalmas kapcsolatot tart fenn Radnaival.

Így ért véget a találkozó,

sem Vizoviczki, sem Horváth nem kapta meg, amiért jött.

Haraggal váltak el.

Vizoviczki ugyan nem volt hajlandó együttműködni a Portik elleni nyomozásban, de Horváth legalább megtudta, hogy Vizoviczkinek nagyon magas beosztású emberei vannak a rendőrségen, hiszen csak főrendőrök hozhatták ki neki Radnai titkosított vallomását. Ez pedig elég volt ahhoz, hogy Vizoviczki ellen is titkos nyomozást indítson.

Vizoviczki óvatlanul leleplezte a rendőrségi kapcsolatait Horváth előtt, és ha ez nem lett volna elég, még meg is sértette a tábornokot. Így szinte biztosra vehette, hogy ha ellene még nem is nyomoznak, ezután majd fognak.

A találkozó után Vizoviczki mégis folytatta a szokásos csütörtöki programját: kivitette magát a Hajógyári-szigeten lévő irododájába, hogy személyesen felügyelje a csütörtöki bulikat és a készülődést a hétvégére.

Öt hónappal később, 2012. május 31-én is csütörtöki készülődés uralta a szigetet: az első nyári hétvége állt a diszkók előtt.

Délután azonban a Terrorelhárítási Központ csapatszállítói fordultak be a H-hídról a Hajógyárira. Keresőkutyákkal jöttek, és mindegyik diszkót átkutatták. Vizoviczki Lászlót bilincsben vezették el, de magukkal vitték Varga Istvánt, a cégcsoport biztonsági főnökét, és a sziget kiadásainak ellenőrzésével foglalkozó D. Luciát is.

Később kiszálltak Vizoviczkiék V. kerületi ingatlanjaihoz is, az Október 6. és a Mérleg utca sarkán lévő könyvelőirodában minden iratot lefoglaltak. Vizoviczki anyósa, N. Erika és barátnője, Ö. Istvánné így beszéltek telefonon a házkutatásról:

A félelmüknek volt is alapja, a rendőrség ugyanis eredetileg csak azért nyomozott Vizoviczki után, mert a gyanú szerint a cégcsoport magas rangú rendőröket vesztegetett meg. Viszont a 2012-es májusi házkutatások idején lefoglalt iratok alapján vádat emeltek bevételeltitkolás és adócsalás miatt is. Ebben az ügyben pedig már N. Erika és Ö. Istvánné is a vádlottak közé került, 30 társukkal együtt.
4 éve ítélet nélkül

Vizoviczki László ellen 2012 vége óta két eljárás folyik, de sem a vesztegetés, sem az adócsalás ügyében nem született még elsőfokú ítélet sem. Ehhez képest Portik Tamást már a Prisztás-gyilkosságban és az Aranykéz utcai robbantás szervezésében is bűnösnek mondták ki, pedig őt csak Vizoviczki után 2 héttel tartóztatták le.

A nyomozást ismerő rendőrök azt mondták a 444-nek, hogy

a Vizoviczki-ügy eleve nem volt úgy előkészítve, ahogyan a Portik elleni vádak.

Valószínűleg azért, mert a rendőrség eredeti célpontja egyedül Portik Tamás volt, Vizoviczki és társai ellen csak a rosszul sikerült januári találkozó után kezdték meg a tényleges adatgyűjtést Horváth András emberei.

Portik sarokbaszorítására tehát megvolt Pintérék terve, de Vizoviczkiéra nem. Ezért Vizoviczki ellen mindvégig félgőzzel ment a nyomozás: a rendőrség nem is nagyon próbálta meg felderíteni a vállalkozó politikai kapcsolatait, és még a latartóztatása után is alig kérdezték ezekről. Ezen kívül a rengeteg vallomás ellenére nem jártak utána annak sem, hogy Vizoviczkiéknek közül volt-e a szigeten folyó drogterjesztéshez.

Ugyanígy sikerült a Vizoviczki elleni vádemelés is, a gazdasági ügyben több vádpont is elég rozoga, és több vádlott azt állítja, hogy a debreceni ügyben sem olyan nehéz sarokba szorítani az ügyészséget, akik a teljes vádat lényegében egyetlen ember, Varga István, Vizoviczki biztonsági főnökének és rendőrségi kapcsolattartójának tanúvallomására alapozták. Az őrizetbevételeket sem gondolta túl a rendőrség: Vizoviczkit bevitték, de a birodalom legtöbb kulcsembere, köztük a több, bevételeltitkolással vádolt céget tulajdonló F. Noémi, Vizoviczki élettársa kinn maradt, és vádat sem emeltek ellene.

Vizoviczki volt beosztottjai közül többen is úgy gondolják, F. Noémit azért hagyták békén, hogy

,,legyen mivel fogni a főnököt",

és hogy Vizoviczki nehogy elkezdjen olyanokat mondani, amiket nem szabad".
Pintér bizalmasa ül minden bizonyítékon

A Vizoviczki és Portik ellen induló nyomozások több szempontból is sokat használtak a Fidesz vezető köreinek. Az eljárásokat ugyanis ürügyként használhatták arra is, hogy egy helyre gyűjtsék a 90-es évek legkomolyabb bűntényeiben keletkezett összes bizonyítékot és dokumentumot.

A nyomozások hátterében kivétel nélkül az újonnan létrehozott NVSZ és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) állt. Az NVSZ-t 2011 elején hozták létre, közvetlenül a belügyminiszter felügyelete alá rendelve, széles hatáskörrel rendelkező belbiztonsági titkosszolgálatként.

Az NVSZ főigazgatója a Pintér bizalmasának számító dr. Bolcsik Zoltán vezérőrnagy lett. Bolcsik egyébként korábban azzal szerzett magának országos hírnevet, hogy ő irányította a móri mészárlás utáni nyomozást. Ez az a nyomozás, ami alapján vádat emeltek Kaiser Ede és Hajdú László ellen, és el is ítélték őket, később viszont meg kellett semmisíteni az ítéletet, mert kiderült, hogy nem ők voltak az elkövetők.
Bezárt diszkók a Hajógyárin

Kezdetben az NNI vezette a Portik elleni nyomozást, de már 2012-ben is mindenki úgy tudta a rendőrségen, hogy a háttérből az NNI munkáját is Horváth András és az NVSZ, méginkább a háttérből pedig Pintér Sándor belügyminiszter irányítja. Vizoviczki vesztegetési ügye után az NNI-t szép lassan le is építették, a ugyanis szervezet vezető beosztású rendőrei is érintettek voltak a korrupciós ügyben.

De a lényeg, hogy a rendőrség a nyomozások miatt begyűjthette az összes bizonyítékot és hivatalos iratot, ami az olajozások idején meg 90-es évek nagy maffialeszámolásaiban és a budapesti vendéglátós-háború ügyeiben keletkezett. Abban az időszakban, aminek nagyobb részében éppen Pintér Sándor volt az országos rendőrfőkapitány.

,,Nem lennék meglepve, ha majd egyszer jönne a hír, hogy beázott a bizonyítékraktárba, vagy hogy villám csapott az irattárba, és kigyulladt" - mondta egy magas beosztású ex-rendőr. ,,De persze nem is kell ilyesmit csinálni. Már önmagában az is hatalmas dolog, hogy minden cucc ott van, egy helyen a Bolcsikék keze ügyében.

És ugye, ki tudja, hogy mi van azokban a cuccokban? Bármi lehet."

Leleplezem a baloldali maffiát, csak engedjenek el

Hogy az ügyészség mégis inkább együttműködni szeretne Vizoviczkivel, nem pedig leszámolni vele, az abból is látszik, hogy miután egy évig tartották előzetesben, és 2013 májusában a vállalkozó beismerő vallomást tett, hazaengedték házi őrizetbe. Aztán hazaengedték egy hónapra 2015-ben is, majd idén is úgy döntött a bíróság, hogy a vállalkozó hazamehet, igaz, most 250 milliós óvadékért.

Vizoviczki tudta, hogy az irányítása nélkül elkezdett szétesni a birodalma, ezért a legfontosabb célja mindvégig az volt, ha hazamehessen az előzetesből, és visszavehesse - legalább informálisan - a cégei irányítását.

Egy év előzetes után már tényleg bármit hajlandó lett volna mondani, csak hogy kiengedjék: 2013-ban majd egy évnyi tagadás után részletes beismerő vallomásokat tett, és üzletelni kezdett az ügyészséggel.

2013 szeptemberében alkut ajánlott. Az erről szóló levelében azt írta, hogy segít lebuktatni a Budapestet 2002 és 2010 között uraló baloldali maffiát, és annak vezetőjét, aki polgármester és országgyűlési képviselő is volt ebben az időszakban. Az ajánlatban azonban fenyegetőzik is, jelzi, hogy

a 2010 és 2012 közötti időszakról még sokkal többet tud,

és rengeteg kapcsolata már a Fidesz-érából származik.

A politikai erőviszonyokat érezve azt írta, hogy ezekről a fideszes ügyekről nem, csak a 2010 előtti baloldali mutyikról szeretne beszélni, de ha nem fogadják el az ajánlatát, akkor kénytelen lesz felhozni az újabb, fideszes ügyeket is. A levelében többször utal arra is, hogy ő politikai irányultságát tekintve kifejezetten jobboldali.

A leveléből úgy tűnik, hogy korábban baloldali politikusokra nézve terhelő információkat adott át az ügyészségnek, de ha ez így is van, nem tudni, hogy az ügyészség mit kezdett ezekkel az adatokkal. Komoly eljárás eddig nem indult olyan baloldali politikus ellen, akire ráillik Vizoviczki leírása.

Vizoviczki alkuajánlatát hivatalosan nem fogadták el.

Az ügyészség mindenáron szerette volna elérni azt is, hogy Vizoviczki tanúskodjon a Portik Tamás ellen zajló perekben, és adjon át Portikra terhelő információkat. Tekintve, hogy valósuínűleg már Horváth András dandártábornok is ezzel kereste meg 2012 elején, Vizoviczki 4 teljes évig ellenállt a nyomásnak. Tudta, hogy

ha beszélni kezd Portikról, akkor Portik is beszélni kezd róla,

és az valószínűleg mindkettejük számára a legrosszabb forgatókönyv lett volna.

Vizoviczki végül 2016 márciusában megtört, és bevitette magát az Aranykéz utcai robbantás tárgyalására Portik ellen tanúskodni. Igaz, ez a vallomás sem teljesen az volt, amit az ügyészség hallani akart, Vizoviczki továbbra is tagadta, hogy valaha is Portik pénzét mosta volna, nem hozott fel semmilyen konkrétumot, csak pletykaszintű, erőtlen vádakat puffogtatott az olajmaffiózó ellen.

Később még a bíró is utalt arra, hogy a vallomástételkor kicsit kilógott a lóláb, hiszen Vizoviczki korábbi vallomásaiban folyamatosan tagadta, hogy bármi köze lenne Portik Tamáshoz, márciusban viszont, mikor már kisebb-nagyobb megszakításokkal 4 éve volt előzetesben, hirtelen rájött, hogy mégis ismeri Portikot, és tanúskodni is tud ellene. Minimum gyanús, hogy nem csak azért tett-e vallomást, mert ezért jutalmat, esetleg házi őrizetet remélt.

De bármi is volt az indítéka, három hónap múlva úgy döntött a bíróság, hogy 250 milliós óvadékért újra házi őrizetbe helyezhetik a vállalkozót.

De ekkorra már bejátszhatott a döntésbe egy másik indok is: Vizoviczki egyik korábbi üzletfele azt mondta, hogy azért jött pont most a házi őrizetről szóló döntés, hogy

,,nehogy a Lacinak is megjöjjön a kedve úgy betámadni a Rogánt, mint ahogyan a Portik Tomi csinálja".

Portik Tamás többször is beszélt arról bíróság előtt, hogy ismeri Rogán Antalt, és egy alkalommal még át is adott neki 10 millió forintnyi eurót, cserébe azért, mert segített áron alul ingatlanokat szerezni az V. kerületben.

Rogán tagadja, hogy köze lenne Portikhoz, és ennek a cikksorozatnak a 2. részében nem ismerte el azt sem, hogy kapcsolatban állt volna Vizoviczki Lászlóval, vagy az ő strómanjaival. Ez azért érdekes, mert Rogán 8 évig volt az V. kerület polgármestere, így ha tényleg nem ismeri Vizoviczkiékat, akkor a kerületében működő legnagyobb vendéglátó-hálózat tulajdonosait nem ismeri.

Bírósági forrásaink is érzékeltették, hogy Vizoviczki házi őrizetbe helyezése mögött volt politikai akarat. Sőt volt olyan is, aki azt mondta, hogy talán még óvadék nélkül is hazaengedték volna a vállalkozót.

Vizoviczki néhány nappal a házi őrizetről szóló döntés után igyekezett is meghálálni a jóindulatot, ügyvédjén keresztül közleményt juttatott el a Fidesz-frakció revolverújságjának, a Pesti Srácoknak arról, hogy Rogán még csak látásból se ismerheti őt, hisz sosem találkoztak.

A közlemény azt is jelzi, hogy megváltozott a viszony Vizoviczki és a Pesti Srácok között. A Vezér 2012-es letartóztatása után a Pesti Srácok - ügyészségi szivárogtatások alapján -rengeteg cikket közölt a nyomozásról. Bennfentes információikkal akkoriban egyedüliként formálták a nyomozás megítélését a nyilvánosságban. A narratívájuk megfelelt az ügyészségének: cikkeikből teljes egészében kihagyták, hogy Vizoviczki behálózta az V. kerületet is, és még Rogán vezetése alatt is rengeteg szálon kötődött az önkormányzathoz.
De akkor cinkos a hatóság vagy béna?

Erre a kérdésre sajnos nem lehet egészen konkrét választ adni, de az tény, hogy az elmúlt hónapok történései alapján minimum alapos gyanú merül fel arra vonatkozóan, hogy

a Vizoviczki elleni eljárást politikai érdekek is befolyásolják.

Időegyenes
2012. május 31. Vizoviczkit és két társát letartóztatják a Hajógyári-szigeten, és több rendőrt is.
2012. július 14. Portikot is letartóztatja a TEK.
2012. december 19. Egymilliárdos vagyont zárol a bíróság.
2013. tavasz Vizoviczki terhelő információkat ad át az ügyészségnek baloldali politikusokról.
2013. május 9-10. Vizoviczki részletes beismerő vallomást tesz.
2013. május 30. Házi őrizet
2013. június Sziget újrabrandelése Horváth Sándorral.
2013. július 15. Meghal Horváth Sándor.
2013. szeptember Vizoviczki azzal fenyegetőzik az alkuajánlatában, hogy jobboldali politikusokról is tud beszélni.
2013. december 3. Lakhelyelhagyási tilalom
2013. december 18. Házi őrizet
2014. május 24. Vissza az előzetesbe, mert felmerült a gyanú, hogy befolyásolja a tanúkat.
2014. augusztus 21. Vádemelés
2014. november 19. Kezdődik a nyilvános per Budapesten, ahol költségvetési csalás és bevételeltitkolás a vád.
2015. január 14. Kezdődik a titkosított per Debrecenben, itt a hatósági személyek lefizetése a vád.
2015. március 16. Házi őrizet
2015. április 16. Előzetes
2016. március 1. Vizoviczki Portik ellen tanúskodik az Ararnykéz utcai robbantás ügyében
2016. június 17. Portik: Vittem Rogánnak 10 millió forintnyi eurót
2016. július 6. A bíróság dönt arról, hogy 250 milliós óvadékért házi őrizetbe helyezik Vizoviczkit.
2016. július 14. Vizoviczki közleményt ad ki, ami szerint Rogán még látásból sem ismerheti őt.

Az eljárás időegyenesén látszik, hogy Vizoviczkit többször is mintha jutalmazták volna a házi őrizet elrendelésével. 2013-ban egy évnyi előzetes után pont azután engedték haza, miután végre megtört, az ügyészségnek is megfelelő beismerő vallomást tett, és terhelő információkat adott át baloldali politikusokról.

A mostani házi őrizet elrendelése pedig 2 hónappal a Portik elleni tanúvallomás után történt, pont azokban a hetekben, amikor a legerősebb volt Rogán Antalon a Portik Tamás vádjai miatti nyomás.

Vizoviczki egyik közeli ismerőse szerint a vállalkozó elleni eljárás olyan, mint egy ,,pávatánc".

A magyar állam hatóságai és Vizoviczki csak táncolnak egymás körül, mindkettőnek szüksége lenne a másikra, de nem bíznak egymásban. Mindkét fél tudja, hogy a másik komolyan ártani tudna neki, és ezt próbálják elkerülni.

,,Ez már diplomácia."

Viszont ez alapján nem világos, hogy ha az állam tényleg nem tudja, mit tegyen Vizoviczkival, akkor miért kellett ellene egyáltalán eljárást indítani. Erre a legtöbben azt mondták, hogy a Fidesznek, azon belül is főleg Pintér Sándornak mindenképp kellett egy nagy maffiaügy, amivel bebizonyíthatja, hogy rendet tud vágni az országban, és oda tud csapni a baloldali kapcsolatokkal rendelkező maffiának. (Az NVSZ megtornáztatása, és a maffiagyilkosságok bizonyítékainak központi összegyűjtése csak ráadás volt.)

És ebbe, az elsősorban Portik ellen indított nyomozásba keveredett bele Vizoviczki is.

,,De a Fidesz a Vizoviczkival elszámolta magát, mert ez az ember mindent, de mindent tud"

- mondta egy Vizoviczkit is ismerő exrendőr. ,,Portik Tamásról még el lehet hitetni, hogy MSZP-s bűnöző, mert ő 2010 után kicsit begubózott, és nem ápolta a kapcsolatait. De a Vizoviczkiről nem. Ő sokkal beágyazottabb, sokkal több kapcsolata van a jobboldalon. Meg eleve, az V. kerületben szinte minden az övé volt 15 évig. Nála szórakoztak a politikusok, és nemcsak bal-, hanem jobboldaliak is. Mondják azt is, hogy felvételei vannak. A Vizoviczkinek tényleg voltak jobboldali barátai, és ő, ha ellökik az asztaltól, nemcsak vádaskodni fog, hanem ha akarja, magával rántja az egész asztalterítőt is."
Nézze, az én fiamat megmérgezték

Vizoviczki azért akart az eljárás elejétől fogva minél hamarabb szabadulni és visszavenni a cégei irányítását, mert a letartóztatása után kiéleződött az ellentét F. Noémi családja, és a cégbirodalom kiadásainak ellenőrzésével foglalkozó D. Lucia között, ez pedig a csoport működését is veszélyeztette.

Vizoviczki az első hónapokban többször üzent, hogy D. Lucia maradjon irányító szerepben és segítse a munkáját két testőr, akiket termetük miatt mindenki csak ,,szekrényeknek" nevezett. A vállalkozó azt szerette volna, ha D. Lucia tovább felügyeli a pénzügyeket.

F. Noémi családja viszont mindenképp el akarta távolítani D. Luciát, aki korábban többször megvádolta a családtagokat azzal, hogy lopják a főnök pénzét. D. Lucia ugyanilyen vádakat hozott fel a legtöbb üzletvezetővel szemben, és emiatt nem volt kedvelt ember a cégcsoport dolgozói közt. Az F. Noémi és az anyja körül szerveződő kör így néhány hónap alatt kiszorította.

A hatalmi harcok és a Vizoviczki letartóztatása utáni fejetlenség viszont jócskán megtépázta a cégbirodalmat.

A cégcsoport irányítását a telefonlehallgatások szerint D. Lucia kiszorítása után F. Noémi anyja, N. Erika ragadta magához.

Az anyós irányításával F. Noémi az V. kerületi könyvvizsgáló, Szebellédi István segítségével megpróbálta külföldre menekíteni a megmaradt Vizoviczki-vagyon egy részét, de N. Erika olyan pénzeket is biztonságba akart helyezni, amiket a család még Vizoviczki elől is titkolt. N. Erika és élettársa például úgy adott el egy badacsonytomaji nyaralót egy régi ismerősüknek, hogy az adásvétel előtt ők utalták át a vevőnek a nevetségesen alacsony vételárat, amit aztán a vevő hivatalosan kifizetett nekik. A házban N. Erikáék holmijai maradtak, és a vevő kulcsot sem kapott az ingatlanhoz. A nyomozók ráadásul rengeteg készpénzt is találtak ebben a nyaralóban.

N. Erika élettársa nem tudott reagálni a pénnzel kapcsolatos kérdésekre, mikor a nyomozók erről faggatták:

Viszont amíg a család a vagyon eltüntetésével volt elfoglalva, a diszkók és az éttermek küszködtek.

Megszaporodtak a rendőri razziák és a hatósági ellenőrzések is.Valószínűleg maradtak a cégcsoport fizetési listáján lévő rendőrök a budapesti rendőrségen, viszont az eljárás miatt nagyon rizikós lett volna tovább kivételezni Vizoviczki diszkóival, éttermeivel és bárjaival, így a hatóságok barátságára és a megmaradt beépített emberekre rendőrségen, a NAV-nál, az ÁNTSZ-nél, az önkormányzatoknál vagy a tűzoltóságnál már nem lehetett számítani.
A belvárosi éttermekben ez azt jelentette, hogy rizikósabbá vált lehúzni a külföldi vendégeket, a diszkókban pedig azt, hogy nem lehet többé háborítatlanul drogozni a szigeten, már bármikor beállíthatnak razziázni a rendőrök.

Mindenhol rohamosan estek a bevételek.

Közben a fegyelem is lazult, rengeteg pénz tűnt el, az alkalmazottak még berendezési tárgyakat is elvittek a diszkókból.

Nagyon fontos volt, hogy a család találjon egy embert, aki Vizoviczkihez hasonlóan képes fegyelmet tartani, van vendéglátási tapasztalata, és személyesen tudja vezetni diszkókat,

Ez az ember Horváth Sándor - becenevén Sanka - volt.

Horváth korábban dolgozott Vizoviczkinek, VIP-menedzser volt több diszkóban a szigeten. Akkori élettársa is Vizoviczkinek dolgozott, ezért vállalt ő is munkát a diszkókban, hogy többet lehessenek együtt. A kapcsolatnak azonban vége lett, és Sanka is elment még azelőtt, hogy Vizoviczkit letartóztatták volna. Egy ideig a saját éttermét vezette, és külföldön is dolgozott.

Horváth cége, a Leitzo Hungary hivatalosan 2013 elején vette át Vizoviczki családjától a Hajógyári-sziget diszkóinak bérleti jogát. Májusra nagyrészt hitelekből gatyába rázta a helyeket, majd nagy reklámkampánnyal harangozta be, hogy ,,a Vizoviczki-korszaknak mostantól vége", és új menedzsmenttel drogmentes szórakozás kezdődik a szigeten.

Sanka a telefonlehallgatások szerint viszont már korábban feltűnt a szigeten, és több dolgozó is azt mondta, hogy Vizoviczki letartóztatása után nem sokkal már ő vitte az ügyeket. Vizoviczki anyósa egy alkalommal úgy beszélt Horváthról a telefonban, hogy ,,hoztam egy srácot régről, aki próbál segíteni".

Az anyós és Horváth Sándor anyja pedig már 2012 júliusában (tehát Vizoviczki letartóztatása után másfél hónappal) arról beszélgettek telefonon, hogy Sanka felügyeli a pultosokat, és hogy Horváthot is behívták tanúskodni Vizoviczki-ügyében. Horváth anyja pedig a jegyzőkönyvek szerint arra kérte N. Erikát, hogy beszéljen a lányával, F. Noémivel, mert el kell dönteni, hogy Sanka meddig dolgozzon még a Hajógyárin.

Horváth anyja a jegyzőkönyv szerint azt mondja, hogy van valaki, aki a Fidesz miatt nem vállalhatja el az ügyvitelt, de nem mondja meg, ki az.

Kérdeztük erről Horváth M-et, de azt mondta, hogy ő ilyet soha nem mondott N. Erikának. Szerinte valaki meghamisította a felvételeket vagy a jegyzőkönyvet. Jelezte azt is, hogy őt soha nem hallgatták ki a Vizoviczki-ügyben tanúként sem, márpedig ha tényleg annyira benne lenne, amennyire a lehallgatások mutatják, akkor szerinte biztosan behívták volna.

Horváth Sándor igyekezett a magyar médiában tisztára mosni a sziget diszkót, de a vezetése alatt ugyanaz, a Vizoviczki által összállított csapat dolgozott, ami korábban is.

De a váltás így is sikeres volt, az új üzemeltető tiszta neve és a reklámkampány megnyugtatta az embereket, 2013 májusában és júniusában újra sorok kígyóztak a Hajógyári sziget bejáratánál. Sanka több lapnak is nyilatkozott az új éráról, mindenhol hangsúlyozta, hogy szakítani akar Vizoviczki örökségével.

,,Vizoviczki értse meg, hogy vége"

- virított akkoriban több újság címlapján is Horváth üzenete. A vállakozó arról is többször beszélt, hogy a híresztelések ellenére ő nem Vizoviczki strómanja, nem egyeztette le a Vezérrel, hogy átveszi a szórakozóhelyeit.

Ez az idill egészen 2013. július 15-ig tartott, amikor is

a 32 éves Sanka váratlanul meghalt.

A Bors azt írta, hogy a halála előtt Horváthnak négy napig komoly gyomorpanaszai voltak, hasmenéssel, hányással. A férfi a lap szerint orvoshoz is hiába ment, nem tudtak segíteni rajta. Halála napján anyjával épp a kórházba készültek, de már túl késő volt.

Horváth anyja a mai napig azt állítja, hogy a fiát megmérgezték, és hogy korábban nem voltak ilyen emésztési gondjai.

A HírTV Sanka halála után beszámolt arról, hogy a rendőrség szerint kizárt a mérgezés, az eset után 4 nappal pedig megírta a Magyar Nemzet, hogy a boncolás szerint a férfi halálát ,,rekeszizomsérv-kizáródás" okozta.

Horváth anyja szerint azonban a többi gyereke még Sanka halála után is kapott halálos fenyegetéseket, amik szerint, ha nem hagyják ott a Hajógyárit, ugyanaz történik velük, mint a testvérükkel.

Horváth anyja nem akart konkrétumokat mondani arról, hogy kit gyanúsít a mérgezéssel, csak azt ismételgette, hogy a fia ,,bűnözők közé keveredett" a Hajógyári szigeten.

Maga Vizoviczki nem volt jóban Horváth Sándorral, a cégcsoport régi alkalmazottai mindannyian azt mondták, hogy Horváthnak már akkor is voltak súrlódásai a főnökkel, mikor először dolgozott a Hajógyárin. Az viszont a telefonlehallgatások alapján látszik, hogy Horváth anyja, aki egy időben talán mindenkinél jobban rálátott a sziget ügyeire, közvetlen viszonyban volt Vizoviczki anyósával.

Horváth halála után Vizoviczki élettársa vette át Horváth cégének irányítását. F. Noémi hivatalosan 2013. június 13-án (tehát Horváth halála előtt egy hónappal) szerzett többségi tulajdont Horváth cégében, a Leitzo Kft.-ben, de a bíróságnak csak július 16-án,

azaz Horváth halálnak másnapján nyújtották be az egy hónappal azelőttre dátumozott tulajdonátruházási papírokat,

rajtuk Horváth aláírásával.

Furcsa az is, hogy a Horváth Sándor haláláról beszámoló cikkekben kivétel nélkül az szerepelt, hogy a cégeket Sanka anyja és nővére viszik tovább. F. Noémi tulajdonrészéről júliusban még nincs szó, annak ellenére, hogy a családnak ekkor már egy hónapja tudnia kellett volna róla, hogy F. Noémi tulajdonosként megjelent a Leitzo Kft.-ben.

Pont ezért több régi dolgozó és Horváth ismerősei is arról pletykáltak, hogy Sanka aláírását valaki odahamisította a tulajdonátruházásról szóló papírokra.
Belép az állam

Horváth halála után már csak két hónapig tartottak nyitva a sziget diszkói, aztán szeptember közepén egy nagy záróbulival örökre lehúzták a rolót. A sziget déli részét ugyanis nem sokkal ezután visszavásárolta az állam az izraeli beruházótól, akiktől korábban Vizoviczkiék is bérelték a diszkóépületeket.

A területekért majdnem 4 milliárd forintot fizettek az Álomsziget Kft.-nek, ami ilyen jó pénzért szívesen adta el az ingatlanokat, hiszen Horváth halálával nem lehettek biztosak abban, hogy a legnagyobb bérlőjük rendesen tud majd bérleti díjat fizetni nekik. Akkoriban ráadásul több ingatlanos szakértő is sokallotta a vételárat, főleg ahhoz képest, hogy az Álomsziget ennyire kiszolgáltatott helyzetben volt, (Nemcsak Horváth halála miatt, de ekkor már a szigetre tervezett kaszinó koncessziós díjai miatt is perben állt a beruházó az állammal.)

A kormány határozatban döntött a visszavásárlás mellett. Eszerint azért kellett államosítani a területet, hogy ,,a Hajógyári-szigeten széleskörű aktív és passzív rekreációt elősegítő - elsődlegesen kulturális és sportcélú - lakossági kikapcsolódás, szabadidős tevékenység eltöltésének lehetőségeit biztosító közösségi tér kerüljön létrehozásra". A sziget déli részén azóta sincs semmi, és nem látszik az sem, pontosan milyen tervei vannak a kormánynak a hasznosításra. Kisebb vállalkozások működnek itt, itt van például az a 2012 decemberében nyitott konditerem is, ahová Orbán Ráhel jár.

A fejlesztési tervekről kérdeztük a hasznosításért felelős Miniszterelnökséget is, de csak annyit mondtak, hogy

,,a Hajógyári szigettel kapcsolatos koncepció végleges verziója kidolgozás alatt van, a kormány még nem tárgyalta".

Többen arról pletykáltak, hogy a szigeten Andy Vajna fogna valamilyen beruházásba, de a Vajna kaszinós cégének feltett kérdéseinkre a kormánybiztos határozottan tagadta, hogy bármi köze lenne a sziget jövőjéről szóló tervekhez.

2013 szeptemberében a cégcsoport egyik régi dolgozója, az azóta az adócsalási ügyben megvádolt V. Zoltán, becenevén Dexter egy sajtóközleményben búcsúzott el a sziget vendégeitől az egész cégcsoport nevében. Ebben arról is írt, hogy Vizoviczki igazából soha nem adta át a diszkókat senkinek, mert a helyeket mindvégig az általa összerakott csapat üzemeltette. ,,Legfeljebb PR-szempontok szerint volt kommunikálva, hogy tulajdonosváltozás volt."

Viszont ha igaz, amit Dexter írt, akkor Horváth Sándor elsősorban mégsem Vizoviczkinek állhatott útjában, hanem valaki másnak. Pont ezért a dolgozók között ekkoriban olyan elméletek keringtek, amik szerint a Vizoviczkit egyszerűen csak félreállította valaki, mert ennek a valakinek a Hajógyári-szigetre vagy Vizo éjszakai birodalmára fájt a foga, és ez az ember vagy érdekkör volt az is, aki megmérgezte Horváthot, már ha egyáltalán valóban megmérgezték.

Annyi biztos, hogy a Hajógyári-sziget a mostani állapotában nem sok bevételt termel. A legtöbb bérlőt még 2013-ban kidobták.
F. Noémi és a romok

A megszűnő rendőri védelem és a folyamatos razziák a Hajógyári-szigeten kívüli Vizoviczki-helyeket is tönkretették. Az V. kerületben mostanra mindegyik bár és étterem bezárt, pedig több, F. Noémi tulajdonában álló cégnek most is van hatályos vendéglátóengedélye. A belvárosban egyedül a Dolce Vita és a Carpe Diem nightclubok maradtak meg.

2014-es mérlege szerint a Dolce Vita 3 milliós nyereséget, a Carpe Diem viszont több mint 17,5 milliós veszteséget termelt.

A klubokon kívül egy diszkó maradt F. Noémi tulajdonában, a XI. kerületi Fehérvári úton lévő UP! The Club. Itt dolgozik több volt Vizoviczki-alkalmazott is, köztük több olyan, aki tanú vagy vádlott a most folyó perekben.

Megmaradt a Vizoviczki-birodalom programajánlója is, a Flyerz magazin, aminek kiadója a Médiahatóság nyilvántartása szerint továbbra is az F. Noémi és az anyja tulajdonában lévő Freee Impressum Kft. Az Átlátszónak azonban Vizoviczki egyik régi rendezvényszervező embere azt mondta, hogy a Flyerzt átvette a fönök egyik testőre, Hirsch Imre cége. A cikk szerint az új kiadó szeretne szakítani Vizoviczki örökségével.

Ennek ellenére a Flyerznél a mai napig dolgoznak korábbi Vizoviczki-emberek, és Hirsch Imre több cégben is üzlettársa F. Noéminek. A csoport ismerői szerint a főnök továbbra is F. Noémi, Hirsch ugyanis ,,nem az a cégvezető típus".

A Flyerz előnye, hogy iszonyatosan nagy tömegeket képes megmozgatni, van egy félmilliós Facebook-oldaluk is. Ráadásul a Flyerz az a márkanév, amit talán a legkevésbé járattak le a Vizoviczki ellen indított eljárások. Vizoviczki maga is rengeteg energiát fektetett bele a programkiadvány felépítésébe, nem véletlen, hogy most úgy tűnik,

ez lett a csoport központi cége.

Az újság már nemcsak Vizoviczki-bulikat reklámoz, az UP! nem is tudná egyedül megtölteni a programajánlót. A Flyerz által meghirdetett eseményekből azonban az is látszik, hogy a régi csapat rendezvényszervezéssel is foglalkozik, hozzájuk kötődik például az idén nyárra is meghirdetett siófoki Coronita Tábor, ami még mindig a Hajógyári-sziget leghíresebb szórakozóhelyének nevét viseli.

A Flyerz a partiszervezésen túl már street fooddal is foglalkozik, a Balaton Soundon és az EFOTT-ton már nemcsak reklámkiadványként, hanem büféként is ott voltak.

F. Noémi a megmaradt vállalatok mellé 2014-ben alapított 3 új céget is, de az egyiket már tavaly el is adta egy Pajer Károly nevű vállalkozónak. Mérlegei alapján a három cég közül 2014-ben egyik sem végzett érdemi tevékenységet.
A demokratikus budapesti éjszaka

A Vizoviczki-csoport befolyása tehát nem tűnt el teljesen a főnök 2012-es letartóztatása után sem, de rengeteget gyengült. Vizoviczki eltűnésével hatalmi vákuum alakult ki a budapesti vendéglátás tetején.

A szakmában a legtöbben úgy gondolják, hogy az állam is okult Vizoviczki példájából, és már soha nem fogják engedni, hogy egyetlen személy, vagy egyetlen érdekcsoport ekkora hatalmat szerezzen a piacon.

,,Olyan, mint a Vizoviczki, itt már nem lesz. Ő 20 évig konkrétan azt csinált, amit akart, még a rendőrségnek sem felelt.

Most is ügyeskedhetsz, de az utolsó szót a nagy rendőrök meg a politikusok mondják ki. Ellenük nem mehetsz."

Vizoviczki letartóztatása óta több, kisebb érdekcsoport erősödött meg a budapesti vendéglátásban. Ezek viszonylag jól elkülönülnek, általában a célközönségük sem ugyanaz. Abban a menő étteremláncok tulajdonosaitól kezdve a legkisebb kocsmák csaposaiig mindenki egyetért, hogy Vizoviczki letartóztatása után szabadabb lett a piac, és sokat javult a színvonal is.

,,A Vizo a régi rendszer embere volt. Ez meg már az új rendszer. Nem értette, hogy anélkül is meg lehet gazdagodni, hogy 1 millióért adod a gulyást és 100 ezerért a pezsgőt, aztán megfenyegeted a vendéget, hogy megvered. Ebbe a mai világba a Vizoviczki már nem való."

A komoly vendéglátós csoportokat akármeddig lehetne sorolni, már csak a nagy számukból is látszik, hogy mennyit kedvezett a versenynek Vizoviczki meggyengülése. A piacon nagy névnek számít a már Vizoviczki idejében is vendéglátózó Leroy-csoportot összefogó Lefkovics György, idősebb Szini Béla és Medgyessy Péter veje, ifjabb Szini Béla, de vannak olyan, a semmiből előtörő és hamar sikeressé váló kocsmafranchise-ok is, mint a körúti 4-es 6-os kocsmákat üzemeltető Legjobbkocsma-hálózat, vagy a VII. kerület jól menő romkocsmái.

Ezek a vállalkozók már nem küldenek egymásra verőembereket, nem masíroztatnak kigyúrt kopaszokat a Váci után. Ha vannak is nézeteltéréseik, azokat maguk között, a nyilvánosságot kerülve rendezik le anélkül, hogy ezzel az egész budapesti vendéglátásnak ártanának. Az egyik, neve elhallgatását kérő vállalkozó így foglalta ezt össze:

,,Ez egy civilizált ország, éppen itt volt az ideje, hogy a vendéglátósok is elkezdjenek civilizáltan viselkedni.

Nem kell lehúzni senkit, nem kell fenyegetni senkit, dolgozni kell, aztán vagy bejön, vagy nem."

A megkérdezett vendéglátósok mindegyike azt mondta, hogy ma nagyon fontos, hogy a rendőrséggel jó viszonyban legyenek. Azt senki nem ismerte be, hogy neki magának lennének magas rangú rendőr támogatói, de szigorúan név nélküli nyilatkozataikban a riválisaikat gyakran vádolták azzal, hogy komoly rendőri kapcsolataik vannak.

Pont emiatt néhányan még olyanokat is mondtak, hogy Vizoviczki után ,,a rendőrök vették át az éjszakát".

Hasonló a helyzet a politikai kapcsolatokkal is: a rivális helyekről mindenki tudni véli, hogy ki áll mögöttük, de saját magáról természetesen mindenki azt állítja, hogy politikai pártfogók nélkül érte el a sikereit.

A legnagyobb V. kerületi vendéglátósok mögött azért felsejlenek politikai kapcsolatok. A Leroy-csoportot összefogó Lefkovics György a cégein keresztül több ingatlant is megszerzett az Október 6. Utca, a Zrínyi utca és a Bazlika körül. Szerzett tulajdonrészt a TG Italianóban, a Bobban, a Tokioban és az Ötkertben is, ahol még Orbán is tartott megbeszélést fidelitasosokkal. Lefkovicsnak volt köze a Laci!Pecsenye! nevű helyhez, és az egy időben Habony Árpád egyik kedvenc találkahelyénak tartott, igényes és drága borkínálatáról híres Innio-hoz is. A hozzá köthető éttermek és bárok többségében azonban nem ő végzi a napi teendőket, nem ő az üzemeltető, hanem valamelyik üzlettársa. Lefkovics általában az ingatlant biztosítja.

Több, Lefkovicshoz kötődő cég is bérlői kedvezménnyel vett ingatlanokat az V. kerületi önkormányzattól, a Figyelő pedig 2014-ben arról írt, hogy a vállalkozó az MSZP-s Steiner Pállal és Rogán Antallal is jó viszonyban volt, amikor a politikusok az V. kerület polgármesterei voltak.

Lefkovicsnak még egy világörökségi területet szabályellenesen megkárosító építkezést is elnézett a Rogán vezette önkormányzat.

A Leroy-csoport Vizoviczki letartóztatása előtt is aktív volt, de nem nagyon merészkedett Vizoviczki területeire, ahogyan Vizoviczki sem zavarta Lefkovicsék köreit. Igaz, Vizoviczki az egyik vallomásában megvádolta az Ötkert tulajdonosait azzal, hogy rendőrségi razziát próbáltak rendelni a Hajógyári szigetre. 2009-ben pedig a vallomások szerint Tanyi György Vizoviczki megbízására kormányzott bele egy gázolajos kannákkal megrakott, és gázolajjal lelocsolt Suzukit a MOM Leroy-ba. Igaz, ekkora már Lefkovics hivatalosan eladta a tulajdonrészét a bárt üzemeltető cégben.

Varga István, a Vizoviczki-ügy koronatanúja így meséli el az ügyet a vallomásában:

A Leroy-csoporthoz tartozó belvárosi éttermek és bárok sikere jórészt abban állt, hogy Lefkovics hamar felismerte ugyanazt, amit Vizoviczki is: hogy az V. kerületben eléggé olcsó szezonális teraszt nyitni. Az ehhez szükséges közterületet olcsón ki lehet bérelni az önkormányzattól. A terasznyitás így sokkal jobban megéri, mint egy-egy bár vagy étterem belsejének költséges felújítása.

Lefkovics az utóbbi években több vendéglátós érdekeltségét is eladta, de továbbra is jelentős erőt képvisel a szakmában.

Lefkovicsék, a két Szini Béla és a nyerőgépezés betiltása miatt a tönk szélére kerülő körúti bárokat felvásárló Legjobbkocsma-hálózat mellett több ezer közepes és kicsi vendéglátós cég vagy cégcsoport működik Budapesten, és Vizoviczki bukása után ez a paletta még színesebbé vált. Az összes csoportot ebben a cikkben lehetetlen felsorolni, az viszont beszédes, hogy már a régi Vizoviczki helyek körüli házak telekkönyveit böngészve is találtunk két olyan, nagyobb vendéglátóst,

akik mögött Habony Árpád és Rogán Antal befolyása sejlik fel.

Az egyik az ukrán Eduard Uszikov, aki az utóbbi években hatalmas élelmiszer-ipari cégbirodalmat épített fel Magyarországon, de a hírekbe leginkább azért került be, mert

ő Habony Árpád előző barátnőjének apja.

A vállalkozót korábban Rogán Antallal is hírbe hozták, de Rogán erre mindenkit beperelt, aki azt állította, hogy ismeri Uszikovot. A 444 is lehozta a helyreigazítást, miszerint Rogán nem ismeri az ukránt.

Uszikov kelet-magyarországi székhelyű élelmiszeripari cégeinek többsége már felszámolás alatt áll, most Budapesten nyomul, főleg az V. kerületben. Több ingatlant is megszerzett az Október 6. utca elején, a korábbi Vizoviczki-éttermek szomszédjában, de van egy 314 négyzetméteres ingatlana a Sas utcában is.

Uszikov nem közvetlenül a vendéglátásban utazik, az érdekeltségeit összefogó Giant Hungary egy ingatlankezelő cég. A vállalatnak iszonyatos, több mint 5 milliárd forintos ingatlanvagyona van, jórészt az V. kerületben. Ezeket a helyiségeket adják bérbe, többek közt éttermeknek is, és ezekből a bérleti díjakból komoly bevételeket szerez a cég.

A kerületi vendéglátósok közül többen ingatlanos cégektől bérlik a helyiségeiket. Vizoviczki bukása után, ahogyan felpezsdült a belvárosi vendéglátás, úgy ment egyre jobban az üzlethelyiségeket bérbeadó vállalkozásoknak is. Valószínűleg Uszikov is ezért szállt be a bizniszbe.

,,Könnyebb most minden. Bérelni is könnyebb, mert már tudjuk, hogy ki lehet termelni a bérleti díjat, és nem jönnek durva védelmi pénzekért a nyakunkra" - mondta egy helyi kocsmáros. ,,Persze bérelni is olyantól érdemes, akiről tudod, hogy be van kötve a megfelelő helyekre. Úgy egyszerűbb az élet."

A piac tisztulását mutatja az is, hogy több külföldi is belépett a helyi vendéglátásba, és még terjeszkedni is tudtak. Korábban nagyon kevés külföldi tulajdonú hely tudott megmaradni, mert a kerületet felosztó csoportok a helyismerettel és befolyásos pártfogókkal nem rendelkező külföldieket tudták a leghamarabb kicsinálni.

Az egyik külföldi csoport, ami Vizoviczki letartóztatása után megerősödött Budapesten, grúziai zsidó vállalkozókból áll. Ehhez a körhöz tartozik Lika Kriheli is. Ő és több rokona is ismerőse Rogán Cecíliának a Facebookon, tehát kapcsolatban állhatnak a Rogán-családdal, és ez a pletyka terjed róluk a piacon is.
Bezárt diszkók a Hajógyárin

Krihelire igazából teljesen véletlenül akadtunk, az hívta fel rá a figyelmet, hogy az egyik cége tavaly Perfetto Italian Kitchen néven olasz éttermet nyitott a Kecskeméti utca 8-ban, közvetlenül Vizoviczki egyik rég bezárt sörözője mellett. Az ingatlan Kriheli egyik rokonának tulajdona.

A Perfetto Italian Kitchen ugyan tavaly veszteséges volt, de a Facebookjukon azt írják, hogy hamarosan nyitnak egy éttermet a Bajcsy-Zsilinszky úton is.

Kriheliéknek ezen kívül van éttermük az V. kerületi Zrínyi utcában és a Gozsdu Udvarban is. A Zrínyi utcai 292 négyzetméteres helyiséget ugyanaz a rokoni tulajdonban álló ingatlankezelő birtokolja, ami Kecskeméti utcait is.

Kriheliék nemcsak a Kecskeméti utcában települtek régi Vizo-érdekeltség közelébe, hanem az Október 6. utcában is, Itt az egyik cégük 2012 tavaszán megszerzett a 4-es számú házban egy olyan helyiséget, ami közvetlenül a régi Vizoviczki-központ szomszédjában van.

A helyiség egy 217 négyzetméteres utcafronti üzlet (pincével), az a helyiség, ahol most a Pad Thai Wokbár működik. Ők Kriheliktől bérlik a helyet.

A ház másik oldalán működött a Vizoviczki-cégcsoport központja. Itt volt a könyvelőiroda és az őrző-védő cég is, ezen kívül több Vizoviczki-cég székhelye ide volt bejelentve. F. Noémi cége itt egy (pincével együtt) 670 négyzetméteres üzlethelyiséget bérelt Rogán önkormányzatától,

mindössze 128 ezer forint plusz áfa havidíjért.

A bérletet néhány héttel Vizoviczki letartóztatása előtt mondta fel az V. kerület, a cégcsoport vezetői el is kezdtek új irodákat keresni az ide bejegyzett cégeknek.

Most mát több korábbi Vizoviczki-alkalmazott is úgy gondolja, hogy ez a váratlan szerződésbontás azért jött, mert Rogán önkormányzatában ekkor sejtettek meg valamit a Vizoviczki elleni titkos nyomozás súlyosságáról.

De Kriheliék Október 6. utcai ingatlana más miatt is érdekes: az ingatlant birtokló céget egy Vadnai Gábor nevű vállalkozótól vették.

Vadnai is nagy játékos volt a kilencvenes évek végén: vádlott volt az Energol-perben, 1998-ban Ignácz István dandártábornok, az Országos Rendőr-főkapitányság akkori bűnügyi főigazgatója pedig név szerint is említette, mint olyan vállalkozót, akinek köze lehetett a kilencvenes évek végi robbantásos merényletekhez. Vallott Vadnai ellen az Aranykéz utcában felrobbantott Boros József Tamás is. Vadnai később tanú volt a kecskeméti maffiaperben, vallott a conti-car-os nehézfiúkra. A neve szerepelt a conti-car-osok halállistáján is, 2003-ban, a maffiaper ítélethirdetésének évében pedig valakik kézigránátokat dobtak Vadnai autókereskedésére.

2010-ben mégis kedvezménnyel vehette meg az Október 6. utcai ingatlant Rogán Antal önkormányzatától Vadnai cége, a Vadnai & Sons Kft.

Csak 45,7 millió forintot kellett fizetniük, az önkormányzat ugyanis adott nekik 19,5 millió forint bérlői engedményt, pedig előtte csak 4 hónapig bérelték a helyiséget.

Rendőrségi forrásaink szerint egyébként ,,majdnem teljesen biztos", hogy Vadnai ismerte Vizoviczkit, bár arra nem találtunk bizonyítékot, hogy kettejük között üzleti kapcsolat lett volna.

Kérdeztük az V. kerületi önkormányzatot, és Rogán minisztériumát is, hogy jó ötlet volt-e Vadnainak ekkora kedvezménnyel ingatlant eladni, de nem válaszoltak.
És Vizoviczkivel mi lesz?

Budapesten többen is rettegnek Vizoviczki visszatérésétől, de egyelőre nem tudni, hogy ez mikor jön el. Az látszik, hogy Vizoviczki mindkét tárgyalásán komoly mellényúlások és fekete lyukak vannak a vádiratban és a felderítésben is. Nem is csoda, hogy a tárgyalások indulása után mindkét vádirat elég hamar inogni kezdett.

Ráadásul Vizoviczki már majdnem 4 éve ül előzetesben, így ha a tárgyalásain nem ítélik el, vagy 4 évnél rövidebb büntetést kap, akkor még az is előfordulhat, hogy az államnak kell majd kárpótlást fizetnie.

Viszont ha Vizoviczkit kiengedik, az azt jelenti, hogy beérett a taktikája: mindig nagyon előzékeny volt az ügyészséggel és a vele hírbe hozott kormánypárti politikusokkal szemben. Portikkal ellentétben ő soha nem kezdett ugrálni, pedig már csak abból fakadóan is, hogy 20 éven át tevékenykedett Budapest kiemelten fontos kerülteiben, valószínűleg több magas rangú fideszes kapcsolata is van. Őket nemhogy nem leplezte le soha, de a 2013-as alkuajánlatát leszámítva még csak célzást sem tett a létezésükre.

És bár a saját nevével valószínűleg még hosszú évekig nem szerezheti vissza a korábbi pozícióit, Vizoviczki nem koldusként kel majd fel a vádlottak padjáról. F. Noémi és a köré szerveződő emberek most is egy rendesen működő cégbirodalmat visznek, és a Vizoviczki-család anyagi biztonságát sem tudta igazán megrengetni az eljárás. Ez látszik abból is, hogy mennyire nem okozott gondot a vállalkozónak a 250 milliós óvadék kifizetése.


http://tldr.444.hu/2016/07/25/most-mellenyult-a-fidesz-mert-a-vizoviczki-mindent- tud
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: önkormányzatában, reklámkampánnyal, diszkóépületeket, rendőrfőkapitány, vallomástételkor, önkormányzatától, terrorelhárítási, könyvelőirodában, megszakításokkal, fidelitasosokkal, szórakozóhelyeit, partiszervezésen, szabályellenesen, vállalkozásoknak, tulajdonrészéről, lakhelyelhagyási, élelmiszeripari, tulajdonosaitól, alkuajánlatában, önkormányzathoz, kiszolgáltatott, olajmaffiózóval, visszatérésétől, csapatszállítói, belügyminiszter, nyilvánosságban, vizoviczkiéknek, információikkal, bebizonyíthatja, üzlethelyiséget, szivárogtatások, szerződésbontás, önkormányzattól, tanúvallomására, badacsonytomaji, programajánlója, fidesz bedöntését, energolos időkből, többi fideszesnél, egész asztalterítőt, első cikkben, budapesti éjszaka, másodikban arról, nyomozás során, fekete Mercedes, hátsó ülésről, testőrével felliftezett, egyik asztalnál, kamu ürüggyel, hideg januári, asztalhoz ültek, fülébe jutott, Vizoviczki Lászlóról, Mercedes GL, Mammut II, Vizoviczki László, Bacardi Bárba, Bacardi Bár, Horváth András, Pintér Sándor, Portik Tamás, Horváth Portik, Nemzeti Védelmi Szolgálat, Nemzeti Nyomozó Irodából Radnai László, Pedig Radnai, Radnai László, Terrorelhárítási Központ, Vizoviczki Lászlót, Varga Istvánt, Vizoviczkiék, Portik Tamást, Ezért Vizoviczki, Varga István, Nemzeti Nyomozó Iroda, Bolcsik Zoltán, Kaiser Ede, Hajdú László, Portik Tamáshoz, Portik Tomi, Rogán Antalt, Vizoviczki Lászlóval, Pesti Srácoknak, Pesti Srácok, Horváth Sándorral, Horváth Sándor, Vittem Rogánnak, Rogán Antalon, Pintér Sándornak, Portik Tamásról, Szebellédi István, Leitzo Hungary, Horváth M-et, HírTV Sanka, Magyar Nemzet, Maga Vizoviczki, Leitzo Kft, Álomsziget Kft, Nemcsak Horváth, Orbán Ráhel, Andy Vajna, Legfeljebb PR-szempontok, Dolce Vita, Carpe Diem, Freee Impressum Kft, Hirsch Imre, Coronita Tábor, Balaton Soundon, Pajer Károly, Lefkovics György, Szini Béla, Medgyessy Péter, Habony Árpád, MSZP-s Steiner Pállal, Rogán Antallal, Leroy-csoport Vizoviczki, Tanyi György Vizoviczki, Rogán Antal, Eduard Uszikov, Giant Hungary, Valószínűleg Uszikov, Lika Kriheli, Rogán Cecíliának, Perfetto Italian Kitchen, Gozsdu Udvarban, Thai Wokbár, Kriheliék Október, Vadnai Gábor, Ignácz István, Országos Rendőr-főkapitányság, Vallott Vadnai, Boros József Tamás, Sons Kft, Ráadásul Vizoviczki,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Csend  Jánosházy György: Fogd a kezem  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Töröld le  Pitypang szökőkút  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Önmaga ellenére  Szép estét  Önmaga ellenére  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Önmaga ellenére  Jázmin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Jázmin  Anyák napjára  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Bársony székben  Különleges  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Ott van  Alvó cicák  Csend  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Az ember emlékekből áll  Kertem  Nem kell hozzá fürdőruhás  Alvó kislány  Erdei gyöngyvirág  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Jó éjszakát  Somlyó Zoltán - Orgonával  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Isten hűségének mértéke  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Szívek  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Különleges  Egy gondolat  Paul David Tripp Április 12  József Attila – Keresek ...  Otthon  Facebookon kaptam Krisztina b...  Zilahy Lajos mondta  A hagyma antibakteriális hatás...  Alvó kislány  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Vidámság  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Jázmin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
fidesz bedöntését, energolos időkből, többi fideszesnél, egész asztalterítőt, első cikkben, budapesti éjszaka, másodikban arról, nyomozás során, fekete Mercedes, hátsó ülésről, testőrével felliftezett, egyik asztalnál, kamu ürüggyel, hideg januári, asztalhoz ültek, fülébe jutott, tábornok szerette, rendőrségen ekkor, kilencvenes években, információkat szerette, találkozó előtt, kecskeméti maffiaperben, célszemélyek között, infókért cserébe, olajozások idején, olajosok között, vádon viszont, rendőrségi kapcsolatait, találkozó után, szokásos csütörtöki, csütörtöki bulikat, első nyári, diszkók előtt, cégcsoport biztonsági, sziget kiadásainak, félelmüknek volt, rendőrség ugyanis, gyanú szerint, cégcsoport magas, 2012-es májusi, ügyben pedig, vádlottak közé, adócsalás ügyében, nyomozást ismerő, rendőrség eredeti, rosszul sikerült, tényleges adatgyűjtést, vállalkozó politikai, latartóztatása után, rengeteg vallomás, szigeten folyó, gazdasági ügyben, debreceni ügyben, teljes vádat, birodalom legtöbb, eljárásokat ugyanis, helyre gyűjtsék, 90-es évek, nyomozások hátterében, újonnan létrehozott, belügyminiszter felügyelete, móri mészárlás, háttérből pedig, ugyanis szervezet, korrupciós ügyben, nyomozások miatt, összes bizonyítékot, országos rendőrfőkapitány, magas beosztású, baloldali maffiát, ügyészség mégis, évig tartották, vállalkozó beismerő, hónapra 2015-ben, vállalkozó hazamehet, irányítása nélkül, legfontosabb célja, cégei irányítását, évnyi tagadás, erről szóló, ajánlatban azonban, politikai erőviszonyokat, fideszes ügyekről, 2010 előtti, levelében többször, ügyészség mindenáron, valószínűleg mindkettejük, legrosszabb forgatókönyv, ügyészség hallani, olajmaffiózó ellen, vallomástételkor kicsit, másik indok, házi őrizetről, kerületében működő, viszony Vizoviczki, nyomozás megítélését, narratívájuk megfelelt, hatóság vagy, kérdésre sajnos, elmúlt hónapok, ügyészségnek baloldali, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1364
  • e Hét: 3286
  • e Hónap: 7031
  • e Év: 160527
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.