Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Baloldali toposzok
  2008-03-18 08:43:30, kedd
 
  Baloldali toposzok


A mai napon Varga László a Fiatal Baloldal elnöke kijelentette: a jobboldal nagyobbik pártja ismételten nem volt rest szélsőjobboldallá alakulni, és nem szégyellte ezt a tevékenységet folytatni még március 15-én sem. Kevéssé vették észre ezt a helyszínen levők, ám mégis tudhatjuk: ők, akik ott voltak a megemlékezésen, nos ők a szélsőjobboldal ármánykodásainak szegény és szerencsétlen áldozatai.



Más kérdés persze, hogy valóban van szélsőjobboldali veszély. Honnan tudhatjuk ezt meg? Nos a baloldali megszólalóktól. Csak valahogy mindig ugyanazt tudjuk meg. Lássunk erre egy példát.

Érdekes, hogy 1988-ban a következők hangzottak el Bányász Rezső akkori kormányszóvivő szájából: ,,Ismeretes azonban, hogy különböző helyeken és körökben össze-összejönnek, főleg értelmiségiek és vitatkoznak az ország helyzetéről, gondjairól. Azt tapasztaljuk, hogy ezeken az összejöveteleken általában higgadt, felelős légkör uralkodik; a viták résztvevői a társadalmi-gazdasági kibontakozáshoz is hasznos gondolatokkal járulnak hozzá.

Ezeken a gyűléseken azonban esetenként hangot kapnak szélsőséges, felelőtlen elemek is, akik zavart akarnak kelteni, nacionalista, faji előítéleteket tükröző, például cigányellenes megnyilvánulásokra ragadtatják magukat. Ezeket a leghatározottabban elutasítjuk, elítéljük. A kormány tudja, hogy olyanok is akadnak, akik szeretnék megzavarni nemzeti ünnepünkről, március 15-éről történő méltó megemlékezést."

Majd Grósz Károly akkori pártfőtitkár 1988 november 29-én beszédében már vizionálta a fehérterrort.

Ez talán erős volt, főleg annak a tükrében, hogy minden fegyveres testület, állami erőszakszervezet, és ráadásul a szovjet hadsereg is a párt irányítása alatt állt - vagy segítségére sietett volna. Nehezen lehetett ezt elhinni a szakállas szociológusokból álló szadeszről, az ifjú titánokról, és a főképp professzorokból és jogászokból álló MDF-ről.

Ám ez nem zavarta az akkori kommunikátorokat. A mostaniakat se. Mert érezzük a dúló fehérterrort ma is a bőrünkön. Héjjasok, sőt Szálasik flangálnak az utcákon, többszázezres szabadcsapatokkal, kirekesztenek nagy erőkkel.

Látható, hogy a baloldal szereti előkapni ezt a kártyát, csak hát, ha éppen az átlagembert kérdezik, akkor ma már nehezen lehet erre hivatkozni. Akkor még nehezebb ilyeneket mondani, amikor nyilvánvaló dolgokat szavaz le a parlament szocialista többsége. Egy egyszerű kérdés hangzott el például a parlamentben: miért nem átjárható a fertőrákosi út főleg a schengeni csatlakozás fényében? Erre egy olyan válasz érkezett, hogy valóban nem átjárható, de dolgozunk rajta nagy erőkkel. Az ellenzéki képviselő nem fogadta el a választ, mondván, hogy ezt már hallotta, a többség viszont úgy gondolta, hogy mégis helyes a válasz. Azaz a tényekkel ellentétben olybá is vehetjük a parlament többsége szerint, mintha az út átjárható lenne. Kár hogy nem az. A tények pedig makacs dolgok.

Viszont a parlament többségét alkotó pártok egyik ifjú liberálisa hatalmas erőkkel interpellálta a Magyar Gárda ügyben az igazságügyi és rendészeti tárca vezetőjét. Rögtön el is fogadta a választ. Bravó.

Ugyan se a fehérterror, se a nacionalista se faji előítéleteket tükröző történések nem valósultak meg, de legyünk tisztában a dolgokkal: a baloldal gyakorlatilag minden esetben előkapja az ,,uszító, nacionalista, faji alapon működő jobboldal" kártyát. Bárki bármit mond a jobboldalon, az szinte csak és kizárólag uszító nacionalista lehet. Mindeközben, ha valaki a baloldalon tesz, vagy nem tesz akármit, az természetesen mindig remek.

Csak ne lenne ez a színház ennyire kiszámítható és unalmas.

-csett-

Gondola

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szociológusokból, ármánykodásainak, szélsőjobboldali, kommunikátorokat, összejöveteleken, erőszakszervezet, kibontakozáshoz, szélsőjobboldal, professzorokból, megszólalóktól, kormányszóvivő, megemlékezésen, gondolatokkal, természetesen, tevékenységet, interpellálta, szerencsétlen, kirekesztenek, többszázezres, értelmiségiek, gyakorlatilag, cigányellenes, előítéleteket, megemlékezést, parlamentben, tapasztaljuk, fehérterrort, kijelentette, pártfőtitkár, nacionalista, kiszámítható, vitatkoznak, helyzetéről, elutasítjuk, ellentétben, jobboldalon, jobboldal nagyobbik, tevékenységet folytatni, helyszínen levők, szélsőjobboldal ármánykodásainak, baloldali megszólalóktól, következők hangzottak, ország helyzetéről, összejöveteleken általában, viták résztvevői, gyűléseken azonban, kormány tudja, szovjet hadsereg, párt irányítása, szakállas szociológusokból, ifjú titánokról, főképp professzorokból, Varga László, Fiatal Baloldal, Bányász Rezső, Majd Grósz Károly, Magyar Gárda,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Kertem  A Magyar Költészet napja alkal...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Különleges  Ott van  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Nevelőszülőkhöz adták,  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Egy tavasz  Tanácsok egy pszichológustól  Otthon  Spenót fasírttal  Annyira tisztelem a szabadságo...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Különleges  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Jó nap volt  Tanmese  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Müller Péter tollából  Anyák napjára  Megígért békesség  Paul David Tripp Április 13  Egy tavasz  Vidámság  Az ember emlékekből áll  Önmaga ellenére  Csend  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam Krisztinától  Pitypang szökőkút  Reményik Sándor: Pierrot &...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  IGEN így  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Nagy és kis csodák  Hamvas Béla  Robert Merle tollából  Minden tavaszból őrizz..  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Ma van a magyar költészet napj...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Latinovits Zoltán tollából  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Anyák napjára  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Ady Endre - Mindegy átka  Otthon  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
jobboldal nagyobbik, tevékenységet folytatni, helyszínen levők, szélsőjobboldal ármánykodásainak, baloldali megszólalóktól, következők hangzottak, ország helyzetéről, összejöveteleken általában, viták résztvevői, gyűléseken azonban, kormány tudja, szovjet hadsereg, párt irányítása, szakállas szociológusokból, ifjú titánokról, főképp professzorokból, akkori kommunikátorokat, dúló fehérterrort, baloldal szereti, átlagembert kérdezik, parlament szocialista, egyszerű kérdés, schengeni csatlakozás, olyan válasz, ellenzéki képviselő, többség viszont, tényekkel ellentétben, parlament többsége, tények pedig, parlament többségét, baloldal gyakorlatilag, szinte csak, baloldalon tesz, természetesen mindig, színház ennyire, szociológusokból, ármánykodásainak, szélsőjobboldali, kommunikátorokat, összejöveteleken, erőszakszervezet, kibontakozáshoz, szélsőjobboldal, professzorokból, megszólalóktól, kormányszóvivő, megemlékezésen, gondolatokkal, természetesen, tevékenységet, interpellálta, szerencsétlen, kirekesztenek, többszázezres, értelmiségiek, gyakorlatilag, cigányellenes, előítéleteket, megemlékezést, parlamentben, tapasztaljuk, fehérterrort, kijelentette, pártfőtitkár, nacionalista, kiszámítható, vitatkoznak, helyzetéről, elutasítjuk, ellentétben, jobboldalon, átlagembert, nyilvánvaló, összejönnek, fertőrákosi, ünnepünkről, szélsőséges, fehérterror, csatlakozás, mostaniakat, segítségére, szocialista, ragadtatják, mindeközben, jogászokból, igazságügyi, valósultak, hangzottak, megzavarni, titánokról, rendészeti, történések, gyűléseken, gondjairól, társadalmi, irányítása, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 9671
  • e Év: 163167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.