Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ferenc pápa: Ne szorítsuk sarokba Istent!
  2019-12-17 11:06:26, kedd
 
  ,,Ha az Úr sarokba szorítana bennünket, akkor sosem jutnánk be a paradicsomba. Nagy baj lenne, ha aztán mosná kezeit miattunk.
A Szent Márta-házban december 16-án reggel bemutatott szentmisén a pápa a ,,langyos" keresztények két viselkedésmódjáról szólt. Utalt a templomi főpapokra, akik Jézus korában ,,sarokba szorították" Istent, és mosták kezeiket.
,,Ha az Úr sarokba szorítana bennünket, akkor sosem jutnánk be a paradicsomba. Nagy baj lenne, ha aztán mosná kezeit miattunk." A pápa így értelmezte Máté evangéliumának részletét (Mt 21,23-27), amelyben a főpapok párbeszédet folytatnak Jézussal: azt kérdezik tőle, hogy milyen hatalommal tanít. Ferenc pápa emlékeztetett: Jézus gyógyította az embereket, buzdította és tanította őket, csodákat művelt, és ez idegesítette a főpapokat, mert kedvességével és a nép iránti elkötelezettségével magához vonzotta az embereket. Az elöljárókat tisztelték az emberek, de nem közeledtek hozzájuk, mert nem bíztak bennük.
A főpapok elhatározták, hogy sarokba szorítják Jézust, és feltették neki a kérdést: ,,Milyen hatalommal teszed mindezt? És ki adta neked ezt a hatalmat?" Azt gondolták: ,,Nem vagy pap, írástudó, nem tanultál egyetemeinken, nem vagy senki."
Jézus intelligensen válaszol, és kérdésével sarokba szorítja a főpapokat: ,,Keresztelő János keresztsége honnan volt? A mennyből vagy az emberektől?" Máté leírja a főpapok gondolkodásmódját: ,,Ha azt mondjuk: »a mennyből«, azt mondja majd nekünk: »Akkor miért nem hittetek neki?« Ha pedig azt mondjuk: »az emberektől«, félünk a néptől, mert mindnyájan prófétának tartják Jánost." Ezért kezeiket mosva azt válaszolták, hogy nem tudják. Ez a középszerűek, a hit hazugjainak viselkedésmódja. Nem csak Pilátus mosta kezeit: ők is. Nem lépnek be az emberek életébe, problémáiba, nem küzdenek azért, hogy jót tegyenek, hogy meggyógyítsák a rászoruló betegeket... Inkább nem piszkítják be kezüket - mondta a Szentatya.
Jézus hasonlóképpen válaszol a főpapok kérdésére, ő sem mondja meg, hogy milyen hatalommal teszi, amit tesz.
Ez a langyos - ahogy nagymamám mondta: »rózsavízszerű« (értsd: középszerű - a szerk.) keresztények kétféle viselkedésmódja: az egyik Isten sarokba szorítása, a másik, hogy mossák kezeiket.
Így tettek az emmauszi tanítványok a feltámadás reggelén. Látták az asszonyok örömét, akik találkoztak az Úrral, de nem bíztak bennük, inkább mosták kezeiket. Sok keresztény mossa kezét a kultúra, a történelem és korunk emberének, illetve a legkisebbeknek kihívásai láttán. Például nem adnak a koldusnak pénzt, mert nem akarják, hogy lerészegedjen, pedig ételért könyörög. Ez sokszor előfordul. Isten sarokba szorítása és kezünk mosása veszélyes viselkedésmódok, mert olyanok, mintha kihívást intéznénk Isten ellen. Gondolkodjunk el azon, mi lenne akkor, ha az Úr szorítana sarokba minket. Nem jutnánk be a paradicsomba. És akkor mi történne, ha az Úr is mosná kezeit miattunk? Szerencsétlenek lennénk - hangsúlyozta a pápa.
A jól neveltek álszent viselkedésmódjai ezek, akik nem akarnak belekeveredni a dolgokba. Mossák kezeiket, mondván, hogy ez mások problémája. Ha bennünk van ilyen viselkedésmód, űzzük ki magunkból, és teremtsünk helyet az Úrnak, aki eljön közénk - kérte Ferenc pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: viselkedésmódjai, viselkedésmódja, viselkedésmódok, szerencsétlenek, legkisebbeknek, evangéliumának, belekeveredni, egyetemeinken, rózsavízszerű, kedvességével, emlékeztetett, gondolkodjunk, meggyógyítsák, lerészegedjen, hasonlóképpen, intelligensen, viselkedésmód, paradicsomba, elhatározták, középszerűek, keresztények, idegesítette, hangsúlyozta, hazugjainak, problémáiba, elöljárókat, gyógyította, találkoztak, tanítványok, válaszolták, párbeszédet, szorították, keresztsége, feltámadás, mindnyájan, piszkítják, templomi főpapokra, főpapok párbeszédet, elöljárókat tisztelték, főpapok elhatározták, mennyből vagy, főpapok gondolkodásmódját, emberek életébe, rászoruló betegeket, főpapok kérdésére, langyos –, egyik Isten, emmauszi tanítványok, feltámadás reggelén, asszonyok örömét, legkisebbeknek kihívásai, koldusnak pénzt, Szent Márta-házban, Keresztelő János, Vatikáni Rádió, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kubinyi Anna gobelintervező, t...  40 felett  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Esterházy Péter: Harmonia c...  Töröld le  40 felett  Facebookon kaptam  Szép estét  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Önmaga ellenére  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Ott van  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Egy gondolat  Szép estét  A Magyar Költészet napja alkal...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Otthon  Jázmin  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Zilahy Lajos mondta  Önmaga ellenére  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Segíts neki dicsérni Téged  Pitypang szökőkút  Robert Merle tollából  Szívek  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Vidámság  IGEN így  Borzasztó  Szép estét  Jó nap volt  Az ember  képre írva  képre írva  40 felett  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Előfordul, hogy  Magamnak  A hagyma antibakteriális hatás...  Anyámról való emlékek  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
templomi főpapokra, főpapok párbeszédet, elöljárókat tisztelték, főpapok elhatározták, mennyből vagy, főpapok gondolkodásmódját, emberek életébe, rászoruló betegeket, főpapok kérdésére, langyos &#8211, egyik Isten, emmauszi tanítványok, feltámadás reggelén, asszonyok örömét, legkisebbeknek kihívásai, koldusnak pénzt, viselkedésmódjai, viselkedésmódja, viselkedésmódok, szerencsétlenek, legkisebbeknek, evangéliumának, belekeveredni, egyetemeinken, rózsavízszerű, kedvességével, emlékeztetett, gondolkodjunk, meggyógyítsák, lerészegedjen, hasonlóképpen, intelligensen, viselkedésmód, paradicsomba, elhatározták, középszerűek, keresztények, idegesítette, hangsúlyozta, hazugjainak, problémáiba, elöljárókat, gyógyította, találkoztak, tanítványok, válaszolták, párbeszédet, szorították, keresztsége, feltámadás, mindnyájan, piszkítják, prófétának, bemutatott, emberektől, keresztény, buzdította, kérdésével, problémája, folytatnak, szentmisén, tisztelték, teremtsünk, értelmezte, hatalommal, középszerű, keresztelő, történelem, közeledtek, kihívásai, embereket, emberének, feltették, gondolták, szentatya, betegeket, rászoruló, főpapokat, kérdésére, nagymamám, asszonyok, szorítása, szorítják, tanította, szorítana, bennünket, veszélyes, intéznénk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2208
  • e Hét: 8898
  • e Hónap: 21574
  • e Év: 255321
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.