Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Rövid helyzetelemzés 2007-2014
  2014-08-01 11:14:07, péntek
 
   
  Rövid HELYZETELEMZÉS arról hogyan kellett volna rendszert változtatni


A jó HELYZETELEMZÉSRE azért van szükség, mert az olyan, mint egy betegről alkotott helyes DIAGNÓZIS.

Írtam arról, hogy Andorka Rudolf egyharmad-kétharmad társadalomról írt szociológiai írásaiban. Nálunk, a kontraszelekció révén, a pártdiktatúra miatt és a társadalom elöregedése, valamint a testi-lelki megbetegedések révén - kialakult az a helyzet - (amit a rendszerváltás csak súlyosbított) hogy egyharmad eltartónak kell gondoskodni kétharmad eltartottról.

Ez egy súlyos probléma, amit többféleképpen lehetne, vagy lehetett volna kezelni.

A polgári demokráciát hirdető politika lényege az volt, hogy

1.) megteremtse - minél szélesebb körben, ha nem is - a teljes-körű foglalkoztatottságot...
- A nyugdíjasokat igyekezett minél tovább aktivizálni, munkában tartani és
- a vállalkozásokat támogatandó intézkedéseivel Széchenyi hitel... stb. munkahelyeket teremteni. És ezt tervezte tovább folytatni...
- Vagyis, adókedvezményekkel támogatni a munkahely-teremtési programot...

2.) Ugyanakkor, felmérést készített az elnéptelenedő települések lakatlan házairól és tervezte a lakásra hiába áhítozó fiatalokat - ezen lakások elfoglalásával, és kiutalásával - VIDÉKRE TELEPÍTENI őket, és ezzel fellendíteni a helyi vállalkozásokat.
- Persze, az a jó, ha egy településen van mindenféle iparos, aki megjavítja az elektromos készülékeket, beszereli a felújított lakásba a villanyt, megjavítja a cipőt, ruhát szab és varr, fodrászol - na és van iskola, posta, és a történelmi egyházak is ott állnak az új közösségek összekovácsolása mellett támogatásukkal...

3.) A mezőgazdasági munkát végzőket, a gazdálkodókat meg kellett volna tanítani az uniós pénzek igénylésének módjaira. Mert hogyan pályázzon egy gazda az interneten, akinek nincs még vezetékes telefonja sem, nemhogy internetje???
- Gazdatársulásokkal is megkönnyíthették volna és gazdaságosabbá tehették volna gazdálkodásukat a gazdák.

Minden esetre, a helyi szolgáltató-hálózat helyben történő kiépítésével, működtetésével, az önkormányzatoknál maradó adóból lehetett volna infrastruktúrát fejleszteni...

Így (is) válhatott volna ÖNELLÁTÓ- VIRULÓ TELEPÜLÉSEK ORSZÁGÁVÁ A VIDÉK MAGYARORSZÁGA.

4.) Természetesen, az egésznek az lett volna az alapja - a FELNŐTTKÉPZÉS keretén belül - MEGTANÍTANI az embereket (a mindenféle szakmák képviselőit) a VÁLLALKOZNI TUDÁSRA.

5.) A családi adózás bevezetésével egyidejűleg már megtanulhatták volna az emberek az ÖNÁLLÓSÁG FELELŐSSÉGÉT...

6.) Az ily' módon helyzetbe hozott széles népréteg már nem kényszerült volna az esetleges állami SEGÉLYRE, meg mindenféle KOMPENZÁCIÓRA, REZSICSÖKKENTÉSRE!

- Mert, míg egy SZAKMUNKÁS a műhelyében a SAJÁT MUNKÁJA MEGSZERVEZÉSÉN- és ELVÉGZÉSÉN DOLGOZIK - a jól megérdemelt HASZON reményében - nem kényszerül arra a rohadék, megalázó degradáló SEGÉLYRE, KOMPENZÁCIÓRA, REZSICSÖKKENTÉSRE!!!!
- A szocializmus nevezetű rendszerben ezt utáltam a legjobban, mert nem hagyta, hogy az ember maga szervezze meg a saját életét. Örökösen belekényszerített a segélyek kérvényezésébe... Miközben ellehetetlenítette pl a női szabó-varró szakmai munka végzését. A kínai árudömping, pedig főleg az egész textil-iparunkat. Mert, mint minden szakmának ennek is megvannak a munkaeszköz feltételei...

7.) Nos itt még szólni kellene a KÖZOKTATÁS részévé tett SZAKMAI KÉPZÉSEKRŐL és ÁTKÉPZÉSEKRŐL... Nem hagyhatók ki ebből a KAMARÁK és a különböző SZAKMAI ÉRDEKKÉPVISELETEK sem!
- A közoktatás részévé tett felnőttképzés keretén belül ki kellett volna építeni a távoktatás rendszerét!!!
Ebben több évtizedes elmaradásunk van. És ebben a fidesz is nagyot mulasztott!!! ELKÉSZÜLT ugyan 1998-ban MAGYARORSZÁG FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEINEK FELTÉRKÉPEZÉSE után egy ATLASZ, amit teljes egészében LENYÚLT a Német Népfőiskolai Szövetség - Koltai Dénes, Heribert Hinczen, Bauer Béla vezetésével.

*

Áttérve az EGYHARMAD-KÉTHARMAD ,,ELTARTOTTSÁGI" ARÁNY megszüntetésének másik módszerére, arra: amikor - MEGVONVA AZ ÉLETBEN-MARADÁS- az ÖNELLÁTÁS LEHETŐSÉGÉT az ELTARTOTTAK körébe tartozóktól - NAGYMÉRTÉKŰ ELHALÁLOZÁS várható. (Ez már megtörtént, vagyis folyamatosan történik.) Erre ad a LUGANOI TANULMÁNY - amit Susan Georg az EU számára készített - ötleteket... (a túlnépesedő országokban élőkre vonatkozóan) Ez is elgondolkodtató, hogy Európában egyedül Magyarországon - ahol köztudott a ,,természetes"- nagyarányú népességcsökkenés - szereztek ennek érvényt!
- Ha a fiataloknak felajánlják a meddővé tétel "lehetőségét" már 18 éves kortól, valamint népszerűsítik a szingli életformát, a szocializmusba és a rendszerváltozásba belerokkantaktól megvont rokkant nyugdíj, valamint a nyugdíjak manipulálása - adósrabszolgaságra- hajléktalanságra- munkanélküliségre- kényszerülés - mind-mind nagymértékű LEPUSZTULTSÁGHOZ VEZETHET és ma már tudjuk hogy VEZETETT!!!l

- Az ,,ELTARTÓK" számát esetleg még lehetne (kínai) BEVÁNDORLÓKKAL is megnövelni. A ,,kínai azért jobb" a magyarnál, mert a kínai NEM VOLT SZEMTANÚJA a különböző diktatúrát megvalósítók szemében!!!

*

MERT EZ A LAGNAGYOBB "BŰNE" A MAGYARNAK, HOGY "MERT KICSI LENNI" ÉS AZ MOSTMÁR NEM TRENDI!!!

Valamint az, hogy a TÖBB-ÉVTIZEDES DIKTATÚRA MEGVALÓSÍTÓIT ESETLEG MÉG ESZÉBE JUTHAT ELSZÁMOLTATNI.

EZÉRT KELL LEPUSZTÍTANI A MAGYART, HOGY EZ BE NE KÖVETKEZZEN!!! MERT AKINEK ELVESZIK MÉG AZ ÉLETBENMARADÁS ESÉLYÉT IS, AZ NEM TUD MAJD ELSZÁMOLTATNI!!!

EGYETLEN CÉLJA VAN A magát baloldalinak propagálóknak: (Gyurcsány Ferenc mellett 2006-ban hűségesküt tevőknek) és a velük PAKTUMOT KÖTŐKNEK: MEGÚSZNI, MEGÚSZNI, MEGÚSZNI...

HÁT, EZÉRT SEM LEHET VELÜK KIBÉKÜLNI ÉS KOALÍCIÓRA LÉPNI, MINT AHOGY AZ MEGTÖRTÉNT A NÉMETEKNÉL...AHOL AZZAL KEZDTÉK, HOGY ELSZÁMOLTATTÁK (a Stázit elsősorban) A DIKTATÚRÁÉRT FELELŐSÖKET. MERT NEM LEHET DIKTATÓRIKUS MÓDSZEREKKEL DEMOKRÁCIÁT CSINÁLNI!!! (Für Lajos szerint lehetett volna.)

Márpedig nálunk ez történt és hogy belesulykolják a népbe, hogy mindez "REFORM", iszonyatos reklámhadjáratot folytattak még iszonyatosabb költséggel!!! Honnan volt minderre pénz, amikor semmi másra nem volt???
Nem volt pénz a vasútra, a kórházakra, az iskolákra...

*

A kampányokra viszont tellett és telik!!! Hogyan is van ez???

És ki hallott még olyant, hogy éveken keresztül kampányoljon maga mellett az országot már 1990 előtt teljesen eladósító (MSZMP és utódpártjai) a magukat baloldalinak hazudók és a velük PAKTUMOT kötők??? Akikről kiderült, hogy ŐK LETTEK 1990 UTÁN a legvadabb KAPITALISTÁK!!!

Ez egyedülálló Európában...

És, ez az, ami miatt szégyellem magamat - a hiszékenyek helyett is.


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megszüntetésének, összekovácsolása, lepusztultsághoz, belerokkantaktól, megkönnyíthették, reklámhadjáratot, helyzetelemzésre, hajléktalanságra, kontraszelekció, elgondolkodtató, vállalkozásokat, intézkedéseivel, gazdálkodásukat, infrastruktúrát, bevándorlókkal, megszervezésén, helyzetelemzés, életbenmaradás, megbetegedések, működtetésével, rendszerváltás, elszámoltatták, belesulykolják, feltérképezése, magyarországon, támogatásukkal, szocializmusba, kérvényezésébe, többféleképpen, felnőttképzési, elfoglalásával, gazdaságosabbá, intézményeinek, megtanulhatták, eltartottsági, propagálóknak, betegről alkotott, kontraszelekció révén, pártdiktatúra miatt, társadalom elöregedése, testi-lelki megbetegedések, rendszerváltás csak, súlyos probléma, polgári demokráciát, elnéptelenedő települések, lakásra hiába, helyi vállalkozásokat, elektromos készülékeket, felújított lakásba, történelmi egyházak, uniós pénzek, önkormányzatoknál maradó, Rövid HELYZETELEMZÉS, Andorka Rudolf, VIDÉKRE TELEPÍTENI, ÖNELLÁTÓ- VIRULÓ TELEPÜLÉSEK ORSZÁGÁVÁ VIDÉK MAGYARORSZÁGA, VÁLLALKOZNI TUDÁSRA, ÖNÁLLÓSÁG FELELŐSSÉGÉT, SAJÁT MUNKÁJA MEGSZERVEZÉSÉN-, ELVÉGZÉSÉN DOLGOZIK, SZAKMAI KÉPZÉSEKRŐL, SZAKMAI ÉRDEKKÉPVISELETEK, MAGYARORSZÁG FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEINEK FELTÉRKÉPEZÉSE, Német Népfőiskolai Szövetség, Koltai Dénes, Heribert Hinczen, Bauer Béla, MEGVONVA AZ ÉLETBEN-MARADÁS-, ÖNELLÁTÁS LEHETŐSÉGÉT, NAGYMÉRTÉKŰ ELHALÁLOZÁS, LUGANOI TANULMÁNY, Susan Georg, LEPUSZTULTSÁGHOZ VEZETHET, VOLT SZEMTANÚJA, MERT EZ LAGNAGYOBB, MERT KICSI LENNI, MOSTMÁR NEM TRENDI, TÖBB-ÉVTIZEDES DIKTATÚRA MEGVALÓSÍTÓIT ESETLEG MÉG ESZÉBE JUTHAT ELSZÁMOLTATNI, EZÉRT KELL LEPUSZTÍTANI MAGYART, HOGY EZ BE NE KÖVETKEZZEN, MERT AKINEK ELVESZIK MÉG AZ ÉLETBENMARADÁS ESÉLYÉT IS, MAJD ELSZÁMOLTATNI, EGYETLEN CÉLJA VAN, Gyurcsány Ferenc, PAKTUMOT KÖTŐKNEK, EZÉRT SEM LEHET VELÜK KIBÉKÜLNI ÉS KOALÍCIÓRA LÉPNI, MINT AHOGY AZ MEGTÖRTÉNT NÉMETEKNÉL, AHOL AZZAL KEZDTÉK, HOGY ELSZÁMOLTATTÁK, DIKTATÚRÁÉRT FELELŐSÖKET, MERT NEM LEHET DIKTATÓRIKUS MÓDSZEREKKEL DEMOKRÁCIÁT CSINÁLNI, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Albert Einsteinről  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Sose bánj semmit  Kaffka_Margit  Akarat  Garai Gábor - Takarítás  Szép estét kedves látogatóimna...  Radikális szeretet  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Őrizkednünk kell...  Popper Péter szavai  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Alázat  Egy hatékony szolga  Makszim Gorkij gondolata  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Soha ne kedvezz...  Gonosz démon-álarc  Szép álmokat!  Szép napot kívánok  Mindig jusson idő nevetni  Tavaszi kép  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szép estét kedves látogatóimna...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Egy maradéktalanul uralt világ  Adakozás  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png rózsa csokor  A Megváltó szolgálatában  Rátalálsz  Png csokor  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Png kutya  Ágai Ágnes – Csendélet  Png férfi  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Paul David Tripp Április 20  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Őrizkednünk kell...  Alázat  Julian Brass gondolata  A nemzeti hovatartozás kulturá...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Fekete-erdő desszert  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Mai harmónia kártyám  Akarat  Nagyi telefonál  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  A sors  Alvó cicák  Radikális szeretet  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
betegről alkotott, kontraszelekció révén, pártdiktatúra miatt, társadalom elöregedése, testi-lelki megbetegedések, rendszerváltás csak, súlyos probléma, polgári demokráciát, elnéptelenedő települések, lakásra hiába, helyi vállalkozásokat, elektromos készülékeket, felújított lakásba, történelmi egyházak, uniós pénzek, önkormányzatoknál maradó, lett volna, mindenféle szakmák, családi adózás, esetleges állami, ember maga, saját életét, segélyek kérvényezésébe, kínai árudömping, egész textil-iparunkat, munkaeszköz feltételei, különböző SZAKMAI, távoktatás rendszerét, túlnépesedő országokban, fiataloknak felajánlják, meddővé tétel, szingli életformát, nyugdíjak manipulálása, különböző diktatúrát, magát baloldalinak, velük PAKTUMOT, kampányokra viszont, magukat baloldalinak, legvadabb KAPITALISTÁK, hiszékenyek helyett, megszüntetésének, összekovácsolása, lepusztultsághoz, belerokkantaktól, megkönnyíthették, reklámhadjáratot, helyzetelemzésre, hajléktalanságra, kontraszelekció, elgondolkodtató, vállalkozásokat, intézkedéseivel, gazdálkodásukat, infrastruktúrát, bevándorlókkal, megszervezésén, helyzetelemzés, életbenmaradás, megbetegedések, működtetésével, rendszerváltás, elszámoltatták, belesulykolják, feltérképezése, magyarországon, támogatásukkal, szocializmusba, kérvényezésébe, többféleképpen, felnőttképzési, elfoglalásával, gazdaságosabbá, intézményeinek, megtanulhatták, eltartottsági, propagálóknak, elszámoltatni, felnőttképzés, magyarországa, nyugdíjasokat, természetesen, megvalósítóit, mezőgazdasági, pártdiktatúra, társadalomról, elnéptelenedő, kompenzációra, népszerűsítik, bevezetésével, gazdálkodókat, iszonyatosabb, átképzésekről, munkahelyeket, készülékeket, kiépítésével, fellendíteni, kiutalásával, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 822
  • e Hét: 1659
  • e Hónap: 10263
  • e Év: 46204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.