Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mai evangélium – 2019. december 24.
  2019-12-24 08:17:18, kedd
 
  ......


Abban az időben Zakariás, János atyja eltelt Szentlélekkel, és ezekre a prófétai szavakra nyílt az ajka: ,,Áldott az Úr, atyáink Istene, mert meglátogatta és megváltotta az ő népét; erős szabadítót támasztott minékünk szolgájának, Dávidnak családjából. Amint szólott a szentek szájával, ősidők óta a próféták ajka által, megszabadít az ellenség kezéből, mindazoktól, akik gyűlölettel néznek minket; atyáinkkal irgalmat gyakorol, hogy szent szövetségére emlékezzék, az esküre, amelyet Ábrahám atyánknak esküdött, hogy nekünk váltja be, amit ígért; hogy félelem nélkül és megszabadulva az ellenség kezéből, neki szolgálatot teljesítsünk; szentségben és igazságban járjunk előtte napról napra, amíg élünk. Téged pedig, gyermek, a fölséges Isten prófétájának fognak mondani, mert az Úr előtt jársz, egyengetni az ő útját; az üdvösség ismeretére tanítod nemzetét, hogy bocsánatot nyerjen minden bűnük Istenünk irgalmas szívétől, amellyel meglátogat minket felkelő Napunk a magasságból, hogy fényt hozzon azoknak, akik sötétségben és halálos homályban ülnek, lépteinket pedig a béke útjára vezérelje."
Lk 1,67-79

Útravaló
Zakariás hálaéneke a római zsolozsma minden reggeli imádságában felcsendül. Adjunk ma hálát mi is, hogy eljuthattunk a mai napig; hogy különleges időt kaptunk rá, hogy lelkileg is készülhettünk erre a nagy ünnepre. A hála segít bennünket abban, hogy számot vessünk a kapott jókkal, és megbánhassuk, hogy ha bűneink, mulasztásaink révén nem együttműködtünk a kegyelmet gazdagon osztó Istennel. Szánjuk ma időt arra, hogy fölkeressünk egy csendes templomot még délelőtt, hátha még gyónni is tudunk. Gondolataink, lelkünk elrendezésével tehetjük igazán teljessé az ünnepi készületet. Hagyjunk már néhány dolgot Istenre, és ne akarjunk mi tökéletes ünnepet alkotni, hanem tőle várjuk az ünnep teljességét.
Magyar Kurír

OLVASMÁNY Sámuel második könyvéből
Isten megígéri prófétája által, hogy Dávid trónja mindörökre fennmarad. Ez csak Krisztus királyságában valósulhat meg.
Amikor Dávid király már a házában lakott, és az Úr nyugalmat adott neki körös-körül minden ellenségétől, a király így szólt Nátán prófétához: ,,Nézd, magam cédrusfából készült házban lakom, az Úr ládája meg sátorban lakik."
Erre Nátán ezt mondta a királynak: ,,Tedd meg mindazt, amit szándékozol, mert veled van az Úr."
Még azon az éjszakán történt, hogy az Úr szózatot intézett Nátánhoz: ,,Menj és mondd meg szolgámnak, Dávidnak: »Ezt mondja az Úr: Te akarsz nekem házat építeni lakóhelyül? Elhoztalak a legelőről, a juhok mellől, hogy népem, Izrael fejedelme légy. Veled voltam minden vállalkozásodban, és minden ellenségedet megsemmisítettem előtted. Nagy nevet szereztem neked, olyat, mint a föld nagyjaié. Népemnek, Izraelnek is meghatároztam egy helyet, és oda telepítettem. Ezen a helyen lakik majd, és nem fogják többé háborgatni. A gonoszok sem szorongatják, mint kezdetben, attól a naptól fogva, hogy bírákat rendeltem népem, Izrael fölé. Megszabadítalak minden ellenségedtől. Azt is közli veled az Úr, hogy fölépíti (uralkodó)-házadat. Házad és királyságod örökre fennmarad színem előtt, és trónod mindörökké szilárd marad.«
Ez az Isten igéje. 2Sám 7,1-5.8b-12.14a.16

Imádság
Uram, megváltó Jézusom! A történelem azt igazolja, hogy a mennyei Atya megváltó, üdvözítő tervének útjába nem állhat semmi. Az emberi hitetlenség nem akadályozhatta és még csak nem is késleltethette az üdvözítő jövetelét. Uram, kész vagyok mindenben elfogadni Isten akaratát. Kész vagyok hittel elfogadni Isten szándékait. A hitetlenség olykor engem is némává, süketté, vakká, bénává tesz. A hit viszont megnyitja ajkaimat Isten dicsőítésére. A hit megnyitja fülemet Isten szavának meghallására. A hit megnyitja szememet, hogy felismerjem mindazt, ami üdvösségemhez szükséges. A hit erőt ad, hogy Isten útján járjak.

Elmélkedés
Fiának Keresztelő Jánosnak a születésekor Zakariás újra megszólal. Kilenc hónapnyi némaság után ismét tud beszélni. Szavait hallják ugyan a gyermek születésekor összegyűlt rokonok és ismerősök, de ő nem hozzájuk szól. Első szavai Istenhez szállnak. Nem újszülött gyermekéhez vagy feleségéhez beszél, hanem Istenhez. Zakariás őt dicséri és magasztalja, neki ad hálát. A hála csodálatos érzése elsősorban nem saját hitetlenségének és némaságának elmúlása miatt ébred fel szívében, hanem a megváltásért. Megérti, hogy új korszak jött el János születésével, akinek fellépését majd az Úr Jézus fellépése követi. Megérti, hogy hamarosan a világba lép a szabadító, a megváltó, akinek jöveteléről a korábbi nemzedékek prófétái jövendöltek.
Azon is érdemes elgondolkodnunk, hogy mennyit beszélünk feleslegesen. Hányszor szólalunk meg meggondolatlanul. Hányszor beszélünk úgy, hogy valójában nincs semmi mondanivalónk. Hányszor mondunk el olyan dolgokat, amiről nem volna illő beszélni, és ami nem tartozik aktuális beszélgetőtársunkra. Hányszor mondunk olyat, ami nem építi, nem segíti a másik embert. És hányszor mondjuk a magunkét Isten előtt! Hányszor nevezzük imádkozásnak a mi oktalan és üres fecsegésünket.
Legyen értelme a beszédünknek! Akár emberekkel, akár Istennel beszélünk. És legyen időnk a hallgatásra! Embertársaink meghallgatására, de főként Isten szavának hallgatására!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Címkék: vállalkozásodban, meggondolatlanul, megsemmisítettem, hitetlenségének, meghallgatására, megszabadítalak, együttműködtünk, elgondolkodnunk, akadályozhatta, késleltethette, elrendezésével, fecsegésünket, megszabadulva, mondanivalónk, mulasztásaink, ellenségedtől, meghatároztam, üdvösségemhez, szentlélekkel, királyságában, embertársaink, készülhettünk, telepítettem, meghallására, ellenségétől, prófétájának, megbánhassuk, fölkeressünk, dicsőítésére, teljesítsünk, szorongatják, feleslegesen, születésével, eljuthattunk, gondolataink, meglátogatta, időben Zakariás, prófétai szavakra, szentek szájával, próféták ajka, ellenség kezéből, fölséges Isten, üdvösség ismeretére, béke útjára, római zsolozsma, nagy ünnepre, hála segít, kapott jókkal, kegyelmet gazdagon, csendes templomot, ünnepi készületet, ünnep teljességét, Magyar Kurír, OLVASMÁNY Sámuel, Amikor Dávid, Erre Nátán, Fiának Keresztelő Jánosnak, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egyszerű  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Bársony székben  Dóró Sándor: Embernek maradni  Kertem  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Kertem  Müller Péter tollából  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Esterházy Péterre emlékezünk  Somlyó Zoltán - Orgonával  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  39 ígéret  Paul David Tripp Április 15  Egy gondolat  Horváth Szilvia tollából  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Gebhardt Nóra versei II.  Andrássy Réka - A bolond Böske  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  James Allen  Azért kaptad  James Allen  Jó éjszakát  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Robert Merle tollából  40 felett  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  A sorsod  Facebookon kaptam  Ott van  Somlyó Zoltán - Orgonával  "Ez egy csoda"  jó reggelt  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Otthon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
időben Zakariás, prófétai szavakra, szentek szájával, próféták ajka, ellenség kezéből, fölséges Isten, üdvösség ismeretére, béke útjára, római zsolozsma, nagy ünnepre, hála segít, kapott jókkal, kegyelmet gazdagon, csendes templomot, ünnepi készületet, ünnep teljességét, házában lakott, éjszakán történt, juhok mellől, föld nagyjaié, helyen lakik, naptól fogva, mennyei Atya, emberi hitetlenség, üdvözítő jövetelét, hitetlenség olykor, születésekor Zakariás, gyermek születésekor, hála csodálatos, korábbi nemzedékek, másik embert, magunkét Isten, vállalkozásodban, meggondolatlanul, megsemmisítettem, hitetlenségének, meghallgatására, megszabadítalak, együttműködtünk, elgondolkodnunk, akadályozhatta, késleltethette, elrendezésével, fecsegésünket, megszabadulva, mondanivalónk, mulasztásaink, ellenségedtől, meghatároztam, üdvösségemhez, szentlélekkel, királyságában, embertársaink, készülhettünk, telepítettem, meghallására, ellenségétől, prófétájának, megbánhassuk, fölkeressünk, dicsőítésére, teljesítsünk, szorongatják, feleslegesen, születésével, eljuthattunk, gondolataink, meglátogatta, szövetségére, beszédünknek, imádkozásnak, születésekor, hallgatására, ellenségedet, megváltásért, imádságában, királyságod, felismerjem, némaságának, sötétségben, magasztalja, magasságból, jöveteléről, szolgálatot, feleségéhez, szentségben, jövendöltek, gyermekéhez, cédrusfából, hitetlenség, szolgájának, megváltotta, gyűlölettel, mindazoktól, megszabadít, szándékozol, teljességét, családjából, hallgatásra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 735
  • e Hét: 11797
  • e Hónap: 24473
  • e Év: 258220
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.