Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Karácsonyi idő - december 31.
  2019-12-31 12:34:39, kedd
 
  SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
A keresztség és a bérmálás által a Szentlélek kegyelmében részesülünk; ő megtanít mindarra, ami az üdvösségre szükséges.
Gyermekeim!
Itt az utolsó óra! Amint hallottátok, eljön az antikrisztus. Már eddig is sok antikrisztus lépett föl. Ebből tudjuk, hogy itt az utolsó óra. Közülünk kerültek ki, de nem tartoztak közénk. Ha közénk tartoztak volna, velünk maradtak volna. De rajtuk kellett nyilvánvalóvá lennie, hogy nem mindenki tartozik közénk.
Ti azonban a Szent(lélek) kenetében részesültetek, és ezt mindannyian tudjátok. Nem azért írtam nektek, mintha nem ismernétek az igazságot, hanem azért, mert ismeritek; és azt is tudjátok, hogy semmiféle hazugság nem származik az igazságból.
Ez a Isten igéje. 1Jn 2,18-21

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Az Ige testté lett, és közöttünk lakott.
Kezdetben volt az Ige. Az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő volt kezdetben Istennél. Minden őáltala lett, és nélküle semmi sem lett, ami lett. Őbenne élet volt, és ez az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben világít, de a sötétség nem fogadta be. Föllépett egy ember, akit Isten küldött: János volt a neve. Azért jött, hogy tanúságot tegyen: tanúságot a világosságról, hogy mindenki higgyen általa. Nem ő volt a világosság, ő csak azért jött, hogy tanúságot tegyen a világosságról.
Az Ige az igazi világosság volt, amely a világba jött, hogy megvilágítson minden embert. A világban volt, és a világ őáltala lett, de a világ nem ismerte fel őt. A tulajdonába jött, de övéi nem fogadták be. Mindazoknak azonban, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekei legyenek; azoknak, akik hisznek benne, akik nem vér szerint, nem a test kívánságából, és nem is a férfi akaratából, hanem Istentől születtek.
És az Ige testté lett, és közöttünk lakott. Mi pedig láttuk az ő dicsőségét, mely az Atya Egyszülöttjének dicsősége, telve kegyelemmel és igazsággal.
János tanúságot tett róla, amikor ezt hirdette: ,,Ő az, akiről mondtam, hogy utánam jön, de megelőz engem, mert előbb volt, mint én." Hiszen mi mindannyian az ő teljességéből nyertünk kegyelemből kegyelmet. A törvényt ugyanis Mózes által kaptuk, a kegyelem és az igazság azonban Jézus Krisztus által valósult meg.
Istent soha senki nem látta, Isten Egyszülöttje, aki az Atya kebelén van, ő nyilatkoztatta ki.
Ezek az evangélium igéi. Jn 1,1-18
...... .......


Imádság
Mennyei Atyánk! Te az idők teljességében elküldted Fiadat emberi világunkba, hogy soha ne érezzük magunkat egyedül, hanem megtapasztaljuk, hogy velünk vagy. Segíts minket, hogy a betlehemi Gyermekben a hit szemével felismerjük Megváltónkat és Üdvözítőnket! Ő hozza el számunkra a békességet és a boldogságot, és reményt gyújt mindannyiunk szívében. E Gyermek nélkül és az általa hozott békesség és szeretet nélkül nincs ünnep, nincs karácsony. Add, hogy az emberek szerte a világon rátaláljanak Fiadra!

Elmélkedés
Szent János evangéliumának bevezetését olvassuk az év utolsó napján, amelyben az önmagát kinyilatkoztató, az ember számára megmutatkozó Istenről van szó. Isten feltárja önmagát a teremtésben, amikor először létrehozza az ember számára az életteret, majd pedig életre hívja az embert. Isten feltárja önmagát, amikor kapcsolatba lép az emberrel, szól hozzá és tanítja. Feltárja önmagát, amikor gondoskodó szeretetével időnként belenyúl az ember életébe és a helyes irányba igazítja. Feltárulkozik, amikor szövetséget, szeretetszövetséget ajánl az embernek. Feltárja magát, amikor törvényt ad az embernek, hogy senki ne feledkezzen meg arról, hogy ki a Teremtő és ki a teremtmény. Feltárja önmagát, amikor állandóan közeledik és jelenlétével megörvendezteti, betölti az embert. És Isten a legfőképpen akkor tárja fel önmagát, szeretetének titkát, amikor elküldi Fiát, aki emberré lesz, emberként születik meg emberi világunkban.
Erről a feltárulkozásról, erről a titokról, az örökkévaló Isten időbeli megjelenéséről, a láthatatlan Isten láthatóvá válásáról szól az evangélium. Isten titkáról, amely fényként és világosságként mutatkozik meg az ember számára, és a bűn titkáról, amelyet a sötétség jelképez, s amelyet érthetetlen módon választ olykor az ember fel sem mérve azt, hogy valójában Teremtőjét utasítja el, akinek életét köszönheti, és a szeretetet, mint az Isten és az ember kapcsolatának alappillérét tagadja meg.
Az esztendő fordulója, az új évbe való átlépés jelentse számunkra az isteni világosságba való belépést!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: feltárulkozásról, egyszülöttjének, megtapasztaljuk, kinyilatkoztató, megörvendezteti, nyilatkoztatta, világosságként, evangéliumának, megjelenéséről, feltárulkozik, teljességében, részesültetek, nyilvánvalóvá, világosságról, kapcsolatának, megvilágítson, teljességéből, üdvözítőnket, kívánságából, antikrisztus, mindannyiunk, egyszülöttje, megváltónkat, rátaláljanak, jelenlétével, szeretetének, alappillérét, szeretetével, megmutatkozó, világosságba, láthatatlan, mindazoknak, tulajdonába, érthetetlen, sötétségben, világunkban, bérmálás által, üdvösségre szükséges, élet volt, emberek világossága, sötétségben világít, igazi világosság, világba jött, világban volt, világ őáltala, tulajdonába jött, test kívánságából, férfi akaratából, törvényt ugyanis, igazság azonban, evangélium igéi, idők teljességében, SZENTLECKE Szent János, EVANGÉLIUM Szent János, Atya Egyszülöttjének, Jézus Krisztus, Isten Egyszülöttje, Mennyei Atyánk, Szent János, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Tanmese  Paul David Tripp Április 15  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Paul David Tripp Április 13  Magamnak  Paul David Tripp Április 15  Baranyi Ferenc - N i n c s  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  A pitypang legendája  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Erdei gyöngyvirág  Zilahy Lajos gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Magyar költészet napja  Anyák napjára  Kertem  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Jázmin  Tanácsok egy pszichológustól  Azért kaptad  képre írva  Alvó cica  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Facebookon kaptam Krisztinától  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Erdei gyöngyvirág  Szép estét kedves látogatóimn...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Paul David Tripp Április 12  A hagyma antibakteriális hatás...  Zilahy Lajos gondolata  Magyar költészet napja  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimn...  Kertem  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Tanmese  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Dóró Sándor: Embernek maradni  Erdei gyöngyvirág  Borzasztó  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó nap volt  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
bérmálás által, üdvösségre szükséges, élet volt, emberek világossága, sötétségben világít, igazi világosság, világba jött, világban volt, világ őáltala, tulajdonába jött, test kívánságából, férfi akaratából, törvényt ugyanis, igazság azonban, evangélium igéi, idők teljességében, betlehemi Gyermekben, általa hozott, emberek szerte, világon rátaláljanak, önmagát kinyilatkoztató, ember számára, ember életébe, helyes irányba, legfőképpen akkor, örökkévaló Isten, láthatatlan Isten, sötétség jelképez, ember kapcsolatának, esztendő fordulója, isteni világosságba, feltárulkozásról, egyszülöttjének, megtapasztaljuk, kinyilatkoztató, megörvendezteti, nyilatkoztatta, világosságként, evangéliumának, megjelenéséről, feltárulkozik, teljességében, részesültetek, nyilvánvalóvá, világosságról, kapcsolatának, megvilágítson, teljességéből, üdvözítőnket, kívánságából, antikrisztus, mindannyiunk, egyszülöttje, megváltónkat, rátaláljanak, jelenlétével, szeretetének, alappillérét, szeretetével, megmutatkozó, világosságba, láthatatlan, mindazoknak, tulajdonába, érthetetlen, sötétségben, világunkban, mindannyian, világossága, teremtésben, felismerjük, bevezetését, kapcsolatba, szövetséget, boldogságot, legfőképpen, feledkezzen, kegyelemmel, kegyelemből, hallottátok, részesülünk, kegyelmében, igazsággal, teremtőjét, létrehozza, békességet, elmélkedés, evangélium, gyermekeim, szentlecke, teremtmény, mutatkozik, üdvösségre, világosság, gondoskodó, igazságból, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3500
  • e Hét: 14562
  • e Hónap: 27238
  • e Év: 260985
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.