Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Urunk megjelenése, Vízkereszt 01.06
  2020-01-05 19:03:48, vasárnap
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Az Úr dicsősége felragyogott fölötted.
Kelj föl, és tündökölj, Jeruzsálem, mert elérkezett világosságod, és az Úr dicsősége felragyogott fölötted. Mert még sötétség borítja a földet, és homály a nemzeteket, de fölötted ott ragyog az Úr, és dicsősége megnyilvánul rajtad. Népek jönnek világosságodhoz, királyok a benned támadt fényességhez. Hordozd körül tekintetedet és lásd: mind egybegyűlnek és idejönnek hozzád. Fiaid messze távolból érkeznek, s leányaidat karon fogva hozzák. Ennek láttára földerülsz, szíved dobog az örömtől és kitágul, mert feléd áramlik a tengerek gazdagsága, és ide özönlik a nemzetek kincse. Tevék áradata borít majd el, Mádián és Efa dromedárjai. Mind Sábából jönnek; aranyat és tömjént hoznak, és az Úr dicsőségét zengik.
Ez az Isten igéje. Iz 60,1-6

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
A Szentlélek kinyilatkoztatta, hogy a pogányok is társörökösök.
Testvéreim!
Bizonyára hallottatok Isten kegyelmi adományáról, amelyben a ti javatokra részesültem. Kinyilatkoztatásból megismertem Krisztus titkát, amelyről korábban nem tudtak az emberek, de most a Lélek a szent apostoloknak és prófétáknak kinyilatkoztatta. Eszerint Jézus Krisztusban a pogányok is társörökösök, tagjai az egy testnek, és az evangélium által részesei az ígéreteknek.
Ez az Isten igéje. Ef 3,2-3a.5-6

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Keletről jöttünk - imádni a Királyt.
Amikor Heródes király idejében Jézus megszületett a júdeai Betlehemben, íme, napkeletről bölcsek jöttek Jeruzsálembe, és tudakolták: ,,Hol van a zsidók újszülött királya? Láttuk csillagát napkeleten, és eljöttünk, hogy hódoljunk előtte." Meghallotta ezt Heródes király és megrémült, s vele egész Jeruzsálem. Összehívatta a főpapokat és a nép írástudóit, és megkérdezte tőlük, hogy hol kell születnie a Messiásnak.
Azok így válaszoltak: ,,A júdeai Betlehemben, mert ezt írja a próféta: Te, Betlehem, Júda földje, bizony nem vagy a legkisebb Juda nemzetségei között, mert belőled jő ki a fejedelem, aki pásztora lesz népemnek, Izraelnek."
Erre Heródes titokban magához hívatta a bölcseket és pontosan megtudakolta tőlük a csillag megjelenésének idejét. Aztán ezzel küldte őket Betlehembe: ,,Menjetek, tudakozódjatok szorgalmasan a gyermek felől, és ha megtaláljátok, jelentsétek nekem. Én is elmegyek, hogy hódoljak előtte!" Ők pedig, miután meghallgatták a királyt, elindultak. És lám, a csillag, amelyet napkeleten láttak, előttük járt, míg meg nem állapodott a ház fölött, ahol a Gyermek volt. A csillagot meglátva nagyon megörültek. Bementek a házba, és ott látták a Gyermeket anyjával, Máriával. Földre borulva hódoltak előtte, majd kinyitották kincses zsákjaikat és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát.
Mivel álmukban utasítást kaptak, hogy ne menjenek vissza Heródeshez, más úton tértek vissza országukba. Ezek az evangélium igéi. Mt 2,1-12
...... ........


Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! A mai napon lélekben mi is elindulunk, hogy a napkeleti bölcsekhez hasonlóan felkeressünk téged, Megváltónkat. Hódolatunk jeleként nem értékes aranyat, tömjént vagy mirhát, hanem szívünk szeretetét adjuk át neked. Levetjük a fáradtság és a kényelem papucsát, s helyette felhúzzuk az elszántság csizmáját, amelyben mindig biztosak lépteink. Tudjuk, hogy aki Istenre hagyatkozik, az biztosan célhoz ér. Az öröm, az izgatottság egyre nagyobb a szívünkben, ahogyan közeledünk hozzád. Emberi szándékok és félrevezetések, téves útmutatások nem térítenek le minket utunkról, nem téríthetnek el minket vágyunktól. Tégy engem fáradhatatlanná, hogy megtaláljalak!

Elmélkedés C.Horváth István Sándor
Megváltónk és Üdvözítőnk
Sok keresztény ember lehorgonyoz a betlehemi jászol előtt. Számukra a legszebb vallási élmény a karácsony, a szeretet ünnepe, ezért úgy gondolják, hogy életük hajója megállhat, innen már nem kell tovább indulniuk. Megelégednek a karácsonyfák gyönyörű látványával, olykor hiányolják a havat, ha éppen nincs fehér karácsony, de ennél több nem hiányzik nekik. Örülnek annak, hogy az ünnepnapok idején nem kell munkába menniük, jobb esetben elsétálnak gyermekeikkel vagy unokáikkal a templomba, hogy megnézzék a betlehemet. A gyermeki lelkületből, amit Jézus többször is ajánl követőinek, ha több nem is, de annyi azért megmaradt bennük, hogy felnőttként is szívesen, hosszasan és elérzékenyülten nézegetik a jászolban fekvő Kisjézust. De ezen a ponton a legszívesebben megállnának, megállítanák az időt, végleg lehorgonyoznának. Miért is eveznének mélyebb vizekre? Miért is hajóznának a kereszthordozás, az áldozatvállalás vizeire? Az ilyen emberek valójában megtagadják önmaguktól a lelki fejlődés gyümölcseit, Jézust pedig örök gyermekségre ítélik. Mintha csak azt mondanák a betlehemi kisdednek: ,,Maradj csak mindig gyermek! Nem kell felnőnöd, mert még komoly erkölcsi igazságokat mondanál nekünk, amelyeket nem szívesen tartunk meg! Nem kell neked szenvedned és meghalnod a kereszten, mert még a végén tőlünk is hasonló önfeláldozást kívánnál!"
Talán érezzük és értjük, hogy mennyire komolytalan ez a gondolkodás a keresztény élettel kapcsolatban. És talán értjük azt is, hogy a mai napon ünnepelt napkeleti bölcsek a betlehemi kisded jövőjére, felnőtt korára, életének beteljesedésére irányítják a figyelmünket. Aki most még gyenge gyermekként fekszik a jászolban, valójában a világmindenség királya és az egész világ Ura, ő az Isten Fia, ő a szenvedést és a halált önként vállaló Megváltó. Ezekre a most még láthatatlan titkokra utalnak a bölcsek ajándékai. Az arany a királynak szól, a tömjén az istenségét hirdeti, a mirha pedig utalás a szenvedésére és halálára.
Talán érezzük és értjük, hogy nem mondogathatjuk örökké a szent Istennek, hogy aludj csak nyugodtan! Nem kívánhatjuk tőle, hogy jövő karácsonyig aludjon és lehetőleg ne zavarjon minket év közben! Nem énekelhetjük neki örökké, hogy küldjön rá álmot a nagy ég és aludjon tovább a szent Fiú, hiszen ennél még sokak karácsonyi slágere, a Csendes éj című dal is több igazságot fogalmaz meg. Vízkereszt napja, a napkeleti bölcsek ünnepe felébreszt minket a karácsonyi nosztalgiázásból. Ez a nap felnyitja szemünket, hogy a Kisjézusban ne csak egy gyermeket lássunk, hanem meglássuk benne a megváltót és az üdvözítőt, Megváltónkat és Üdvözítőnket. Igen, neki köszönhetem, hogy megszabadulhatok a bűntől és neki köszönhetem, hogy az üdvösségre juthatok. De ehhez fel kell szednem a horgonyt, ki kell eveznem a mély vízre, ahol valóban veszélyek fenyegetnek. A kísértések, a könnyelműség, a felelőtlenség veszélyei. De e veszélyek közepette sem vagyok egyedül, mert az Úr nem hagy magamra, nem hagyja el életem hajóját. Utunk során biztosan észre fogjuk venni, hogy az egykori Gyermek, a kisded Jézus felnőtt és közben mi is felnőttünk, lelkileg fejlődtünk. Ne ítéljük se őt, se önmagunkat örök gyermekségre! A gyermeki lelkület, az Istenre való ráhagyatkozás, az Istenben való gyermeki bizalom és a neki való engedelmesség nagyon fontos, de nem megállást, nem lehorgonyzást jelent, hanem szüntelen haladást és fejlődést

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Címkék: lehorgonyoznának, nosztalgiázásból, megszabadulhatok, kinyilatkoztatta, elérzékenyülten, beteljesedésére, fáradhatatlanná, világosságodhoz, áldozatvállalás, kereszthordozás, legszívesebben, világmindenség, félrevezetések, megjelenésének, mondogathatjuk, tudakozódjatok, ráhagyatkozás, felelőtlenség, meghallgatták, megtaláljátok, önfeláldozást, gyermekeikkel, megtaláljalak, lehorgonyzást, engedelmesség, könnyelműség, üdvözítőnket, figyelmünket, szenvedésére, megszületett, társörökösök, jeruzsálembe, gyermekségre, tekintetedet, fényességhez, összehívatta, benned támadt, tengerek gazdagsága, nemzetek kincse, szent apostoloknak, evangélium által, júdeai Betlehemben, zsidók újszülött, legkisebb Juda, csillag megjelenésének, gyermek felől, csillagot meglátva, evangélium igéi, napkeleti bölcsekhez, kényelem papucsát, elszántság csizmáját, biztosan célhoz, OLVASMÁNY Izajás, Mind Sábából, SZENTLECKE Szent Pál, Eszerint Jézus Krisztusban, EVANGÉLIUM Szent Máté, Amikor Heródes, Erre Heródes, Jézus Krisztus, Elmélkedés, Horváth István Sándor, Isten Fia,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Esterházy Péterre emlékezünk  James Allen  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Tanmese  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Esterházy Péterre emlékezünk  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Otthon  Nem kell hozzá fürdőruhás  Szép estét  Facebookon kaptam  Ott van  Esterházy Péter: Harmonia c...  Mindent de mindent visszakap  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  jó reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  A felvilágosodás...  Szép estét kedves látogatóimna...  Segíts neki dicsérni Téged  Már Gárdonyi Géza is méltatta  képre írva  Egy párkányon  Nagy és kis csodák  ajándék, mellyel meglepem  Paul David Tripp Április 13  képre írva  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Magamnak  Alvó kislány  Vidámság  Andrássy Réka - A bolond Böske  Zilahy Lajos gondolata  Egy gondolat  Mindig lesz olyan  Ott van  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Különleges  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Walter Chrysler mondta  Jó éjszakát  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  40 felett  Jánosházy György: Fogd a kezem  Jázmin  Walter Chrysler mondta  Sorsunk miatt...  Ott van  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Esterházy Péterre emlékezünk  Mindig lesz olyan  Ma van a magyar költészet napj...  Jó éjszakát  Különleges  Magyar költészet napja  A sorsod  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Jó éjszakát  Robert Merle tollából  Walter Chrysler mondta  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Az egyik legalapvetőbb tézis a... 
Bejegyzés Címkék
benned támadt, tengerek gazdagsága, nemzetek kincse, szent apostoloknak, evangélium által, júdeai Betlehemben, zsidók újszülött, legkisebb Juda, csillag megjelenésének, gyermek felől, csillagot meglátva, evangélium igéi, napkeleti bölcsekhez, kényelem papucsát, elszántság csizmáját, biztosan célhoz, izgatottság egyre, betlehemi jászol, legszebb vallási, szeretet ünnepe, karácsonyfák gyönyörű, ünnepnapok idején, gyermeki lelkületből, jászolban fekvő, legszívesebben megállnának, áldozatvállalás vizeire, ilyen emberek, lelki fejlődés, betlehemi kisdednek, végén tőlünk, keresztény élettel, betlehemi kisded, világmindenség királya, egész világ, halált önként, bölcsek ajándékai, királynak szól, istenségét hirdeti, mirha pedig, szent Istennek, napkeleti bölcsek, karácsonyi nosztalgiázásból, gyermeket lássunk, üdvösségre juthatok, mély vízre, felelőtlenség veszélyei, egykori Gyermek, kisded Jézus, gyermeki lelkület, neki való, lehorgonyoznának, nosztalgiázásból, megszabadulhatok, kinyilatkoztatta, elérzékenyülten, beteljesedésére, fáradhatatlanná, világosságodhoz, áldozatvállalás, kereszthordozás, legszívesebben, világmindenség, félrevezetések, megjelenésének, mondogathatjuk, tudakozódjatok, ráhagyatkozás, felelőtlenség, meghallgatták, megtaláljátok, önfeláldozást, gyermekeikkel, megtaláljalak, lehorgonyzást, engedelmesség, könnyelműség, üdvözítőnket, figyelmünket, szenvedésére, megszületett, társörökösök, jeruzsálembe, gyermekségre, tekintetedet, fényességhez, összehívatta, egybegyűlnek, kapcsolatban, apostoloknak, efezusiakhoz, karácsonyfák, világosságod, megelégednek, felkeressünk, megváltónkat, felragyogott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 708
  • e Hét: 7398
  • e Hónap: 20074
  • e Év: 253821
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.