Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
II. János Pál ereklyéjét helyezték el a Szent István.......
  2020-01-05 21:43:13, vasárnap
 
  99 éve született Karol Wojtyla, a későbbi II. János Pál pápa. 1920. május 18-án látta meg a napvilágot Wadowicében, Lengyelországban
Mieczysław Mokrzycki lembergi érsek, a szent pápa egykori másodtitkára: ,,II. János Pál megtanította nekünk az imádság ösvényét, amely az evangéliumi egyszerűség útja.
II. János Pál ereklyéjét helyezték el a Szent István-bazilikában
...... .............


2019. május 19., vasárnap |
Szent II. János Pál pápa hajereklyéjét helyezték el május 19-én a budapesti Szent István-bazilikában. Az ünnepi szentmisét Mieczysław Mokrzycki lembergi (Lviv, Ukrajna) érsek, a szent pápa egykori másodtitkára mutatta be.,,Az igen volt az egyetlen válasz, amit adhattam Snell György püspök úrnak, amikor arra kért, hogy elhozzam Szent II. János Pál pápa ereklyéit ebbe a csodálatos templomba" - fogalmazott Mieczysław Mokrzycki lembergi érsek a szertartás kezdetén, amikor hivatalosan is átadta az ereklyét a Szent István-bazilikának. II. János Pál egykori másodtitkára hozzátette: az ereklye legyen a pecsét, amely az Egyház egységét és az imában történő egyesülést jelképezi.
Köszönete mellett Snell György esztergom-budapesti segédpüspök, a Szent István-bazilika plébánosa elmondta, a közösség régi vágya teljesült, hiszen az ereklye megjeleníti a szent emberségét, akinek nemcsak közbenjárását kell kérnünk, hanem követnünk is kell őt mindenben.
Homíliájában Mokrzycki érsek személyes emlékeit elevenítette fel II. János Pál pápáról. Kifejtette, rendkívüli ember volt, pedig ugyanazon az úton járt, mint mindannyian, de egészen másként, egészen különleges módon. Ami őt egészen mássá tette, mint mi vagyunk, az a világra való rálátása, a magatartása, a viselkedése volt, az, ahogy beszélt, ahogy cselekedett. Misztikus módon közvetítette azt a fényt, amely megvilágítja mások életét.
Mokrzycki érsek


,,Az ő közelében békét, biztonságot és szívbeli jóságot érezhettünk - hangsúlyozta a főpásztor. - Olyan emberi és lelki gazdagságot birtokolt, amely fokozatosan mutatkozott meg életének különböző helyzeteiben egészen a betegségéig, amely a szenvedő Krisztussal egyesítette őt."
Mieczysław Mokrzycki kiemelte, II. János Pál rendkívülisége mély imaéletéből eredt. ,,Az imára szánt idő elsődleges volt számára, ahogy mindannyiunk számára annak kell lennie. Soha nem kezdte el a napi feladatokat anélkül, hogy ne imádkozott volna. Krisztust szemlélni az imában: ez volt számára a legfontosabb, az elsődleges.
Hogyan imádkozott ő? Az imádsága nagyon egyszerű volt. A szívéből imádkozta azokat az imákat, amiket mindannyian ismerünk: a Miatyánkot, az Üdvözlégyet, a Hiszekegyet, a Szentlélekhez mondott himnuszainkat, vagyis olyan imákat, amiket már gyermekként megtanulunk mindannyian. A különbség leginkább abban állt, hogy ő hogyan imádkozta ezeket. A szívéből imádkozott. Az ő példája megérintett minket. Az életével tanított bennünket imádkozni, az utolsó leheletéig. Élete utolsó óráiban pedig mi voltunk az ő imádkozó hangja, úgy imádkozva hangosan, ahogyan ő tanított bennünket." Mindig azt mondta azoknak, akikkel találkozott: »Imádkozni fogok érted. Meg fogok emlékezni rólad az imádságomban.« És ez igaz volt - emlékezett Mokrzycki érsek. - Egyszer személyesen is mondta nekünk, hogy mindig imádkozik azokért, akikkel magán- vagy nyilvános alkalmakkor találkozik. Sok levél érkezett hozzá kérésekkel és szándékokkal egyaránt. Ezeket a kápolnában a térdeplője mellett tartotta. Mindig, amikor a kápolnába ment, ezekkel a szándékokkal ment oda, elolvasta azokat, lehunyta a szemét, hogy imádkozzon, megjelölte azokat a kereszt jelével és szentmisét ajánlott fel ezekért a szándékokért."
Szent II. János Pál papa Istenért élt, Istenben elmerülve élt - folytatta a főpásztor. - Aki találkozott vele, az érezhette ezt. Ezért a vele való kapcsolat közelebb hoz bennünket is Istenhez. Milyen gyakran mondták nekem azok, akik találkoztak vele, hogy egy természetfeletti izzás áradt a személyéből. Az imádság volt az oxigén a lelke számára. Az imádság áradt a lényéből. Micsoda nagy lecke ez mindannyiunk számára!
Annyi gondunk és elfoglaltságnak van, és emiatt olyan gyakran mondjuk, hogy nincs időnk az imára és arra, hogy elmenjünk templomba. Tévesen azt gondoljuk, hogy az ima a kiválasztott kevesek, a papok és a szerzetesek útja, vagy hogy valami rendkívülit teszünk, amikor imádkozunk. II. János Pál megtanította nekünk az imádság ösvényét, amely az evangéliumi egyszerűség útja" - mutatott rá prédikációjában a Lembergi érsek..
...... ........... ........... .....


A szentmise végén Mieczysław Mokrzycki megköszönte a fogadtatást, majd az együttműködés jeléül a lembergi székesegyházat ábrázoló érmet ajándékozott Snell György püspöknek. Az ukrajnai város székesegyházát 2001-ben kereste fel II. János Pál pápa. A főpásztor hozzátette, szeretettel várja Snell György püspököt Lembergbe.
A záró áldást követően a hívek kifejezhették hódolatukat is az ereklye előtt.

Fotó: Halász Dániel
Benke Zsuzsa/Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Címkék: lengyelországban, természetfeletti, elfoglaltságnak, prédikációjában, rendkívülisége, székesegyházát, székesegyházat, himnuszainkat, hajereklyéjét, szentlélekhez, együttműködés, közbenjárását, kifejezhették, imádságomban, másodtitkára, hangsúlyozta, kiválasztott, megtanította, megvilágítja, ajándékozott, mindannyiunk, helyzeteiben, közvetítette, szándékokkal, legfontosabb, szándékokért, homíliájában, elevenítette, szerzetesek, cselekedett, rendkívülit, biztonságot, evangéliumi, bazilikának, feladatokat, bazilikában, napvilágot Wadowicében, szent pápa, imádság ösvényét, evangéliumi egyszerűség, budapesti Szent, ünnepi szentmisét, igen volt, egyetlen válasz, csodálatos templomba”, szertartás kezdetén, ereklye legyen, imában történő, közösség régi, ereklye megjeleníti, szent emberségét, úton járt, János Pál, Szent István, Karol Wojtyla, Mieczysław Mokrzycki, Szent István-bazilikában, Szent II, Snell György, Szent István-bazilikának, Szent István-bazilika, Homíliájában Mokrzycki, Halász Dániel, Benke Zsuzsa, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Próbálj meg ...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Sokan azt tartják  Akarat  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Kaffka_Margit  Reménység és erő Krisztustól e...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Alvó cicák  Png cica  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Mai harmónia kártyám  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cicák  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kövesd a cowboyt!  Soha ne kedvezz...  Sose bánj semmit  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Png lepke  Szép estét kedves látogatóimna...  Tanuld meg ezt a versemet  Paul David Tripp Április 19  Szívem  Alázat  Németh László tollából  Png fotel  Hogy lehet megtartani  Lóhere  Facebookon kaptam Krisztinától  Popper Péter szavai  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Ágai Ágnes – Csendélet  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A Megváltó szolgálatában  Tavaszi kép  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Esti kép  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szép álmokat!  Alázat  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Alázat  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Krisztinától  Németh László tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Idő  Alázat  Szép napot kívánok  Png férfi  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy lelki imádság  Tavaszi kép  Szép álmokat!  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Png csokor  Varga János Veniam - Fontos sz...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png virág  Facebookon kaptam  Elköszönt  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Rátalálsz  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
napvilágot Wadowicében, szent pápa, imádság ösvényét, evangéliumi egyszerűség, budapesti Szent, ünnepi szentmisét, igen volt, egyetlen válasz, csodálatos templomba&#8221, szertartás kezdetén, ereklye legyen, imában történő, közösség régi, ereklye megjeleníti, szent emberségét, úton járt, viselkedése volt, szenvedő Krisztussal, imára szánt, napi feladatokat, imádsága nagyon, szívéből imádkozta, különbség leginkább, szívéből imádkozott, életével tanított, utolsó leheletéig, térdeplője mellett, kápolnába ment, szándékokkal ment, kereszt jelével, vele való, természetfeletti izzás, imádság volt, lelke számára, imádság áradt, kiválasztott kevesek, szerzetesek útja, szentmise végén, együttműködés jeléül, lembergi székesegyházat, ukrajnai város, főpásztor hozzátette, záró áldást, hívek kifejezhették, ereklye előtt, lengyelországban, természetfeletti, elfoglaltságnak, prédikációjában, rendkívülisége, székesegyházát, székesegyházat, himnuszainkat, hajereklyéjét, szentlélekhez, együttműködés, közbenjárását, kifejezhették, imádságomban, másodtitkára, hangsúlyozta, kiválasztott, megtanította, megvilágítja, ajándékozott, mindannyiunk, helyzeteiben, közvetítette, szándékokkal, legfontosabb, szándékokért, homíliájában, elevenítette, szerzetesek, cselekedett, rendkívülit, biztonságot, evangéliumi, bazilikának, feladatokat, bazilikában, magatartása, alkalmakkor, fogalmazott, találkoztak, személyéből, egyszerűség, megjeleníti, találkozott, személyesen, viselkedése, hivatalosan, mindannyian, segédpüspök, megérintett, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4196
  • e Hét: 9997
  • e Hónap: 43151
  • e Év: 276898
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.