Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
II. János Pál pápa, 1978-2005
  2020-01-08 19:12:51, szerda
 
  Életének 2. része Videó Link

Első Urbi et Orbi üzenetét október 17-én közvetíti a rádió a hívőkhöz. Első útja a castelgandolfói pápai nyaralóba vezet. Első diplomáciai küldetéseként elfogadja 1979. január 24-én, hogy közvetítsen Argentína és Chile között. Ugyanezen a napon fogadja első audienciáján első magasrangú, külföldi vendégét, Andrej Gromikó, szovjet külügyminisztert. Egy nappal később indul első apostoli utazására, ezúttal a Dominikai Köztársaságba, Mexikóba és a Bahamákra. Második útján már szülőföldjére tart: 1979. június 2-án megérkezik Lengyelországba. Az Egyesült Államok és Írország után Afrika következik. Kongóba, Zaire-ba és Kenyába látogat el. Jimmy Cartert 1980. június 21-én fogadja a Vatikánban. Brazíliai látogatása után II. Erzsébet angol királynő teszi tiszteletét a pápánál.
Az 1981-es esztendő meglehetősen izgalmas. Január 15-én nyilvános meghallgatáson fogadja Lech Walesát, majd nem sokkal később találkozik Róma főrabbijával, Elio Toaff-fal. Május 13-án, délután 5 óra 19 perckor lövés dördül a Szent Péter téren. Egy török fiatalember, Mehmet Ali Agca pisztolyával súlyosan megsebesíti a katolikus egyházfőt. A pápa nyitott papamobiljának hátsó ülésére hanyatlik, azonnal a Gemelli kórházba viszik, ahol 6 órás műtét után tudják csak stabilizálni az állapotát. Ali Agcát elfogják. Egy szemfüles fotósnak véletlenül sikerült rögzítenie azt a pillanatot (lsd. képünkön, a piros karikában Agca kezében a pisztoly), amikor a lövés eldördül. 2 nap elteltével a pápa közli kórházi ágyán, hogy megbocsátott annak a testvérének, aki lelőtte őt. 20 nappal később János Pál visszatér rezidenciájára, és újra beleveti magát a munkába. Merényletével kapcsolatban csak annyit jegyez meg: "Ez volt a 3. fatimai titok."
1982-ben fogadja Ronald Reagant. A valláson kívül biztos van más témájuk is, hiszen szinte egy időben követtek el ellenük merényletet (R. R. ellen 1981. március 30-án). Az amerikai elnök után Jasszer Arafat jár a Vatikánban. 1983. november 5-én, Luther Márton születésének 500. évfordulóját levélben köszönti. Ronald Reagan és Mihail Gorbacsov genfi csúcstalálkozóját személyes hangvételű üzenetben üdvözli 1985. november 17-én. A Lengyel Népköztársaság elnökét, Wojczek Jaruzelskit csak 1987-ben fogadja.
1989. december 1-én érkezik az első szovjet államfő a pápához. Mihail Gorbacsov eléri, hogy hivatalos diplomáciai kapcsolat jöjjön létre Moszkva és a Vatikán között. Az 1991-es első Öböl-háború idején mind az amerikai, mind pedig az iraki elnököt felszólítja, hogy keressék a békés megoldás lehetőségét. Februárban Lech Walesát már mint lengyel államfőt fogadja hivatalában. 1991. augusztusában először jön Magyarországra II. János Pál pápa. 1993. decemberében Jeruzsálemben lefektetik az alapjait egy későbbi, Izrael Állam és a Vatikán között létesítendő hivatalos kapcsolatnak. Egy hónappal később már a balkáni békéért imádkozik a pápa. Nem sokkal a jeruzsálemi találkozó után Jichak Rabin izraeli miniszterelnök viszonozza Rómában a pápa látogatását.
A pápa ezután több mint 40 további apostoli utazáson vesz részt. 1996-ban újra Magyarországra látogat. 1999. március 11-én fogadja az iráni elnököt, Seyyed Mohammad Khatamit. Talán 25 éves pontifikátusa legnagyobb és a legtöbb vitát kiváltó döntése volt a 2000-ben meghirdetett megbékélési programja, amelynek kulcsfontosságú eseménye volt az a március 12-én, nagyböjt első vasárnapján a római Szent Péter bazilikában megtartott szentmise, amelyben II. János Pál pápa - magas rangú vatikáni tisztségviselők asszisztenciájával - bocsánatot kért Istentől az egyház nevében elkövetett történelmi vétségekért. A confiteort, a mise bűnbánati részét hét szakaszra osztották. Egy általános bűnvallomás után az igazság szolgálatában elkövetett vétkek, a Krisztus Testének egysége ellen elkövetett bűnök, az Izrael népével szemben elkövetett bűnök, a szeretet, a béke, a népek jogai, a kultúrák és vallások tisztelete ellen elkövetett bűnök, a nők méltósága és az emberi nem egysége ellen elkövetett bűnök, s végül a személy alapvető jogai ellen elkövetett vétkek megvallása következett. Galileit rehabilitálják, Giordano Bruno máglyahalála fölötti pedig sajnálkozását fejezi ki a Vatikán.
Bill Clintonnal ...... .........



1995-ben csípőoperációt hajtottak végre rajta, 1992-ben jóindulatú daganatot távolítottak el vastagbeléből, két évvel később combnyakcsonttörést szenvedett. 1996-ban vakbélműtéten is átesett, Parkinson-kórban szenvedett, de megrendült egészségi állapota miatt sem adta fel utazási terveit. 2005-ben egészségi állapota súlyosra fordult, februárban gégemetszést hajtottak végre rajta. Ekkor állapota javulni látszott, ám egy vírusos fertőzés következtében vérmérgezést kapott. Kezelése során 1981 óta másodszor most kapta meg az utolsó kenetet, hamarosan lélegeztetőgépre kapcsolták. 2005. április másodikán hunyt el.

(Karol - Az ember, aki pápa volt C. film 2 részben
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Címkék: külügyminisztert, lélegeztetőgépre, tisztségviselők, lengyelországba, castelgandolfói, kulcsfontosságú, miniszterelnök, magyarországra, népköztársaság, csípőoperációt, rehabilitálják, rezidenciájára, meghallgatáson, papamobiljának, jeruzsálemben, következtében, szülőföldjére, vakbélműtéten, sajnálkozását, augusztusában, köztársaságba, vastagbeléből, pontifikátusa, szolgálatában, küldetéseként, merényletével, főrabbijával, meghirdetett, decemberében, kapcsolatban, vérmérgezést, stabilizálni, születésének, meglehetősen, évfordulóját, audienciáján, castelgandolfói pápai, napon fogadja, nappal később, 1981-es esztendő, török fiatalember, katolikus egyházfőt, pápa nyitott, szemfüles fotósnak, piros karikában, lövés eldördül, pápa közli, valláson kívül, időben követtek, amerikai elnök, első szovjet, 1991-es első, János Pál, Első Urbi, Andrej Gromikó, Dominikai Köztársaságba, Egyesült Államok, Jimmy Cartert, Lech Walesát, Elio Toaff-fal, Szent Péter, Mehmet Ali Agca, Ronald Reagant, Jasszer Arafat, Luther Márton, Ronald Reagan, Mihail Gorbacsov, Lengyel Népköztársaság, Wojczek Jaruzelskit, Februárban Lech Walesát, Magyarországra II, Izrael Állam, Jichak Rabin, Seyyed Mohammad Khatamit, Krisztus Testének, Giordano Bruno, Bill Clintonnal,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagy Feró megmondta?  Mi van, ha?  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Odaadja  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Szép estét kedves látogatóimna...  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Húsvéti üdvözlet !  képre írva  Alvó cica  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alvó cica  Sonka vásár  Facebookon kaptam  képre írva  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Esti Ima !  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Várnai Zseni - Éveim  Nem jár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Az út  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Az idegen országok éghajlata  Sárkány  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti kép  Facebookon kaptam  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Paul David Tripp Március 25  Ha nyitott vagy  A szeretetről  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Inkább ad  Agárdi Gábor gondolata  Paul David Tripp Március 28  Virágvasárnap: az élet és a re...  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Facebookon kaptam  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Mi van, ha?  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Képes idézet !  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,... 
Bejegyzés Címkék
castelgandolfói pápai, napon fogadja, nappal később, 1981-es esztendő, török fiatalember, katolikus egyházfőt, pápa nyitott, szemfüles fotósnak, piros karikában, lövés eldördül, pápa közli, valláson kívül, időben követtek, amerikai elnök, első szovjet, 1991-es első, iraki elnököt, békés megoldás, hónappal később, balkáni békéért, jeruzsálemi találkozó, pápa látogatását, pápa ezután, iráni elnököt, legtöbb vitát, 2000-ben meghirdetett, római Szent, egyház nevében, mise bűnbánati, általános bűnvallomás, igazság szolgálatában, népek jogai, személy alapvető, vírusos fertőzés, utolsó kenetet, külügyminisztert, lélegeztetőgépre, tisztségviselők, lengyelországba, castelgandolfói, kulcsfontosságú, miniszterelnök, magyarországra, népköztársaság, csípőoperációt, rehabilitálják, rezidenciájára, meghallgatáson, papamobiljának, jeruzsálemben, következtében, szülőföldjére, vakbélműtéten, sajnálkozását, augusztusában, köztársaságba, vastagbeléből, pontifikátusa, szolgálatában, küldetéseként, merényletével, főrabbijával, meghirdetett, decemberében, kapcsolatban, vérmérgezést, stabilizálni, születésének, meglehetősen, évfordulóját, audienciáján, máglyahalála, kapcsolatnak, megbocsátott, pisztolyával, távolítottak, gégemetszést, bűnvallomás, hivatalában, vétségekért, megsebesíti, fiatalember, jaruzelskit, vasárnapján, felszólítja, tiszteletét, merényletet, diplomáciai, közvetítsen, testvérének, megbékélési, látogatását, következett, jeruzsálemi, létesítendő, bazilikában, lehetőségét, látogatása, megvallása, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 390
  • e Hét: 6081
  • e Hónap: 26764
  • e Év: 229677
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.