Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ahol legális az eutanázia...oda elmennék!
  2018-11-28 00:10:58, szerda
 
   
  A magam nevében és a magam életvitele kapcsán, betegségeim egyre gyülnek.
Szeretném a beavatkozást, vagy én adnám be. De nagyon drága! .
Úgy éreztem picinek is, megértem a kínlódókat..., de mivégre ez, magam is
jó néhányat örökölve. Az évek folyamán persze több- és több lett.

Volt részem szépben, túlnyomó részben rosszban. Megilletné az embert ez a döntési jog!
Más véleménye nem érdekel magammal szemben - a többséggel szemben mondjanak,
amit szívük szerint éreznek.
M. A. 2018. november. 28.



OLASZORSZÁG

Hol legális Európában az eutanázia?
Írta: Noemi Mrav A legfrissebb fejlemények: 15/02/2018
Éppen ezt olvassa:Hol legális Európában az eutanázia?
Hol legális Európában az eutanázia?
A CIKK MEGOSZTÁSA


Fabiano Antoniani, ismertebb nevén DJ Fabo 2014-ben egy autóbalesetben annyira megsérült, hogy minden végtagját amputálni kellett. A szrönyű baleset után öntudatra ébredve szeretett volna véget vetni az életének, amihez az eutanáziát választotta. Kérését 2017 februárjában végül Svájcban teljesítették, miután több mint három éven át sikertelenül perelte az olasz államot azért, hogy változtassanak az asszisztált hallálal kapcsolatos törvényeken. Kérését minden fórumon elutasították.

Végül Marco Cappato, egykori európai parlamenti képviselő és az eutanázia támogatója vállalkozott rá, hogy a magatehetetlen Antoniani-t Zurich-be kísérje, ahol tavaly februárban elvégezték rajta a beavatkozást.


Cappato saját bevallása szerint kötelessége volt segítenie az egykori DJ-nek, hogy eljusson Svájcba, és végre saját kezébe vehesse a sorsát. Ezért a tettéért bíróság előtt kellett felelnie Olaszországban. Tegnap az olasz legfelsőbb bíróság végül bűnösnek találta őt az alkotmány megsértésében.

Mi az az asszisztált haldoklás?
A méltóságteljes halál, vagy asszisztált haldoklás az önkéntes alapon végzett eutanáziára és az egészségügyi személyzet által felügyelt, aktív részvételre is vonatkozik. A különbség csak abban kimutatható, hogy mennyire aktívan vesz részt az eutanáziában maga az orvos is. Az egyik esetben ő maga adja be a halált okozó injekciót, a másik esetben csak a hatóanyagot biztosítja, de azt a beteg maga adja be magának.


Hol engedélyezik az eutanáziát az Európai Unióban?
Jelenleg csupán három országban engedélyezik az aktív eutanáziát: Belgiumban, Hollandiában és Luxemburgban. Az első két ország még kiskorúaknál is elfogadja az eutanázia iránti kérelmet, ha azok megfelelnek a szigorú előírásoknak, Luxemburgban azonban csak felnőtteken végzik el a beavatkozást.

Svájc, Németország, Ausztria és Finnország engedélyezi az orvos által felügyelt eutanáziát bizonyos speciális körülmények között.

Spanyolország, Svédország, Anglia, Olaszország, Magyarország és Norvégia engedélyezi a passzív eutanáziát - természetesen csak szigorú szabályok között. Passzív eutanáziának minősül az is, ha a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő páciens úgy dönt, hogy elutasítja az életét meghosszabbító beavatkozásokat, mint amilyen a mesterséges táplálás, vagy lélegeztetés.

Link

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL
EUTANÁZIA
EURÓPAI UNIÓ
SVÁJC
OLASZORSZÁG
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

____________________________________________


Európába megy meghalni a 104 éves ausztrál tudós
Írta: Gabor Kiss A legfrissebb fejlemények: 01/05/2018
Éppen ezt olvassa:Európába megy meghalni a 104 éves ausztrál tudós

Európába megy meghalni a 104 éves ausztrál tudós
A CIKK MEGOSZTÁSA

Link


Ausztrália legidősebb tudósa a héten Svájcba utazik, hogy véget vessen az életének, hazájában ugyanis nem teszik lehetővé az eutanáziát a jogszabályok.

A 104 éves David Goodallnak nincs halálos betegsége, de méltósággal szeretne meghalni, mielőtt egészségi állapota rosszra fordul.



Az ökológus április elején azt mondta a születésnapja után, nagyon sajnálja, hogy megérte ezt a kort, és nem boldog.

,,Ha valaki úgy dönt, hogy meg akar halni, akkor azt senkinek nem szabadna megakadályoznia" - magyarázta.

Az eutanáziáért kampányoló Exit International szervezet már több mint 15 ezer ausztrál dollárt gyűjtött össze neki kampányában, hogy Perthből Bázelba utazhasson, és békésen meghalhasson.

David Goodall lánya azt mondta, nagyon szép 104 évet élt meg az apja, és bármi történik is, a döntés joga őt illeti meg.

Ausztráliában egyedül Victoria államban engedélyezik a kegyes halált, de ott is csak jövő júniustól, és kizárólag olyan halálos betegeknek, akik legfeljebb hat hónapig élnének, és tudatában vannak a döntésüknek.

Az eutanázia már legális Hollandiában, Ausztriában, Finnországban, Belgiumban, Kanadában, Kolumbiában, Luxemburgban, Svájcban, Németországban és az Egyesült Államok hat tagállamában is.


Link
 
 
0 komment , kategória:  LegálisEutanázia  
Címkék: megakadályoznia, gyógyíthatatlan, beavatkozásokat, magatehetetlen, autóbalesetben, változtassanak, olaszországban, meghosszabbító, méltóságteljes, németországban, születésnapja, spanyolország, ausztráliában, teljesítették, természetesen, international, elutasították, megsértésében, finnországban, luxemburgban, sikertelenül, eutanáziáért, eutanáziában, magyarország, kiskorúaknál, eutanáziának, meghalhasson, engedélyezik, beavatkozást, hollandiában, vállalkozott, jogszabályok, lélegeztetés, egészségügyi, előírásoknak, februárjában, magam nevében, magam életvitele, évek folyamán, többséggel szemben, legfrissebb fejlemények, autóbalesetben annyira, szrönyű baleset, eutanáziát választotta, olasz államot, asszisztált hallálal, eutanázia támogatója, magatehetetlen Antoniani-t, egykori DJ-nek, tettéért bíróság, olasz legfelsőbb, alkotmány megsértésében, Noemi Mrav, CIKK MEGOSZTÁSA, Fabiano Antoniani, Végül Marco Cappato, Antoniani-t Zurich-be, Európai Unióban, TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL, EURÓPAI UNIÓ, KAPCSOLÓDÓ CIKKEK, Gabor Kiss, David Goodallnak, Exit International, Perthből Bázelba, David Goodall, Egyesült Államok,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ágai Ágnes – Csendélet  A másik dolog,  Png nő  Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png rózsa csokor  Esti kép  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Egy hatékony szolga  s immár én is felragyogva, ért...  Nagyi telefonál  Kellemes délutánt kívánok  Alázat  Szép napot kívánok  Csak a fogyatkozás látható  Szép álmokat!  Bertolt Brecht -től idézet  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Fehér virág  Akarat  Albert Einsteinről  Fehér virág  Reggel van  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Esti kép  Reménység és erő Krisztustól e...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Krisztinától  Popper Péter szavai  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Png nő  Png kutya  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png ház  Bertolt Brecht -től idézet  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Rátalálsz  Facebookon kaptam  képre írva  Png fotel  Nagyon különös  Akik bántanak téged  Akarat  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  A kételkedés kezelése  Neked tudnod kell  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  210 éve született a SZÓZAT meg...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png lepke  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Albert Einstein gondolata 
Bejegyzés Címkék
magam nevében, magam életvitele, évek folyamán, többséggel szemben, legfrissebb fejlemények, autóbalesetben annyira, szrönyű baleset, eutanáziát választotta, olasz államot, asszisztált hallálal, eutanázia támogatója, magatehetetlen Antoniani-t, egykori DJ-nek, tettéért bíróság, olasz legfelsőbb, alkotmány megsértésében, méltóságteljes halál, önkéntes alapon, egészségügyi személyzet, különbség csak, eutanáziában maga, egyik esetben, halált okozó, másik esetben, hatóanyagot biztosítja, beteg maga, aktív eutanáziát, eutanázia iránti, szigorú előírásoknak, orvos által, passzív eutanáziát, gyógyíthatatlan betegségben, életét meghosszabbító, mesterséges táplálás, héten Svájcba, ökológus április, születésnapja után, eutanáziáért kampányoló, döntés joga, kegyes halált, megakadályoznia, gyógyíthatatlan, beavatkozásokat, magatehetetlen, autóbalesetben, változtassanak, olaszországban, meghosszabbító, méltóságteljes, németországban, születésnapja, spanyolország, ausztráliában, teljesítették, természetesen, international, elutasították, megsértésében, finnországban, luxemburgban, sikertelenül, eutanáziáért, eutanáziában, magyarország, kiskorúaknál, eutanáziának, meghalhasson, engedélyezik, beavatkozást, hollandiában, vállalkozott, jogszabályok, lélegeztetés, egészségügyi, előírásoknak, februárjában, tagállamában, körülmények, fejlemények, engedélyezi, méltósággal, törvényeken, németország, felnőtteken, kapcsolatos, megfelelnek, olaszország, asszisztált, eutanáziára, döntésüknek, betegségben, részvételre, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1312
  • e Hét: 3680
  • e Hónap: 8058
  • e Év: 46548
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.