Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Rasmussen sztáredzőként érkezett, de miként távozik?
  2020-01-09 12:22:29, csütörtök
 
  Forrás: M4 sport

Román klubcsapatával BL-t nyert, a lengyel válogatottal kétszer is 4. lett a vb-n, de magyar kapitányként nem jött össze a négy világversenyen a kiugró eredmény. Sérülések és gyermekvállalások miatt egyik jelentős tornán sem tudta az általa legerősebbnek vélt csapatot felállítani.
.......


A kedden menesztett Kim Rasmussent 2016. május 18-án nevezték ki a magyar női kézilabda-válogatott kapitányává, de megbízatása csak július 1-től lépett érvénybe. A kinevezése előtt tíz nappal Bajnokok Ligáját nyert a CSM Bukaresttel, a budapesti döntőben a Győrt győzték le büntetőkkel. Rasmussen lett a második külföldi szakember a női válogatott élén, a norvég Karl Erik Böhn irányításával 2012-ben Eb-bronzot nyertek Görbiczék. (Ambros Martin csak ideiglenes megoldás volt Elek Gáborral 2016-ban.)

A 47 esztendős dán edző korábban is okozott már kellemetlen perceket a magyaroknak, hiszen a 2015-ös világbajnokságon ő volt a kapitánya annak a lengyel válogatottnak, amelyik a nyolcaddöntőben 24-23-ra nyert Magyarország ellen, ezzel elütve a mieinket az olimpiai pótselejtező lehetőségétől. Nem mellékesen a világsztárokat nélkülöző lengyel együttessel kétszer (2013, 2015) is negyedik tudott lenni a világbajnokságon.
Kinevezésekor úgy fogalmazott, Magyarország Európa kézilabda-fellegvára, egységes és összetartó válogatottat szeretne, kemény munkával ott lenni a nagy versenyeken és végső célként a 2020-as tokiói olimpián. Pálinger Katalin, a női szakágért felelős alelnök is azt hangsúlyozta, a végső cél, hogy a csapat ott legyen a 2020-as tokiói olimpián, és addig se maradjon le a jelentősebb világversenyekről. A korábbi világklasszis kapus a menesztés után kiemelte, bár az eredmények elsőre nem ezt tükrözik, Rasmussen jó munkát végzett, és a célul kitűzött olimpiai szereplés még elérhető.
Az elvárásoknak megfelelt a dán szakember, ugyanakkor kiugró eredményt nem sikerült elérnie. A 2016-os Eb-n úgy lett 12. az együttes, hogy a hat meccséből mindössze egyet tudott megnyerni (Montenegró), és egy döntetlen (Oroszország) mellett négyszer (Csehország, Dánia, Románia, Norvégia) vereséget szenvedett.
A 2017-es vb-n a 15. helyen végeztek Kovacsicsék, 3 győzelemmel (Argentína, Lengyelország, Csehország) és 3 vereséggel (Norvégia, Svédország, Franciaország), a csoportból való továbbjutás után a nyolcaddöntőben a későbbi győztes franciák három góllal nyertek a magyar együttes ellen.
A 2018-as kontinensviadalon szerezte meg legjobb eredményét Rasmussennel a válogatott, akkor a 7. helyen végeztek. A csoportkörben a hollandok elleni vereség után legyőzték a horvátokat és a spanyolokat, majd a folytatásban hiába nyertek a németek és a románok ellen is, a norvégoktól kikaptak, így a középcsoport negyedik helyén végeztek. (A norvég és a román csapattal azonos pontszámmal, de a minitabella alapján csak a harmadikok lettünk.) Ha egy ponttal többet szerez az együttes, elődöntőt játszik. (Mint később kiderült, ennek a 7. helynek köszönhető, hogy idén márciusban ott lehet a válogatott az olimpiai pót selejtezőn.)
Az idei világbajnokság már nem tartozik a sikersztorik közé, hiszen a csoportjából sem jutott tovább az együttes. Kazahsztánt és Szenegált ugyan legyőzte, de a spanyol, montenegrói, román hármastól vereséget szenvedett. Igaz, utóbbi kettőtől csak egy-egy góllal kapott ki, de a vb előtt többnyire az volt a téma, hányadik helyen jut tovább a csoportból, így ez az eredmény (14. hely) mindenféleképp csalódás. A helyosztón a franciák is legyőzték a magyar csapatot, így a tornán európai együttes ellen nem sikerült még pontot sem szerezni. Az európai együttesek közül csak a szlovéneket sikerült megelőzni.
Az már csak az eredmények szerencsés alakulásának köszönhető, hogy még így is maradt esély az olimpiai részvétel kiharcolására. (A 7. helyért játszott találkozón a svédek legyőzték a németeket, akik így biztosan nem lesznek ott Tokióban.) Ehhez azonban a március 20-22-én esedékes győri pót
selejtezőn az orosz, szerb, kínai hármasból legalább kettőt meg kellene előzni.
Ráadásul a románok elleni utolsó csoportmeccsen a hajrában mutatott kirohanása duplán büntette a csapatot, hiszen kiállítása miatti emberhátrányban két gólt kaptunk, ráadásul a sajtótájékoztatón a játékvezetőket és a nemzetközi szövetséget is kiosztotta, így nem volt meglepő, hogy az IHF súlyos, kétmeccses büntetéssel sújtotta, ami azt jelentette, a három pót selejtezőből az első kettőn (Kína, Szerbia) nem ülhetne a válogatott kispadján. (Az már nem sokat segített, hogy a találkozó után teljes egészében magára vállalta a vereséget.)
A menesztett kapitány a dán TV2-nek úgy fogalmazott, folyamatosan valami újat kellett építenie és a sérülések, várandósságok miatt szinte soha nem tudta a lehető legerősebb összeállításban szerepeltetni csapatát, minden világversenyről kulcsemberek hiányoztak.

Ebben igaza is van, hiszen az elmúlt időszakban olyan meghatározó játékosok mondták le a válogatottságot gyermekvállalás miatt, mint Szucsánszki Zita, Szekeres Klára vagy éppen Hornyák Dóra.

De a válogatott egyik legrutinosabb emberével, Tomori Zsuzsával sem volt szerencséje Rasmusennek, hiszen a klasszis átlövő az elmúlt években többször is hónapokat hagyott ki térdsérülései miatt.
Közvetlenül a 2016-os Eb előtt a románok elleni felkészülési meccsen dőlt ki Szucsánszki és Kovacsics Anikó, akikre így nem számíthatott Svédországban, Klivinyi Kinga válla pedig épp a 2018-as Eb-t megelőző felkészülési tornán sérült meg, így alig pár nappal a rajt előtt került ki a keretből.
Kocsis Máté, az MKSZ elnöke Rasmussen kinevezésekor azt mondta, úgy éljen Magyarországon, hogy lássa a hazai élmezőnyt, ismerje a csapatokat. Ebben sem lehet kivetnivalót találni, hiszen a szakember látogatta a magyar bajnooikat, szívesen mondott a találkozókról véleményt is, mégis néha úgy tűnt, a válogatottnál nem tudja magát megértetni a játékosaival és nem csak az angol nyelv miatt.
Ugyanakkor a sokak szerint a világ egyik legjobb edzőjének tartott szakember sokszor tévedhetetlennek hitte magát, többek között így fordulhatott elő, hogy nem foglakoztatott pszichológust az együttes mellett, mert véleménye szerint nincs rá szükség, ő is meg tudja oldani a lelki problémákat. Egy biztos, komoly sikerrel, konkrét tervekkel és nagy ambícióval érkezett. Az állandó eredménykényszer mellett sikerült fiatalítani is a válogatotton, ugyanakkor csak apró, részsikereket sikerült felmutatnia.
Az olimpiai pót selejtezőn a Danyi Gábor-Elek Gábor páros irányíthatja a válogatottat, hogy 2008 után ismét olimpián szerepelhessenek a női kézilabdázók.

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Címkék: világbajnokságon, eredménykényszer, tévedhetetlennek, szerepelhessenek, összeállításban, gyermekvállalás, nyolcaddöntőben, emberhátrányban, világversenyről, válogatottságot, világsztárokat, csoportmeccsen, foglakoztatott, magyarországon, világversenyen, mindenféleképp, klubcsapatával, világbajnokság, játékvezetőket, franciaország, kinevezésekor, svédországban, irányításával, csoportkörben, kiharcolására, válogatottnál, legerősebbnek, válogatottnak, legrutinosabb, találkozókról, térdsérülései, lehetőségétől, pszichológust, várandósságok, szerepeltetni, világklasszis, lengyel válogatottal, négy világversenyen, kiugró eredmény, általa legerősebbnek, kedden menesztett, kinevezése előtt, budapesti döntőben, második külföldi, norvég Karl, 2015-ös világbajnokságon, kapitánya annak, lengyel válogatottnak, nyolcaddöntőben 24-23-ra, olimpiai pótselejtező, világsztárokat nélkülöző, nagy versenyeken, Bajnokok Ligáját, Karl Erik Böhn, Ambros Martin, Elek Gáborral, Magyarország Európa, Pálinger Katalin, Szucsánszki Zita, Szekeres Klára, Hornyák Dóra, Tomori Zsuzsával, Kovacsics Anikó, Klivinyi Kinga, Kocsis Máté, Danyi Gábor-Elek Gábor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A bab gyógyhatásairól  A Magyar Költészet napja alkal...  Alvó cica  Egyszer mindannyian hazatérünk  És van a rabság.  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tavaszi sugár…  Facebookon kaptam  Nagyi süt  Vidámság  azzal harcolj  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Mondjam azt, hogy jó vagyok  Facebookon kaptam  Mókás uborka tál  Jó éjszakát  Osvát Erzsébet - Április...  Facebookon kaptam  A haragos ember  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  David Mamet gondolata  Facebookon kaptam  Egy valóban nagy örökség  Egyszerű  Alvó cica  A Balaton-felvidék tanúhegye  jó reggelt  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Tavaszi szél vizet áraszt  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kitaszítva  Az élet nem más  azzal harcolj  Mi volt e hatalom értelme  A gyulladáscsökkentő étrend se...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Vidámság  Ha senki sem  Facebookon kaptam  Egyszer mindannyian hazatérünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mondjam azt, hogy jó vagyok  Fűzfa a tóparton  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  David Mamet gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 9  Különleges  azzal harcolj  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Levél öregségemre  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Az ő hű vezetése  Erdei gyöngyvirág  Osvát Erzsébet - Április...  Gebhardt Nóra versei II.  Spenót  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő étrend se...  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti kép  Fűzfa a tóparton  Facebookon kaptam  Az ember  Hatványozott áldások  Különleges  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Hatványozott áldások  Remy Bellau - Április  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából 
Bejegyzés Címkék
lengyel válogatottal, négy világversenyen, kiugró eredmény, általa legerősebbnek, kedden menesztett, kinevezése előtt, budapesti döntőben, második külföldi, norvég Karl, 2015-ös világbajnokságon, kapitánya annak, lengyel válogatottnak, nyolcaddöntőben 24-23-ra, olimpiai pótselejtező, világsztárokat nélkülöző, nagy versenyeken, 2020-as tokiói, jelentősebb világversenyekről, korábbi világklasszis, menesztés után, eredmények elsőre, célul kitűzött, elvárásoknak megfelelt, 2016-os Eb-n, 2017-es vb-n, csoportból való, későbbi győztes, magyar együttes, 2018-as kontinensviadalon, hollandok elleni, folytatásban hiába, románok ellen, norvégoktól kikaptak, középcsoport negyedik, román csapattal, minitabella alapján, harmadikok lettünk, ponttal többet, idei világbajnokság, sikersztorik közé, magyar csapatot, tornán európai, európai együttesek, szlovéneket sikerült, eredmények szerencsés, olimpiai részvétel, svédek legyőzték, március 20-22-én, románok elleni, hajrában mutatott, nemzetközi szövetséget, első kettőn, válogatott kispadján, találkozó után, menesztett kapitány, lehető legerősebb, elmúlt időszakban, válogatottságot gyermekvállalás, válogatott egyik, klasszis átlövő, elmúlt években, 2018-as Eb-t, rajt előtt, hazai élmezőnyt, szakember látogatta, magyar bajnooikat, találkozókról véleményt, angol nyelv, sokak szerint, világ egyik, együttes mellett, lelki problémákat, állandó eredménykényszer, világbajnokságon, eredménykényszer, tévedhetetlennek, szerepelhessenek, összeállításban, gyermekvállalás, nyolcaddöntőben, emberhátrányban, világversenyről, válogatottságot, világsztárokat, csoportmeccsen, foglakoztatott, magyarországon, világversenyen, mindenféleképp, klubcsapatával, világbajnokság, játékvezetőket, franciaország, kinevezésekor, svédországban, irányításával, csoportkörben, kiharcolására, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 291
  • e Hét: 2061
  • e Hónap: 14737
  • e Év: 248484
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.